Wat is een AVOP assessment?

AVOP is een HRM- organisatie adviesbureau die bijdrage levert aan de ontwikkeling van individuen, teams en organisaties. AVOP biedt een breed scala aan e-assessments. Dit assessment meet de geschiktheid van een kandidaat voor een vacature op punten als intellectuele capaciteit, drijfveren en competenties. De testen zijn beoordeeld door de COTAN en kunnen tevens op maat worden gemaakt. Het AVOP selectie assessment bestaat doorgaans uit de onderdelen figuurreeksen, cijferreeksen en analogieën.

Alles over het assessment

“Specifieke voorbereiding op het AVOP assessment, alleen bij Hellotest.”

Corstiaan Smit – assessment trainer

Beste score

Verhoog jouw score en krijg die baan. Ruim 95% van onze cursisten haalt het assessment.

Specifieke voorbereiding

Cursusmateriaal voor elk specifiek assessmentbureau. We hebben ruim 70 oefenpakketten!

Onafhankelijk ontwikkeld

Al het materiaal is onafhankelijk door ons ontwikkeld. We zijn niet verbonden aan werkgevers of ontwikkelaars.

Hellotest is niet verbonden of gelieerd aan AVOP. Alle informatie, lessen en oefenmaterialen zijn onafhankelijk door Hellotest ontwikkeld om kandidaten te ondersteunen tijdens hun sollicitatieprocedure en niet bedoeld als selectiemiddel.

Waarom AVOP assessment?

Veel verschillende bedrijven maken gebruik van een AVOP assessment als onderdeel van de sollicitatieprocedure. Als je de OVOP assessment training volgt en veel OVOP online oefentoetsen maakt, zul je een betere persoonlijke score halen dan ongeoefend. Je kunt dan sneller en beter dan je concurrenten door de sollicitatieprocedures gaan. AVOP werkt samen met veel verschillende soorten organisaties uit diverse branches. Enkele voorbeelden van opdrachtgevers zijn: AEGON, AMC, De Bijenkorf, HvA, KPMG, Microsoft en de UvA.

Hoe ziet AVOP assessment eruit?

Het AVOP assessment bestaat over het algemeen uit de volgende drie onderdelen: cijferreeksen, analogieën en figuurreeksen. Bekijk de informatie over deze onderdelen hieronder en leer wat je moet weten voor het maken van dit assessment.

Figuurreeksen

Het testonderdeel figuurreeksen< van het AVOP assessment, meet het abstract analytisch vermogen. Assessments van een selectieprocedure voor een conceptueel complexe functie bevatten vaak dit testonderdeel. Deze subtest meet namelijk in hoeverre hoofdzaken van bijzaken gescheiden kunnen worden en of samenhang in onoverzichtelijke situaties ontdekt kunnen worden. De opgaven bestaan uit figuratieve reeksen waarvan de figuren bepaalde eigenschappen bezitten. Doordat deze eigenschappen elkaar beïnvloeden bestaat er een verband. Het is aan jou om te bepalen welke van de vijf antwoordmogelijkheden het figuur toont die de reeks moet opvolgen.

Het onderdeel figuurreeksen bestaat doorgaans uit 24 vragen. Per vraag wordt er ongeveer 1 minuut aan beschikbare tijd gegeven om deze te beantwoorden. Tijdens de test wordt er in het scherm aangegeven hoeveel er nog over is om de huidige vraag te beantwoorden.

ACT figuurreeksen oefenen
ACT cijferreeksen oefenen

Cijferreeksen

Het numeriek analytisch inzicht wordt door het AVOP assessment gemeten aan de hand van het testonderdeel cijferreeksen. De opgaven uit deze test bestaan uit reeksen van vijf cijfers die elkaar logisch opvolgen. Het verband tussen deze cijfers kan op verschillende wiskundige bewerkingen gebaseerd zijn zoals optellen, aftrekken, delen, vermenigvuldigen en machten. Daarnaast kan er ook nog een verband worden gevonden in de wiskundige bewerking van de reeks; dit noemen we een dieper verband. Het is bij dit testonderdeel belangrijk dat je weet welke verbanden zich voor zouden kunnen doen. Door veel te oefenen, zal je snel beter worden in het herkennen van de juiste verbanden.

