Young Capital is een online uitzendbureau wat richt om studenten en pas afgestudeerden te verbinden met werkgevers.

Young Capital als werkgever

Dit is een jong uitzendbureau met de grootste jongerendatabase van Europa. Hier maak je impact en plaats je jongerenwerk centraal. Je bent hier dus vooral bezig om jongeren, studenten en starters aan een baan te helpen. Om succesvol hierin te zijn is er alle ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling. Kennis en groei is niet het enigste wat Young Capital je aanbiedt, je mag ook rekenen op goede primaire en secundaire voorwaarden.

Sollicitatieprocedure

Werken bij Young Capital begint met het invullen van het online sollicitatieformulier. Je moet hier je motivatiebrief en CV indienen. Daarnaast vul je opleidingen, nevenactiviteiten en persoonlijke gegevens in. Een recruiter beoordeelt jouw sollicitatie. Als jouw sollicitatie bevalt, krijg je een uitnodiging voor een telefonische screening. 

Tijdens dit telefoongesprek bespreek je jouw opleiding, ervaring en motivatie. Zorg dus dat je goed voorbereid bent. Let er ook op dat je in een rustige omgeving kunt bellen. Zonder al te veel achtergrondlawaai.

Hierna kom je langs op één van de vestigingen voor een persoonlijk gesprek. Voor het gesprek maak je meteen het assessment. Dit is een test waarin jouw capaciteiten en persoonlijkheid worden getest. Hoewel dit een klein onderdeel is van de procedure is het wel belangrijk. Als jouw score niet hoog genoeg is, val je namelijk af.

Als alles goed is gegaan, krijg je nog één of meer gesprekken. Daarna kan je bij Young Capital aan de slag als recruiter, project manager of IT-er.

Young Capital

  • Opgericht: 2005
  • In eerste instantie was www.studentenwerk.nl (2000) het eerste begin van Young Capital
  • Young Capital is een holding en bestaat uit StudentenWerk, StudentJob International, YoungCapital en YoungCapital Professionals
ACT cursusoverzichtACT analogieën

Adaptieve capaciteitentest Oefenpakket

35,00

Online training voor de adaptieve capaciteitentest. De training bestaat uit 1.700+ oefenvragen inclusief uitleg en antwoorden om je op de test voor te bereiden.

In het kort:

30 dagen toegang
14 lessen
57 testen
1.700+ oefenvragen met antwoorden
minimaal 4 en maximaal 16 uur lesmateriaal
500+ tevreden gebruikers

Geschikt voor:

Adaptieve Capaciteiten Test (ACT) – Algemene Intelligentie
HBO / WO Selectie Test

Gebruikt door onder andere:

AVOP, Coolblue, Dentons Boekel, fonQ, Lidl, Menea, Orga, PostNL, Sogeti, Young Capital en Young Colfield.

Bekijk hier het meest recente en volledige overzicht.

Ook te koop als onderdeel van:

Let op: ga altijd uit van het assessmentbureau dat in jouw uitnodiging staat! Als je vragen hebt of twijfelt welk oefenpakket je moet hebben, neem dan contact met ons op.

Young Capital assessment

Analogieën:

Bij analogieën krijg je drie woorden te zien, vervolgens moet je hier een kloppende analogie van te maken door één woord te selecteren. De eerste twee woorden hebben hetzelfde verband als het derde en vierde onderling woord hebben.

Voorbeeld: hand – vinger :: voet – teen

Dit onderdeel is ook wel bekend onder de namen: verbaal en verbale analogieën.

Cijferreeksen:

Bij cijferreeksen krijg je een aantal cijfers te zien. Vervolgens moet je het laatste cijfer invullen dat logisch volgt op de reeks.

Dit onderdeel is ook wel bekend onder de naam: numeriek of cijferreeksen H.

Figuurreeksen:

Bij figuurreeksen krijg je een aantal figuren te zien. Vervolgens moet je op basis van de getoonde figuren een laatste figuur aanwijzen dat logisch volgt op de gegeven figuren.

Matrixen:

Bij matrixen krijg je figuren in een matrix vorm te zien, drie bij drie figuren. Je moet dan het figuur rechtsonder invullen op basis van de logica in de kolommen en/of rijen.

Dit onderdeel is ook wel bekend onder de naam: abstract.

In sommige gevallen kun je de volgende onderdelen extra krijgen:

Syllogismen:

Bij syllogismen krijg je een stelling te zien die beoordeeld moet worden:

Alle koeien hebben hoorns.
Alle hoorns zijn gemaakt van hout.
Conclusie: alle koeien hebben houten hoorns.

Stroomdiagrammen:

Bij stroomdiagrammen krijg je een legenda te zien met veranderingen op basis van letters of figuren. Vervolgens krijg je een beginfiguur te zien en de verandering. Jij moet dan de uitkomst bepalen.