Cut-e Assessment Oefenen

De beste voorbereiding op de Cut-e Test. Het Cut-e Assessment bestaat uit verschillende onderdelen. Met ons oefenpakket bereid jij je optimaal voor op deze testen. Start vandaag nog met oefenen voor het Cut-e Assessment!

Wat ga je leren
Wat je ontvangt in de cursus

34,99

Corstiaan Smit
"Wist je dat maar 45% van de kandidaten voor het assessment slaagt zonder te oefenen?"

Ook te koop als onderdeel van ons totaalpakket.

4.4/5

Cut-e Test Gratis

Ga aan de slag met deze gratis Cut-e oefentoets. In deze toets vind je voorbeelden van de verschillende vragen die je bij Cut-e kunt krijgen.

Cut-e wordt gebruikt door o.a.

Cut-e Assessment

Het Cut-e assessment kan uit verschillende onderdelen bestaan. Als je bij een bepaald bedrijf solliciteert, kan je dus een andere test krijgen. Daarom is het altijd belangrijk om goed uit te zoeken welke onderdelen je krijgt. Dat kan je vooraf aan de recruiter vragen. Of je kunt vast inloggen op Cut-e en kijken welke onderdelen klaarstaan.

Cut-e basic numerical comprehension

De scales eql test duurt 5 minuten en toetst jouw rekenvaardigheden. Het gaat hier om eenvoudige berekeningen. Je moet alles met hoofdrekenen kunnen oplossen. Het is ook niet aan te raden om een rekenmachine te gebruiken. Want dan doe je simpelweg te lang over alle vragen.

Cut-e deductive-logical thinking

De scales lst test duurt 6 minuten en toetst jouw deductieve denkvermogen. Dat betekent dat je van tevoren weet welke theorie nodig is om de vragen op te lossen. Vervolgens moet je dit toepassen om het antwoord te vinden. De deductive-logical thinking test ziet er als volgt uit:

Deductive logical thinking

Wat moet je doen? Elke rij en elke kolom moet de drie figuurtjes bevatten. Het laatste “figuurtje” is een leeg vakje. Eigenlijk is dit een soort Sudoku. Je weet dat het vraagteken in ieder geval niet een vlag of een driehoek kan zijn. Dan kan het nog het vlekje zijn of leeg zijn. Als we naar de onderste rij kijken, moet daar ook nog een vlag en een leeg vakje. Omdat de vlag bovenaan staat, moet er een leeg vakje in kolom 2, rij 4 komen. Dus moet het vraagteken een vlekje worden:

Deductive logical thinking

Bij de SwitchChallenge krijg je een aantal dingen te zien. Eerst zie je vier figuurtjes. Vervolgens een serie cijfers. De cijfers geven aan hoe de figuurtjes van plek wisselen. Als er dus staat 1234 blijven alle figuren op hun plek staan. Als er 4321 staat, wordt de volgorde omgedraaid. Hieronder een voorbeeld:

Aon SwitchChallenge

In het voorbeeld zien we dat het sterretje (2) naar de eerste plek gaat. Pacman (3) gaat naar de tweede plek. De zeshoek (4) naar de derde plek en de rechthoek (1) naar de vierde plek. De juiste volgorde is dus 2341.

Cut-e inductive logical thinking

De scales cls en scales is zijn uniek voor Cut-e. Deze kom je alleen nog tegen bij Hrorganizer en Aon. Maar dat komt omdat zij dezelfde test gebruiken. Bij de Cut-e inductive reasoning test moet je zelf een patroon vinden. Vervolgens moet je aangeven of de vragen passen bij dit patroon. De test ziet er als volgt uit:

Cut-e inductive logical thinking

Er zijn dus twee patronen: A en B. De groene vakje volgen patroon A en de oranje vakjes patroon B. Je moet zelf de vakjes analyseren en bedenken wat het patroon is. Zo zie je dus dat patroon A alleen maar letters bevat. Patroon B bevat 3 cijfers en 6 letters. Dit is zo’n unieke test dat als je die niet precies oefent het niet goedkomt op de Cut-e test.

Cut-e numerical reasoning

De scales numerical van Cut-e bestaat uit een grafiek of tabel waar je vragen over moet beantwoorden. Het lastige aan deze vorm is dat je niet 1 grafiek of tabel krijgt maar meerdere. De berekeningen die je moet uitvoeren zijn wel relatief eenvoudig: hoofdrekenen, indexcijfers en wisselkoersen.

Veel kandidaten vinden de Cut-e numerical reasoning test erg pittig. Maar dat hangt ook heel erg van jouw studie af. Als je nog veel financiële data hebt gezien of rekenvaardigheden hebt, gaat dit je vaak wat makkelijker af. Als je weet dat je niet zo sterk bent in de rekenvaardigheden is het verstandig om genoeg tijd voor jouw voorbereiding uit te trekken!

