Aon/Cut-e/Hrorganizer-trainingsoverzicht

Aon oefenen

De beste voorbereiding op het Aon assessment. De Aon test bestaat uit verschillende zeer specifieke onderdelen. Zorg dus dat je met ons oefenpakket start voor het beste assessment resultaat.

Wat ga je leren
Wat je ontvangt in de cursus

34,99

Of kies voor ons totaalpakket.

Corstiaan Smit
"Start met oefenen en haal jouw beste score!"
4.4/5

Aon assessment gratis oefenen

Hieronder kun je enkele gratis oefentesten proberen. Deze testen zijn natuurlijk geen volledige voorbereiding op de echte test. Dit is bedoeld om een indruk te krijgen van de vragen. Voor een goede voorbereiding kies je natuurlijk voor ons oefenpakket!

1

Deductive logical reasoning

De scales lst test is een soort sudoku die je moet oplossen.

2

Inductive logical reasoning

In de scales cls en scales ix wordt jouw inductieve redeneervermogen getoetst.

3

Numeracy

Los eenvoudige rekensommen op met hoofdrekenen.

4

Numerical reasoning

Aan de hand van een tabel of grafiek moet je rekenkundige vragen beantwoorden.

5

Verbal reasoning

Aan de hand van een korte tekst moet je vragen beantwoorden.

6

Aon gratis oefentoets

In deze gratis oefentoets voor Aon maak je verschillende onderdelen door elkaar.

Aon wordt gebruikt door o.a.

Aon assessment test

Het Aon assessment kan uit verschillende onderdelen bestaan. De meest voorkomende onderdelen zijn:

 • deductief redeneren, 
 • inductief redeneren,
 • numeriek redeneren en
 • verbaal redeneren.

Maar ook hierin zit verschil. Er zijn bijvoorbeeld meerdere soorten numeriek redeneren. Net zoals dat er meerdere soorten deductief of inductief redeneren zijn. Kijk daarom goed in jouw uitnodiging welke testen je moet maken. Je kan ook altijd vast inloggen in de omgeving. Dan kan je goed zien wat je moet maken. Start de test nog niet!

Deductive logical reasoning

Bij deductief redeneren, kan je twee soorten vragen verwachten. De eerste is een soort sudoku waarbij je moet aanwijzen welk figuur ontbreekt. Het ander is een eenvoudige stroomdiagram. Hieronder vind je van beide onderdelen een voorbeeld:

Aon deductief redeneren

In bovenstaand figuur zijn er 5 figuurtjes. Elk figuurtje komt 1 keer per rij en 1 keer per kolom voor. Welk figuurtje moet dan op de plaats van het vraagteken staan? Je kunt in ieder geval twee figuren uitsluiten: kruisje en het lampje. Dan blijven er nog drie opties over: ster, vierkant en oog. In de rij van het vraagteken worden twee vakjes onmogelijk voor het oog. Daarom is het antwoord het oog:

Aon deductief redeneren antwoord

Bij de Aon SwitchChallenge krijg je een aantal dingen te zien. Eerst zie je vier figuurtjes. Vervolgens een serie cijfers. De cijfers geven aan hoe de figuurtjes van plek wisselen. Als er dus staat 1234 blijven alle figuren op hun plek staan. Als er 4321 staat, wordt de volgorde omgedraaid. Hieronder een voorbeeld:

Aon SwitchChallenge

In het voorbeeld zien we dat het sterretje (2) naar de eerste plek gaat. Pacman (3) gaat naar de tweede plek. De zeshoek (4) naar de derde plek en de rechthoek (1) naar de vierde plek. De juiste volgorde is dus 2341.

Inductive logical reasoning

Aon inductief redeneren

Je krijgt twee soorten figuren te zien: A en B. Beide hebben een onderliggend patroon. In het bovenstaande voorbeeld hebben de figuren met patroon A telkens twee soorten tekens. De figuren met patroon B hebben drie soorten tekens. Vervolgens krijg je nieuwe figuren te zien waarvan je moet aangeven bij elk patroon ze horen. Dit is een uniek onderdeel voor Aon.

Numeracy

Numeracy is de Engelse term voor rekenvaardigheden. Je moet in dit geval eenvoudige sommen oplossen. Dat doe je met hoofdrekenen. De vaardigheden die je nodig hebt zijn:

 • optellen,
 • aftrekken,
 • delen,
 • vermenigvuldigen en
 • haakjes uitwerken.

Numerical reasoning

De scales numerical van Aon bestaat uit een grafiek of tabel waar je vragen over moet beantwoorden. In sommige gevallen krijg je meerdere tabellen te zien. Dan moet je dus heel snel heel veel informatie verwerken. De berekeningen die je moet uitvoeren zijn wel relatief eenvoudig: hoofdrekenen, indexcijfers en wisselkoersen.

Verbal reasoning

De scales verbal van Aon zijn vergelijkbaar met andere verbale testen. Het verschil is nu dat je vaak meerdere teksten te zien krijgt. Daardoor moet je veel informatie verwerken. De vragen wisselen. Soms moet je een stelling beoordelen andere keren een vraag beantwoorden.

Aon assessment tips

 • Maak de test als je op je best bent. Meestal heb je meerdere dagen voorbereidingstijd. Dat betekent ook dat je de losse onderdelen op andere dagen kunt doen. Als je dus op je best in de avond bent, maak dan de testen. Net zo goed in de ochtend als je een ochtendmens bent.
 • Zorg dat er geen afleiding is. Als je een onderdeel of subtest start, kan je niet meer stoppen. Je kunt een test ook niet opnieuw maken. Tussen de testen en onderdelen kan je wel pauze houden. Maak daar ook gebruik van.
 • Bij Aon kan je beter voorzichtig antwoord geven en zorgen dat je zoveel mogelijk goed hebt. Foute antwoorden tellen namelijk mee in de score voor minpunten.

Start direct met oefenen

Zorg voor een goede voorbereiding op jouw capaciteitentest.

Waarom Hellotest?

34,99

Perfecte voorbereiding op assessment en snel en fijn contact bij vragen.

Nicole

Uitstekend

Gebaseerd op 332 reviews.


Webshop Trustmark and customer reviews

Goede oefen toetsen en zeer goed service. Zeker aan te raden.

Sheila

Goede voorbereiding, uitgebreide toelichting en goede hoeveelheid oefentesten.

Nadine

Hele leuke training gevolgd via RSM. Veel opgestoken over het assessment. Aanrader!!

Petra

Hele leuke training gehad!Inge

Hoe werkt oefenen bij Hellotest?

Vind je assessment

Zoek het juiste oefenpakket op onze website. Dat kan via ons handige overzicht.

1

Meld je eenvoudig aan

Het oefenpakket wordt meteen aan jouw account gekoppeld als je je aanmeldt.

2

Start direct met oefenen

Je kan direct beginnen met online oefenen op onze website!

3