GITP Assessment Oefenen

Ga het GITP Assessment voorbereiden en de GITP Connector Ability Oefenen. Dit oefenpakket is voor elke GITP Test geschikt. Je krijgt losse trainingen per test zodat je specifiek kunt voorbereiden. Start dus vandaag nog met jouw GITP Assessment oefenen!

Geschikt voor
Wat ga je leren
Wat je ontvangt in de cursus

34,99

Corstiaan Smit
"Wist je dat maar 45% van de kandidaten voor het assessment slaagt zonder te oefenen?"

Ook te koop als onderdeel van ons totaalpakket.

4.4/5

GITP Assessment Oefenen Gratis

GITP Oefentest

Deze GITP oefentest bevat de verschillende losse onderdelen die lijken op wat je op de echte GITP test kunt verwachten.

GITP wordt gebruikt door o.a.

GITP Assessment Oefenen

Het GITP assessment heet de Connector Ability test. Dit is een adaptieve cognitieve capaciteitentest. De test is adaptief daardoor is de GITP test voor iedereen uniek. Je krijgt bij een adaptieve test een moeilijkere vraag als je een goed antwoord geeft. Maar een makkelijkere vraag als je een fout maakt. Zo bepaalt deze test jouw niveau. De connector ability bestaat uit:

  • cijferreeksen,
  • figuurreeksen en
  • matrixen.

Daarnaast kan je soms nog verbale analogieën krijgen. Maar omdat dit geen cultuurvrij of cultuurarm onderdeel is, is het niet standaard inbegrepen. Cultuurvrij betekent dat jouw opleiding en achtergrond geen invloed hebben. Op analogieën heeft jouw woordenschat een grote invloed vandaar dat het niet cultuurvrij is.

GITP cijfermatig voorbeeld

De cijferreeksen van GITP kan je goed oefenen. Door veel cijferreeksen te oefenen, leer je patronen sneller herkennen. Daardoor zul je een beter resultaat op het GITP assessment halen. Hieronder een voorbeeld:

GITP cijferreeksen oefenen

Weet jij het antwoord? Het makkelijkste is om eerst de verschillen tussen de cijfers op te schrijven. Vaak kan je dan al een patroon herkennen. Dat leidt dan tot het antwoord:

GITP cijferreeksen oefenen antwoord

GITP figuurreeksen voorbeeld

GITP figuurreeksen

Zie jij het antwoord? Deze is vrij eenvoudig. De bolletjes bewegen naar rechtsboven. Daarna beginnen ze opnieuw onderaan. Het moet dus antwoord A zijn. Het is misschien makkelijker om het figuur in te beelden met een raster. Dan zie je makkelijk waar de bolletjes horen te staan:

GITP figuurreeksen oefenen antwoord

GITP matrixen voorbeeld

GITP matrixen voorbeeld

Zie jij het antwoord? Als we naar de kolommen kijken, zien we dat de pijltjes dezelfde kant op wijzen. Het pijltje moet in het antwoord dus naar beneden wijzen. Dan blijven A en D over. Daarnaast verplaatst het pijltje zich telkens in de rij. Dus het pijltje moet rechtsboven staan. Dan is het goede antwoord dus A.

GITP verbale analogieën / verbal analogies voorbeeld

In sommige gevallen moet je verbale analogieën maken. Dit onderdeel is adaptief. Dat betekent dat de vragen telkens moeilijker worden als je een vraag goed hebt. Als je een fout maakt, wordt de volgende vraag makkelijker. Zo krijg je uiteindelijk een test die jouw niveau nauwkeurig bepaalt. Voor voorbeelden kan je de gratis GITP test bovenaan deze pagina maken.

GITP Persoonlijkheidstest

GITP maakt gebruik van de Reflector big five personality. Dit is een big five persoonlijkheidstest. De test die de beste wetenschappelijke onderbouwing heeft. Je krijgt een profiel verdeeld over de volgende vijf eigenschappen:

  1. extraversie,
  2. zorgvuldigheid,
  3. emotionele stabiliteit,
  4. vriendelijkheid en
  5. openstaan voor ervaringen.

Voor persoonlijkheidstesten hoef je niet te oefenen. Je moet deze gewoon invullen zoals je bent. Geef dus eerlijk antwoord. Geef ook niet antwoorden zoals je wilt zijn. Of zoals je denkt dat een functie moet zijn. Als je jezelf blijft, krijg je de beste uitslag.

GITP Assessment Ervaring

  • De GITP test oefenen is heel belangrijk. Als je niet gewend bent aan de bijzondere vragen is het namelijk een moeilijke toets. Zo heb je bijvoorbeeld hele bijzondere cijferreeksen die je nergens anders ziet. In ons oefenpakket houden we daar rekening mee zodat je je goed kunt voorbereiden.
  • Zorg dat je voordat je aan het assessment begint alle oefenopgaven van GITP zelf maakt. Deze vragen zijn niet per se een goede weergave van de echte test. Maar je raakt dan wel bekend met het systeem.

