PiCompany oefenen

De beste voorbereiding op de PiCompany test.
Start nu met oefenen! Je krijgt toegang tot makkelijke
en moeilijke oefenvragen met uitleg.

Wat ga je leren
Wat je ontvangt in de cursus

34,99

Corstiaan Smit
"Start met leren en krijg die perfecte baan!"

96% van onze klanten beveelt ons aan!

PiCompany oefenen gratis

1

Analogieën

Aan de hand van twee of drie gegeven woorden moet je de analogie kloppend maken.

2

Cijferreeksen

Je krijgt een reeks cijfers te zien en moet bepalen welk cijfer logisch volgt in de reeks.

3

Figuurreeksen

Zoek het juiste figuur dat logisch volgt in deze reeks.

4

Matrixen

Zoek het juiste figuur dat de 3 bij 3 matrix aanvult.

Hoe werkt oefenen bij Hellotest?

Vind je assessment

Zoek het juiste oefenpakket op onze website. Dat kan via ons handige overzicht.

1

Meld je eenvoudig aan

Het oefenpakket wordt meteen aan jouw account gekoppeld als je je aanmeldt.

2

Start direct met oefenen

Je kan direct beginnen met online oefenen op onze website!

3

PiCompany wordt gebruikt door o.a.

PiCompany test

PiCompany maakt gebruik van de PiCompany connector ability test. Deze test bestaat uit drie onderdelen die cultuur vrij en adaptief zijn. Cultuurvrij betekent dat jouw achtergrond en opleiding weinig tot geen invloed hebben op de uitslag. Adaptief betekent dat deze test zich aanpast aan jouw niveau. Je krijgt dan altijd moeilijke vragen en geen test is gelijk.

Toch kan je deze test goed voorbereiden. Dat heeft er onder andere mee te maken dat je patronen leert kennen. Als jij weet dat je op de vorm en grootte in een figuurreeks moet letten, wordt het makkelijk om die te vinden. Anders weet je nog niet waar je naar zoekt. Hetzelfde geldt voor de cijferreeksen en matrixen.

Naast de drie normale onderdelen kan je connector verbal analogies krijgen. Dat zijn enkele analogieën waarbij je een woordpaar moet invullen. Deze test wordt vooral gebruikt als in jouw functie taal belangrijk is. Bijvoorbeeld in de advocatuur of als journalist. Lang niet iedereen krijgt dit onderdeel. Dus kijk goed naar jouw uitnodiging of dit het geval is.

PiCompany analogieën

De analogieën van PiCompany zijn zogenaamde enkele analogieën. Dat betekent dat je 2 woorden krijgt en een passend woordpaar moet selecteren. Hieronder een voorbeeld:

Modern – Ouderwets

 • Lelijk – Mooi
 • Vliegtuig – Luchtballon
 • Zeilschip – Trein
 • Tanden – Schoon

Welk ander woordpaar hoort hierbij? Modern en ouderwets zijn een tegenstelling. Dus moet het andere woordpaar ook een tegenstelling zijn. Dan is het antwoord dus Lelijk – Mooi. In de gratis PiCompany oefentest bovenaan de pagina kan je nog meer voorbeelden oefenen.

PiCompany cijferreeksen

De cijferreeksen van PiCompany zij vrij pittig. Daar zitten namelijk een aantal unieke variaties in. Zoals overslaan, dubbele veranderingen en halverwege de cijferreeks het antwoord geven. Hieronder een voorbeeld:

PiCompany cijferreeksen voorbeeld

Weet jij wel getal op de plaats van het vraagteken moet komen? Het beste is om eerst de verschillen op te schrijven tussen de cijfers:

PiCompany cijferreeksen uitwerking

Je ziet dat er een dubbele verandering is. De cijfers nemen telkens met meer door. Nu kunnen we ook de rest van de verschillen invullen en het antwoord bepalen:

PiCompany cijferreeksen antwoord

Op de PiCompany test heb je maar een paar seconden voor een vraag als dit. Daarom is het zo belangrijk dat je oefent. Want dan weet je welke soorten berekeningen je moet uitvoeren. Je hebt een goed stappenplan in je hoofd en kan snel de juiste tactiek toepassen. Als je meer voorbeelden wilt zien, kan dat bovenaan deze pagina.

