Fontys 21+ toets oefenen

Moet jij een Fontys 21+ toets maken? Dankzij ons oefenpakket kan jij je perfect voorbereiden. De Fontys 21+ wordt afgenomen om te bepalen of jij geschikt bent voor een bepaalde opleiding. Als je de test niet haalt, mag je niet aan de opleiding beginnen. Wij hebben al ruim 200 mensen geholpen om de Fontys 21+ toets te halen. Begin vandaag dus nog met oefenen!

Wat je ontvangt in de cursus

34,99

Ook te koop als onderdeel van ons totaalpakket.

4.4/5
Corstiaan Smit
"Wist je dat maar 45% van de kandidaten voor het assessment slaagt zonder te oefenen?"

Fontys 21+ oefenen

Probeer een gratis Fontys oefentest met verschillende onderdelen. Deze oefentoets is gebaseerd op de ACT algemene intelligentie van Ixly. Dit is namelijk de test die Fontys gebruikt.

Wat is de Fontys 21+ toets?

Fontys 21+ toets oefenenDe 21 plus toets van Fontys wordt gebruikt om te bepalen of iemand geschikt is voor een opleiding. Bijvoorbeeld omdat je niet over de juiste papieren beschikt. Maar het kan ook zo zijn dat jouw diploma niet erkend wordt. Of misschien wil je op latere leeftijd omscholen. In deze gevallen moet je vaak de 21+ toets van Fontys maken.

Fontys ACT Algemene Intelligentie

De Fontys 21+ toets wordt afgenomen door Ixly en heet de Adaptieve Capaciteiten Test (ACT). Een adaptieve test past zich aan jouw niveau aan. Als jij een vraag goed beantwoordt, wordt de volgende vraag moeilijker. Als je een vraag fout beantwoordt, wordt de volgende vraag makkelijker. Zo bepaalt de test jouw niveau.

Fontys Taaltoets

Naast de ACT Algemene Intelligentie moet je ook een taaltoets maken. Wij bieden géén specifiek oefenmateriaal aan voor de taaltoets. Wel zit er genoeg materiaal in het oefenpakket waardoor je ook beter zult worden in de taaltoets. Als je echt specifiek aan de slag wilt voor de taaltoets raden wij een cursus Nederlands niveau NT2 aan.

Fontys 21+ toets normgroep

Om voor de Fontys 21+ toets te slagen, moet je een bepaalde score halen. Deze score is niet bekend. Wat we wel weten is dat hoger moet scoren dan de gemiddelde score die een hbo-niveau kandidaat behaalt. Als het gemiddelde voor hbo’ers dus 70 punten is, moet jij hoger dan 70 punten scoren. 

Daarom bevatten al onze quizzen een “aanbevolen score”. Deze aanbevolen score is zo ingesteld dat als jij deze score consequent verslaat je gereed bent voor de test. Zorg dat je de testen meerdere keren boven de aanbevolen score haalt. Dan weet je zeker dat je klaar bent voor de test.

Waarom moet je de Fontys 21+ toets oefenen?

Als je de Fontys 21+ toets niet haalt, word je niet toegelaten tot de opleiding waarvoor jij je wilt inschrijven. Je moet voor zowel de ACT Algemene Intelligentie als de taaltoets slagen. Dus het is belangrijk dat je goed oefent. Als je de toets niet haalt, mag je je ook geruime tijd niet opnieuw aanmelden voor een andere 21+ toets.

Door de Fontys 21+ bij Hellotest te oefenen, raak je bekend met alle onderdelen die je kunt krijgen. Daardoor heb je minder stress op de echte toets. Maar je zult ook merken dat het allemaal veel makkelijker gaat. Daardoor haal je de score die je hoort te halen. Jouw kans om te slagen wordt dankzij het ACT Algemene Intelligentie oefenpakket ruim 95%.

Fontys 21+ toets tips

Hieronder onze belangrijkste en beste tips voor een goed resultaat op de Fontys 21+ toets:

  • Zorg dat je specifiek oefent voor de Fontys toets met een specifiek oefenpakket. Ga dus niet in het wilde weg cijferreeksen oefenen. Het gaat er echt om dat je de cijferreeksen oefent die je op de ACT Algemene Intelligentie krijgt.
  • Als jouw moedertaal niet Nederlands is, zorg dan dat je een cursus Nederlands op niveau NT2 volgt. Anders wordt de taaltoets een hele pittige klus.
  • De 21+ toets van Fontys is een adaptieve capaciteitentest. Dat betekent dat de toets altijd moeilijk is! Je krijgt namelijk net zo lang vragen totdat je ze niet meer goed hebt. Daarna krijg je telkens vragen die rond jouw niveau zitten en dus moeilijk zullen zijn. Een moeilijke test is dus meestal geen slecht teken maar juist een goed teken.

Start direct met oefenen

Zorg voor een goede voorbereiding op jouw assessment.

Waarom Hellotest:

34,99

Perfecte voorbereiding op assessment en snel en fijn contact bij vragen.

Nicole

Uitstekend

Gebaseerd op 332 reviews.


Webshop Trustmark and customer reviews

Goede oefen toetsen en zeer goed service. Zeker aan te raden.

Sheila

Goede voorbereiding, uitgebreide toelichting en goede hoeveelheid oefentesten.

Nadine

Hele leuke training gevolgd via RSM. Veel opgestoken over het assessment. Aanrader!!

Petra

Hele leuke training gehad!Inge