Hrorganizer Assessment Oefenen

De beste voorbereiding op het Hrorganizer Assessment. De Hrorganizer Test bestaat uit verschillende onderdelen. Ons oefenpakket is de perfecte voorbereiding op alle onderdelen van de Hrorganizer test. Ga dus vandaag nog het Hrorganizer Assessment Oefenen!

Wat ga je leren
Wat je ontvangt in de cursus

34,99

Ook te koop als onderdeel van ons consultancy, FMCG of totaalpakket.

4.4/5
Corstiaan Smit
"Wist je dat maar 45% van de kandidaten voor het assessment slaagt zonder te oefenen?"

Hrorganizer Assessment Oefenen Gratis

Probeer onze gratis Hrorganizer test. Hierin vind je de verschillende onderdelen. Dit is een goed voorproefje van de echte Hr Organizer test.

Hrorganizer wordt gebruikt door o.a.

Hrorganizer Assessment

Hrorganizer is een assessmentbureau dat een selectieassessment gebruikt om kandidaten te toetsen. De selectie assessments bestaan uit verschillende onderdelen, zoals: verbaal redeneren, inductief logisch redeneren, en numeriek redeneren. Op basis van de uitslag van het online assessment bepaalt Hrorganizer of jij geschikt bent voor een bepaalde functie.

Het Hr organizer assessment kan uit verschillende onderdelen bestaan. Het hangt af van jouw functie en bedrijf waar je gaat werken. Hieronder lees je alles over de verschillende onderdelen van Hrorganizer. Als je meer voorbeelden wilt zien of alvast gratis wilt oefenen. Dan kan dat bovenaan deze pagina.

Hrorganizer test

Hrorganizer maakt gebruik van de Test-Drive. Dat is de naam van het systeem waar de verschillende testen worden afgenomen. Tegenwoordig zie je ook vaak termen van Aon langskomen. Dat komt omdat Hrorganizer, Cut-e en Aon alle drie van dezelfde testen gebruikmaken. De onderdelen zijn hetzelfde maar heten allemaal iets anders.

Deductief logisch denken

De deductief logisch denken test van Hrorganizer toetst jouw deductieve redeneervermogen. Dat betekent dat je een theorie krijgt en die moet toepassen om de vraag te beantwoorden. In dit geval moet je een soort sudoku oplossen van figuren. Je weet dat in elke rij en kolom een figuur 1 keer voorkomt. Aan jou de taak om het ontbrekende figuur in te vullen.

Deductief logisch denken

In bovenstaande vraag moet je het ontbrekende figuur invullen. Je weet dat je per rij en kolom elk figuur moet hebben en 1 keer een leeg vlakje. Deze is redelijk eenvoudig. Als je namelijk kijkt naar de kolom zie je een vlekje en een vlag. In de rij staat een driehoek en een vlag. Dus alles behalve het lege vakje wordt getoond. Dan moet dat het antwoord zijn.

Deductief logisch denken antwoord

Hierboven zie je nog de volledig ingevulde figuur. Eigenlijk is deze vorm van redeneren een soort sudoku. Als je daar goed in bent, heb je hier zeker een voorsprong. Net zo goed kan je dus ook sudoku’s oefenen om hier beter in te worden.

Bij de SwitchChallenge krijg je een aantal dingen te zien. Eerst zie je vier figuurtjes. Vervolgens een serie cijfers. De cijfers geven aan hoe de figuurtjes van plek wisselen. Als er dus staat 1234 blijven alle figuren op hun plek staan. Als er 4321 staat, wordt de volgorde omgedraaid. Hieronder een voorbeeld:

Aon SwitchChallenge

In het voorbeeld zien we dat het sterretje (2) naar de eerste plek gaat. Pacman (3) gaat naar de tweede plek. De zeshoek (4) naar de derde plek en de rechthoek (1) naar de vierde plek. De juiste volgorde is dus 2341.

Inductief logisch denken

De inductief redeneren test van Hr organizer is uniek. Geen enkel ander bureau heeft deze vragen. Behalve dan Cut-e en Aon omdat zij dezelfde test gebruiken. Als je dit onderdeel niet specifiek voorbereidt, ga je hier waarschijnlijk slecht op scoren. Zorg dus dat je een geschikt oefenpakket hebt met de juiste oefenvragen.

