Diagrammen Oefenen

Diagrammen zijn een combinatie van verbaal en abstract redeneren. Je moet namelijk aangeven welke Venn diagram past bij de gegeven woorden. De diagrammen test kom je vooral tegen bij de Q1000 en Selection Lab. Ga dus nu Diagrammen oefenen met ons oefenpakket.

Geschikt voor alle diagrammen:
Wat je ontvangt in de cursus

14,99

Corstiaan Smit
"Wist je dat maar 45% van de kandidaten voor het assessment slaagt zonder te oefenen?"

Ook te koop als onderdeel van ons totaalpakket.

4.4/5

96% van onze klanten beveelt ons aan!

Eelloo Q1000 oefenen

2.000+ oefenvragen

Berenschot oefenen

3.900+ oefenvragen

Leeuwendaal oefenen

2.000+ oefenvragen

Consultancy

5.000+ oefenvragen

Diagrammen Oefenen Gratis

Diagrammen oefenen

Hieronder kan je verschillende capaciteitentest diagrammen maken. Let erop dat je de letterlijke betekenis van de woorden neemt. Probeer zo min mogelijk aannames te doen.

Belangrijkste tip voor diagrammen oefenen

Maak het niet te moeilijk voor jezelf. Ga niet twijfelen of een avocado nou een steenvrucht, fruit of groente is. Plaats het in een passende categorie of niet.

Inhoudsopgave

Wat zijn diagrammen?

Als we het over assessment diagrammen hebben, bedoelen we eigenlijk Venn diagrammen. Je krijgt een aantal woorden te zien en vervolgens moet je het juiste Venn diagram kiezen dat erbij past. Het lastige hieraan is dat je zowel visueel sterk moet zijn als verbaal. Je moet namelijk over een goede woordenschat beschikken.

Diagrammen op de capaciteitentest, of IQ test, kom je vooral tegen bij Eelloo en The Selection Lab. Vroeger had je ook Meurs diagrammen. Maar Meurs heeft de naam veranderd in Eelloo. Dit zijn daarom nog steeds de Q1000 Test Diagrammen. Dit oefenpakket is geschikt voor alle diagrammen capaciteitentesten.

Diagrammen Uitleg

Bij diagrammen krijg je telkens 3 woorden te zien. Deze woorden hebben wel of geen verband met elkaar. Eigenlijk zijn er drie opties:

  1. De woorden hebben helemaal geen verband met elkaar.
  2. Er is wel een overlap tussen de woorden.
  3. Het ene woord omvat het andere woord volledig.

Bovenstaande klinkt wat vaag daarom werken we het hieronder uit met een aantal voorbeelden.

Diagrammen voorbeelden

Hieronder zie je drie voorbeelden van diagrammen. Elk voorbeeld is voorzien van een afbeelding en een uitleg.

Diagrammen voorbeeld 1

Groente, aardbei en fruit.

Diagrammen oefenen

De fruitsoort aardbei valt natuurlijk volledig in de categorie fruit. Terwijl groenten niets te maken heeft met aardbei en fruit. 

Diagrammen voorbeeld 2

Groenten, peulvruchten, boontjes.

Diagrammen oefenen

Boontjes zijn een soort peulvrucht, net zoals peulvruchten groenten zijn. Daarom omsluiten de verschillende categorieën elkaar allemaal.

Diagrammen oefenen mbo

Als je de diagrammen test moet maken, is dit meestal op de Q1000. Dan moet je de diagrammen maken op niveau midden (M) als je mbo hebt gedaan. Dat betekent dat de vragen iets makkelijker beginnen maar steeds moeilijker worden. Als je veel vragen kunt maken, zul je dus hele moeilijke diagrammen krijgen. Maar dat betekent meestal wel een goede score.

Jouw score wordt namelijk vergeleken met andere kandidaten op mbo-niveau. Dat betekent dat als het gemiddelde 50 punten is jij meer dan 50 punten moet halen om te slagen voor jouw test. Als je een adaptieve test maakt en je krijgt hele moeilijke vragen. Dan ben je altijd lekker bezig en ga je een hoge score halen.

Diagrammen oefenen hbo en wo

Het diagrammen assessment op hbo- en wo-niveau zijn hetzelfde. In beide gevallen krijg je dan de diagrammen hoog (H) test. Deze test begint makkelijk maar wordt snel heel moeilijk. Je zult steeds moeilijkere woordparen tegenkomen waarbij je de juiste Venn diagram moet zoeken. 

Ook hier wordt jouw assessment score bepaald aan de hand van jouw normgroep. Als je een hbo opleiding hebt gevolgd, word je met hbo’ers vergeleken. Als je een wo studie hebt gevolgd, word je met wo’ers vergeleken. In beide gevallen moet je minstens het gemiddelde verslaan. Daarom is het belangrijk om te oefenen voor de juiste, hoge score.

Diagrammen per testontwikkelaar

Eigenlijk krijg je de capaciteitentest diagrammen maar op 1 test: de Q1000 van Eelloo. Je komt dit onderdeel eigenlijk niet tegen op andere testen. Daarom kun je je relatief makkelijk voorbereiden met 1 heel precies oefenpakket.

Diagrammen tips

  • Beperk je tot de informatie in de tekst. Als er drie termen worden genoemd, maak het dan niet ingewikkelder dan noodzakelijk. Groenten en fruit hebben niks met elkaar te maken. Tenzij er ook nog “eten” wordt gegeven. Dan vallen ze samen onder eten.
  • Zorg dat je veel oefent. Er zijn behoorlijk wat variaties op het assessment Venn diagram die we hier niet hebben laten zien. Maak daarom zoveel mogelijk vragen. Dan voorkom je verrassingen op diagrammen capaciteitentest.

Meer diagrammen oefenen?

Wil jij meer oefenen voor diagrammen? Kies dan voor ons oefenpakket. Voor slechts 14,99 kan jij 30 dagen lang oefenen voor de verschillende vormen van diagrammen. Begin vandaag nog! Klik hier om ons oefenpakket aan jouw winkelwagen toe te voegen en af te rekenen.

Start direct met oefenen

Zorg voor een goede voorbereiding op jouw capaciteitentest.

Waarom Hellotest?

Als je diagrammen op een assessment of capaciteitentest moet maken, zijn dat vaak Venn diagrammen. Een Venn diagram geeft visueel weer hoe bepaalde termen zich tot elkaar verhouden. Een kers is bijvoorbeeld een soort fruit maar geen groente. Dan staat er dus een cirkel (kers) in een andere cirkel (fruit).

Bij een diagrammen test moet je verbale informatie visueel weergeven. Bepaalde woorden hebben een relatie met elkaar. Zo is een krop sla bijvoorbeeld een groente. Dus dan plaats je de cirkel “krop sla” in de cirkel groente. Voor dit onderdeel moet je dus verbaal sterk zijn. Hoe groter jouw woordenschat, hoe beter je zult presteren op dit onderdeel.