Werkenvoor.be Oefenen

De beste voorbereiding op Werkenvoor.be assessment (voorheen Selor). Dit oefenpakket is de perfecte voorbereiding op alle Werkenvoor.be testonderdelen: abstract, numeriek en verbaal. Start nu met Werkenvoor.be (Selor) voorbereiden!

Wat ga je leren
Wat je ontvangt in de cursus

34,99

Ook te koop als onderdeel van ons totaalpakket.

4.4/5
Corstiaan Smit
"Wist je dat maar 45% van de kandidaten voor het assessment slaagt zonder te oefenen?"

Selor Cognitieve Test Voorbeeld

Probeer nu de gratis Werkenvoor.be / Selor oefentoets met verschillende onderdelen.

Werkenvoor.be / Selor Testen Voorbereiden

Selor maakt gebruik van verschillende Hudson testen om kandidaten te selecteren. Een aantal daarvan kan je goed voorbereiden via ons oefenpakket. Dat zijn:

  1. Test abstract redeneervermogen.
  2. Test numeriek redeneervermogen.
  3. Test verbaal redeneervermogen.

Wat is Selor (Werkenvoor.be)?

Selor is een rekruteringsbedrijf voor de federale overheid. In die hoedanigheid verzorgt Selor alle stappen van de rekrutering. Van de vacatures tot en met het sollicitatieproces. Daarvan maken in veel gevallen ook de testen deel uit. Deze cognitieve testen worden gebruikt om jouw talenten te beoordelen. Naast cognitieve testen kan je ook een persoonlijkheidstest verwachten.

Selor test abstract redeneervermogen

Hieronder een voorbeeld van een abstract redeneervermogen Selor test:

Hudson test abstracte redeneervermogen

Zie jij het antwoord? Als je nog nooit zo’n abstracte test hebt gezien, kan dit wat overweldigend zijn. Dit is eigenlijk een stroomdiagram. Wat gebeurt er allemaal? Linksboven staat een uitleg. Dus proces P zorgt ervoor dat figuren 1 en 3 omdraaien. Q verandert vierkanten in driehoeken. R wordt niet uitgelegd dat moet uit de illustratie blijken. Er worden vier voorbeelden gegeven met het eindresultaat. Dan aan de rechterkant zie je twee beginfiguren staan plus het proces Q. Dus de vierkanten moeten driehoeken worden. Het antwoord is dus D.

Selor test numeriek redeneervermogen

Hieronder een voorbeeld van een numeriek redeneervermogen Selor test:

PhoneCrew – Reparaties en inkomsten in 1.000 €
DienstenOktoberNovemberDecember
Scherm reparatie5,14,54,9
Connector reparatie0,90,50,1
Camera reparatie1,22,11,7
Diagnose0,50,70,9
Soldering0,10,10,2
Batterij vervangen4,75,86,4

Vraag: Hoeveel meer hebben scherm reparaties opgebracht dan camera reparaties in de drie getoonde maanden?

 OktoberNovemberDecemberTotalen
Scherm reparaties:5,14,54,914,5
Camera reparaties1,22,11,75
Verschil   9,5

Dus het antwoord is € 9.500,00

Selor test verbaal redeneervermogen

Hieronder een voorbeeld van een verbaal redeneervermogen Selor test:

Nederland pas op de helft met terugdringen broeikasgassen

Nederland is nog ver verwijderd van het doel om de CO2-uitstoot flink terug te dringen, blijkt uit nieuwe cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

De totale uitstoot van broeikasgassen was het afgelopen jaar 13 procent gedaald ten opzichte van 1990. In 2015 bepaalde de rechter in de zogenoemde Urgenda-klimaatzaak dat Nederland in 2020 de uitstoot van broeikasgassen met ten minste 25 procent moet hebben teruggebracht. “Als we de doelstelling willen halen, moeten we de komende drie jaar dus eigenlijk net zoveel doen als in de afgelopen 27 jaar”, zegt Cor Pierik van het CBS.

Datzelfde jaar spraken 195 landen in het klimaatakkoord van Parijs af de opwarming van de aarde te beperken tot ruim onder de 2 graden. In het regeerakkoord werd vorig jaar vastgelegd dat de CO2-uitstoot in 2030 ten opzichte van 1990 zelfs met 49 procent moet zijn verminderd.

Met hoeveel procent moet Nederland de CO2-uitstoot laten dalen om in 2020 te voldoen aan de Urgenda-klimaatzaak?

  • 10 procent
  • 11 procent
  • 12 procent
  • 35 procent
  • 36 procent

Antwoord: De Urgenda-klimaatzaak heeft als doelstelling om de uitstaat met 25 procent te verminderen ten opzichte van 1990. Op dit moment is er al 13 procent gereduceerd ten opzichte van 1990. Daarmee blijft er nog 12 procent uitstoot over wat moet worden gereduceerd. De doelstelling voor 2030 is 49 procent, daarvoor zou nog 36 procent moeten worden gereduceerd.

Selor Testen Ervaringen

  • De testen van Selor kunnen best moeilijk zijn als je niet voorbereid bent. Zorg dus dat je altijd het Selor assessment oefent. Dat doe je het beste met een Selor oefenpakket. Daarin vind je verschillende Selor oefentesten.

Hoe komt de score voor de Selor test tot stand?

Je krijgt een bepaald aantal punten voor het Selor assessment. Vervolgens wordt jouw uitslag vergeleken met andere mensen die ook die toets hebben gemaakt. Die groep heet de normgroep. Het is dan de bedoeling dat jouw score hoger is dan het gemiddelde van die normgroep. Dan ben je “geslaagd”.

Wanneer ben je klaar om de capaciteitentest te maken? 

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, moet je dus het gemiddelde van de normgroep verslaan. Als jij oefent, heb je een veel grotere kans om die normgroep te verslaan. In ons systeem zie je aan het eind van een test een overzicht staan met de uitslagen. Je ziet jouw score staan en het gemiddelde. Daarnaast geven wij een advies.Klaar voor de capaciteitentest

Hierboven kan je zien dat “jouw score” 80% is. Dat is precies gelijk aan de aanbevolen score van 8 vragen goed. Daarnaast is deze score hoger dan de gemiddelde score van 78,3%. Als je consequent de gemiddelde score verslaat én onze aanbevolen score haalt, ben je klaar voor de echte test. Niet voor niets slaagt 96% van onze cursisten voor hun test.

Start direct met oefenen

Zorg voor een goede voorbereiding op jouw capaciteitentest.

Waarom Hellotest?

34,99

Perfecte voorbereiding op assessment en snel en fijn contact bij vragen.

Nicole

Uitstekend

Gebaseerd op 332 reviews.


Webshop Trustmark and customer reviews

Goede oefen toetsen en zeer goed service. Zeker aan te raden.

Sheila

Goede voorbereiding, uitgebreide toelichting en goede hoeveelheid oefentesten.

Nadine

Hele leuke training gevolgd via RSM. Veel opgestoken over het assessment. Aanrader!!

Petra

Hele leuke training gehad!Inge