Testgroup oefenen

De beste voorbereiding op het Bridge assessment.
Start nu met oefenen! Je krijgt toegang tot het lesplan, 
lessen en oefentoetsen met antwoorden en uitleg.

Geschikt voor
Wat ga je leren
Wat je ontvangt in de cursus

34,99

Of kies voor ons totaalpakket.

4.4/5
Corstiaan Smit
"Start met oefenen en haal jouw beste score!"

Bridge assessment oefenen gratis

Hieronder kun je enkele gratis oefentesten proberen. Deze testen zijn natuurlijk geen volledige voorbereiding op de echte test. Dit is bedoeld om een indruk te krijgen van de vragen. Voor een goede voorbereiding kies je natuurlijk voor ons oefenpakket!

1

Abstracte capaciteiten

In deze test moet je stroomdiagrammen oplossen. 

2

Numerieke capaciteiten

Aan de hand van een financiële tabel moet je vragen beantwoorden.

3

Verbale capaciteiten

Aan de hand van een korte tekst moet je vragen beantwoorden.

4

Testgroup / Bridge oefentoets

Probeer een gratis Testgroup oefentoets met de verschillende onderdelen.

Testgroup wordt gebruikt door o.a.

TestGroup assessment

Het assessment van TestGroup heet de Bridge ability Test (BAT). De Bridge ability komt in twee versies voor:

 1. Bridge Ability Suite
 2. Bridge Ability Online

De onderdelen in beide testen zijn hetzelfde. Het verschil zit in de tijd en de opzet. De Bridge Ability Suite bestaat uit drie losse onderdelen van elk 18 minuten. De Bridge Ability Online is één test van 18 minuten. In beide testen worden de volgende drie onderdelen getoetst:

 • Abstracte capaciteiten. Dit onderdeel kan ook logisch denken of abstract redeneren heten. In alle gevallen moet je stroomdiagrammen oplossen.
 • Numerieke capaciteiten. Dit onderdeel kan ook numerieke aanleg heten. In beide gevallen moet je financiële tabellen analyseren en vragen beantwoorden.
 • Verbale capaciteiten. Dit onderdeel kan ook verbale aanleg heten. In beide gevallen moet je een korte tekst lezen en vragen beantwoorden.

Bridge Abstracte capaciteiten

In een stroomdiagram krijg je meerdere dingen te zien. Aan de rechterkant zie je een legenda. Je ziet de beginfase, de verandering en de eindfase. Aan de linkerkant zie je een beginfase en de verandering. Je moet dan aangeven wat de eindfase is. Een voorbeeld:

Testgroup abstracte capaciteiten

Zie jij het antwoord? Je moet eerst bepalen welke letter welke verandering veroorzaakt. Daarom schrijven we die eerst uit:

 • LT = wissel, element
 • LK = element, formaat
 • TK = wissel, element
 • KF = formaat, kleur

Daardoor weten we:

 • L = element
 • T = wissel
 • K = formaat
 • F = kleur

Dus dan moet het antwoord D zijn.

Bridge numerieke capaciteiten

Hieronder zie je een tabel staan waarover je een vraag moet beantwoorden. Deze vraag is vergelijkbaar met de echte Bridge test. Als je meer voorbeelden wilt zien, kan je de gratis vragen bovenaan deze pagina maken.

 UHLSHILLAGOLDPESTNLPWS
Omzet (€ mln)51,8104,225,615,64,8
Winst (€ mln)24,650,912,26,40,9
Bezittingen (€ mln)250,9301,7100,948,110,8
Schulden (€ mln)40,9115,851,812,51,2
Aandelenprijs (€)14,218,25,64,23,1
Aandelen (mln)7,915,83,42,10,9

Vraag: Welk bedrijf heeft de laagste schulden / bezittingen verhouding?

 Schuld / bezittingenVerhouding
UHL0,16 1/6
SHILL0,38 3/8
AGOLD0,51 1/2
PESTNL0,26 1/4
PWS0,11 1/9

PWS heeft dus de kleinste verhouding.

Bridge verbale capaciteiten

Hieronder staat een korte tekst met drie stellingen. Je moet per stelling aangeven of deze waar, niet waar of niet te beoordelen zijn.

“Bij de vorige verkiezingen stond Edith Schippers nog nummer twee op de kandidatenlijst voor de VVD, maar bij de volgende verkiezingen staat ze er niet op. Na de verkiezingen zal de minister van volksgezondheid dus niet in de Tweede Kamer plaatsnemen. Zij beslist later of ze wil terugkeren als minister. VVD’ers konden zich tot gisteren melden voor de kandidatenlijst. Zeker zes Kamerleden zullen niet terugkeren. Onder hen is ook voormalig voorzitter van de Tweede Kamer, Anouchka van Miltenburg. Drie VVD-ministers hebben al laten weten niet in een volgend kabinet plaats te zullen nemen.”

