Lesgeven, toetsen en beoordelen van de rijvaardigheid van de bestuurders op de weg en beoordelen van de vakbekwaamheid van professionals in de transport en logistiek: dat is wat het werk bij het CBR inhoudt.

CBR als werkgever

Het CBR is een publiekrechtelijk zelfstandig bestuursorgaan. Ze is door de Ministerie van Infrastructuur en Milieu belast met een verkeersveiligheidstaak. Ga je werken bij het CBR, dan werk je samen aan een verkeersveilig en mobiel Nederland. Bij het CBR zijn er uiteenlopende beroepen te vervullen van examinatoren en ICT’ers tot juristen en projectleiders. Werken bij het CBR betekent samenwerken, daarom kun je bij het CBR rekenen op grote betrokkenheid en een prettige en collegiale werksfeer.

Sollicitatieprocedure bij CBR

Wil je gaan werken bij het CBR dan kun je via de e-mail een CV en brief insturen. Ook wordt er gekeken naar werkervaring, affiniteit met verkeer en of je voldoende sociale vaardigheden beschikt. Is jouw brief en CV positief beoordeeld?

 Assessment examinator CBR

Dan ga je door naar de tweede stap in de sollicitatieprocedure van het CBR. Dit is een online assessment. Het online assessment van het CBR is een test die je thuis kunt maken. Je maakt een persoonlijkheidstest en capaciteitentest. Je ontvangt een e-mail met daarin een link waarmee je inlogt op een site waar de test voor je klaar staat. Je kunt altijd eerst kijken wat je precies moet maken voordat de test begint.

Rollenspel CBR

Aan de hand van de door jou behaalde scores bij het online assessment van het CBR wordt bepaald of je voor een selectiedag wordt uitgenodigd. Tijdens deze dag wordt door middel van een rollenspel getoetst of je bepaalde competenties en persoonlijke kwaliteiten in de praktijk kunt laten zien. Aansluitend vindt het selectiegesprek plaats. Hier worden de resultaten van online assessment ook doorgenomen. Mag je door naar de volgende ronde? Dan volgt er een rijtest. Slaag je voor de test dan volgt een screening en wordt een Verklaring omtrent het gedrag (VOG) en medische keuring gevraagd. Is dat allemaal nog steeds positief dan volgt een laatste gesprek over jouw arbeidsovereenkomst.

CBR

  • Het CBR is opgedeeld in vier divisies: Theorie, Rijvaardigheid, Rijgeschiktheid en CCV.
  • Aantal werknemers: 1.235
  • Het CBR heeft 53 examenlocaties in heel Nederland
LTP cursusoverzichtLTP analogieën

LTP Oefenpakket

35,00

Kies voor de beste online LTP oefensite. Hier vind je online training voor het NIT H en LTP Impact assessment. De training bestaat uit 2.000+ oefenvragen inclusief uitleg en antwoorden om je op de NIT M en H en LTP Impact voor te bereiden.

In het kort:

30 dagen toegang
27 lessen
79 testen
2.095 oefenvragen met antwoorden
minimaal 4 en maximaal 20 uur lesmateriaal
2.100+ tevreden gebruikers

Geschikt voor:

Verbale relaties M en H
NIT M en H
Matrix  M en H
Abstracte test M en H
Numerieke test M en H
Cijferreeksen M en H
Syllogismen M en H

Ook te koop als onderdeel van:

Let op: ga altijd uit van het assessmentbureau dat in jouw uitnodiging staat! Als je vragen hebt of twijfelt welk oefenpakket je moet hebben, neem dan contact met ons op.

Hoe ziet het CBR assessment eruit?

CBR maakt gebruik van het assessment van LTP. In dit assessment krijg je vragen uit vier categorieën: tabellen, analogieën, figuurreeksen en matrixen.

Rekenen met tabellen:

Rekenen met tabellen is gebaseerd op het begrijpen van jaarrekeningen en cijfers. Je moet snel eenvoudige berekeningen kunnen uitvoeren. Daarnaast moet je kunnen bepalen of berekeningen nodig en mogelijk zijn op basis van de gegevens.

Verbale analogieën:

Bij analogieën krijg je drie woorden te zien, vervolgens moet je hier een kloppende analogie van te maken door één woord te selecteren. De eerste twee woorden hebben hetzelfde verband als het derde en vierde woord onderling hebben.

Voorbeeld: hand – vinger : voet – teen

Figuurreeksen / abstracte test:

Bij figuurreeksen krijg je een aantal figuren te zien. Vervolgens moet je op basis van de getoonde figuren een laatste figuur aanwijzen dat logisch volgt op de gegeven figuren.

Matrixen:

Bij matrixen krijg je figuren in een matrixvorm te zien, drie bij drie figuren. Je moet dan het figuur rechtsonder invullen op basis van de logica in de kolommen en/of rijen.

CBR assessment oefenen

Om alle selectierondes van CBR door te komen, is een goede voorbereiding erg belangrijk. Om het assessment voor te bereiden, kun je gebruikmaken van het LTP oefenpakket van Hellotest. Dit pakket bestaat uit meer dan 1100 vragen, inclusief uitleg en antwoorden om je goed voor te bereiden. Daarmee kom jij niet voor verrassingen te staan tijdens je CBR assessment. Succes!

Andere assessments van bedrijven