Cut-e verbal reasoning

De scales verbal van Cut-e zijn vergelijkbaar met andere verbaal redeneer testen. Het verschil is nu dat je meerdere teksten te zien krijgt. Daardoor moet je veel informatie verwerken. Bij scales verbal moet je antwoord geven op vragen. In sommige gevallen moet je beoordelen of een stelling juist of niet juist is.

Cut-e Shapes Personality test

De ADEPT-15 workstyles test is een persoonlijkheidstest en werkstijlen test ineen. Er worden 15 schalen gebruikt. Je krijgt telkens 5 stellingen te zien waarvan je moet aangeven in hoeverre je het ermee eens bent. Het is een adaptieve test dus je krijgt nooit dezelfde test. Op een persoonlijkheidstest is er niet zoiets als geslaagd of niet geslaagd. Het beste wat je kunt doen is zo eerlijk mogelijk antwoord geven. Dan krijg je de beste uitslag.

Cut-e tips

  • Cut-e heeft hele unieke onderdelen. Zoals de inductive-logical thinking test. Deze test moet je echt specifiek voorbereiden anders maak je bijna geen kans op de echte test. Let dus ook bij het kiezen van een oefenpakket dat dit onderdeel erin zit.
  • Maak al het gratis materiaal op de website van Cut-e. Dit is niet per se een eerlijke vertegenwoordiging van de echte test. Maar je kunt dan wel alvast wennen aan het Cut-e systeem.
  • Zorg dat je meerdere leermomenten in plant. Zoals voor alle toetsen plan je het beste meerdere leermomenten in. Dan blijft de stof beter hangen en zul je beter presteren.

Cut-e test ervaringen

  • Je hebt op het Cut-e assessment weinig tijd voor relatief veel vragen. Je zult dus lang niet altijd alle vragen kunnen maken. Laat je daardoor niet van de wijs brengen. Maak zoveel mogelijk vragen als je kunt en ga door naar het volgende onderdeel.

Aon Cut-e Test

Als je de Cute-e Test moet maken, zul je veel verwijzingen naar Aon tegenkomen. Dat komt omdat dit dezelfde test is. Sterker nog, Cut-e is volledig opgegaan in Aon. Je komt Cut-e nog wel tegen omdat deze naam voorlopig nog in uitnodigingen gebruikt zal blijven worden.

Hoe komt de score voor de Cut-e test tot stand?

Je krijgt een bepaald aantal punten voor het Cut-e assessment. Vervolgens wordt jouw uitslag vergeleken met andere mensen die ook die toets hebben gemaakt. Die groep heet de normgroep. Het is dan de bedoeling dat jouw score hoger is dan het gemiddelde van die normgroep. Dan ben je “geslaagd”.

Wanneer ben je klaar om de capaciteitentest te maken? 

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, moet je dus het gemiddelde van de normgroep verslaan. Als jij oefent, heb je een veel grotere kans om die normgroep te verslaan. In ons systeem zie je aan het eind van een test een overzicht staan met de uitslagen. Je ziet jouw score staan en het gemiddelde. Daarnaast geven wij een advies.Klaar voor de capaciteitentest

Hierboven kan je zien dat “jouw score” 80% is. Dat is precies gelijk aan de aanbevolen score van 8 vragen goed. Daarnaast is deze score hoger dan de gemiddelde score van 78,3%. Als je consequent de gemiddelde score verslaat én onze aanbevolen score haalt, ben je klaar voor de echte test. Niet voor niets slaagt 96% van onze cursisten voor hun test.

Meer oefenen voor het Cut-e assessment?

Wil jij meer oefenen voor Cut-e? Kies dan voor ons oefenpakket. Voor slechts 34,99 kan jij 30 dagen lang oefenen voor de Cut-e test. Begin vandaag nog! Klik hier om ons oefenpakket aan jouw winkelwagen toe te voegen en af te rekenen.

Start direct met oefenen

Zorg voor een goede voorbereiding op jouw Cut-e test.

Waarom Hellotest?

34,99

Perfecte voorbereiding op assessment en snel en fijn contact bij vragen.

Nicole

Uitstekend

Gebaseerd op 332 reviews.


Webshop Trustmark and customer reviews

Goede oefen toetsen en zeer goed service. Zeker aan te raden.

Sheila

Goede voorbereiding, uitgebreide toelichting en goede hoeveelheid oefentesten.

Nadine

Hele leuke training gevolgd via RSM. Veel opgestoken over het assessment. Aanrader!!

Petra

Hele leuke training gehad!Inge