GITP oefenen

De beste voorbereiding op het GITP assessment en de Connector Ability Test. Dit oefenpakket is voor alle testen van GITP geschikt. Je krijgt losse trainingen per test zodat je specifiek kunt voorbereiden.

Geschikt voor
Wat ga je leren
Wat je ontvangt in de cursus

34,99

Corstiaan Smit
"Start met oefenen en haal jouw beste score!"

Of kies voor ons totaalpakket.

4.4/5

GITP assessment oefenen gratis

Hieronder kun je enkele gratis oefentesten proberen. Deze testen zijn natuurlijk geen volledige voorbereiding op de echte test. Dit is bedoeld om een indruk te krijgen van de vragen. Voor een goede voorbereiding kies je natuurlijk voor ons oefenpakket!

1

Analogieën

Aan de hand van twee of drie gegeven woorden moet je de analogie kloppend maken.

2

Cijferreeksen

Je krijgt een reeks cijfers te zien en moet bepalen welk cijfer logisch volgt in de reeks.

3

Figuurreeksen

Zoek het juiste figuur dat logisch volgt in deze reeks.

4

Matrixen

Zoek het juiste figuur dat de 3 bij 3 matrix aanvult.

1

GITP oefentoets

Deze GITP oefentoets bevat de verschillende losse onderdelen.

GITP wordt gebruikt door o.a.

GITP assessment

Het GITP assessment heet de Connector Ability test. Dit is een adaptieve cognitieve capaciteitentest. De test is adaptief daardoor is de GITP test voor iedereen uniek. Je krijgt bij een adaptieve test een moeilijkere vraag als je een goed antwoord geeft. Maar een makkelijkere vraag als je een fout maakt. Zo bepaalt deze test jouw niveau. De connector ability bestaat uit:

  • cijferreeksen,
  • figuurreeksen en
  • matrixen.

Daarnaast kan je soms nog verbale analogieën krijgen. Maar omdat dit geen cultuurvrij of cultuurarm onderdeel is, is het niet standaard inbegrepen. Cultuurvrij betekent dat jouw opleiding en achtergrond geen invloed hebben. Op analogieën heeft jouw woordenschat een grote invloed vandaar dat het niet cultuurvrij is.

GITP cijfermatig voorbeeld

De cijferreeksen van GITP kan je goed oefenen. Door veel cijferreeksen te oefenen, leer je patronen sneller herkennen. Daardoor zul je een beter resultaat op het GITP assessment halen. Hieronder een voorbeeld:

GITP cijferreeksen oefenen

Weet jij het antwoord? Het makkelijkste is om eerst de verschillen tussen de cijfers op te schrijven. Vaak kan je dan al een patroon herkennen. Dat leidt dan tot het antwoord:

GITP cijferreeksen oefenen antwoord

GITP figuurreeksen voorbeeld

GITP figuurreeksen

Zie jij het antwoord? Deze is vrij eenvoudig. De bolletjes bewegen naar rechtsboven. Daarna beginnen ze opnieuw onderaan. Het moet dus antwoord A zijn. Het is misschien makkelijker om het figuur in te beelden met een raster. Dan zie je makkelijk waar de bolletjes horen te staan:

GITP figuurreeksen oefenen antwoord

GITP matrixen voorbeeld

GITP matrixen voorbeeld

Zie jij het antwoord? Als we naar de kolommen kijken, zien we dat de pijltjes dezelfde kant op wijzen. Het pijltje moet in het antwoord dus naar beneden wijzen. Dan blijven A en D over. Daarnaast verplaatst het pijltje zich telkens in de rij. Dus het pijltje moet rechtsboven staan. Dan is het goede antwoord dus A.

GITP verbale analogieën / verbal analogies voorbeeld

In sommige gevallen moet je verbale analogieën maken. Dit onderdeel is adaptief. Dat betekent dat de vragen telkens moeilijker worden als je een vraag goed hebt. Als je een fout maakt, wordt de volgende vraag makkelijker. Zo krijg je uiteindelijk een test die jouw niveau nauwkeurig bepaalt. Voor voorbeelden kan je de gratis GITP test bovenaan deze pagina maken.

