Alles over het stewardess assessment

Hier vind je tips voor jouw assessment!

Als je droomt van een functie als cabin attendant bij KLM, moet je door behoorlijk wat selectierondes komen. KLM heeft in de loop der jaren een uitzonderlijke reputatie opgebouwd op het gebied van veiligheid en service aan boord. Daarom gaat er een strenge selectie aan vooraf. Alleen kandidaten met het juiste KLM-dna verwelkomen zij in hun team.

Met de oefenpakketten van Hellotest kun jij je perfect voorbereiden op het assessment! Lees daar meer over op deze pagina.

Alles over het assessment

“Specifieke voorbereiding op alle stewardessen assessments, alleen bij Hellotest.”

Corstiaan Smit – assessment trainer

Beste score

Verhoog jouw score en krijg die baan. Ruim 95% van onze cursisten haalt het assessment.

Specifieke voorbereiding

Cursusmateriaal voor elk specifiek assessmentbureau. We hebben ruim 70 oefenpakketten!

Onafhankelijk ontwikkeld

Al het materiaal is onafhankelijk door ons ontwikkeld. We zijn niet verbonden aan werkgevers of ontwikkelaars.

Hoe ziet het stewardess selectieproces eruit?

Het selectieproces om stewardess te worden, bestaat uit meerdere rondes. Na iedere ronde wordt er gekeken of je doorgaat naar het volgende onderdeel. Het selectieproces ziet er als volgt uit:

1. Selectie basiseisen

Voordat je wordt uitgenodigd voor de digitale tests en selectiegesprekken, wordt er door de recruiters van KLM gekeken of je cv aansluit bij de functie van cabin attendant. Dit gebeurt in samenwerking met Randstad.

2. Digitale tests

Als je voldoet aan de basiseisen voor de functie, word je door Randstad uitgenodigd om een drietal tests te maken. Dit gebeurt in een online omgeving. De tests die je moet uitvoeren zijn een capaciteitentest, Engelse test en competentietest.

3. Meet & Greet

Heb je de digitale tests goed gemaakt? Dan ben je door naar de volgende ronde: de Meet & Greet. Hierbij word je door twee recruiters ontvangen voor een eerste kennismaking. Samen met andere kandidaten en de recruiters voer je een gesprek in het Nederlands en Engels. Ook moet je een korte presentatie over jezelf geven, in het Nederlands, van ca. 1,5 minuut. De presentatie is jouw kans om jezelf goed te presenteren en je motivatie onder woorden te brengen.

4. Praktijkopdracht

De vierde ronde is een praktijkopdracht die je in groepsverband uitvoert. Tijdens deze opdracht kun je laten zien wat je wie je bent en wat je kunt.

5. Selectiegesprek (CBI)

Als je de praktijkopdracht goed hebt voltooid, word je uitgenodigd voor een selectiegesprek. Dit wordt bij KLM ook wel een CBI genoemd: Criteria Based Interview. In een gesprek met twee recruiters word je geïnterviewd over je competenties.

6. Laatste keuring

Alle voorgaande selectierondes positief doorlopen? Dan wordt er nog een antecedentenonderzoek, veiligheidsonderzoek, referentiecheck en medische keuring uitgevoerd.

Geloof onze gebruikers

Ruim 20.000 gebruikers gingen je voor, zij waarderen ons met een 8,5+ op Webwinkelkeur.

Voor alle apparaten

24/7 toegang tot het materiaal op alle apparaten: mobiel, tablet, laptop en desktop

Vergelijk jouw score

Vergelijk jouw score met anderen zodat je weet wanneer je klaar bent voor de test.

KLM Stewardess AssessmentDigitale tests oefenen

Eelloo capaciteitentest 

De capaciteitentest bij KLM is een Eelloo Q1000 assessment. Tijdens deze test worden verschillende onderdelen getoetst, zodat je rekenvermogen en taalvaardigheid kan worden gemeten. De onderdelen die je op dit assessment kunt verwachten, zijn: analogieën, figuurreeksen, cijferreeksen en diagrammen. Per vraag krijg je een bepaalde tijd om te antwoorden.

Bij dit onderdeel is een goede voorbereiding cruciaal. Door de capaciteitentest te oefenen, kun je namelijk een streepje voor hebben op je medekandidaten. Het oefenen van het Eelloo assessment kan via Hellotest. Wij bieden een Eelloo oefenpakket aan met daarin meer dan 1000 oefenvragen. Deze cursus is de snelste en beste manier om jouw beste resultaat voor Eelloo te halen.

Engelse test 

Tijdens de Engelse meerkeuzetest word je Engelse vaardigheid getest. Hierbij wordt gekeken of je Engelse vaardigheden op B1 niveau, of hoger, liggen. Je wordt onder andere getest op werkwoorden, woordenschat en je vermogen van begrijpend lezen.

Competentietest

Met de competentietest worden jouw persoonlijkheidskenmerken getoetst.

Tip: heb je dyslexie of dyscalculie? Dan kun je, voordat je aan de testen begint, je dyslexie- of dyscalculieverklaring naar Randstad mailen. Dan wordt daar tijdens de testen rekening mee gehouden.

Welke toelatingseisen moet je voltooien?

Zoals hierboven, in het selectieproces, duidelijk werd worden er strenge toelatingseisen gehanteerd om stewardess of cabin attendant te worden. De toelatingseisen die KLM hanteert, zijn:

  • Persoonlijkheid en representativiteit die past bij KLM
  • Competenties die passen bij KLM
  • Goede Engelse taalvaardigheid
  • Perfecte Nederlandse taalvaardigheid
  • Doorzettingsvermogen om lange werkdagen te maken

Hoe kun je je voorbereiden op het stewardess assessment?

Om de selectieprocedure van KLM te voltooien, zul je dus op meerdere rondes moeten voorbereiden. Zo kun je oefenen op interviews, op je Engelse vaardigheid én natuurlijk op het assessment van Eelloo. Dat kun je via Hellotest doen. Met onze oefenpakketten kun jij je perfect voorbereiden, waardoor je een streepje voor kunt hebben op je medekandidaten. Vragen over dit oefenpakket? Neem dan gerust contact met ons op!

Andere assessments

Start jouw assessment voorbereiding!

Als je binnenkort een assessment hebt, is het belangrijk die goed voor te bereiden. Wij bieden de allerbeste voorbereiding voor specifieke stewardessen assessments. Het oefenpakket wat je nodig hebt is de Eelloo Q1000, soms ook bekend als de Randstad test.

0
vragen in onze database
0
tevreden gebruikers

Hoe kan je stewardess worden?

Stewardess word je door te solliciteren bij een vliegtuigmaatschappij zoals KLM. Als je aangenomen wordt, word je opgeleid tot stewardess.

Hoe lang duurt stewardess opleiding KLM?

De stewardess opleiding duurt 1 of 2 jaar bij KLM. Als je een relevante vooropleiding hebt, kan je de opleiding in een fasttrack in 1 jaar afronden.

Hoe lang duurt stewardess opleiding KLM?

De stewardess opleiding duurt 1 of 2 jaar bij KLM. Als je een relevante vooropleiding hebt, kan je de opleiding in een fasttrack in 1 jaar afronden.

Kan iedereen stewardess worden?

Niet iedereen kan stewardess worden. Er zijn namelijk wel enkele eisen:

  • Minimale lengte van 157 centimeter.
  • Minstens een havo/mbo3/mbo4 opleiding.
  • Oogsterkte tussen de -5 en +5.

Afhankelijk van de maatschappij en functie waarop je solliciteert, kunnen er nog aanvullende eisen worden gesteld.