AMN talentscan oefenen

De beste voorbereiding op de AMN test.
Start nu met oefenen! Je krijgt toegang tot alle soorten vragen
met uitleg en antwoorden

Wat ga je leren
Wat je ontvangt in de cursus

34,99

Corstiaan Smit
"Start met oefenen en haal jouw test!"

96% van onze klanten beveelt ons aan!

Amn test oefenen

1

Evaluatievermogen

Oefen nu het zoeken naar verschillen.

2

Numerieke aanleg

Je moet sommen oplossen door eenvoudige berekeningen uit te voeren.

3

Redeneervermogen

Je moet aangeven welk figuur niet hoort bij de gegeven serie figuren.

4

Ruimtelijk inzicht

Welke onderdelen vormen samen het voorbeeldfiguur?

5

Verbale aanleg

Vul zelf woorden aan in een zin om die kloppend te maken. Vul daarnaast de analogie aan.

Hoe werkt oefenen bij Hellotest?

Vind je assessment

Zoek het juiste oefenpakket op onze website. Dat kan via ons handige overzicht.

1

Meld je eenvoudig aan

Het oefenpakket wordt meteen aan jouw account gekoppeld als je je aanmeldt.

2

Start direct met oefenen

Je kan direct beginnen met online oefenen op onze website!

3

Amn talentscan oefenen

De AMN talentscan wordt vooral ingezet voor het basis, middelbaar en voortgezet onderwijs. Ons oefenpakket bereid je voor op de AMN talentscan mbo en AMN talentscan hbo. Deze AMN toetsen bestaan uit de volgende onderdelen:

 • Evaluatievermogen (verschillen)
 • Numerieke aanleg (berekeningen en cijfers)
 • Redeneervermogen (figuren)
 • Ruimtelijk inzicht (componenten)
 • Verbale aanleg (woorden en woorden relateren)

Je krijgt dus dezelfde soort vragen als je op mbo of hbo niveau de test moet maken. Het verschil is de normgroep waarmee jouw score wordt vergeleken. Als jij in het eerste jaar van je mbo-opleiding de AMN test moet maken, wordt jouw score met andere mbo’ers in het eerste jaar vergeleken. Jij moet dan beter presteren dan het gemiddelde. Daarom is het goed om te oefenen.

Amn berekeningen

Berekeningen zijn vergelijkbaar met hoofdrekenen. Het is de bedoeling dat je eenvoudige berekeningen uitvoert. Denk hierbij aan:

 • optellen,
 • aftrekken,
 • delen en
 • vermenigvuldigen.

Het lastige aan dit onderdeel is dat je vaak veel berekeningen in korte tijd moet uitvoeren. Goed oefenen, zorgt ervoor dat je sneller en nauwkeuriger wordt. Het is lastig om in hele korte tijd heel veel beter te worden in rekenen. Maar ons oefenpakket zorgt ervoor dat je bekend raakt met veelgebruikte sommen. Daardoor kan je je score wel goed verbeteren.

AMN cijfers

AMN cijfers is de cijferreeks van AMN. Je krijgt een reeks cijfers te zien en moet zelf bepalen wat het patroon in de reeks is. Dat zijn meestal eenvoudige berekeningen, zoals: optellen, aftrekken, delen en vermenigvuldigen. Door cijferreeksen te oefenen, leer je de verschillen snel vinden. hieronder een voorbeeld:

AMN cijfers voorbeeld

 

Zie jij het antwoord al? Dit is een makkelijke. Maar als je niet weet waar je moet beginnen, kan de oplossing even duren. Bij cijferreeksen moet je altijd beginnen met de verschillen opschrijven. Dan vind je het antwoord het snelst:

AMN cijfers oefenen

AMN woorden

Bij woorden krijg je een zin te zien waarbij je zelf een woord moet aanvullen om de zin kloppend te maken. Het gaat hierbij om grammatica regels en woordkennis om de juiste woorden in te voegen.

AMN woorden relateren

Bij woorden relateren krijg je twee aantal woorden te zien met een onderliggend verband. Je moet vervolgens aangeven welk woord hetzelfde verband deelt met het gegeven derde woord.

AMN figuren

Bij figuren krijg je een aantal figuren te zien. Deze staan niet op volgorde. Het is dan de bedoeling dat je aanwijst welk figuur er niet bij hoort. Je moet dus een verband vinden waaraan alle figuren, behalve één, voldoet. Dankzij ons oefenpakket leer je de verschillende soorten verbanden herkennen.

AMN figuren oefenen

Welk figuur hoort er niet bij? Zie jij het antwoord al? Het moet figuur A zijn. Dat komt omdat daar de hoek tussen de twee lijnen het grootst is. Om precies te zijn, is de hoek daar groter dan 90 graden. Bij de rest niet.

AMN verschillen

Bij verschillen krijg je figuren te zien die hetzelfde zijn en eentje ervan wijkt af. Dat is niet op basis van een logisch verband maar op basis van uiterlijk. Het gaat hier dus om nauwkeurigheid.

AMN verschillen oefenen

Zie jij het antwoord? Het moet natuurlijk D zijn, want daar staat de cirkel op een andere plek. Je ziet dat figuren en verschillen best op elkaar lijken. Het verschil is dat bij verschillen er geen patroon is. Je moet gewoon op details letten. Bij exclusie is er echt een patroon te ontdekken.

AMN componenten

Bij componenten moet je krijg je een gebroken figuur te zien. Het is de bedoeling dat je dan aanwijst welk compleet figuur hiermee gevormd kan worden.

AMN componenten

Welke figuren kunnen gevormd worden met de losse onderdelen? Als je goed kijkt, zie je dat rechts een grote driehoek moet staan. Daarom zijn A en B dus het goede antwoord.

AMN talentscan ervaringen

 • Als je de AMN talentscan moet maken, is het belangrijk dat je het juiste oefenpakket hebt. Als je niet goed oefent, heb je er eigenlijk niks aan. Oefen daarom zo gericht mogelijk.
 • De AMN talentscan wordt voornamelijk gebruikt om jouw voortgang tijdens jouw opleiding te meten. Vraag van tevoren goed na of de score bepalend is voor jouw voortgang. Vroeger was de talentscan ROC namelijk bindend om over te mogen. Tegenwoordig als het goed is niet meer. Maar vraag dit dus altijd na.
 • Ook al is de test niet meer bindend, kan een goede uitslag wel bepalen of jij bijvoorbeeld naar mbo 4 mag. Als jouw score heel goed zijn, mag je misschien eerder een andere opleiding doen. Vraag dit na bij jouw studieadviseur.

Start direct met oefenen

Zorg voor een goede voorbereiding op jouw capaciteitentest.

Waarom Hellotest?

34,99

96% van onze klanten beveelt ons aan!

Perfecte voorbereiding op assessment en snel en fijn contact bij vragen.

Nicole

Uitstekend

Gebaseerd op 332 reviews.


Webshop Trustmark and customer reviews

Goede oefen toetsen en zeer goed service. Zeker aan te raden.

Sheila

Goede voorbereiding, uitgebreide toelichting en goede hoeveelheid oefentesten.

Nadine

Hele leuke training gevolgd via RSM. Veel opgestoken over het assessment. Aanrader!!

Petra

Hele leuke training gehad!Inge