Inductief logisch denken

Bij deze vragen krijg je twee patronen te zien: A en B. Die worden aangegeven met het kleurtje. Patroon A bevat letters en cijfers, net als patroon B. Je moet zelf een patroon vinden. Als je goed kijkt, zie je dat patroon A telkens boven, rechts en onder dezelfde letters of cijfers bevat. Patroon B lijkt geen logisch verband te hebben. Vervolgens moet je aangeven van voorbeelden of ze bij A of B passen.

Numeriek redeneren

Numeriek redeneren bevat vaak vragen over tabellen en grafieken. Dan moet je financiële informatie analyseren en een antwoord geven. Het verschil bij Hrorganizer is dat je niet 1 tabel of grafiek krijgt maar meerdere. Je moet dan de informatie uit de verschillende grafieken en tabellen combineren.

Rekenvaardigheden

Bij rekenvaardigheden krijg je eenvoudige rekensommen te zien. Jij moet dan een getal invullen om de som compleet te maken. Hiervoor moet je beschikken over standaard rekenvaardigheden, zoals: optellen, aftrekken, delen, vermenigvuldigen en eenvoudige algebra. Deze test is adaptief, dus wordt moeilijker als je een vraag goed hebt. Maar ook makkelijker als je een vraag fout hebt. Voor de hele test heb je 6 minuten dus je krijgt de vragen waarschijnlijk niet allemaal af.

Verbaal redeneren

Bij verbaal redeneren krijg je telkens een aantal teksten te zien. Over deze teksten moet je vragen beantwoorden. Bijvoorbeeld: wat is het onderwerp van deze paragraaf. Of wat er bedoeld wordt met een bepaald woord. Ook in dit onderdeel van Hrorganizer krijg je meerdere teksten die je tegelijk moet analyseren. Dat maakt het een taaie test.

Toegepast rekenen

De toegepast rekenen vraag staat ook wel bekend als scales tmt. Deze test is bedoeld voor niveau laag en midden. De test bestaat uit vier onderdelen:

 1. Omrekenen van eenheden.
 2. Uitrekenen van oppervlaktes.
 3. Rekenen met procenten.
 4. De regel van drie.

HRorganizer persoonlijkheidstest

Naast de HRorganizer capaciteitentest kan je ook verschillende persoonlijkheidstesten verwachten. De verschillende testen die je kunt krijgen, zijn:

 • Shapes: meet werkgerelateerd gedrag. De test duurt ongeveer 15 minuten en meet jouw persoonlijkheid. Dit gebeurt op basic, management en executive niveau.
 • Views: meet interesses en dijfveren. De test duurt ongeveer 20 minuten en met jouw motieven, waarden en interesses.
 • Squares: meet situationeel gedrag. De test duurt ongeveer 13 minuten en geeft aan of je (contra)productief bent in een werkomgeving.

HRorganizer tips

 • Zorg dat je je specifiek voorbereidt. Omdat HRorganizer over zulke unieke onderdelen beschikt, moet je echt een specifiek oefenpakket gebruiken. Anders bereid je volstrekt de verkeerde onderdelen voor. Dat ga je merken aan jouw score.
 • HR organizer maakt gebruik van adaptieve testen. Dat betekent dat vragen moeilijk worden als je een vraag goed hebt en makkelijker als je een fout maakt. Daardoor is de test voor iedereen moeilijk. Hoe moeilijker de test, hoe beter je die waarschijnlijk gemaakt hebt.

HRorganizer ervaringen

 • Omdat je een adaptieve test krijgt waar je ook nog eens weinig tijd voor krijgt, voelt het heel moeilijk aan. Neem daarom tijd tussen de onderdelen. Denk ook niet dat het slecht gaat omdat de onderdelen moeilijk zijn. Na elke test ga je door naar de volgende en begin je fris.

Hoe komt de score voor de Hrorganizer test tot stand?

Je krijgt een bepaald aantal punten voor het Hrorganizer assessment. Vervolgens wordt jouw uitslag vergeleken met andere mensen die ook die toets hebben gemaakt. Die groep heet de normgroep. Het is dan de bedoeling dat jouw score hoger is dan het gemiddelde van die normgroep. Dan ben je “geslaagd”.

Wanneer ben je klaar om de capaciteitentest te maken? 

