Aon Assessment Oefenen

De beste voorbereiding op het Aon Assessment. De Aon Test bestaat uit verschillende zeer specifieke onderdelen. Dit oefenpakket bevat alle onderdelen voor de Aon Assessment Test. Start dus vandaag nog met het Aon assessment oefenen!

Wat ga je leren
Wat je ontvangt in de cursus

34,99

Ook te koop als onderdeel van ons totaalpakket.

Corstiaan Smit
"Wist je dat maar 45% van de kandidaten voor het assessment slaagt zonder te oefenen?"
4.4/5

Aon Assessment Oefenen Gratis

Hieronder kun je een gratis Aon Test proberen. Deze test is natuurlijk geen volledige voorbereiding op de echte Aon test. Dit is bedoeld om een indruk te krijgen van de vragen. Voor een goede voorbereiding kies je natuurlijk voor ons oefenpakket!

Aon wordt gebruikt door o.a.

Aon Assessment Test

Het Aon assessment kan uit verschillende onderdelen bestaan. De meest voorkomende onderdelen zijn:

 • deductief redeneren (scales lst, switchChallenge), 
 • inductief redeneren (scales cls, scales ix, scales clx),
 • numeriek redeneren (scales eql, digitChallenge) en
 • verbaal redeneren (scales verbal).

Maar ook hierin zit verschil. Er zijn bijvoorbeeld meerdere soorten numeriek redeneren. Net zoals dat er meerdere soorten deductief of inductief redeneren zijn. Kijk daarom goed in jouw uitnodiging welke testen je moet maken. Je kan ook altijd vast inloggen in de omgeving. Dan kan je goed zien wat je moet maken. Start de test nog niet!

Wat is MapTQ?

MapTQ is de omgeving waarin Aon de verschillende testen afneemt. Je ziet dit dus vaak in de uitnodiging staan in de link. Maar ook soms in de uitnodiging zelf als synoniem voor de test of testomgeving. In ieder geval is ons oefenpakket dus geschikt om je voor te bereiden op testen die in de Aon MapTQ test afgenomen worden.

Deductive logical thinking test Aon

Bij deductief redeneren, kan je twee soorten vragen verwachten. De eerste is een soort sudoku waarbij je moet aanwijzen welk figuur ontbreekt. Het ander is een eenvoudige stroomdiagram. Hieronder vind je van beide onderdelen een voorbeeld:

Aon deductief redeneren

In bovenstaand figuur zijn er 5 figuurtjes. Elk figuurtje komt 1 keer per rij en 1 keer per kolom voor. Welk figuurtje moet dan op de plaats van het vraagteken staan? Je kunt in ieder geval twee figuren uitsluiten: kruisje en het lampje. Dan blijven er nog drie opties over: ster, vierkant en oog. In de rij van het vraagteken worden twee vakjes onmogelijk voor het oog. Daarom is het antwoord het oog:

Aon deductief redeneren antwoord

Bij de Aon SwitchChallenge krijg je een aantal dingen te zien. Eerst zie je vier figuurtjes. Vervolgens een serie cijfers. De cijfers geven aan hoe de figuurtjes van plek wisselen. Als er dus staat 1234 blijven alle figuren op hun plek staan. Als er 4321 staat, wordt de volgorde omgedraaid. Hieronder een voorbeeld:

Aon SwitchChallenge

In het voorbeeld zien we dat het sterretje (2) naar de eerste plek gaat. Pacman (3) gaat naar de tweede plek. De zeshoek (4) naar de derde plek en de rechthoek (1) naar de vierde plek. De juiste volgorde is dus 2341.

Inductive logical thinking test Aon

Aon inductief redeneren

Je krijgt twee soorten figuren te zien: A en B. Beide hebben een onderliggend patroon. In het bovenstaande voorbeeld hebben de figuren met patroon A telkens twee soorten tekens. De figuren met patroon B hebben drie soorten tekens. Vervolgens krijg je nieuwe figuren te zien waarvan je moet aangeven bij elk patroon ze horen. Dit is een uniek onderdeel voor Aon.

Numeracy test Aon

Numeracy is de Engelse term voor rekenvaardigheden. Je moet in dit geval eenvoudige sommen oplossen. Dat doe je met hoofdrekenen. De vaardigheden die je nodig hebt zijn:

 • optellen,
 • aftrekken,
 • delen,
 • vermenigvuldigen en
 • haakjes uitwerken.

