Matrigma Test Oefenen

Moet jij een Assesio Matrigma Test maken? Wij bieden een oefenpakket dat speciaal is samengesteld voor de Matrigma van Assessio. Start dus vandaag nog met oefenen voor de Matrigma Test.

Geschikt voor:
Wat je ontvangt in de cursus

14,99

Corstiaan Smit
"Start met oefenen en haal jouw beste score!"

Ook te koop als onderdeel van ons totaalpakket.

4.4/5

96% van onze klanten beveelt ons aan!

Matrigma Test Gratis Proberen

In deze gratis abstracte matrigma test moet je matrixen oplossen. Je krijgt telkens drie bij drie vlakken te zien waarvan jij het ontbrekende vlak moet invullen. Dit is een pittige test. Veel succes!

Wat is Matrigma Probleemoplossend Vermogen?

Assessio heeft een korte test van 12 minuten ontwikkeld die wordt gebruikt om kandidaten te toetsen. Deze test heet de Assessio Matrigma Test. In principe is dit een normale matrixen toets waarbij je verschillende soorten matrix vragen moet oplossen. 

Het voordeel van het Matrigma assessment is dat deze test cultuurvrij is. Dat betekent dat jouw afkomst, opleiding en woordenschat van geen (of zo min mogelijk) invloed zijn op de score. Je krijgt dus een hele eerlijke en betrouwbare uitslag.

Adaptieve Matrigma Test

De Matrigma test is een zogeheten adaptieve test, vandaar ook dat je Matrigma Adaptive kan tegenkomen. Een adaptieve test houdt in dat de vragen moeilijker worden als je een vraag goed hebt. Als je een vraag fout hebt, krijg je een makkelijkere vraag. Of een vraag die net zo moeilijk is. 

Wat een adaptieve test doet, is jouw niveau zoeken. Omdat je dus telkens andere vragen krijgt, krijg je een goed beeld van jouw echte niveau. Het nadeel is dat als jij in het begin een aantal (onnodige) fouten maakt het heel moeilijk is om nog op jouw echte niveau te komen. Daarom is het zo belangrijk te oefenen voor de Matrigma. Dat voorkomt onnodige fouten.

Matrigma Voorbeelden

Hieronder zie je enkele voorbeelden van eenvoudige matrigma vragen. Deze voorbeelden zijn de basis om te begrijpen hoe een matrigma werkt. Elk voorbeeld laat een andere verandering zien.

Matrigma Voorbeeld 1

Matrix voorbeeld 1

Deze matrix is relatief eenvoudig. Zie jij het antwoord al? Als je goed kijkt, zie je dat elke rij drie pijlen heeft van een andere kleur. Daarom moet in de laatste rij ook een groene pijl komen. Op zich is blauw ook een andere kleur, maar het is logischer dat er een groene pijl komt. De verticale verbanden zijn nu irrelevant.

Matrigma Voorbeeld 2

Matrixen redeneren voorbeeld 2

Nu zie je dat elke kolom twee blauwe cirkels heeft. Dus moet het antwoord een blauwe cirkels hebben en is het antwoord direct al B. Daarnaast zien we dat elke rij twee horizontale en twee verticale pijlen heeft. In de laatste rij moeten er nog horizontale pijlen bij. Dus ook dat bevestigt dat B het goede antwoord is.

Matrigma Test Tips

  • Zoek de verandering van de elementen. Kijk wat er gebeurt met de positie, kleur, vorm, grootte of het aantal.
  • Verdeel de matrixen voor jezelf in rasters. Van bijvoorbeeld 3 bij 3. Dan zie je makkelijker hoe de elementen binnen de abstracte matrix bewegen.
  • Leer patronen herkennen. Let op bewegingen als: horizontaal, verticaal, diagonaal, met de klok mee en tegen de klok in.
  • Bekijk elk element apart. Ga niet alles tegelijk oplossen. Begin met 1 element. Sluit foute antwoorden uit en ga dan door naar het volgende element.
  • Sluit foute antwoorden uit. Je hoeft niet het goede antwoord te bedenken! Je moet foute antwoorden uitsluiten tot er 1 antwoord over blijft. Als je dit doet los je misschien niet 4 maar slechts 2 elementen op. Dat scheelt heel veel tijd.

Meer Matrigma Testen oefenen?

Wil jij meer oefenen voor het Assessio Matrigma assessment? Kies dan voor ons oefenpakket. Voor slechts 14,99 kan jij 30 dagen lang oefenen voor de Matrigma test. Begin vandaag nog! Klik hier om ons oefenpakket aan jouw winkelwagen toe te voegen en af te rekenen.

Start direct met oefenen

Zorg voor een goede voorbereiding op jouw capaciteitentest.

Waarom Hellotest?