Leeuwendaal Assessment Oefenen

De beste voorbereiding op het Leeuwendaal Assessment. De Leeuwendaal Test heet de Q1000 en is zeer specifiek. Daarom is het belangrijk dat je de Leeuwendaal Test specifiek voorbereidt. Dat doe je het beste met ons Leeuwendaal oefenpakket.

Geschikt voor
Wat ga je leren
Wat je ontvangt in de cursus

34,99

Ook te koop als onderdeel van ons totaalpakket.

4.4/5
Corstiaan Smit
"Wist je dat maar 45% van de kandidaten voor het assessment slaagt zonder te oefenen?"

Leeuwendaal Assessment Oefenen Gratis

Probeer een gratis Leeuwendaal oefentoets met verschillende onderdelen. Dit is geen volwaardige voorbereiding op de Leeuwendaal test maar hiermee kan je wel een idee krijgen van wat jou te wachten staat.

Leeuwendaal Capaciteitentest Oefenen

De Leeuwendaal capaciteitentest is eigenlijk de Q1000. Deze test is ontwikkeld door Eelloo. Bij Leeuwendaal krijg je wel altijd dezelfde test die bestaat uit de volgende vier onderdelen:

 • analogieën,
 • cijferreeksen,
 • diagrammen en
 • figuurreeksen.

Deze onderdelen laten we hieronder zien. Als je meer voorbeelden wilt zien en direct wilt oefenen? Dat kan bovenaan de pagina met onze gratis Leeuwendaal test. Zorg ook dat je altijd het gratis oefenmateriaal van zowel Eelloo als Leeuwendaal zelf maakt. Die vragen lijken niet per se op de echte vragen. Maar dan kan je vast wennen aan het systeem en de Leeuwendaal test oefenen.

Leeuwendaal test analogieën

De Leeuwendaal analogieën zijn dubbele analogieën. Dat betekent dat je twee woorden te zien krijgt en twee woorden moet aanvullen. Dit kan heel lastig zijn omdat je dus niet weet wat de relatie tussen de woorden is. Daarom is het belangrijk dat je veel analogieën oefen. In ons oefenpakket laten we honderden analogieën zien zodat je hier veel beter in wordt dan je nu bent.

Leeuwendaal test cijferreeksen

De cijferreeksen van Leeuwendaal zijn anders dan normaal. Bij deze cijferreeksen moet je namelijk niet 1 maar 2 antwoorden geven. Daardoor kan je minder goed gokken en moet je echt het patroon begrijpen. Hieronder een voorbeeld:

Leeuwendaal cijferreeksen oefenen

Weet jij wat je moet invullen? Het beste is om eerst de verschillen tussen de getallen op te schrijven. In dit geval levert dat helaas weinig op. Wat blijkt, de cijfers slaan over. Als je dat ziet, is het antwoord vrij eenvoudig:

Leeuwendaal cijferreeksen oefenen antwoord

Leeuwendaal test diagrammen

Bij diagrammen moet je van drie woorden aangeven welk Venn diagram erbij past. Om hier goed in te zijn moet je eigenlijk over een grote woordenschat beschikken. Helaas kan je woordenschat niet heel snel uitbreiden. Wel bieden we in ons oefenpakket veelvoorkomende woorden aan. Daarnaast wen je aan de verschillende soorten diagrammen. Een voorbeeld:

 • Zoogdier
 • Hond
 • Puppy

Leeuwendaal diagrammen oefenen

Leeuwendaal test figuurreeksen

Leeuwendaal figuurreeksen oefenen

Zie jij het antwoord? Zoals je ziet wijzen de pijltje in de reeks altijd naar buiten. Dus vallen A, B en C direct af. Daarnaast moet in het midden een kruisje staan. Dus het antwoord is D. Wil je meer voorbeelden zien? Maak dan de gratis Leeuwendaal oefentesten bovenaan deze pagina.

Leeuwendaal assessment ervaring

 • De Leeuwendaal capaciteitentest is vrij moeilijk. Daarom is het belangrijk dat je specifiek voorbereidt op deze test. Anders heeft de voorbereiding eigenlijk geen zin. Zorg dus dat je een geschikt oefenpakket selecteert. 

Hoe komt de score voor de Leeuwendaal test tot stand?

Je krijgt een bepaald aantal punten voor het Leeuwendaal assessment. Vervolgens wordt jouw uitslag vergeleken met andere mensen die ook die toets hebben gemaakt. Die groep heet de normgroep. Het is dan de bedoeling dat jouw score hoger is dan het gemiddelde van die normgroep. Dan ben je “geslaagd”.