GITP assessment ervaring

  • Het is belangrijk dat je goed oefent voor de GITP test. Als je niet gewend bent aan de bijzondere vragen is het namelijk een moeilijke toets. Zo heb je bijvoorbeeld hele bijzondere cijferreeksen die je nergens anders ziet. In ons oefenpakket houden we daar rekening mee zodat je je goed kunt voorbereiden.
  • Zorg dat je voordat je aan het assessment begint alle oefenopgaven van GITP zelf maakt. Deze vragen zijn niet per se een goede weergave van de echte test. Maar je raakt dan wel bekend met het systeem.

Start direct met oefenen

Zorg voor een goede voorbereiding op jouw capaciteitentest.

Waarom Hellotest?

34,99

Perfecte voorbereiding op assessment en snel en fijn contact bij vragen.

Nicole

Uitstekend

Gebaseerd op 332 reviews.


Webshop Trustmark and customer reviews

Goede oefen toetsen en zeer goed service. Zeker aan te raden.

Sheila

Goede voorbereiding, uitgebreide toelichting en goede hoeveelheid oefentesten.

Nadine

Hele leuke training gevolgd via RSM. Veel opgestoken over het assessment. Aanrader!!

Petra

Hele leuke training gehad!Inge

Veelgestelde vragen

GITP biedt zelf enkele oefentesten aan op hun eigen site. Hier kun je van elk onderdeel enkele vragen van het GITP assessment oefenen. Onze ervaring leert dat dit vaak makkelijkere vragen zijn dan die je op het echte assessment krijgt. Daarnaast bestaat het echte GITP assessment uit meer gevarieerde vragen. De oefensite van GITP biedt een aardig inzicht in wat je kunt verwachten. Om echt uitgebreid te oefenen en je goed voor te bereiden op de GITP test, adviseren we je om een GITP Oefenpakket van Hellotest te kopen. Deze online training bestaat uit meer dan 1.000 oefenvragen, inclusief uitleg en antwoorden om je zo goed mogelijk voor te bereiden.

Je kunt bij het GITP oefenpakket inloggen wanneer je zelf wil, zodat je je kunt voorbereiden wanneer het jou uitkomt.

GITP assessment oefenen, doe je met Hellotest!

Het assessmentbureau GITP (Gemeenschappelijk Instituut voor Toegepaste Psychologie) bestaat al sinds 1947. Het bedrijf is oorspronkelijk gestart om een bijdrage te leveren aan Nederland voor de wederopbouw na de Tweede Wereldoorlog. Inmiddels is de doelstelling bijgesteld naar het beter laten functioneren van individuen en bedrijven. Het bedrijf is 100% eigenaar van het assessmentbureau PiCompany.

Een GITP assessment wordt door bedrijven ingezet tijdens een selectieprocedure. GITP biedt opdrachtgevers meer zekerheid over kwaliteiten en ontwikkelmogelijkheden van de sollicitant. Na het GITP assessment is bekend wat je talenten zijn, wat je drijft in je werk en welk ontwikkelpotentieel aanwezig is.

Het heeft veel zin om het GITP assessment vroegtijdig te oefenen, voordat je gaat solliciteren. Op die manier ben je optimaal voorbereid voor je gaat solliciteren! Een aantal bedrijven die de GITP inzetten, die bij ons bekend zijn, zijn: Abeos, CMS Law, Gemeente Heerhugowaard en Obvion Hypotheken.

Hoe werkt oefenen bij Hellotest?

Vind je assessment

Zoek het juiste oefenpakket op onze website. Dat kan via ons handige overzicht.

1

Meld je eenvoudig aan

Het oefenpakket wordt meteen aan jouw account gekoppeld als je je aanmeldt.

2

Start direct met oefenen

Je kan direct beginnen met online oefenen op onze website!

3