Openbaar Ministerie assessment

Moet jij een assessment maken voor het OM? Dankzij ons oefenpakket kan jij je perfect voorbereiden. Dit oefenpakket is geschikt voor alle traineeships, stages, associates, senior associates, managers en directors.

LTP oefenpakket

34,99

Corstiaan Smit

“Specifieke voorbereiding op het assessment voor het OM, alleen bij Hellotest.”

96% van onze klanten beveelt ons aan!

Probeer een gratis quiz!

Klik op onderstaande knop om een gratis Openbaar Ministerie test te oefenen.

Sta jij voor gerechtigheid? Dan zal je je zeker kunnen vinden in een baan bij het Openbaar Ministerie. Deze instantie zorgt ervoor dat verdachten van een strafbaar feit, opgespoord, vervolgd en eerlijk berecht worden. Je kunt hier aan de slag gaan voor één van de vele juridische functies:

  • advocaat- generaal,
  • officier van justitie of
  • assistent- officier.

Vanzelfsprekend is er ook een breed scala aan niet-juridische functies als administratief- en beleidsmedewerkers. Is het je niet helemaal duidelijk hoe de organisatie in elkaar steekt? Bekijk dan vooral het organogram om te zien bij welke afdelingstak je jezelf ziet werken.

Rechtvaardige Samenleving

Kennis en inzicht in de politiek- bestuurlijke omgeving van het OM en de strategische partners zijn zeer gewenst. Jouw integriteit helpt je oprecht en bewust te handelen in het algemeen belang en de maatschappelijke opgaven. Als medewerker van het Openbaar Ministerie is het dan ook essentieel dat je rekening houdt met jouw voorbeeldrol en daarbij een transparante, consequente en betrouwbare methode aanhoudt. Refereer in je motivatiebrief naar vaardigheden die hier mee overeenkomen.

Sollicitatieprocedure

De welbekende eerste stap is het online insturen van een motivatiebrief met CV en eventueel cijferlijsten van je behaalde opleiding. Vervolgens ontvang je een uitnodiging voor een online assessment. Deze toetsing bestaat uit de volgende onderdelen statische figuurreeksen, matrixen, analogieën en rekenen met tabellen en grafieken (NIT-H).

Het gesprek

Als het resultaat positief uitvalt dan volgt er een sollicitatiegesprek met twee afdeling managers. Vaak staat onder de vacature gemeld wanneer de gesprekken plaatsvinden. Ook is terug te lezen wanneer een assessment onderdeel kan zijn van de selectieprocedure onder het kopje “Wat verder belangrijk is”. Daar kan ook teruggevonden worden dat een veiligheidsonderzoek en referentiecheck uitgevoerd worden tijdens het selectieproces.

Andere ministeries

Start direct met oefenen

Zorg voor een goede voorbereiding op jouw assessment.

Waarom Hellotest:

34,99