Hoe moet ik een assessment voorbereiden

Een goede voorbereiding is erg belangrijk. Als je het assessment namelijk niet haalt, is de sollicitatieprocedure voor jou over. Hieronder lees je enkele algemene tips voor om het assessment optimaal voor te bereiden.

Online versus offline

Meestal krijg je een online assessment, ook wel e-assessment. Dan mag je het assessment online op je eigen computer maken. De recruiter geeft daar doorgaans een aantal dagen voor. Vaak kan je de volgende tijdlijn aanhouden:

  • Uiterlijke deadline sollicitatiebrieven / motivatiebrieven.
  • Recruiter maakt binnen enkele dagen een keus.
  • Recruiter verstuurt uitnodiging voor e-assessment.
  • Na ontvangen van de uitnodiging heb je vaak 3 tot 7 dagen om het e-assessment te maken.

Het is dus aan te raden om vóórdat je de sollicitatiebrief stuurt alvast op het assessment te oriënteren.

Wees uitgerust

Het is behoorlijk intensief om een assessment te maken, je moet op de top van je kunnen presteren. Belangrijk is dat je voldoende nachtrust hebt gehad. Een e-assessment mag je op een door jou gekozen moment kiezen. Zorg er dan ook voor dat je dat op een moment doet dat je normaal goed presteert. Ben je een avondmens, ga dan ’s avonds ervoor zitten. Ben je een ochtendmens, ga dan ’s ochtends ervoor zitten.

Wees ontspannen

Zorg voor een rustige omgeving als je het e-assessment gaat maken. Je mag het e-assessment overal maken, dus je kan een rustig plekje opzoeken. Zolang er maar internet is. Hou er eventueel ook rekening mee dat het internet kan uitvallen. Zorg dat je een mobiele telefoon met hotspot of dongel stand-by hebt.

Zorg ook dat je al je toegestane benodigdheden klaar hebt liggen: pen en papier, rekenmachine, woordenboek en eventueel formuleblad.

Laat je niet verrassen

Een goede voorbereiding begint met uitzoeken welk assessmentbureau de test afneemt. Lees de informatie op deze website over het assessmentbureau goed door. Ga ook naar de website van het bureau en lees de informatie daar goed door. Alle assessmentbureaus bieden basis informatie over het assessment voor kandidaten. Daarnaast bieden de meeste bureaus een aantal oefenvragen aan. Deze oefenvragen sluiten echter niet aan bij het echte assessment. Vaak is het niveau een stuk lager. Soms zijn het compleet andere vragen. Tot slot kan je de recruiter om informatie vragen. Vaak kunnen zij nog tips geven over het assessment.

Bereid je goed voor

Als je weet wat je moet voorbereiden, doe dat dan ook. Let hierbij op een aantal zaken:

  • Plan meerdere leermomenten in.
  • Oefen op hetzelfde tijdstip als je de test gaat / moet maken.
  • Begin ruim van tevoren.
  • Maak tenminste 1 oefentoets alsof het een assessment is.

Meerdere leermomenten inplannen zorgt ervoor dat de stof beter blijft hangen. Ook ben je dan beter bestand tegen eventuele tegenslagen die tussendoor komen.

Zorg ervoor dat je op hetzelfde tijdstip oefent als het assessment is. Als je plant om ’s avonds het assessment te maken, oefen dan ook op hetzelfde tijdstip. Daardoor raak je gewend om op dat tijdstip te presteren.

Begin ruim van tevoren met oefenen. Soms kom je erachter dat het een stuk moeilijker is dan je had gedacht. Misschien valt thuis wel het internet uit en kan je een dag niet oefenen. Zorg ervoor dat je altijd een paar dagen speling hebt.

Al het cursusmateriaal op Hellotest bevat meerdere oefentoetsen. Een oefentoets is voor een onderdeel en vergelijkbaar met het assessment. Bewaar altijd één oefentoets om deze als “echt” te maken. Maak de toets zoals je het assessment zou maken: geen afleiding met tijdsdruk.