PiCompany

GITP is het moederbedrijf van PiCompany. Vroeger voerde PiCompany de online assessments uit en GITP de assessments op locatie. Tegenwoordig zien we dat GITP ook steeds vaker de online assessments van PiCompany onder haar eigen naam gebruikt. Het gaat dan om de verschillende versies van de Connector Ability. Ons GITP oefenpakket bevat oefenmateriaal voor zowel de offline GITP test als de online PiCompany test.

Hoe komt de score voor de GITP test tot stand?

Je krijgt een bepaald aantal punten voor het GITP assessment. Vervolgens wordt jouw uitslag vergeleken met andere mensen die ook die toets hebben gemaakt. Die groep heet de normgroep. Het is dan de bedoeling dat jouw score hoger is dan het gemiddelde van die normgroep. Dan ben je “geslaagd”.

Wanneer ben je klaar om de capaciteitentest te maken? 

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, moet je dus het gemiddelde van de normgroep verslaan. Als jij oefent, heb je een veel grotere kans om die normgroep te verslaan. In ons systeem zie je aan het eind van een test een overzicht staan met de uitslagen. Je ziet jouw score staan en het gemiddelde. Daarnaast geven wij een advies.Klaar voor de capaciteitentest

Hierboven kan je zien dat “jouw score” 80% is. Dat is precies gelijk aan de aanbevolen score van 8 vragen goed. Daarnaast is deze score hoger dan de gemiddelde score van 78,3%. Als je consequent de gemiddelde score verslaat én onze aanbevolen score haalt, ben je klaar voor de echte test. Niet voor niets slaagt 96% van onze cursisten voor hun test.

Meer voor de GITP Connector Ability oefenen?

Wil jij meer GITP oefenen? Kies dan voor ons oefenpakket. Voor slechts 34,99 kan jij 30 dagen lang oefenen voor de GITP test. Begin vandaag nog! Klik hier om ons oefenpakket aan jouw winkelwagen toe te voegen en af te rekenen.

Start direct met oefenen

Zorg voor een goede voorbereiding op jouw capaciteitentest.

Waarom Hellotest?

34,99

Perfecte voorbereiding op assessment en snel en fijn contact bij vragen.

Nicole

Uitstekend

Gebaseerd op 332 reviews.


Webshop Trustmark and customer reviews

Goede oefen toetsen en zeer goed service. Zeker aan te raden.

Sheila

Goede voorbereiding, uitgebreide toelichting en goede hoeveelheid oefentesten.

Nadine

Hele leuke training gevolgd via RSM. Veel opgestoken over het assessment. Aanrader!!

Petra

Hele leuke training gehad!Inge

Veelgestelde vragen

GITP biedt zelf enkele oefentesten aan op hun eigen site. Hier kun je van elk onderdeel enkele vragen van het GITP assessment voorbereiden. Onze ervaring leert dat dit vaak makkelijkere vragen zijn dan die je op het echte assessment krijgt. Daarnaast bestaat het echte GITP assessment uit meer gevarieerde vragen. De oefensite van GITP biedt een aardig inzicht in wat je kunt verwachten. Om echt uitgebreid te oefenen en je goed voor te bereiden op de GITP test, adviseren we je om een GITP Oefenpakket van Hellotest te kopen. Deze online training bestaat uit meer dan 1.000 oefenvragen, inclusief uitleg en antwoorden om je zo goed mogelijk voor te bereiden.

Je kunt bij het GITP oefenpakket inloggen wanneer je zelf wil, zodat je je kunt voorbereiden wanneer het jou uitkomt.

GITP assessment oefenen, doe je met Hellotest!

Het assessmentbureau GITP (Gemeenschappelijk Instituut voor Toegepaste Psychologie) bestaat al sinds 1947. Het bedrijf is oorspronkelijk gestart om een bijdrage te leveren aan Nederland voor de wederopbouw na de Tweede Wereldoorlog. Inmiddels is de doelstelling bijgesteld naar het beter laten functioneren van individuen en bedrijven. Het bedrijf is 100% eigenaar van het assessmentbureau PiCompany.

Een GITP assessment wordt door bedrijven ingezet tijdens een selectieprocedure. GITP biedt opdrachtgevers meer zekerheid over kwaliteiten en ontwikkelmogelijkheden van de sollicitant. Na het GITP assessment is bekend wat je talenten zijn, wat je drijft in je werk en welk ontwikkelpotentieel aanwezig is.

Het heeft veel zin om het GITP assessment vroegtijdig te oefenen, voordat je gaat solliciteren. Op die manier ben je optimaal voorbereid voor je gaat solliciteren! Een aantal bedrijven die de GITP inzetten, die bij ons bekend zijn, zijn: Abeos, CMS Law, Gemeente Heerhugowaard en Obvion Hypotheken.