Alles over kubussen

Er zijn een aantal assessments die gebruikmaken van het onderdeel kubussen. Om bij deze kubussen test goed te kunnen scoren, is het belangrijk dat je vaak kunt oefenen. Hellotest biedt oefenpakketten waarmee je makkelijk kubussen kunt oefenen. Je krijgt eerst lessen met duidelijke uitleg, gevolgd door oefentoetsen op vergelijkbaar niveau.

Alles over het assessment

“Specifieke voorbereiding op alle soorten kubussen, alleen bij Hellotest.”

Corstiaan Smit – assessment trainer

Verbeter

Verhoog je score en verbeter je kans op een baan.

Gericht

Cursusmateriaal voor elk specifiek assessmentbureau.

Kwaliteit

Volgens recruiters representatief voor een echt assessment.

Direct

Direct toegang en meteen aan de slag op alle apparaten: mobiel, tablet en desktop!

Mobiel

24/7 toegang tot het materiaal op alle apparaten: mobiel, tablet, laptop en desktop

Vergelijk

Vergelijk je score met anderen en weet waar je staat.

Maxime Boelen

Marketing Officer – Study Association Aureus

Dankzij Hellotest kunnen onze studenten oefenen voor e-assessments. Zo bieden wij extra waarde aan onze leden.

Berthe van der Peet – van Gerven

Partner – De HR Boetiek / Brands for Talents

Dankzij Hellotest kan ik makkelijk kandidaten plaatsen bij bedrijven omdat zij de testen halen.

Wat zijn kubussen?

Kubussen, soms ook wel bekend als ruimtelijk redeneren, is een onderdeel van abstract redeneren

Het oplossen van kubussen is een mentale vaardigheid die bij ieder mens in aanleg aanwezig is. Je dient te kunnen oriënteren en positioneren in een ruimtelijke omgeving. Deze omgeving is vaak complex en door abstract te redeneren kun je de kubus oplossen. De mate waarin deze vaardigheid is ontwikkeld, wordt getest tijdens het onderdeel kubussen op verschillende assessments. 

Verschillende type kubussen

Kubussen vouwen

Kubussen vouwen is een onderdeel dat vooral ingezet wordt in klassieke intelligentietesten en oudere capaciteitentesten. Ook kom je dit onderdeel tegen bij capaciteitentesten voor basis en middelbaar niveau.

Bij kubussen vouwen moet je aangeven hoe een kubus uitgevouwen kan worden. Hiervoor moet je dus een driedimensionale afbeelding kunnen omzetten in een tweedimensionale afbeelding. Je krijgt een kubus te zien en een aantal uitgevouwen kubussen. Van de uitgevouwen kubussen moet je aangeven welke een uitvouw van het voorbeeld kan zijn. Het gaat erom dat je goed inschat hoe een driedimensionaal patroon vertaalt naar een tweedimensionaal patroon. Je moet dan niet alleen op kleuren letten, maar ook op vormen en patronen.

Kubussen vouwen

Start jouw assessment voorbereiding!

Als je binnenkort een assessment hebt, is het belangrijk die goed voor te bereiden. Wij bieden de allerbeste voorbereiding voor specifieke assessments. Bijvoorbeeld voor PiCompany, SHL en LTP.

0
vragen in onze database
0
tevreden gebruikers
Eelloo Kubussen oefenen

Kubussen draaien

Kubussen draaien is het onderdeel dat je tegenwoordig vooral tegenkomt in capaciteitstesten. Deze vorm van kubussen wordt ingezet op alle niveaus: mbo, hbo en wo. Hoewel je misschien anders verwacht, bevatten relatief weinig testen dit onderdeel.

Bij kubussen draaien gaat het erom dat je goed inschat welke vlakken je niet ziet. Als er gedraaid of gekanteld wordt, wordt een eerder onzichtbaar vlak zichtbaar. Jij moet dan bepalen of de nieuwe kubus mogelijk is. Je krijgt een kubus te zien en moet je aangeven hoe deze gedraaid kan worden. Hierbij krijg je een aantal antwoordopties te zien. Van deze antwoordopties is er één een mogelijke draaiing van het voorbeeld. Jij moet aangeven welke draaiing mogelijk is. Hierbij wordt vooraf aangegeven hoe vaak de kubus gedraaid en gekanteld mag worden.

Hoe kun je kubussen oefenen?

Je kunt het best elk type kubussen oefenen door veel verschillende voorbeeldoefeningen te maken. Je maakt zo kennis met verschillende kubussen en leert hoe je kubussen moet draaien en vouwen. Zo kun jij verschillende soorten kubussen oefenen en oplossen. Hiervoor adviseren we je om ons bedrijvenoverzicht te checken. Hierin vind je welke assessmentbureaus gebruikmaken van kubussen. Op die manier kom jij erachter of het bureau waar jij bent uitgenodigd voor een assessment, gebruikmaakt van kubussen. 

Welke assessmentbureaus maken gebruik van kubussen? 

Meerdere assessmentbureaus maken gebruik van kubussen. Zo gebruikt Eelloo, ook wel Meurs HRM, soms gebruik van kubussen op hun assessment. Deze assessments worden gebruikt bij bekende instellingen en bedrijven, zoals Defensie, Belastingdienst en Connexxion. 

Kubussen oefenen

Wil jij kubussen oefenen online? Dat doe je met Hellotest. Ons lessenplan inclusief testen is veel uitgebreider dan een gratis kubussen test, waardoor je volledig voorbereid bent op de moeilijkheidsgraad van het assessment. Je kunt met onze oefenpakket kubus na kubus oefenen (met uitleg erbij als je het niet snapt). 

Bereid je voor met Hellotest en scoor op het kubussen-gedeelte van jouw assessment!

Kies het juiste oefenpakket

Eelloo

€35 30 dagen toegang
 • Analogieën
 • Diagrammen
 • Figuurreeksen
 • Kubussen
 • Cijferreeksen
 • Rekenen

Pearson

€40 30 dagen toegang
 • Woordbeeld
 • Taalgebruik
 • Analogieën
 • Figurenreeksen
 • Ruimtelijk inzicht
 • Rekenvaardigheid
 • Snelheid en nauwkeurigheid