Alles over kubussen

Er zijn een aantal assessments die gebruikmaken van het onderdeel kubussen. Om bij deze kubussen test goed te kunnen scoren, is het belangrijk dat je vaak kunt oefenen. Hellotest biedt oefenpakketten waarmee je makkelijk kubussen kunt oefenen voor tijdens een kubussen test. Je krijgt eerst lessen met duidelijke uitleg, gevolgd door oefentoetsen op vergelijkbaar niveau. Alles zodat jij de kubussen test met zelfvertrouwen in gaat!

Alles over het assessment

“Specifieke voorbereiding op alle soorten kubussen, alleen bij Hellotest.”

Corstiaan Smit – assessment trainer

Beste score

Verhoog jouw score en krijg die baan. Ruim 95% van onze cursisten haalt het assessment.

Specifieke voorbereiding

Cursusmateriaal voor elk specifiek assessmentbureau. We hebben ruim 70 oefenpakketten!

Onafhankelijk ontwikkeld

Al het materiaal is onafhankelijk door ons ontwikkeld. We zijn niet verbonden aan werkgevers of ontwikkelaars.

Wat zijn kubussen?

Kubussen, soms ook wel bekend als ruimtelijk redeneren, is een onderdeel van abstract redeneren.

Het oplossen van kubussen is een mentale vaardigheid die bij ieder mens in aanleg aanwezig is. Je dient te kunnen oriënteren en positioneren in een ruimtelijke omgeving. Deze omgeving is vaak complex en door abstract te redeneren kun je de kubus oplossen. De mate waarin deze vaardigheid is ontwikkeld, wordt getest tijdens het onderdeel kubussen op verschillende assessments.

Verschillende type kubussen

Kubussen vouwen

Kubussen vouwen is een onderdeel dat vooral ingezet wordt in klassieke intelligentietesten en oudere capaciteitentesten. Ook kom je dit onderdeel tegen bij capaciteitentesten voor basis en middelbaar niveau. Met kubussen oefenen kun jij je ook op dit onderdeel voorbereiden.

Bij kubussen vouwen moet je aangeven hoe een kubus uitgevouwen kan worden. Hiervoor moet je dus een driedimensionale afbeelding kunnen omzetten in een tweedimensionale afbeelding. Je krijgt een kubus te zien en een aantal uitgevouwen kubussen. Van de uitgevouwen kubussen moet je aangeven welke een uitvouw van het voorbeeld kan zijn. Het gaat erom dat je goed inschat hoe een driedimensionaal patroon vertaalt naar een tweedimensionaal patroon. Je moet dan niet alleen op kleuren letten, maar ook op vormen en patronen.

Kubussen vouwen

Geloof onze gebruikers

Ruim 20.000 gebruikers gingen je voor, zij waarderen ons met een 8,5+ op Webwinkelkeur.

Voor alle apparaten

24/7 toegang tot het materiaal op alle apparaten: mobiel, tablet, laptop en desktop

Vergelijk jouw score

Vergelijk jouw score met anderen zodat je weet wanneer je klaar bent voor de test.
Eelloo Kubussen oefenen

Kubussen draaien tijdens kubussen test

Kubussen draaien is het onderdeel dat je tegenwoordig vooral tegenkomt in capaciteitstesten. Deze vorm van kubussen wordt ingezet op alle niveaus: mbo, hbo en wo. Hoewel je misschien anders verwacht, bevatten relatief weinig testen dit onderdeel.

Bij kubussen draaien gaat het erom dat je goed inschat welke vlakken je niet ziet. Als er gedraaid of gekanteld wordt, wordt een eerder onzichtbaar vlak zichtbaar. Jij moet dan bepalen of de nieuwe kubus mogelijk is. Je krijgt een kubus te zien tijdens de kubussen test en moet je aangeven hoe deze gedraaid kan worden. Hierbij krijg je een aantal antwoordopties te zien. Van deze antwoordopties is er één een mogelijke draaiing van het voorbeeld. Jij moet aangeven welke draaiing mogelijk is. Hierbij wordt vooraf aangegeven hoe vaak de kubus gedraaid en gekanteld mag worden.

Hoe kun je kubussen oefenen?

Je kunt het best elk type kubussen oefenen door veel verschillende voorbeeldoefeningen te maken. Je maakt zo kennis met verschillende kubussen en leert hoe je kubussen moet draaien en vouwen. Zo kun jij verschillende soorten kubussen oefenen en oplossen. Hiervoor adviseren we je om ons bedrijvenoverzicht te checken. Hierin vind je welke assessmentbureaus gebruik maken van een kubussen test. Op die manier kom jij erachter of het bureau waar jij bent uitgenodigd voor een assessment, gebruikmaakt van kubussen.

Welke assessmentbureaus maken gebruik van kubussen?

Meerdere assessmentbureaus maken gebruik van kubussen en een kubussen test. Zo gebruikt Eelloo, ook wel Meurs HRM, soms gebruik van kubussen op hun assessment. Deze assessments worden gebruikt bij bekende instellingen en bedrijven, zoals Defensie, Belastingdienst en Connexxion.

Kubussen oefenen

Wil jij kubussen oefenen online? Dat doe je met Hellotest. Ons lessenplan inclusief testen is veel uitgebreider dan een gratis kubussen test, waardoor je volledig voorbereid bent op de moeilijkheidsgraad van het assessment. Je kunt met onze oefenpakket kubus na kubussen oefenen (met uitleg erbij als je het niet snapt).

Bereid je voor met Hellotest en scoor op het kubussen-gedeelte van jouw assessment met kubussen oefenen!

Start jouw assessment voorbereiding!

Als je binnenkort een assessment hebt, is het belangrijk die goed voor te bereiden. Wij bieden de allerbeste voorbereiding voor specifieke assessments. Bijvoorbeeld voor PiCompany, SHL en LTP.

0
vragen in onze database
0
tevreden gebruikers