Cut-e oefenen

De beste voorbereiding op de Cut-e test. Het Cut-e assessment bestaat uit verschillende onderdelen. Met ons oefenpakket bereid jij je optimaal voor op deze testen. Start vandaag nog met oefenen!

Wat ga je leren
Wat je ontvangt in de cursus

34,99

Corstiaan Smit
"Start met oefenen en haal jouw beste score!"

Of kies voor ons totaalpakket.

4.4/5

Cut-e assessment oefenen gratis

Hieronder kun je enkele gratis oefentesten proberen. Deze testen zijn natuurlijk geen volledige voorbereiding op de echte test. Dit is bedoeld om een indruk te krijgen van de vragen. Voor een goede voorbereiding kies je natuurlijk voor ons oefenpakket!

1

Deductive logical reasoning

De scales lst test is een soort sudoku die je moet oplossen.

2

Inductive logical reasoning

In de scales cls en scales ix wordt jouw inductieve redeneervermogen getoetst.

3

Numeracy

Los eenvoudige rekensommen op met hoofdrekenen.

4

Numerical reasoning

Aan de hand van een tabel of grafiek moet je rekenkundige vragen beantwoorden.

5

Verbal reasoning

Aan de hand van een korte tekst moet je vragen beantwoorden.

6

Cut-e oefentoets

Ga aan de slag met deze gratis Cut-e oefentoets.

Cut-e wordt gebruikt door o.a.

Cut-e test

Het Cut-e assessment kan uit verschillende onderdelen bestaan. Als je bij een bepaald bedrijf solliciteert, kan je dus een andere test krijgen. Daarom is het altijd belangrijk om goed uit te zoeken welke onderdelen je krijgt. Dat kan je vooraf aan de recruiter vragen. Of je kunt vast inloggen op Cut-e en kijken welke onderdelen klaarstaan.

Basic numerical comprehension

De scales eql test duurt 5 minuten en toetst jouw rekenvaardigheden. Het gaat hier om eenvoudige berekeningen. Je moet alles met hoofdrekenen kunnen oplossen. Het is ook niet aan te raden om een rekenmachine te gebruiken. Want dan doe je simpelweg te lang over alle vragen.

Deductive-logical thinking

De scales lst test duurt 6 minuten en toetst jouw deductieve denkvermogen. Dat betekent dat je van tevoren weet welke theorie nodig is om de vragen op te lossen. Vervolgens moet je dit toepassen om het antwoord te vinden. De deductive-logical thinking test ziet er als volgt uit:

Deductive logical thinking

Wat moet je doen? Elke rij en elke kolom moet de drie figuurtjes bevatten. Het laatste “figuurtje” is een leeg vakje. Eigenlijk is dit een soort Sudoku. Je weet dat het vraagteken in ieder geval niet een vlag of een driehoek kan zijn. Dan kan het nog het vlekje zijn of leeg zijn. Als we naar de onderste rij kijken, moet daar ook nog een vlag en een leeg vakje. Omdat de vlag bovenaan staat, moet er een leeg vakje in kolom 2, rij 4 komen. Dus moet het vraagteken een vlekje worden:

Deductive logical thinking

Inductive logical thinking

De scales cls en scales is zijn uniek voor Cut-e. Deze kom je alleen nog tegen bij Hrorganizer en Aon. Maar dat komt omdat zij dezelfde test gebruiken. Bij de inductieve vragen moet je zelf een patroon vinden. Vervolgens moet je aangeven of de vragen passen bij dit patroon. De test ziet er als volgt uit:

Cut-e inductive logical thinking

Er zijn dus twee patronen: A en B. De groene vakje volgen patroon A en de oranje vakjes patroon B. Je moet zelf de vakjes analyseren en bedenken wat het patroon is. Zo zie je dus dat patroon A alleen maar letters bevat. Patroon B bevat 3 cijfers en 6 letters. Dit is zo’n unieke test dat als je die niet precies oefent het niet goedkomt op de Cut-e test.

Numerical reasoning

De scales numerical van Cut-e bestaat uit een grafiek of tabel waar je vragen over moet beantwoorden. Het lastige aan deze vorm is dat je niet 1 grafiek of tabel krijgt maar meerdere. De berekeningen die je moet uitvoeren zijn wel relatief eenvoudig: hoofdrekenen, indexcijfers en wisselkoersen.

Verbal reasoning

De scales verbal van Cut-e zijn vergelijkbaar met andere verbaal redeneer testen. Het verschil is nu dat je meerdere teksten te zien krijgt. Daardoor moet je veel informatie verwerken. Bij scales verbal moet je antwoord geven op vragen. In sommige gevallen moet je beoordelen of een stelling juist of niet juist is.