Numerical reasoning test Aon

De scales numerical van Aon bestaat uit een grafiek of tabel waar je vragen over moet beantwoorden. Meestal krijg je meerdere tabellen te zien. Dan moet je dus heel snel heel veel informatie verwerken. De berekeningen die je moet uitvoeren zijn wel relatief eenvoudig: hoofdrekenen, indexcijfers en wisselkoersen.

Aon Numerical Reasoning

Bij Aon krijg je dus meestal de tabellen in de vorm zoals hierboven. Je krijgt meerdere tabbladen te zien, tot wel zes. Elk tabblad heeft verschillende informatie. Als je een vraag moet beantwoorden, moet je dus razendsnel inschatten bij welk tabblad je moet zijn en dan nog de berekening uitvoeren. Gelukkig krijg je in ons oefenpakket veel voorbeelden van deze vragen.

Verbal reasoning test Aon

De Aon aptitude test scales verbal zijn vergelijkbaar met andere verbale testen. Het verschil is nu dat je vaak meerdere teksten te zien krijgt. Daardoor moet je veel informatie verwerken. De vragen wisselen. Soms moet je een stelling beoordelen andere keren een vraag beantwoorden.

Aon verbal reasoning

Aon test tips

 • Maak de test als je op je best bent. Meestal heb je meerdere dagen voorbereidingstijd. Dat betekent ook dat je de losse onderdelen op andere dagen kunt doen. Als je dus op je best in de avond bent, maak dan de testen. Net zo goed in de ochtend als je een ochtendmens bent.
 • Zorg dat er geen afleiding is. Als je een onderdeel of subtest start, kan je niet meer stoppen. Je kunt een test ook niet opnieuw maken. Tussen de testen en onderdelen kan je wel pauze houden. Maak daar ook gebruik van.
 • Bij Aon kan je beter voorzichtig antwoord geven en zorgen dat je zoveel mogelijk goed hebt. Foute antwoorden tellen namelijk mee in de score voor minpunten.

Hoe komt de score voor de Aon test tot stand?

Je krijgt een bepaald aantal punten voor het Aon assessment. Vervolgens wordt jouw uitslag vergeleken met andere mensen die ook die toets hebben gemaakt. Die groep heet de normgroep. Het is dan de bedoeling dat jouw score hoger is dan het gemiddelde van die normgroep. Dan ben je “geslaagd”.

Wanneer ben je klaar om de capaciteitentest te maken? 

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, moet je dus het gemiddelde van de normgroep verslaan. Als jij oefent, heb je een veel grotere kans om die normgroep te verslaan. In ons systeem zie je aan het eind van een test een overzicht staan met de uitslagen. Je ziet jouw score staan en het gemiddelde. Daarnaast geven wij een advies.Klaar voor de capaciteitentest

Hierboven kan je zien dat “jouw score” 80% is. Dat is precies gelijk aan de aanbevolen score van 8 vragen goed. Daarnaast is deze score hoger dan de gemiddelde score van 78,3%. Als je consequent de gemiddelde score verslaat én onze aanbevolen score haalt, ben je klaar voor de echte test. Niet voor niets slaagt 96% van onze cursisten voor hun test.

Meer voor de Aon test oefenen?

Wil jij meer oefenen voor Aon? Kies dan voor ons oefenpakket. Voor slechts 34,99 kan jij 30 dagen lang oefenen voor de Aon test. Begin vandaag nog! Klik hier om ons oefenpakket aan jouw winkelwagen toe te voegen en af te rekenen.

Start direct met oefenen

Zorg voor een goede voorbereiding op jouw capaciteitentest.

Waarom Hellotest?

34,99

Perfecte voorbereiding op assessment en snel en fijn contact bij vragen.

Nicole

Uitstekend

Gebaseerd op 332 reviews.


Webshop Trustmark and customer reviews

Goede oefen toetsen en zeer goed service. Zeker aan te raden.

Sheila

Goede voorbereiding, uitgebreide toelichting en goede hoeveelheid oefentesten.

Nadine

Hele leuke training gevolgd via RSM. Veel opgestoken over het assessment. Aanrader!!

Petra

Hele leuke training gehad!Inge