PiCompany figuurreeksen

PiCompany figuurreeksen voorbeeld

Zie jij het antwoord? Welk figuur volgt logisch in deze reeks? Je ziet dat de twee figuurtjes met de klok mee veranderen. Het pijltje blijft telkens de stip aanwijzen. De stip wisselt van formaat en vulling. Het moet dus een zwarte stip zijn. Dan vallen C en D af. Het pijltje volgt het bolletje. Dus valt A ook af. Het antwoord is dus B.

PiCompany matrixen

PiCompany matrixen zijn een gevreesd onderdeel van het PiCompany assessment. Je moet namelijk naar heel veel informatie tegelijk kijken. Er gebeurt vaak zowel iets in de kolommen als in de rijen. Als je dan niet goed bekend bent met de patronen mis je snel het antwoord. Hieronder een voorbeeld:

PiCompany matrixen

Zie jij het antwoord? Als je naar de rijen kijkt, zie je dat er telkens 2 diagonale lijnen zijn en vier kleine lijnen. Dus moet je een diagonale lijn hebben. Antwoord C of D. De oriëntatie van de lijnen is telkens anders. Dus moet het antwoord C zijn.

PiCompany persoonlijkheidstest

PiCompany maakt gebruik van verschillende testen die met persoonlijkheid te maken hebben. Als je een PiCompany persoonlijkheidsvragenlijst moet invullen is dat de Reflector big five personality. Dit is een big five persoonlijkheidstest. De test die de beste wetenschappelijke onderbouwing heeft. Je krijgt een profiel verdeeld over de volgende vijf eigenschappen:

 1. extraversie,
 2. zorgvuldigheid,
 3. emotionele stabiliteit,
 4. vriendelijkheid en
 5. openstaan voor ervaringen.

Soms is jouw werkgever ook benieuwd naar jouw drijfveren. Wat motiveert jou en wat beweegt jou? Dat wordt getoetst met de Reflector Drives. Een drijfveren test is geen “geslaagd” of “niet geslaagd” type test. Je krijgt juist een goed beeld van jouw drijfveren en eventueel een loopbaanontwikkeling die hierop is afgestemd.

Voor alle soorten persoonlijkheidstesten hoef je niet te oefenen. Je moet deze gewoon invullen zoals je bent. Geef dus eerlijk antwoord. Geef ook niet antwoorden zoals je wilt zijn. Of zoals je denkt dat een functie moet zijn. Als je jezelf blijft, krijg je de beste uitslag.

PiCompany tips

 • De Connector Ability van PiCompany is erg specifiek en uniek. Het is daarom belangrijk om een PiCompany oefenpakket te selecteren dat echt voor PiCompany ontwikkeld is. Anders leer je niet de juiste patronen die je moet kennen voor de cijferreeksen, figuurreeksen en matrixen.
 • Zorg dat je alles hebt klaarstaan voordat je begint: pen, papier, rekenmachine eventueel, drinken en een snack.

PiCompany test ervaringen

 • Tussen de verschillende onderdelen heb je de mogelijkheid om pauze te nemen. Doe dat dan ook. Een PiCompany test maken is echt een topprestatie. Je kunt de rust goed gebruiken. Ga een paar minuten lopen en kijk niet naar een scherm. Geef je ogen ook rust.

Start direct met oefenen

Zorg voor een goede voorbereiding op jouw capaciteitentest.

Waarom Hellotest?

34,99

96% van onze klanten beveelt ons aan!

Perfecte voorbereiding op assessment en snel en fijn contact bij vragen.

Nicole

Uitstekend

Gebaseerd op 332 reviews.


Webshop Trustmark and customer reviews

Goede oefen toetsen en zeer goed service. Zeker aan te raden.

Sheila

Goede voorbereiding, uitgebreide toelichting en goede hoeveelheid oefentesten.

Nadine

Hele leuke training gevolgd via RSM. Veel opgestoken over het assessment. Aanrader!!