Cut-e persoonlijkheidstest

De ADEPT-15 workstyles test is een persoonlijkheidstest en werkstijlen test ineen. Er worden 15 schalen gebruikt. Je krijgt telkens 5 stellingen te zien waarvan je moet aangeven in hoeverre je het ermee eens bent. Het is een adaptieve test dus je krijgt nooit dezelfde test. Op een persoonlijkheidstest is er niet zoiets als geslaagd of niet geslaagd. Het beste wat je kunt doen is zo eerlijk mogelijk antwoord geven. Dan krijg je de beste uitslag.

Cut-e tips

  • Cut-e heeft hele unieke onderdelen. Zoals de inductive-logical thinking test. Deze test moet je echt specifiek voorbereiden anders maak je bijna geen kans op de echte test. Let dus ook bij het kiezen van een oefenpakket dat dit onderdeel erin zit.
  • Maak al het gratis materiaal op de website van Cut-e. Dit is niet per se een eerlijke vertegenwoordiging van de echte test. Maar je kunt dan wel alvast wennen aan het Cut-e systeem.
  • Zorg dat je meerdere leermomenten in plant. Zoals voor alle toetsen plan je het beste meerdere leermomenten in. Dan blijft de stof beter hangen en zul je beter presteren.

Cut-e test ervaringen

  • Je hebt op het Cut-e assessment weinig tijd voor relatief veel vragen. Je zult dus lang niet altijd alle vragen kunnen maken. Laat je daardoor niet van de wijs brengen. Maak zoveel mogelijk vragen als je kunt en ga door naar het volgende onderdeel.

Start direct met oefenen

Zorg voor een goede voorbereiding op jouw Cut-e test.

Waarom Hellotest?

34,99

Perfecte voorbereiding op assessment en snel en fijn contact bij vragen.

Nicole

Uitstekend

Gebaseerd op 332 reviews.


Webshop Trustmark and customer reviews

Goede oefen toetsen en zeer goed service. Zeker aan te raden.

Sheila

Goede voorbereiding, uitgebreide toelichting en goede hoeveelheid oefentesten.

Nadine

Hele leuke training gevolgd via RSM. Veel opgestoken over het assessment. Aanrader!!

Petra

Hele leuke training gehad!Inge

Veelgestelde vragen

Een goed begin is het halve werk! Daarom wil je je goed voorbereiden, voordat je een Cut-e assessment gaat maken. En Cut-e oefenen, doe je bij Hellotest! Hiervoor hebben we het Cut-e oefenpakket samengesteld. Daarin komt elk onderdeel aan bod met een uitgebreide theorie en voldoende oefenvragen.

Cut-e is een zeer groot assessmentbureau en actief in meerdere landen. Cut-e levert de basis voor veel assessments van andere bureaus. Bijvoorbeeld Hrorganizer. Slechts weinigen zullen direct een test van Cut-e ontvangen. Vrijwel altijd wordt een tussenliggend bureau gebruikt.

Dankzij het distributienetwerk van Cut-e wordt de test toch bij veel bedrijven gebruikt. Via Hrorganizer worden de testen ingezet bij bedrijven als FrieslandCampina en Leger des Heils.

Assessment van Cut-e wordt door bedrijven ingezet tijdens een selectieprocedure. Het biedt opdrachtgevers meer zekerheid over kwaliteiten en ontwikkelmogelijkheden van de sollicitant. Na het assessment is bekend wat je talenten zijn, wat je drijft in je werk en welk ontwikkelpotentieel aanwezig is.

Het Cut-e assessment is een vaardigheidstest de de algemene intelligentie van een kandidaat voor een vacature meet. De meest gangbare onderdelen voor de capaciteitentest van Cut-e zijn het meten van verbale en numeriek redeneren en het ontdekken van regels en relaties.

Een Cut-e assessment maken, vraagt meerdere vaardigheden van je. De belangrijkste vaardigheden zijn:

  • complexe informatie kunnen verwerken;
  • logische, verbale en numerieke problemen oplossen;
  • het vermogen om in een beperkte tijd een test te maken en rustig te blijven.

Elke test heeft een zeer specifieke aanpak nodig en daarom is het belangrijk om bekend te raken met de manier waarop Cut-e vragen stelt. Per onderdeel gelden specifieke vaardigheden, neem deze van tevoren goed door.

Hoe werkt oefenen bij Hellotest?

Vind je assessment

Zoek het juiste oefenpakket op onze website. Dat kan via ons handige overzicht.

1

Meld je eenvoudig aan

Het oefenpakket wordt meteen aan jouw account gekoppeld als je je aanmeldt.

2

Start direct met oefenen

Je kan direct beginnen met online oefenen op onze website!

3