DLA Piper is een multinationaal advocatenkantoor. Het is gevestigd in meer dan 30 landen in: Zuid- en Noord-Amerika, Azië, Europa, Afrika, en het Midden-Oosten. DLA Piper is het derde grootste advocatenkantoor van de Verenigde Staten.

DLA Piper als werkgever

In Nederland werken ruim 130 juristen om fullservice dienstverlening te bieden van het hoogste niveau. Dat doet DLA voor Nederlandse en internationale cliënten. Je komt bij één van de acht praktijkgroepen terecht. Je werkt in een samengesteld team met buitenlandse collega’s of collega’s uit de andere praktijkgroepen. Hierdoor is er veel ruimte voor diverse capaciteiten, eigen inbreng en samenwerking.

Door de snelle groei en cliënten van formaat word er veel van je gevraagd. Niets voor niets zijn de waarden: ambitie, ondernemerschap en verantwoordelijkheid tonen. Maar dat geeft jou ook weer de mogelijkheid om een eigen stempel te drukken. Je bouwt zo ook mee aan het succes.

Sollicitatieprocedure

Zie jij een carrière bij DLA Piper wel zitten? Dan kun je via de website solliciteren op één van de openstaande functies. Vul jouw gegevens zoals een cv en motivatiebrief in. Eventueel kan je ook jouw cijferlijsten, scriptie, en stagebeoordelingen uploaden. Ziet recruitment afdeling een match met jou? Dan word je uitgenodigd voor een eerste gesprek met een recruiter.

Assessment

Na dit gesprek volgt een online capaciteitentest. In deze online capaciteitentest worden verschillende onderdelen getoetst. Denk hierbij aan abstract, numeriek en verbaal. Zijn de resultaten van het online assessment positief? Dan word je uitgenodigd voor een gesprek met de stafmanager en een HR-manager.

Laatste gesprek

Op dit gesprek volgt de beslissende ronde van de procedure. Dit is met een senior medewerker en één of twee partners. Overtuig je alle mensen aan tafel dat jij de geschikte kandidaat ben? Dan kun je daarna aan de slag bij dit kantoor.

DLA Piper

  • Kantoren in meer dan 40 landen in Noord- en Zuid-Amerika, Azië, Europa, Afrika en het Midden-Oosten.
  • Opbrengst: 2,48 miljard USD (2014)
  • Opgericht: 2005
SHL cursusoverzichtSHL deductief redeneren

SHL Oefenpakket

35,00

Online training voor het SHL assessment. De training bestaat uit een studiegids, lessen en 2.300+ oefenvragen inclusief uitleg en antwoorden.

In het kort:

30 dagen toegang
32 lessen
120 testen
2.533 oefenvragen met antwoorden
minimaal 4 en maximaal 20 uur lesmateriaal
1.300+ tevreden gebruikers

Geschikt als voorbereiding op:

On Demand
General Ability
Verify G+

Assessment onderdelen:

Cijfermatig / numeriek redeneren – tabellen en grafieken
Deductief redeneren – syllogismen
Inductief redeneren – figuurreeksen
Inductief redeneren – matrixen
Numeriek redeneren – redactiesommen
Numeriek redeneren – rekenvaardigheid
Verbaal redeneren – teksten analyseren

Taal van het oefenpakket:

Nederlands
Engels

Ook te koop als onderdeel van:

Let op: ga altijd uit van het assessmentbureau dat in jouw uitnodiging staat! Als je vragen hebt of twijfelt welk oefenpakket je moet hebben, neem dan contact met ons op.

DLA Piper assessment

Teksten analyseren:

Bij het onderdeel teksten analyseren krijg je een tekst te zien waarover verschillende vragen beantwoord moeten worden. Het is hierbij belangrijk dat je van de waarheid in de tekst moet uitgaan.

Rekenen met tabellen:

Rekenen met tabellen is gebaseerd op het begrijpen van jaarrekeningen en cijfers. Je moet snel eenvoudige berekeningen kunnen uitvoeren. Daarnaast moet je kunnen bepalen of berekeningen nodig en mogelijk zijn op basis van de gegevens.

Figuurreeksen:

Bij figuurreeksen krijg je een aantal figuren te zien. Vervolgens moet je op basis van de getoonde figuren een laatste figuur aanwijzen dat logisch volgt op de gegeven figuren.