Alles over synoniemen

Als je een assessment moet maken met synoniemen, wil je je natuurlijk zo goed mogelijk voorbereiden. Een assessment is immers altijd een momentopname, dus je hebt maar één kans om het goed te doen. Synoniemen oefenen met Hellotest kan helpen om je prestaties te verbeteren en het assessment zo met succes af te leggen. Je weet door onze oefenpakketten precies wat je bij de synoniemen test kan verwachten en met synoniemen oefenen vergroot je de kans om de test met succes af te leggen!

Alles over het assessment

“Specifieke voorbereiding op alle soorten synoniemen, alleen bij Hellotest.”

Corstiaan Smit – assessment trainer

Beste score

Verhoog jouw score en krijg die baan. Ruim 95% van onze cursisten haalt het assessment.

Specifieke voorbereiding

Cursusmateriaal voor elk specifiek assessmentbureau. We hebben ruim 70 oefenpakketten!

Onafhankelijk ontwikkeld

Al het materiaal is onafhankelijk door ons ontwikkeld. We zijn niet verbonden aan werkgevers of ontwikkelaars.

Wat zijn synoniemen?

Twee woorden die inhoudelijk hetzelfde betekenen, worden synoniemen genoemd. Waar antoniemen twee woorden zijn met een tegenovergestelde betekenis, zijn synoniemen dus twee woorden met dezelfde betekenis. Zo zijn auto en wagen bijvoorbeeld synoniemen, omdat ze hetzelfde betekenen. Bij de synoniemen test krijg je dan een tal van deze synoniemen voorgeschoteld. Deze synoniemen oefenen kan gelukkig vooraf.

Hoe kun je synoniemen oefenen?

Wil jij synoniemen oefenen? Dan is het goed om te weten dat synoniemen onder de categorie verbaal redeneren vallen, net als antoniemen en andere woordrelaties. In de meeste assessments wordt verbaal redeneren getest, dus het is belangrijk om hier goed voor te oefenen. Bij een assessment met verbaal redeneren wordt er gekeken wat jouw capaciteiten zijn met betrekking tot het snel en juist verwerken van verbale informatie.

In veel gevallen worden tijdens de synoniemen test de synoniemen gecombineerd met antoniemen. Je moet in het assessment dan snel kunnen ontdekken of iets een antoniem of juist een synoniem is en wat het juiste antwoord op de vraag is. De combinatie van de kennis die je moet hebben en de snelheid waarmee je de vragen moet beantwoorden, kan even wennen zijn. Maar als je goed oefent, zal dat je prestaties zeker positief beïnvloeden!

Hoe goed je presteert met de synoniemen test, is grotendeels afhankelijk van je woordkennis. Je woordkennis bouw je gedurende je hele leven op en het is dus moeilijk om die in korte tijd te vergroten. Een deel van jouw prestatie op het assessment is dus echt afhankelijk van wat je zelf in huis hebt. Maar natuurlijk kun je wel oefenen om te werken aan een beter resultaat! Wat namelijk ook veel invloed heeft op je prestatie, is de aanpak en structuur. Als je weet hoe synoniemen worden getoetst bij een synoniemen test, kun je de vragen makkelijker en sneller beantwoorden. Synoniemen oefenen levert dus zeker een voordeel op!

Welke assessmentbureaus maken gebruik van synoniemen?

De MCT-H en MCT-M van NOA, maken gebruik van synoniemen als onderdeel van woordrelaties. Je krijgt bij dit onderdeel synoniemen en antoniemen door elkaar. Het is dus belangrijk dat je de twee snel herkent en kunt onderscheiden. Om je hierop voor te bereiden, is het NOA MCT-H Oefenpakket ideaal. In dit oefenpakket vind je de meest voorkomende antoniemen en synoniemen. Zo leer je veel combinaties kennen en ben je dus perfect voorbereid!

Ook Cubiks gebruikt de synoniemen test op de Cubiks Logiks Intermediate test als onderdeel van verbaal redeneren. Naast synoniemen, komen er in dit assessment ook antoniemen, syllogismen en andere analogieën voor. De Logiks Intermediate toetst alle soorten verbale vragen door elkaar heen. Dat betekent dat je telkens snel moet bepalen wat de vraag is en goed moet kunnen presteren onder tijdsdruk. Synoniemen oefenen met het Cubiks Logiks Intermediate Oefenpakket helpt daarbij!

Geloof onze gebruikers

Ruim 20.000 gebruikers gingen je voor, zij waarderen ons met een 8,5+ op Webwinkelkeur.

Voor alle apparaten

24/7 toegang tot het materiaal op alle apparaten: mobiel, tablet, laptop en desktop

Vergelijk jouw score

Vergelijk jouw score met anderen zodat je weet wanneer je klaar bent voor de test.

Wat is een ander woord voor conclusie?

Conclusie = besluit, gevolgtrekking.

Wat is een ander woord voor data?

Data = gegevens, feiten.

Wat is een synoniem van onderzocht?

Onderzocht = geanalyseerd, onder de loep genomen.

Wat is een ander woord voor dendrologie?

Dendrologie = boomkunde.

Wat is een ander woord voor vestiaire?

Vestiaire = garderobe.

Wat is een ander woord voor botten?

Botten = gebeente.

Wat is een ander woord voor over?

Over = aangaande, betreffende, langs, na, via, opnieuw, resterend, voorbij.

Wat is een ander woord voor botanie?

Botanie = plantkunde.