Stellingen:

 1. Een plek op de kandidatenlijst garandeert een ministerspost.
 2. Het is uitgesloten dat de minister van volksgezondheid voorzitter wordt van de tweede kamer.
 3. Geen van de genoemde drie VVD-ministers zal niet plaats nemen in een volgend kabinet.

Antwoorden:

 1. Niet te beoordelen: dat staat nergens in deze tekst.
 2. Niet te beoordelen: deze regels staan nergens vermeld.
 3. Niet waar: uit de laatste zin blijkt het tegenovergestelde.

Bridge personality test

De persoonlijkheidstest van TestGroup is de Bridge personality. Deze test is gebaseerd op de big five, de 16 jung types én de kleurentest. Daarmee is dit de enige test die alle persoonlijkheidstesten samenvoegt. 

Als je een persoonlijkheidstest invult, moet je altijd eerlijk zijn. Vul de test in zoals je bent. Niet zoals je wilt zijn. Dan is jouw uitslag het eerlijkst en heb je er het meest aan. 

Bij een persoonlijkheidstest is er ook niet zoiets als geslaagd of niet geslaagd. Het geeft juist  handvatten in welk team je past. Of in welke rol. Daarom is dit juist een kans. Maar dat betekent niet dat je niet scherp moet zijn. Zorg dus wel dat je uitgerust bent.

Start direct met oefenen

Zorg voor een goede voorbereiding op jouw capaciteitentest.

Waarom Hellotest?

34,99

Perfecte voorbereiding op assessment en snel en fijn contact bij vragen.

Nicole

Uitstekend

Gebaseerd op 332 reviews.


Webshop Trustmark and customer reviews

Goede oefen toetsen en zeer goed service. Zeker aan te raden.

Sheila

Goede voorbereiding, uitgebreide toelichting en goede hoeveelheid oefentesten.

Nadine

Hele leuke training gevolgd via RSM. Veel opgestoken over het assessment. Aanrader!!

Petra

Hele leuke training gehad!Inge

Veelgestelde vragen

Een goede voorbereiding is erg belangrijk voordat je een TestGroup assessment gaat maken. Een TestGroup test oefenen, doe je bij Hellotest! Voor elk onderdeel van de TestGroup test geldt een andere voorbereiding. Deze onderdelen kun je het beste oefenen met een TestGroup oefenpakket. Daarin komt elk onderdeel aan bod met een uitgebreide theorie en voldoende oefenvragen.

TestGroup Consulting is een assessmentbureau dat zich richt op het meten van cognitieve capaciteiten en intelligentie van sollicitanten. TestGroup Consulting levert met de Bridge Ability Test een instrument waarmee kandidaten kunnen worden getest op intelligentie.

TestGroup is actief in meer dan 20 landen. Vanwege dit grote aantal landen is het vrijwel altijd mogelijk om de Bridge Ability Test te maken in je eigen moedertaal. TestGroup is actief onder haar eigen naam, maar ook via partners. Het kan dus goed zijn dat je een TestGroup assessment moet maken die door een andere partij verstuurd wordt.

Tijdens het sollicitatietraject van sommige bedrijven wordt er bij de selectie gebruikgemaakt van de testen van TestGroup. Wanneer je deze goed oefent, kun je een streepje voor hebben op de concurrentie. Een selectie uit de bedrijven die gebruikmaken van TestGroup zijn Bridge, Mazars en Osborne Clark.

De naam die TestGroup gebruikt voor het assessment van is de Bridge Ability Online/Suite. Het assessment kan uit meerdere onderdelen bestaan. De meest voorkomende onderdelen zijn numeriek redeneren, verbaal redeneren en abstract redeneren. Als de test in het Engels wordt afgenomen wordt dit numerical, verbal en logical reasoning genoemd.

TestGroup maakt gebruik van drie onderdelen: numeriek, verbaal en abstract redeneren. Deze onderdelen zijn erg breed. Verbaal redeneren is het analyseren van teksten. Numeriek redeneren is het analyseren van grafieken en tabellen. Abstract redeneren is een unieke test voor TestGroup. Hierbij moeten logische relaties worden toegepast op figuren. Dit onderdeel wordt soms stroomdiagrammen genoemd.

 

Hoe werkt oefenen bij Hellotest?

Vind je assessment

Zoek het juiste oefenpakket op onze website. Dat kan via ons handige overzicht.

1

Meld je eenvoudig aan

Het oefenpakket wordt meteen aan jouw account gekoppeld als je je aanmeldt.

2

Start direct met oefenen

Je kan direct beginnen met online oefenen op onze website!

3

Ga nu Testgroup / Bridge test oefenen voor 34,99