Het onderdeel cijferreeksen bestaat doorgaans uit 20 tot 25 vragen. Per vraag wordt er tussen de 50 seconden en 1,5 minuut gegeven om de cijferreeks op te lossen. Bij dit onderdeel van de test wordt tevens de tijd die per vraag nog beschikbaar is in het beeld aangegeven.

Geloof onze gebruikers

Ruim 20.000 gebruikers gingen je voor, zij waarderen ons met een 8,5+ op Webwinkelkeur.

Voor alle apparaten

24/7 toegang tot het materiaal op alle apparaten: mobiel, tablet, laptop en desktop

Vergelijk jouw score

Vergelijk jouw score met anderen zodat je weet wanneer je klaar bent voor de test.

Verbale analogieën

Het testonderdeel analogieën meet het verbaal analytisch inzicht en kan worden ingezet bij selectieprocedures voor functies waarbij het verbaal redeneervermogen belangrijk is. De opgaven van dit testonderdeel bestaan uit een matrix van vier vlakken waarin 2 begrippen worden getoond die een bepaald verband met elkaar hebben. De onderste twee vlakken van de matrix zijn leeg en hier dienen begrippen voor uitgekozen te worden. De nieuwe begrippen dienen hetzelfde soort verband te hebben als de bovenste twee begrippen. Er zijn veel verschillende soorten relaties mogelijk wat het lastig kan maken om het juiste verband te vinden. We raden je dan ook aan om dit onderdeel goed te oefenen.

De subtest verbale analogieën bestaat gemiddeld uit 25 vragen. Per vraag wordt een ander tijdslimiet gegeven die meestal tussen de 20 en 40 seconden zit. Ook bij dit onderdeel wordt tijdens de test in het scherm aangegeven hoeveel tijd er nog over is voor de vraag waar je op dat moment mee bezig bent.

ACT analogieën oefenen

Wat meet AVOP assessment?

Het AVOP assessment meet de algemene of specifieke intelligentie en persoonlijkheid van de kandidaat. Hiermee kunnen bedrijven meten of jij binnen hun profiel past.

Tijdsduur en algemene hulpmiddelen

Tijdsduur

Voor de vragen van de verschillende assessment onderdelen wordt er door AVOP steeds een andere beschikbare tijd gegeven om deze te beantwoorden. Het is niet mogelijk om bepaalde opgaven over te slaan en je dient dus altijd een antwoord te geven. Ook kan de tijd die je bij een opgave overhoudt niet mee worden genomen naar een volgende opgave.

Internationaal

Het e-assessment van AVOP bevat een verbaal onderdeel, namelijk de subtest analogieën. Er is voor dit onderdeel een goed begrip van woordkennis nodig. Omdat deze subtest verbale vermogens meet, kan de test niet als cultuurvrij worden beschouwd.

Welke vaardigheden heb je nodig om AVOP assessment te maken?

Het maken van het AVOP assessment vraagt verschillende vaardigheden van je. De vaardigheden die je moet bezitten zijn:

  • logische, verbale en numerieke problemen oplossen
  • het vermogen om in een beperkte tijd een test te maken en rustig te blijven
  • complexe informatie kunnen verwerken

Vrijwel ieder assessment heeft een zeer specifieke aanpak nodig. Het is daarom ook belangrijk dat je bekend wordt met de AVOP assessment vragen, zodat je weet wat je kan verwachten. Wij raden je aan om iedere specifieke vaardigheid per onderdeel goed van tevoren te oefenen.

Hoe moet ik het AVOP assessment oefenen?

In eerste instantie worden de verschillende testonderdelen van het AVOP assessment vaak als lastig ervaren. Dit komt doordat men in het dagelijks leven niet vaak met het soort opdrachten als die uit deze testonderdelen te maken krijgt. We raden je daarom aan om veel te oefenen voor de verschillende subtests. Maak gebruik van onze oefenpakketten en je zult merken dat je snel verbetering boekt!

Start jouw assessment voorbereiding!

Begin met oefenen voor AVOP:

  • Studiegids, lessen en oefentoetsen.
  • Alle vragen voorzien van antwoorden en uitleg.
  • 14 lessen.
  • 49 testen.
  • 1110 oefenvragen.
0
vragen in onze database
0
tevreden gebruikers