hrmforce assessment oefenen

De beste voorbereiding op het hrmforce assessment. De hrmforce ability analysis bestaat uit vier onderdelen: analogieën, cijferreeksen, kubussen en ruimtelijk inzicht. Met ons oefenpakket bereid jij je perfect voor. Start vandaag dus nog!

Wat ga je leren
Wat je ontvangt in de cursus

34,99

Ook te koop als onderdeel van ons totaalpakket.

Corstiaan Smit
"Wist je dat maar 45% van de kandidaten voor het assessment slaagt zonder te oefenen?"
4.4/5

Hrmforce assessment gratis oefenen

Maak een gratis hrmforce oefentoets waar alle onderdelen in zitten.

hrmforce wordt gebruikt door o.a.

hrmforce assessment

Hrmforce maakt gebruik van twee soorten testen. Namelijk de Cognitieve Capaciteitentest en de Ability Scan. Deze testen staan ook bekend als Ability Analysis Assessment. Er is behoorlijk wat verschil in beide testen. Hieronder lees je precies welke verschillen er zijn.

hrmforce ability scan

De ability scan duurt maximaal 30 minuten en toetst 3 onderdelen, namelijk:

 1. Analogieën: vul het juiste woord aan om de analogie compleet te maken.
 2. Cijferreeksen: vind het onderliggende patroon en maak de cijferreeks compleet.
 3. Ruimtelijk inzicht: hoe kan je kubussen uitvouwen en draaien.

hrmforce cognitieve capaciteitentest

De cognitieve capaciteitentest van hrmforce duurt maximaal 75 minuten en toetst vier verschillende onderdelen, namelijk:

 1. Analogieën: vul het juiste woord aan om de analogie compleet te maken.
 2. Cijferreeksen: vind het onderliggende patroon en maak de cijferreeks compleet.
 3. Figuurreeksen: vind het onderliggende patroon en maak de figuurreeks compleet.
 4. Ruimtelijk inzicht: hoe kan je kubussen uitvouwen en draaien.

hrmforce voorbeelden

Hieronder zie je enkele voorbeelden van de hrmforce testen. Als je meer voorbeelden wilt zien, kan je de gratis oefentesten bovenaan deze pagina maken.

hrmforce cijferreeksen voorbeeld

hrmforce cijferreeksen

Zie jij het antwoord op deze cijferreeks? Het beste is altijd door eerst de verschillen op te schrijven tussen de verschillende cijfers. Maar dat levert je helaas nu niks op. Dan moet je gaan kijken naar overslaan:

hrmforce cijferreeksen antwoord

hrmforce figuurreeksen voorbeeld

hrmforce figuurreeksen voorbeeld

Zie jij het antwoord op deze vraag? Je ziet dat de figuren eigenlijk gewoon om en om wisselen. Daarom moet het antwoord dus C zijn.

hrmforce ruimtelijk redeneren voorbeeld

hrmforce ruimtelijk inzicht

Zie jij welk figuur de juiste uitgevouwen kubus is? A en D vallen sowieso af want dan kunnen de vlakken elkaar niet meer raken. Dus het gaat om B en C. Dan zie je dat het antwoord C moet zijn. Anders zijn de twee blauwe vakken omgedraaid.

hrmforce persoonlijkheidstest

Aanvullend op de capaciteitentest krijg je soms een persoonlijkheidstest. Hiervoor gebruikt hrmforce twee testen, de Big Fifty en de Typology. De Big Fifty is een Big Five test. Daarin worden vijf brede persoonlijkheidsfactoren getest:

 1. neuroticisme,
 2. extraversie,
 3. openheid,
 4. aanpassen en
 5. consciëntieusheid.

De Typology is een kleurentest. Daarin worden mensen in vier kwadranten ingedeeld waarin dominantie en emotie tegen elkaar afgezet worden. De vier kwadranten zijn:

 1. enthousiasteling (Rood),
 2. ondersteuner (Geel),
 3. pragmaticus (Blauw) en
 4. analist (Groen).

