Synoniemen Oefenen

Moet jij Synoniemen oefenen voor jouw assessment? Je moet bij dit onderdeel woorden met dezelfde betekenis selecteren. Een grote woordenschat is belangrijk voor een goed resultaat. In ons oefenpakket vind je daarom 300 oefenvragen zodat je veel synoniemen leert. Start vandaag nog!

Geschikt voor alle soorten synoniemen, o.a.:
Wat je ontvangt in de cursus

14,99

Corstiaan Smit
"Start met oefenen en haal jouw beste score!"

Ook te koop als onderdeel van ons totaalpakket.

4.4/5

96% van onze klanten beveelt ons aan!

Cebir

3.000+ oefenvragen

Cubiks

4.000+ oefenvragen

NOA

3.000+ oefenvragen

SHL

2.500+ oefenvragen

Synoniemen oefenen gratis

Synoniemen Test Oefenen

Hieronder kan je verschillende synoniemen oefenen. Je moet telkens aangeven welke twee woorden synoniem van elkaar zijn.

Belangrijkste tip voor synoniemen oefenen

Oefenen, oefenen, oefenen. Zorg dat je zoveel mogelijk synoniemparen leert kennen en herkennen. Dit is een onderdeel waar je veel tijdswinst en punten kunt pakken.

Wat zijn synoniemen?

Twee woorden die inhoudelijk hetzelfde betekenen, worden synoniemen genoemd. Zo zijn auto en wagen bijvoorbeeld synoniemen, omdat ze hetzelfde betekenen. Bij de synoniemen test krijg je dan tal van deze synoniemen voorgeschoteld. Daarom is het belangrijk om veel synoniemparen te kennen.

Op het assessment kom je synoniemen niet vaak tegen als losstaand onderdeel. Meestal worden ze samengevoegd met antoniemen en vormen ze dan woordrelaties. In woordrelaties moet je telkens kiezen welke woorden synoniem of antoniem zijn.

Hoe kun je synoniemen oefenen?

De beste manier om synoniemen te oefenen, is door je hele leven heel veel te lezen. De op één na beste manier is door heel gericht te oefenen. Zorg dat je weet welke test je moet maken. Als je dat weet ga je op de juiste manier synoniemen oefenen. Bijvoorbeeld samen met antoniemen of juist los van elkaar.

Een goede woordenschat is een voorwaarde om goed te worden in synoniemen. Het nadeel is dat jouw woordenschat op de korte termijn niet enorm toeneemt. Maar als je oefent, leer je wel veel synoniemparen kennen. Daardoor heb je tijdens de synoniemen test meer paren paraat. Dat zorgt ervoor dat je meer vragen goed hebt.

Welke testen maken gebruik van synoniemen?

Cubiks gebruikt synoniemen in de Cubiks Intermediate test als onderdeel van verbaal redeneren. Naast synoniemen bestaat het verbale onderdeel van de Intermediate uit: syllogismen, antoniemen en andere analogieën. Het lastige is dat je heel veel vragen in korte tijd moet maken. Daarom is het belangrijk dat je juist hier snel doorheen kunt.

Ook de MCT van NOA maakt vaak gebruik van synoniemen. Maar dan krijg je die dus als deel van woordrelaties. In die test krijg je woordparen te zien en moet je snel zeggen of er een synoniem of antoniem tussen staat. Je weet van tevoren niet welk paar je zoekt. Een grote woordschat is dan belangrijk.

Synoniemen voorbeelden

Hieronder vind je een synoniemen lijst. Dit is zeker geen uitputtende lijst maar dan heb je wel een mooie basiskennis.

aanblikkenaankijken
aangeplantaangekweekt
baancircuit
bang makenafschrikken
caféhouderkastelein
certificaatattest
daarbinnenerin
datgenezulks
echtheidauthenticiteit
echtscheidingseparatie
federatiebinding
fertilisatiebemesting
galopsnelgang
geanimeerddruk
haarlijncoupe
halsbrekendvermetel
ideaaldroom
ijveraarfanaat
jammerlijkbedroevend
jongetjejochie
kabinetgezag
kampeerbuscamper
laatstelijkkortelings
lancerenstarten
maatjekompaan
malenpiekeren
naar de knoppenkapot
najagenambiëren
ofschoonal
omarmingomstrengeling
pantomimegebarenspel
parelenpetilleren
quatschgeklets
querulantruziezoeker
raadadvies
rasterhek
saamhorigheideendrachtigheid
savourerenproeven
tactvoldiplomatiek
tarwegraan
uitblinkenexcelleren
uitganguitloop
vadergrondlegger
valutabetaalmiddel
waagbalans
wandeltochtommetje

Meer synoniemen oefenen?

Wil jij meer oefenen voor synoniemen? Kies dan voor ons oefenpakket. Voor slechts 14,99 kan jij 30 dagen lang oefenen voor synoniemen. Begin vandaag nog! Klik hier om ons oefenpakket aan jouw winkelwagen toe te voegen en af te rekenen.

Start direct met oefenen

Zorg voor een goede voorbereiding op jouw capaciteitentest.

Waarom Hellotest?