Democratie staat centraal bij het Ministerie van Binnenlandse Zaken. Zo draagt het bij betaalbare, duurzame en veilige woningen in een prettige buurt waar iedereen gelijkwaardig is. Een willekeurige selectie uit onderwerpen van dit Ministerie: circulaire economie, aardgasvrije wijken, discriminatie of winter en zomertijd. De meest besproken trends liggen hier op tafel.

Richting geven aan Nederland

Bij dit Ministerie leggen ze de nadruk op een wisselwerking van legitimiteit/ steun, middelen om zaken uit te voeren en de maatschappelijke meerwaarde. Belangrijk is dan ook om goed te kunnen luisteren, snel en grondig te informeren. Zodat je midden in de samenleving staat en betrokken bent bij het werk. Sub-organisaties van het Ministerie van Binnenlandse Zaken zijn onder andere het Caribische deel van het koninkrijk, Logius – verantwoordelijk voor diensten en producten voor de digitale overheid – en Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD).

Sollicitatieprocedure

Je kunt zowel contact opnemen met de recruiters binnen het ministerie van Binnenlandse zaken of solliciteren via een sollicitatieformulier waar je een motivatiebrief en cv kan bijvoegen. Mocht jouw sollicitatie een zekere interesse hebben gewekt dan wordt het opgevolgd door een sollicitatiegesprek  waarin jouw persoonlijke vaardigheden en kennis op het gebied van de baan worden behandeld. Wanneer dit goed lijkt is afhankelijk van jou baan wordt er nog een taaltoets afgenomen en eventuele online assessments waarbij je de volgende onderdelen kan verwachten: Figuurreeksen, cijferreeksen, diagrammen en analogieën. Oefen hiervoor goed het verbaal- , numeriek- en abstract redeneren.

Ministerie van Binnenlandse Zaken

  • Het oudste ministerie van Nederland 
  • Volledige naam is Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties met 4000 medewerkers 
  • In de leeftijdsklasse van 45 jaar en ouder vallen maar liefst 60% van de medewerkers
Eelloo cursusoverzichtEelloo cijferreeksen

Eelloo Q1000 Oefenpakket

35,00

Online training voor het Q1000 assessment van Eelloo. De training bestaat uit 1.800+ oefenvragen inclusief uitleg en antwoorden om je op de Q1000 test voor te bereiden.

In het kort:

30 dagen toegang
17 lessen
65 testen
1.848 oefenvragen met antwoorden
minimaal 4 en maximaal 16 uur lesmateriaal
1.000+ tevreden gebruikers

Geschikt als voorbereiding op alle Q1000 testen:

Q1000 Capaciteiten Midden en Hoog – QCM / QCH
Q1000 Capaciteiten Verkort Midden en Hoog – QCMV / QCHV
Q1000 Capaciteiten Check Midden en Hoog – QCHC / QCMC

Assessment onderdelen:

Analogieën
Figuurreeksen
Cijferreeksen
Diagrammen
Kubussen
Rekenvaardigheid

Ook te koop als onderdeel van:

Let op: ga altijd uit van het assessmentbureau dat in jouw uitnodiging staat! Als je vragen hebt of twijfelt welk oefenpakket je moet hebben, neem dan contact met ons op.

Ministerie van Binnenlandse Zaken assessment

Figuurreeksen:

Bij figuurreeksen krijg je een aantal figuren te zien. Vervolgens moet je op basis van de getoonde figuren een laatste figuur aanwijzen dat logisch volgt op de gegeven figuren.

Analogieën:

Bij analogieën krijg je drie woorden te zien, vervolgens moet je hier een kloppende analogie van te maken door één woord te selecteren. De eerste twee woorden hebben hetzelfde verband als het derde en vierde onderling woord hebben.

Voorbeeld: hand – vinger :: voet – teen

Cijferreeksen:

Bij cijferreeksen krijg je een aantal cijfers te zien. Vervolgens moet je het laatste cijfer invullen dat logisch volgt op de reeks.

Diagrammen:

In dit unieke onderdeel van Eelloo moet je aangeven wat de relatie is tussen een aantal gegeven woorden. Hierbij is woordkennis van belang.