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, moet je dus het gemiddelde van de normgroep verslaan. Als jij oefent, heb je een veel grotere kans om die normgroep te verslaan. In ons systeem zie je aan het eind van een test een overzicht staan met de uitslagen. Je ziet jouw score staan en het gemiddelde. Daarnaast geven wij een advies.Klaar voor de capaciteitentest

Hierboven kan je zien dat “jouw score” 80% is. Dat is precies gelijk aan de aanbevolen score van 8 vragen goed. Daarnaast is deze score hoger dan de gemiddelde score van 78,3%. Als je consequent de gemiddelde score verslaat én onze aanbevolen score haalt, ben je klaar voor de echte test. Niet voor niets slaagt 96% van onze cursisten voor hun test.

Meer voor Hrorganizer oefenen?

Wil jij meer oefenen voor Hrorganizer? Kies dan voor ons oefenpakket. Voor slechts 34,99 kan jij 30 dagen lang oefenen voor de Hrorganizer capaciteitentest. Begin vandaag nog! Klik hier om ons oefenpakket aan jouw winkelwagen toe te voegen en af te rekenen.

Start direct met oefenen

Zorg voor een goede voorbereiding op jouw capaciteitentest.

Waarom Hellotest?

34,99

Perfecte voorbereiding op assessment en snel en fijn contact bij vragen.

Nicole

Uitstekend

Gebaseerd op 332 reviews.


Webshop Trustmark and customer reviews

Goede oefen toetsen en zeer goed service. Zeker aan te raden.

Sheila

Goede voorbereiding, uitgebreide toelichting en goede hoeveelheid oefentesten.

Nadine

Hele leuke training gevolgd via RSM. Veel opgestoken over het assessment. Aanrader!!

Petra

Hele leuke training gehad!Inge

Veelgestelde vragen

Om echt uitgebreid te oefenen en je goed voor te bereiden op de HRorganizer test, adviseren we je om een HRorganizer Oefenpakket van Hellotest te kopen. Deze online training voor de Test-drive test van HRorganizer bestaat uit de oefenvragen, inclusief antwoorden en uitleg, om logisch, numeriek en verbaal redeneren te oefenen.

 

HRorganizer is een assessmentbureau dat actief is in meerdere landen. Dit assessmentbureau gebruikt de testen van Cut-e voor de capaciteitentest. Naast het afnemen van assessments en capaciteitentesten is HRorganizer ook actief in het ondersteunen van effectiviteit van teams. Zo wordt bijvoorbeeld de Talentscan ingezet voor het herkennen en erkennen van talent. Je komt dit assessmentbureau tegen bij de Test-drive test die je moet maken als onderdeel van een sollicitatie.

 

Een HRorganizer assessment wordt door bedrijven ingezet tijdens een selectieprocedure. Het biedt opdrachtgevers meer zekerheid over kwaliteiten en ontwikkelmogelijkheden van de sollicitant. Na het maken van het assessment is bekend wat je talenten zijn, wat je drijft in je werk en welk ontwikkelpotentieel aanwezig is.

Grote klanten van HRorganizer zijn FrieslandCampina, Leger des Heils en Lufthansa.

HRorganizer gebruikt de Test-drive test assessmentmodule van Cut-e. Als je de test moet maken van HRorganizer zul je dus naar de website van Cut-e worden gestuurd. Cut-e is een grote speler in de assessmentmarkt. Ze hebben tientallen instrumenten ontwikkeld voor het testen van kandidaten op allerlei eigenschappen. Dit gaat verder dan de reguliere capaciteitentest met verbaal, numeriek en logisch redeneren. Cut-e heeft bijvoorbeeld ook nog ontwikkelpotentieel, leiderschapsstijlen of loopbaankeuzes. Onderdelen in dit assessment worden vaak aangeduid als Scales.

De volgende drie onderdelen kom je tegen op een HRorganizer assessment:

 • Verbaal redeneren: teksten analyseren.
 • Numeriek redeneren: rekenen met tabellen.
 • Logisch redeneren: ontdekken van regels en relaties.

Het HRorganizer assessment is een vaardigheidstest die de algemene intelligentie van een kandidaat voor een vacature meet. Dit doen ze aan de hand van het testen van verbaal, numeriek en logisch redeneren.

Ga nu HRorganizer oefenen voor 34,99