Bij de Academie voor Wetgeving volg je een masteropleiding van de Academie en werk je tegelijkertijd bij een ministerie. Daarmee leer je het vak in de theorie en de praktijk.

De Academie voor Wetgeving als werkgever

Het vak van juristen kun je leren in de theorie en de praktijk als je gaat werken bij de Academie voor Wetgeving. De Academie voor Wetgeving werft en selecteert pas afgestudeerde juristen voor het vak van wetgevingsjurist of overheidsjurist. Werken bij de Academie voor Wetgeving betekent nauwkeurig, integer, met passie en professioneel werken. Er wordt veel van je gevraagd en verwacht als je gaat werken bij de Academie voor Wetgeving, maar er wordt ook veel in jou en jouw carrière geïnvesteerd. Werken bij de Academie voor Wetgeving is dan ook een goed startpunt voor jouw carrière.

Sollicitatieprocedure

Wanneer je solliciteert bij de Academie voor Wetgeving word je niet zomaar aangenomen. De eerste ronde van de sollicitatieprocedure bij Academie voor Wetgeving bestaat uit het invullen van een digitaal sollicitatieformulier. Hier wordt gevraagd om jouw persoonsgegevens, je opleiding en werkervaring in te vullen. Ook moet je een aantal basisvragen over jezelf beantwoorden. Met deze gegevens maken ze vervolgens een eerste selectie. Behoor jij tot de eerste selectie? Dan kun je in het e-Portfolio jouw sollicitatie indienen met een CV, motivatiebrief en cijferlijsten. Ga jij door? Dan volgt er een online assessment en schrijfproef. Het online assessment van de Academie voor Wetgeving bestaat uit het maken van een competentietest. Daarnaast moet je in een beperkte tijd een nota schrijven over een case. Heb je het online assessment van de Academie voor Wetgeving en de schrijfproef succesvol doorlopen? Dan word je uitgenodigd voor de vierde ronde van de sollicitatieprocedure bij Academie voor Wetgeving. In deze ronde heb je twee gesprekken met twee selectiecommissies. Hierbij wordt gekeken naar de resultaten van het online assessment van Academie voor Wetgeving, jouw motivatie en gaan ze dieper in op jouw drijfveren. Als deze gesprekken ook weer positief blijkt te zijn, krijg je daarna uitnodiging voor de kennismakingsronde. In de kennismakingsronde ga je langs de instellingen die een vacature hebben. De rector beslist uiteindelijk waar je wordt toegelaten en waar je aan de slag kunt.

Academie voor Wetgeving

  • Opgericht: 2001
  • Na afronden van opleiding krijgen de juristen de graad Master in Legislation
  • De juristen werken op een ministerie of een van de Hoge Colleges van Staat

Let op: ga altijd uit van jouw persoonlijke uitnodiging. Als je twijfelt over het oefenpakket neem dan contact met ons op.

Academie voor Wetgeving assessment

Figuurreeksen:

Bij figuurreeksen krijg je een aantal figuren te zien. Vervolgens moet je op basis van de getoonde figuren een laatste figuur aanwijzen dat logisch volgt op de gegeven figuren.

Analogieën:

Bij analogieën krijg je drie woorden te zien, vervolgens moet je hier een kloppende analogie van te maken door één woord te selecteren. De eerste twee woorden hebben hetzelfde verband als het derde en vierde onderling woord hebben.

Voorbeeld: hand – vinger :: voet – teen

Cijferreeksen:

Bij cijferreeksen krijg je een aantal cijfers te zien. Vervolgens moet je het laatste cijfer invullen dat logisch volgt op de reeks.

Diagrammen:

In dit unieke onderdeel van Eelloo moet je aangeven wat de relatie is tussen een aantal gegeven woorden. Hierbij is woordkennis van belang.