Hogeschool Utrecht 21+ Toets Oefenen

Als je niet de juiste vooropleiding hebt en je bent ouder dan 21 kan je bij de HU een 21+ toelatingstoets maken. Als je de toets met goed resultaat afsluit, word je alsnog toegelaten tot de opleiding. De toets die je moet maken heet de NOA MCT-H. Start dus vandaag nog met oefenen voor de 21+ Toets HU!

Wat ga je leren
Wat je ontvangt in de cursus

34,99

Ook te koop als onderdeel van ons totaalpakket.

4.4/5
Corstiaan Smit
"Wist je dat maar 45% van de kandidaten voor het assessment slaagt zonder te oefenen?"

21+ Toets HU Voorbeeld

Hieronder kan je een oefentoets proberen voor de NOA MCT-H die gebruikt wordt door de HU als toelatingstoets. Dit geeft je een idee van de vragen die je kunt verwachten. Uiteraard is dit geen volledige training. Daarvoor kies je ons volledige oefenpakket.

Welke HU 21+ Toets moet je maken?

Hogeschool UtrechtAls je aan de Hogeschool Utrecht een toelatingstoets moet maken, is dat de NOA test. Deze test heet de NOA Multiculturele Capaciteitentest Hoog. De afkorting daarvan is NOA MCT-H. Deze term zie je ook op de website van de HU staan en in jouw uitnodiging.

Welke soorten vragen krijg je op deze toelatingstoets?

De NOA test voor de HU bestaat uit zes soorten onderdelen, namelijk:

  1. Woordrelaties
  2. Woordanalogieën
  3. Rekenvaardigheid
  4. Cijferreeksen
  5. Exclusie
  6. Componenten

Hieronder beschrijven we kort per vraag wat het inhoudt. Als je voorbeelden wilt zien van deze vragen maak je de oefentoets bovenaan deze pagina.

Woordrelaties

Bij woordrelaties krijg je telkens vier woorden te zien. Daarvan moet je er twee selecteren. De woorden die je selecteert, hebben dezelfde betekenis (synoniem) of de tegenovergestelde betekenis (antoniem). Voor dit onderdeel is een grote woordenschat een groot voordeel. In ons oefenpakket leer je veelvoorkomende combinaties zodat je makkelijker de juiste woorden kiest.

Woordanalogieën

Als je een woordanalogie moet oplossen krijg je een paar woorden te zien. Het is aan jou om de twee ontbrekende woorden in te vullen. Een analogie betekent dat de twee woorden een bepaald verband hebben. Zoals koud en warm. Of vinger en teen. Je moet dat verband zoeken en toepassen zodat de analogie klopt voor alle vier de woorden.

Rekenvaardigheid

Hoe goed ben jij in hoofdrekenen? Voor rekenvaardigheid moet je in korte tijd heel veel rekensommen oplossen. Denk aan optellen, aftrekken, vermenigvuldigen en delen. Je moet ook moet breuken, procenten en decimalen kunnen rekenen. Omdat het zo snel gaat, moet je dit eigenlijk uit je hoofd doen. Ons oefenpakket behandelt honderden vragen om te oefenen.

Cijferreeksen

De cijferreeksen zijn misschien wel het bekendste onderdeel van een toelatingsonderzoek. Je krijgt een aantal cijfers te zien en moet dan het laatste cijfer bepalen. Daarvoor moet je een aantal eenvoudige berekeningen uitvoeren. De cijferreeksen van NOA zijn heel divers. Daarom hebben wij veel varianten in ons oefenpakket opgenomen zodat je je kunt voorbereiden.

Exclusie

Ben jij goed in aanwijzen wat niet ergens bij hoort? Dat moet je bij exclusie doen. Je krijgt een aantal figuren te zien en moet dan twee figuren aanwijzen die niet in het rijtje passen. Dat kan zijn omdat ze een andere kleur, rand, grootte of bijvoorbeeld minder hoeken hebben. Hoe meer eigenschappen je kent, hoe makkelijker dit wordt.

Componenten

Als jij vroeger goed in puzzelen was, is dit een goed onderdeel voor jou. Je krijgt een aantal losse figuren te zien en moet aanwijzen welke twee figuren daarmee gemaakt kunnen worden. Het klinkt makkelijker dan is het is. In ons oefenpakket laten we verschillende voorbeelden zien en leer je trucs om snel het juiste antwoord te vinden.

Hoelang duurt de 21+ Toets HBO HU? 

Voor de HU toelatingstoets krijg je ongeveer 60 minuten.

Moet je oefenen voor de toelatingstoets?

Hoewel de HU en NOA zeggen dat je niet hoeft te oefenen, raden wij dat toch aan. Zij zeggen dat de NOA MCT-H jouw cognitieve capaciteiten meet en dat je die niet echt kunt voorbereiden. Daar zijn wij het natuurlijk niet mee eens. Stel dat je nog nooit een cijferreeks hebt gemaakt. Dan moet je de eerste keer behoorlijk lang nadenken om uit te vogelen wat je allemaal moet doen.

Maar in ons oefenpakket leer je welke soorten berekeningen er mogelijk zijn in een cijferreeks. We laten ook zien waar je moet beginnen met rekenen. Daardoor sla je dus een heleboel denkwerk over en kan je echt aan de slag. Eigenlijk heb je dus een veel eerlijkere kans. Want je kan laten zien wat je echt kan in plaats van tijd kwijtraken aan andere zaken.

Hoe komt de score voor de 21 Plus Toets HU tot stand?

Het Hogeschool Utrecht toelatingsonderzoek wordt dus afgenomen door NOA. Je krijgt een bepaald aantal punten voor de toetsen. Vervolgens wordt jouw uitslag vergeleken met andere mensen die ook die toets hebben gemaakt. Die groep heet de normgroep. Het is dan de bedoeling dat jouw score hoger is dan het gemiddelde van die normgroep. Dan ben je “geslaagd”.

Wanneer ben je klaar om de capaciteitentest te maken? 

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, moet je dus het gemiddelde van de normgroep verslaan. Als jij oefent, heb je een veel grotere kans om die normgroep te verslaan. In ons systeem zie je aan het eind van een test een overzicht staan met de uitslagen. Je ziet jouw score staan en het gemiddelde. Daarnaast geven wij een advies.Klaar voor de capaciteitentest

Hierboven kan je zien dat “jouw score” 80% is. Dat is precies gelijk aan de aanbevolen score van 8 vragen goed. Daarnaast is deze score hoger dan de gemiddelde score van 78,3%. Als je consequent de gemiddelde score verslaat én onze aanbevolen score haalt, ben je klaar voor de echte test. Niet voor niets slaagt 96% van onze cursisten voor hun test.

Start direct met oefenen

Zorg voor een goede voorbereiding op jouw capaciteitentest.

Waarom Hellotest?

Perfecte voorbereiding op assessment en snel en fijn contact bij vragen.

Nicole

Uitstekend

Gebaseerd op 332 reviews.


Webshop Trustmark and customer reviews

Goede oefen toetsen en zeer goed service. Zeker aan te raden.

Sheila

Goede voorbereiding, uitgebreide toelichting en goede hoeveelheid oefentesten.

Nadine

Hele leuke training gevolgd via RSM. Veel opgestoken over het assessment. Aanrader!!

Petra

Hele leuke training gehad!Inge

HU toelatingsonderzoek oefenen voor 34,99