Op persoonlijkheidstesten kan je niet oefenen. Het beste wat je kunt doen is een persoonlijkheidstest zo eerlijk mogelijk invullen. Vul de test in zoals je bent en niet zoals je wilt zijn. Dan krijg je de eerlijkste uitslag.

Hoe komt de score voor de hrmforce test tot stand?

Je krijgt een bepaald aantal punten voor het hrmforce assessment. Vervolgens wordt jouw uitslag vergeleken met andere mensen die ook die toets hebben gemaakt. Die groep heet de normgroep. Het is dan de bedoeling dat jouw score hoger is dan het gemiddelde van die normgroep. Dan ben je “geslaagd”.

Wanneer ben je klaar om de capaciteitentest te maken? 

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, moet je dus het gemiddelde van de normgroep verslaan. Als jij oefent, heb je een veel grotere kans om die normgroep te verslaan. In ons systeem zie je aan het eind van een test een overzicht staan met de uitslagen. Je ziet jouw score staan en het gemiddelde. Daarnaast geven wij een advies.Klaar voor de capaciteitentest

Hierboven kan je zien dat “jouw score” 80% is. Dat is precies gelijk aan de aanbevolen score van 8 vragen goed. Daarnaast is deze score hoger dan de gemiddelde score van 78,3%. Als je consequent de gemiddelde score verslaat én onze aanbevolen score haalt, ben je klaar voor de echte test. Niet voor niets slaagt 96% van onze cursisten voor hun test.

Meer voor hrmforce oefenen?

Wil jij meer oefenen voor hrmforce? Kies dan voor ons oefenpakket. Voor slechts 34,99 kan jij 30 dagen lang oefenen voor de Ability Analysis. Begin vandaag nog! Klik hier om ons oefenpakket aan jouw winkelwagen toe te voegen en af te rekenen.

Start direct met oefenen

Zorg voor een goede voorbereiding op jouw capaciteitentest.

Waarom Hellotest?

34,99

Perfecte voorbereiding op assessment en snel en fijn contact bij vragen.

Nicole

Uitstekend

Gebaseerd op 332 reviews.


Webshop Trustmark and customer reviews

Goede oefen toetsen en zeer goed service. Zeker aan te raden.

Sheila

Goede voorbereiding, uitgebreide toelichting en goede hoeveelheid oefentesten.

Nadine

Hele leuke training gevolgd via RSM. Veel opgestoken over het assessment. Aanrader!!

Petra

Hele leuke training gehad!Inge

Veelgestelde vragen

Hrmforce maakt gebruik van twee testen, de Ability Scan en de Cognitieve Capaciteitentest. Beide testen worden soms ook wel het Ability Analysis Assessment genoemd.

Ability scan:

De Ability Scan bestaat uit drie onderdelen: numeriek, verbaal en ruimtelijk inzicht. In ongeveer 30 minuten maak je per onderdeel een subtest. Jouw score wordt dan vergeleken met andere kandidaten in dezelfde normgroep (mbo, hbo of wo).

Cognitieve Capaciteitentest:

De Cognitieve Capaciteitentest bestaat vier onderdelen: numeriek, verbaal, ruimtelijk en abstract inzicht. Je krijgt per onderdeel een aparte subtest. Voor alle subtesten samen krijg je ongeveer 75 minuten de tijd. De testen zijn adaptief en worden dus steeds moeilijker als je de test maakt. Ook bij deze test wordt jouw score vergelijken met andere kandidaten in dezelfde normgroep (mbo, hbo of wo).

Hrmforce gebruikt de big fifty, dat is een big five persoonlijkheidstest. De big five gebruikt vijf aspecten:

 1. neuroticisme,
 2. extraversie,
 3. openheid,
 4. aanpassen en
 5. consciëntieusheid.

Daarnaast de hrmforce kleurentest, dat is een test gebaseerd op Jung. Daarbij krijg je te zien welke kleuren bij jou passen:

 1. enthousiasteling (Rood),
 2. ondersteuner (Geel),
 3. pragmaticus (Blauw) en
 4. analist (Groen).

Ga nu hrmforce oefenen voor 34,99