Hoe ziet een assessment test eruit

Als je aan het solliciteren bent zal je gauw merken dat je bij veel bedrijven een assessment test moet maken. Het maken van een assessment test kan voor veel stress zorgen. Immers, als je de test niet haalt houdt de sollicitatieprocedure vaak op. Op deze pagina vind je meer informatie over het maken van een assessment test, de reden dat je die moet maken, welke onderdelen je kunt verwachten en hoe je je het beste kunt voorbereiden.

Wat is een assessment test

Assessment testen, ook wel capaciteitentesten, zijn over het algemeen intelligentietesten. De capaciteitentesten zijn gemaakt door psychologen. Voor het maken van goede testvragen moeten deze gevalideerd worden door een grote normgroep. Dit is de normgroep waar jouw score mee wordt vergeleken. Op het moment dat jij de vragen hebt beantwoord kun je worden vergeleken met de normgroep. Dan wordt bepaald wat jouw score is in relatie tot de andere mensen met jouw achtergrond (MBO, HBO, WO) die de test onder vergelijkbare omstandigheden hebben gemaakt.

De score wordt vaak uitgedrukt in een percentage, dit percentage staat voor het procentuele gedeelte van de normgroep dat je achter je hebt gehouden. Bedrijven kiezen het minimum percentage waar je aan moet voldoen om door te gaan naar de volgende ronde. Veel bedrijven spreken hier van het WO+ niveau. Dit staat gelijk aan de test beter maken dan 50% van de normgroep met een WO achtergrond.

Omdat het geen reguliere test is waar je een voldoende of onvoldoende voor scoort maar concurreert met een vergelijkbare groep is het zeer belangrijk dat je je perfect voorbereidt. Een onderdeel waar jij van nature goed in bent, kan ook door anderen goed gemaakt worden. Het is dus zaak om te oefenen zodat je jouw beste prestatie levert. Bedenk ook dat als jij oefent en je mede kandidaten niet, je al een voorsprong hebt.

Wat is de reden dat je een assessment test moet doen

De reden dat je een assessment moet doen verschilt per keer. Er zijn veel studies die aantonen dat de mate waarin je een assessment goed maakt een zeer voorspellende waarde heeft voor succes in het bedrijfsleven. Dit is zeker belangrijk voor starters op de arbeidsmarkt. Van hen wordt verwacht in de komende jaren snel zaken op te pakken en leidinggevende functies te vervullen.

Voor veel bedrijven heeft het maken van een assessment nog een aanvullende functie. Zij krijgen namelijk ontzettend veel kandidaten voor een functie. Hierdoor is het onmogelijk om alle kandidaten die op het eerste gezicht geschikt lijken te spreken. Om een objectieve maar schaalbare methode toe te passen wordt een capaciteitentest ingezet. Door kandidaten verplicht te stellen beter te scoren dan bijvoorbeeld 50% van de normgroep valt ongeveer 50% af. Dat percentage is slechts een voorbeeld, er zijn genoeg bedrijven die de norm nog veel strakker stellen, tot wel 70% ten opzichte van de normgroep.

Hoe werkt het maken van een assessment test

De meeste assessmenttests worden online gemaakt. Dit kun je ook wel een e-assessmenttest noemen. Je maakt de test thuis achter je laptop of pc. Het enige wat je nodig hebt is een goed werkende internet verbinding een recente internet browser. Je krijgt als kandidaat de uitnodiging soms rechtstreeks van het bedrijf waar je solliciteert. Ook kan het zijn dat het assessmentbureau je rechtstreeks uitnodigt. Op de site van het betreffende bureau tref je vaak oefenopgaven aan. Let op: deze vragen zijn zelden van het daadwerkelijke niveau van de echte test. Daarom raden wij het ten zeerste aan om je goed voor te bereiden op de specifieke bureaus die testen maken.

Zodra je de test start krijg je per onderdeel een uitgebreide uitleg over wat je kunt verwachten. Onder andere wat voor soort vragen je moet maken en waar je op moet letten. Op basis van deze informatie moet je je strategie bepalen. Zorg dat je goed voorbereid bent door vooraf de website van de assessmentbureaus en onze pagina’s per bureau door te nemen.

Welke onderdelen kan een assessment bevatten

De onderdelen van een assessment test zijn vaak globaal verdeeld in drie categorieën: abstract redeneren, numeriek redeneren en verbaal redeneren. Binnen deze hoofdcategorieën heb je allerlei variaties waarop je getest kunt worden. Voor een uitgebreide uitleg over alle onderdelen kun je kijken bij assessment oefenen.

Hoe bereid je je voor op een assessment test

Zoals eerder uitgelegd zijn er vele verschillende manieren om je capaciteiten te meten. Daarom is het ontzettend belangrijk dat je goed weet wat voor test je aan het maken bent. Dat bepaalt namelijk voor een groot deel je voorbereiding en strategie tijdens het maken van de test. Zodra je dit weet kun je je heel gericht op de test gaan voorbereiden. Dit kun je doen door de oefensite van de assessmentbureaus te bekijken maar nog beter door onze specifieke cursussen die wij op maat hebben gemaakt naar elk assessmentbureau. Voor een overzicht van onze trainingen kun je hier kijken.

Hoe de score van een assessment test berekend wordt

Jouw score wordt berekend op basis van je prestatie in vergelijking met je normgroep. De manier waarop dit gemeten wordt verschilt echter per test. Hier is per test een (ingewikkeld) algoritme voor bedacht, wat geheim is. Toch is het aannemelijk dat een paar factoren het resultaat bepalen. Zo is het aantal vragen wat je maakt van belang, en natuurlijk het percentage daarvan wat je goed maakt. Maar er zal ook gekeken naar welke vragen jij goed of slecht maakt. Wanneer je een vraag goed maakt die alle andere mensen fout maken, telt die extra positief. Wanneer je een vraag fout maakt die alle andere mensen goed maken, telt die extra negatief.

Wat zijn de verschillen tussen de bureaus

Eigenlijk worden vrijwel alle e-assessments in Nederland door een handjevol assessmentbureaus afgenomen. Elk bureau heeft zo zijn eigen specifieke kenmerken.

Hoe kom ik er achter wat ik moet doen om mijn test te halen

Het halen van de test is een combinatie van goed begrijpen wat voor test je aan het maken bent, waar je score op is gebaseerd en wat de beste strategie per vraag is. Om deze reden hebben we een training per bedrijf samengesteld die je met al deze aspecten helpt.