Rotterdam is een uitstekende plek voor het zoeken naar een baan. Met bedrijven als Unilever, Shell, KPN, Coca-Cola en EY is Rotterdam bij uitstek de stad om je professionele carrière te starten of voort te zetten.

Mocht je in Rotterdam een sollicitatie hebben voor een HBO of WO functie is de kans groot dat je een assessment moet maken. De verdere sollicitatieprocedure hangt van jouw score voor deze test af.

Het is dus belangrijk om voor jouw Rotterdam assessment goed te oefenen! Dat kun je via een assessment coach, trainer, vriend, kennis of vage buurman doen. Het beste is natuurlijk om het de eerste keer goed aan te pakken. Met oefeningen die je voorbereiden op de capiciteiten test die Rotterdamse bedrijven gebruiken.

Assessment Oefenen

De score voor het assessment bepaalt of jij doorgaat naar de volgende ronde. Er is geen tweede kans, je kunt geen bonuspunten verdienen met een goede sollicitatiebrief en de recruiter kan je ook niet matsen. Het is dus belangrijk om zeker van je zaak en jezelf te zijn.

Dat betekent dus dat je je goed moet voorbereiden op de capaciteitentest. De eerste stap naar een goede voorbereiding is vaststellen wat je moet oefenen. Je ontvangt een brief waarin staat welk assessmentbureau de test afneemt.

Elk assessmentbureau heeft een eigen methodiek en aanpak. Stel vast welke onderdelen worden getoetst door “jouw” assessmentbureau. Ben je al bekend met deze onderdelen? Heb je deze al eerder geoefend? Heb je deze recent nog geoefend? Ben je goed in hoofdrekenen? Gaan verhaalsommen je goed af? Lees je makkelijk ingewikkelde teksten?

Omdat elk assessmentbureau een eigen aanpak heeft moet je sowieso oefenen. Je score wordt vergeleken met andere kandidaten. Ook onderdelen die je liggen moet je dus goed oefenen. Er zijn waarschijnlijk veel meer kandidaten die dat onderdeel makkelijk maken. Bedenk goed dat het assessment wordt gebruikt om kandidaten te filteren.

Dat betekent dus dat een bedrijf bijvoorbeeld alleen de top 10% kandidaten uitkiest. Het is dus niet alleen belangrijk om voldoende te scoren, maar ook om hoog te scoren. Daarom loont het voor elke kandidaat om uitgebreid te oefenen voor het assessment.

Assessment Trainingen

Het grote voordeel van Hellotest is dat je de oefeningen altijd kunt doen, ongeacht locatie. Of je je nu in Amsterdam, Rotterdam of Hong Kong begeeft, de oefeningen zijn online te maken. Wil je toch een fysieke training volgen? Dat kan via Careerstarter, de offline tak van Hellotest.

Wil je een keer kennismaken? Dat kan! Careerstarter staat regelmatig op grote studenten en carrière evenementen in Rotterdam. Bijvoorbeeld de Erasmus Recruitment Days, een gezamenlijk evenement van EFR, STAR en de Erasmus universiteit Rotterdam.

Careerstarter biedt op en voor evenementen een groepstraining aan. Deze training is bedoeld voor 20 tot 30 mensen die zich willen voorbereiden op het assessment. Tijdens deze training worden enkele voorbeeldvragen en valkuilen behandeld. Na deze training weet je of en hoeveel je moet oefenen.

Bedrijven in Rotterdam

Tegenwoordig maken bijna alle bedrijven, groot én klein, gebruik van assessments als ze met HBO+ kandidaten te maken hebben. Vooral omdat het makkelijk is om op deze manier snel door een grote hoeveelheid kandidaten te komen.

Als je voorkeur ernaar uitgaat om in Rotterdam te solliciteren op HBO+ niveau, zul je dus ook vaak een assessment moeten maken. In ons bedrijvenoverzicht vind je een compleet overzicht van bedrijven, locatie van het hoofdkantoor en welk assessmentbureau de test afneemt.

Hier alvast een greep uit de populaire werkgevers in Rotterdam die gebruik maken van een assessment: Coca Cola, EY, E-on, KPN, Shell, Unilever. Mocht je bij deze Rotterdamse bedrijven willen solliciteren is het dus altijd de moeite waard je in te lezen over assessment voorbereidingen.

Actieve assessment bureaus in Rotterdam

LTP, één van de grootste assessmentbureaus in Nederland, heeft een vestiging in Rotterdam. Normaal gesproken maak je eerst altijd een e-assessment, online dus. Sommige bedrijven kiezen er dan voor om ook nog op locatie een assessment te laten maken, een zogenaamde hertest.

Soms is dat steekproefgewijs, andere bedrijven laten iedereen een assessment op locatie maken. Het kan ook voorkomen dat een bedrijf of het assessmentbureau ervoor kiest om je een hertest te laten maken op locatie omdat iets niet lijkt te kloppen.

Als je een hertest op locatie krijgt, kan dat zowel bij het bedrijf waar je solliciteert als het assessmentbureau. Het kan dus zijn dat je in Rotterdam het assessment bij LTP op locatie moet maken.

Mocht je binnenkort dus een assessment in Rotterdam hebben, onderneem dan de volgende stappen:

  1. Zoek op welk assessmentbureau de test afneemt.
  2. Bekijk hier welke onderdelen daarbij horen.
  3. Oefen alle onderdelen.