Petra

Hele leuke training gehad!Inge

Veelgestelde vragen

De Connector Ability Test is het assessment van PiCompany. Deze test wordt gebruikt om jouw abstracte, numerieke en verbale redeneervermogens te meten. In die zin wordt deze test vaak gebruikt als selectiemiddel tijdens een sollicitatieprocedure. Als je de test niet haalt, val je af in de sollicitatie. Daarom is het belangrijk dat je deze test goed voorbereidt via Hellotest.

De connector ability test is een capaciteitentest van PiCompany. Deze wordt gebruikt om jouw capaciteiten te meten. Daarvoor moet je een abstracte, numerieke en soms een verbale test maken. Op basis hiervan krijg je een rapport over jouw capaciteiten en vaardigheden.

Als je de test niet voldoende goed maakt, betekent dat dat je niet doorgaat in de sollicitatieprocedure. Of je wordt niet toegelaten tot de opleiding waar je je voor wilt inschrijven. Daarom is het belangrijk om deze test goed te oefenen

De PiCompany Connector Ability test, ook wel de Connector Ability test genoemd, is een cognitieve vaardigheidstest gemaakt door assessmentbureau PiCompany. Tijdens de test wordt de algemene intelligentie van een kandidaat gemeten. Het meet deze intelligentie door 3 verschillende soorten vragen. PiCompany heeft verschillende onderdelen: figuurreeksen, matrixen en cijferreeksen.

Er zijn veel bedrijven die gebruikmaken van de test van PiCompany in de sollicitatieprocedure. Als je de Connector Ability goed oefent, haal je in de meeste gevallen een betere persoonlijke score dan ongeoefend. Je kunt hierdoor sneller en beter zijn dan je concurrenten door de sollicitatieprocedures gaan. Een selectie uit de bedrijven die gebruikmaken van de PiCompany test zijn: Ahold Delhaize, de Bijenkorf, Damen, De Brauw en Van Doorne.

 

De PiCompany Connector Ability test heeft over het algemeen drie onderdelen. Dit zijn de figuurreeksen, matrixen en cijferreeksen. In sommige gevallen krijg je ook het onderdeel analogieën. Omdat het onderdeel analogieën niet altijd in de uitnodiging staat, is het aan te raden dit altijd voor te bereiden. Dan kom je niet voor verrassingen te staan op het assessment zelf.

De Connector Ability test van PiCompany is een zogenaamde adaptieve test. Dat betekent dat het niveau zich aanpast tijdens de test zelf. Als je een vraag snel goed beantwoordt, krijg je een moeilijkere vraag. Andersom geldt dit ook: bij een fout antwoord krijg je een makkelijkere vraag. Zo blijft de PiCompany test constant uitdagend voor elke kandidaat.

De PiCompany test is een cognitieve vaardigheidstest de de algemene intelligentie van een kandidaat voor een vacature meet.

Iedere PiCompany test is anders en daarom is de PiCompany test oefenen soms lastig. Toch kun je je op ieder onderdeel van de test voorbereiden met het PiCompany Connector Ability oefenpakket. Dit pakket bestaat uit een training en een PiCompany oefentest. De online training voor het Connector Ability assessment bestaat uit oefenvragen inclusief uitleg en PiCompany test antwoorden om je op de Connector Ability voor te bereiden. Met de oefentest PiCompany van Hellotest bereid je je perfect door op het echte PiCompany assessment.

Naast het oefenpakket is het goed om zelf extra PiCompany te oefenen. Zorg er in ieder geval voor dat je rekenvaardigheden op peil zijn: optellen, aftrekken, delen en vermenigvuldigen. Je mag geen rekenmachine gebruiken tijdens de PiCompany test, dus oefen met hoofdrekenen en snel werken met pen en papier. Oefen daarnaast specifiek voor elk onderdeel.

Een adaptieve test past zich aan jouw niveau aan. Dat betekent dat je begint met een normale vraag. Als je die goed hebt, krijg je een moeilijkere vraag. Als je een vraag fout hebt, krijg je een makkelijkere vraag. Dit gaat net zo lang door tot de test jouw niveau gevonden heeft.

Als je in het begin veel fouten maakt, is het heel lastig om jouw echte niveau te bereiken. Want dan zijn er misschien niet genoeg vragen om nog omhoog te gaan. Daarom moet je vanaf het begin scherp zijn en de vragen goed maken.