Alles over synoniemen

Als je een assessment moet maken met synoniemen, wil je je natuurlijk zo goed mogelijk voorbereiden. Een assessment is immers altijd een momentopname, dus je hebt maar één kans om het goed te doen. Synoniemen oefenen met Hellotest kan helpen om je prestaties te verbeteren en het assessment zo met succes af te leggen. Je weet door onze oefenpakketten precies wat je op het assessment kan verwachten en vergroot zo de kans om de test met succes af te leggen!

Alles over het assessment

“Specifieke voorbereiding op alle soorten synoniemen, alleen bij Hellotest.”

Corstiaan Smit – assessment trainer

Verbeter

Verhoog je score en verbeter je kans op een baan.

Gericht

Cursusmateriaal voor elk specifiek assessmentbureau.

Kwaliteit

Volgens recruiters representatief voor een echt assessment.

Direct

Direct toegang en meteen aan de slag op alle apparaten: mobiel, tablet en desktop!

Mobiel

24/7 toegang tot het materiaal op alle apparaten: mobiel, tablet, laptop en desktop

Vergelijk

Vergelijk je score met anderen en weet waar je staat.

Maxime Boelen

Marketing Officer – Study Association Aureus

Dankzij Hellotest kunnen onze studenten oefenen voor e-assessments. Zo bieden wij extra waarde aan onze leden.

Berthe van der Peet – van Gerven

Partner – De HR Boetiek / Brands for Talents

Dankzij Hellotest kan ik makkelijk kandidaten plaatsen bij bedrijven omdat zij de testen halen.

Wat zijn synoniemen?

Twee woorden die inhoudelijk hetzelfde betekenen, worden synoniemen genoemd. Waar antoniemen twee woorden zijn met een tegenovergestelde betekenis, zijn synoniemen dus twee woorden met dezelfde betekenis. Zo zijn auto en wagen bijvoorbeeld synoniemen, omdat ze hetzelfde betekenen.

Hoe kun je synoniemen oefenen?

Als je synoniemen wilt oefenen, is het goed om te weten dat synoniemen onder de categorie verbaal redeneren vallen, net als antoniemen en andere woordrelaties. In de meeste assessments wordt verbaal redeneren getest, dus het is belangrijk om hier goed voor te oefenen. Bij een assessment met verbaal redeneren wordt er gekeken wat jouw capaciteiten zijn met betrekking tot het snel en juist verwerken van verbale informatie.

In veel gevallen worden synoniemen in assessments gecombineerd met antoniemen. Je moet in het assessment dan snel kunnen ontdekken of iets een antoniem of juist een synoniem is en wat het juiste antwoord op de vraag is. De combinatie van de kennis die je moet hebben en de snelheid waarmee je de vragen moet beantwoorden, kan even wennen zijn. Maar als je goed oefent, zal dat je prestaties zeker positief beïnvloeden!

Hoe goed je presteert met synoniemen, is grotendeels afhankelijk van je woordkennis. Je woordkennis bouw je gedurende je hele leven op en het is dus moeilijk om die in korte tijd te vergroten. Een deel van jouw prestatie op het assessment is dus echt afhankelijk van wat je zelf in huis hebt. Maar natuurlijk kun je wel oefenen om te werken aan een beter resultaat! Wat namelijk ook veel invloed heeft op je prestatie, is de aanpak en structuur. Als je weet hoe synoniemen worden getoetst op het assessment, kun je de vragen makkelijker en sneller beantwoorden. Synoniemen oefenen levert dus zeker een voordeel op!

Welke assessmentbureaus maken gebruik van synoniemen?

De MCT-H en MCT-M van NOA, maken gebruik van synoniemen als onderdeel van woordrelaties. Je krijgt bij dit onderdeel synoniemen en antoniemen door elkaar. Het is dus belangrijk dat je de twee snel herkent en kunt onderscheiden. Om je hierop voor te bereiden, is het NOA MCT-H Oefenpakket ideaal. In dit oefenpakket vind je de meest voorkomende antoniemen en synoniemen. Zo leer je veel combinaties kennen en ben je dus perfect voorbereid!

Ook Cubiks gebruikt synoniemen op de Cubiks Logiks Intermediate test als onderdeel van verbaal redeneren. Naast synoniemen, komen er in dit assessment ook antoniemen, syllogismen en andere analogieën voor. De Logiks Intermediate toetst alle soorten verbale vragen door elkaar heen. Dat betekent dat je telkens snel moet bepalen wat de vraag is en goed moet kunnen presteren onder tijdsdruk. Synoniemen oefenen met het Cubiks Logiks Intermediate Oefenpakket helpt daarbij!