Analytische test oefenen

De beste voorbereiding op de Analytische test. Dit is een lastige test die je moet maken als je je wilt inschrijven voor bepaalde IT / finance traineeships en vacatures. Als je de test niet haalt, word je niet toegelaten. Start dus vandaag nog met oefenen!

Wat ga je leren
Wat je ontvangt in de cursus

34,99

Ook te koop als onderdeel van ons totaalpakket.

4.4/5
Corstiaan Smit
"Wist je dat maar 45% van de kandidaten voor het assessment slaagt zonder te oefenen?"

Analytische test oefenen

Hieronder kun je enkele gratis oefentesten proberen. Deze testen zijn natuurlijk geen volledige voorbereiding op de echte test. Dit is bedoeld om een indruk te krijgen van de vragen. Voor een goede voorbereiding kies je natuurlijk voor ons oefenpakket!

Oefentest

In deze oefentest krijg je alle onderdelen.

De beste voorbereiding op de Analytische Test

De analytische test volgt in de sollicitatieprocedure als jouw CV en motivatiebrief zijn goedgekeurd. De analytische test bestaat uit: cijferreeksen, figuurreeksen en redactiesommen. De tijd die voor deze test staat is 75 minuten. Veel kandidaten vinden dit een moeilijke test. Het is dus belangrijk dat je goed oefent.

Met dit oefenpakket bereid jij je perfect voor op de onderdelen uit de analytische test. Voor elk onderdeel is een aparte cursus samengesteld die bestaat uit meerdere lessen en oefentoetsen. Eerst bouw je rustig het niveau op en daarna oefen je vragen met een vergelijkbaar niveau als de test zelf.

Inhoudsopgave van deze cursus

Analogieën

Telkens krijg je een aantal woorden te zien. Deze woorden hebben een bepaalde relatie. Het zijn bijvoorbeeld tegenstellingen of juist synoniemen. Op basis van de gegeven woorden moet je het ontbrekende woord invullen zodat dezelfde relatie ontstaat. Voor dit onderdeel is een goede woordenschat belangrijk. Maar het is ook belangrijk om te weten welke soorten analogieën er zijn. Dit komt allemaal aan bod in ons oefenpakket.

Cijferreeksen

Je krijgt een aantal cijfers te zien die op een bepaalde manier tot stand komen. Het gaat erom dat je bedenkt welke berekening ervoor zorgt dat het volgende cijfer in de reeks ontstaat. Je moet dus goed kunnen rekenen. Maar het is ook belangrijk dat je weet welke berekeningen je kunt verwachten. In ons oefenpakket krijg je de variaties die je op de echte analytische test ook kunt verwachten.

Figuurreeksen

De analytische test maakt gebruik van zowel bewegende als statische figuurreeksen. Je zult daarom op twee manieren moeten zoeken naar het volgende figuur in een reeks. Hiervoor let je op verschillende dingen als rotatie of positie van de figuren.

Redactiesommen

Veel cursisten vinden redactiesommen lastig. Je krijgt namelijk een stukje tekst en daarin moet je zelf de juiste gegevens zoeken voor de berekening. Vaak krijg je meer gegevens dan je nodig hebt. Ook moet je zelf bepalen welke formule je nodig hebt. Daarom is het belangrijk dat je veel verschillende redactiesommen leert. Daardoor ben je ook voorbereid op onbekende of nieuwe vragen op de echte test. In ons oefenpakket behandelen we de basis én specifieke varianten.

Hoe komt de score voor de Analytische Test tot stand?

Je krijgt een bepaald aantal punten voor de Analytische test. Vervolgens wordt jouw uitslag vergeleken met andere mensen die ook die toets hebben gemaakt. Die groep heet de normgroep. Het is dan de bedoeling dat jouw score hoger is dan het gemiddelde van die normgroep. Dan ben je “geslaagd”.

Wanneer ben je klaar om de capaciteitentest te maken? 

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, moet je dus het gemiddelde van de normgroep verslaan. Als jij oefent, heb je een veel grotere kans om die normgroep te verslaan. In ons systeem zie je aan het eind van een test een overzicht staan met de uitslagen. Je ziet jouw score staan en het gemiddelde. Daarnaast geven wij een advies.Klaar voor de capaciteitentest

Hierboven kan je zien dat “jouw score” 80% is. Dat is precies gelijk aan de aanbevolen score van 8 vragen goed. Daarnaast is deze score hoger dan de gemiddelde score van 78,3%. Als je consequent de gemiddelde score verslaat én onze aanbevolen score haalt, ben je klaar voor de echte test. Niet voor niets slaagt 96% van onze cursisten voor hun test.

Meer voor de analytische test oefenen?

Wil jij meer oefenen voor de Analytische test? Kies dan voor ons oefenpakket. Voor slechts 34,99 kan jij 30 dagen lang oefenen voor de analytische test. Begin vandaag nog! Klik hier om ons oefenpakket aan jouw winkelwagen toe te voegen en af te rekenen.

Start direct met oefenen

Zorg voor een goede voorbereiding op jouw capaciteitentest.

Waarom Hellotest?

34,99

Perfecte voorbereiding op assessment en snel en fijn contact bij vragen.

Nicole

Uitstekend

Gebaseerd op 332 reviews.


Webshop Trustmark and customer reviews

Goede oefen toetsen en zeer goed service. Zeker aan te raden.

Sheila

Goede voorbereiding, uitgebreide toelichting en goede hoeveelheid oefentesten.

Nadine

Hele leuke training gevolgd via RSM. Veel opgestoken over het assessment. Aanrader!!

Petra

Hele leuke training gehad!Inge

Ga nu de Analytische test oefenen voor 34,99