Wanneer ben je klaar om de capaciteitentest te maken? 

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, moet je dus het gemiddelde van de normgroep verslaan. Als jij oefent, heb je een veel grotere kans om die normgroep te verslaan. In ons systeem zie je aan het eind van een test een overzicht staan met de uitslagen. Je ziet jouw score staan en het gemiddelde. Daarnaast geven wij een advies.Klaar voor de capaciteitentest

Hierboven kan je zien dat “jouw score” 80% is. Dat is precies gelijk aan de aanbevolen score van 8 vragen goed. Daarnaast is deze score hoger dan de gemiddelde score van 78,3%. Als je consequent de gemiddelde score verslaat én onze aanbevolen score haalt, ben je klaar voor de echte test. Niet voor niets slaagt 96% van onze cursisten voor hun test.

Meer oefenen voor het assessment van Leeuwendaal?

Wil jij meer oefenen voor Leeuwendaal? Kies dan voor ons oefenpakket. Voor slechts 34,99 kan jij 30 dagen lang oefenen voor de capaciteitentest van Leeuwendaal. Begin vandaag nog! Klik hier om ons oefenpakket aan jouw winkelwagen toe te voegen en af te rekenen.

Start direct met oefenen

Zorg voor een goede voorbereiding op jouw capaciteitentest.

Waarom Hellotest?

34,99

Perfecte voorbereiding op assessment en snel en fijn contact bij vragen.

Nicole

Uitstekend

Gebaseerd op 332 reviews.


Webshop Trustmark and customer reviews

Goede oefen toetsen en zeer goed service. Zeker aan te raden.

Sheila

Goede voorbereiding, uitgebreide toelichting en goede hoeveelheid oefentesten.

Nadine

Hele leuke training gevolgd via RSM. Veel opgestoken over het assessment. Aanrader!!

Petra

Hele leuke training gehad!Inge

Veelgestelde vragen

Als jij je zo goed mogelijk wilt voorbereiden op het Leeuwendaal assessment, raden we je aan een het Leeuwendaal Oefenpakket aan te schaffen. Deze online training voor het assessment van Leeuwendaal bestaat uit oefenvragen inclusief uitleg en antwoorden. Je oefent alleen de onderdelen en oefeningen die je voor het assessment van bureau Leeuwendaal nodig hebt. Het Hellotest cursusmateriaal is zó opgesteld dat je dus niet alleen de basis maar ook Leeuwendaal specifieke eigenschappen leert.

Een Leeuwendaal assessment is een test voor grote bedrijven. De test wordt gebruikt bij het selecteren van geschikte kandidaten. Als onderdeel van dit selectieassessment wordt ook gebruikgemaakt van een online assessment. Leeuwendaal koopt dit assessment in bij Eelloo (voorheen Meurs HRM). De voorbereiding voor beide kantoren is dan ook hetzelfde. De gebruikte test heet de Eelloo Q1000 test.

Het Leeuwendaal assessment wordt ingezet in de selectieprocedure van verschillende bedrijven. Ben je goed voorbereid op het assessment dan haal je vaak een betere score dan ongeoefend. Je kunt hierdoor beter scoren dan je medekandidaten in de sollicitatieprocedure. Een selectie uit de bedrijven die gebruikmaken van Leeuwendaal zijn Ministerie van Binnenlands zaken, Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd en Inspectie Gezondheidszorg (IGZ). Ook voor een Leeuwendaal traineeship wordt deze test afgenomen.

De capaciteitentest Leeuwendaal richt zich op de algemene cognitieve capaciteiten (ACAP). Deze kunnen worden onderverdeeld in drie specifieke subgroepen:

 • Verbale Cognitieve Capaciteit (VCAP)
 • Cijfermatige Cognitieve Capaciteit (CCAP)
 • Figurale Cognitieve Capaciteit (FCAP)

Dit betekent dat je de volgende onderdelen in het Leeuwendaal assessment kan verwachten: figuurreeksen, diagrammen, cijferreeksen en analogieën.

Het Leeuwendaal assessment is een specifiek assessment waarin het werk- en denkniveau van kandidaten wordt gemeten. Aan de hand van verschillende testonderdelen wordt er gemeten op aangeboren intelligentie en verworven intelligentie. Hierdoor wordt het meest betrouwbare beeld van een kandidaat verkregen.

Ga nu Leeuwendaal oefenen voor 34,99