Talent Q oefenen

De beste voorbereiding op het Talent Q assessment. Met ons oefenpakket kan jij je perfect op de Talent Q Elements test voorbereiden. Start vandaag nog met oefenen!

Wat ga je leren
Wat je ontvangt in de cursus

34,99

Of kies voor ons totaalpakket.

4.4/5
Corstiaan Smit
"Start met oefenen en haal jouw beste score!"

Talent Q assessment oefenen gratis

Hieronder kun je enkele gratis oefentesten proberen. Deze testen zijn natuurlijk geen volledige voorbereiding op de echte test. Dit is bedoeld om een indruk te krijgen van de vragen. Voor een goede voorbereiding kies je natuurlijk voor ons oefenpakket!

1

Elements checking

Je moet aangeven of de gegevens hetzelfde zijn.

2

Elements logical

De elements logical zijn een vorm van matrixen. Hierbij moet je het ontbrekende vakje invullen.

3

Elements numerical

Aan de hand van een financiële tabel moet je een vraag beantwoorden.

4

Elements verbal

Aan de hand van een korte tekst moet je stellingen beantwoorden.

5

Talent Q Elements oefentoets

Probeer een gratis Talent Q oefentoets met de verschillende onderdelen.

Talent Q wordt gebruikt door o.a.

Talent Q assessment oefenen

De Talent Q test heet de Talent Q Elements test. De Talent Q elements bestaat uit drie onderdelen. In sommige gevallen kan je meer of minder onderdelen krijgen. Maar dat staat dan in jouw uitnodiging. Als er niets staat, kan je ervan uitgaan dat je drie onderdelen krijgt:

 • Logical: je krijgt een matrix te zien die je moet oplossen.
 • Numerical: je moet een vraag over een financiële tabel beantwoorden.
 • Verbal: je moet vragen over een korte tekst beantwoorden.

Hieronder geven we van elke elements test een voorbeeld. Als je meer voorbeelden wilt zien, kan je bovenaan de pagina de gratis oefentesten maken.

Talent Q Elements Logical

De Talent Q logical test is één van de moeilijkste matrix testen die je kunt krijgen. Er gebeurt namelijk heel veel in de matrix. Daarnaast krijg je heel veel antwoordmogelijkheden. Gokken is dus vrijwel onmogelijk. Hieronder een voorbeeld:

Talent Q Elements Logical

Zie jij het antwoord? Laten we beginnen met de dubbele pijl. Die draait telkens een kwartslag. Dus die moet horizontaal wijzen. Per rij wijzen de middelste pijlen dezelfde kant op: links. De kleine pijltjes wijzen in de kolom ook dezelfde kant op: rechts. Dan is het antwoord dus C5.

Talent Q Elements Numerical

De numerical ability van Talent Q is een lastige test. Je krijgt telkens een financiële tabel te zien waarover je vragen moet beantwoorden. Dat betekent dat je zowel de tabel moet interpreteren en goed lezen. Maar je moet ook berekeningen kunnen uitvoeren. Hieronder een voorbeeld:

LeeftijdKosten per maandVerzekerdenKosten per maandVerzekerdenKosten per maandVerzekerden
Kinderen (<19 jaar) €    98,77     20.000 €  101,25     14.000 €    97,28        9.000
Volwassenen (19 – 67) €  116,20     60.000 €  112,50     19.000 €  102,40     14.000
Gepensioneerd (67+) €    87,15     40.000 €    90,00     15.000 €    87,04     25.000

Vraag: Als de prijs van VGA, voor alle leeftijdsgroepen, stijgt met 5% met hoeveel stijgt de jaarlijkse omzet dan ongeveer?

Antwoord: 

StijgingPrijs / maandMaandenVerzekerdenOpbrengst
5% €                           98,771220000 €             1.185.240,00
5% €                         116,201260000 €             4.183.200,00
5% €                           87,151240000 €             2.091.600,00
     €             7.460.040,00

Talent Q Elements Verbal

Bij een Talent Q verbal test moet je een vraag over een korte tekst beantwoorden. Hieronder een voorbeeld tekst met een vraag:

“CNV spande de rechtszaak zelf aan. De bond vindt dat de uitspraak belangrijk is met het oog op soortgelijke situaties bij andere bedrijven. ,,Hiermee kan in de toekomst worden voorkomen dat werkgevers de flexibele schil laten groeien door uitzendkrachten in te zetten voor regulier werk.””

Vraag: Wat is een alternatief woord voor ‘regulier’ uit de laatste alinea?

 • Verordening
 • Wetgeving
 • Toezichthouder
 • Gewoon
 • Alternatief
 • Flexibiliteit

Antwoord: Het beste alternatief voor ‘regulier’ is ‘gewoon’.

Talent Q Dimensions persoonlijkheidstest

Met de Talent Q Dimensions persoonlijkheidstest worden drie brede categorieën getest:

 • People and relationships
 • Tasks and projects
 • Drives and emotions

Per categorie worden vijf eigenschappen (15 in totaal) getest. Op basis daarvan worden verschillende uitspraken gedaan over jouw persoonlijkheid.

De test bestaat uit stellingen. Je krijgt telkens vier stellingen te zien waarvan je moet aangeven of je het er “helemaal niet” of “helemaal wel” mee eens bent. Als je dezelfde waarde aan een stelling in een groep geeft, moet je deze onderling rangschikken.

Door deze opzet is bijna niet mogelijk om antwoorden te geven die wenselijk zijn. Daardoor zou je dus een goed beeld moeten krijgen van jouw persoonlijkheid.

Wij raden aan om een persoonlijkheidstest zo eerlijk mogelijk in te vullen. Het heeft geen zin om te liegen of je anders voor te doen. Daarmee heb je er uiteindelijk alleen jezelf mee als er verwachtingen ontstaan waaraan je niet wilt of kunt voldoen.

Start direct met oefenen

Zorg voor een goede voorbereiding op jouw capaciteitentest.

Waarom Hellotest?

34,99

Perfecte voorbereiding op assessment en snel en fijn contact bij vragen.

Nicole

Uitstekend

Gebaseerd op 332 reviews.


Webshop Trustmark and customer reviews

Goede oefen toetsen en zeer goed service. Zeker aan te raden.

Sheila

Goede voorbereiding, uitgebreide toelichting en goede hoeveelheid oefentesten.

Nadine

Hele leuke training gevolgd via RSM. Veel opgestoken over het assessment. Aanrader!!

Petra

Hele leuke training gehad!Inge

Veelgestelde vragen

Op de site van Talent Q tref je enkele goede tips aan; neem deze dus altijd goed door. Daarnaast kan je per onderdeel een oefentoets maken. Het is aan te raden deze vragen allemaal goed door te nemen en daarnaast specifiek voor het assessment te oefenen. Zorg er in ieder geval voor dat je rekenvaardigheden op peil zijn: optellen, aftrekken, delen en vermenigvuldigen. Het oefenpakket van Hellotest bereidt jou optimaal voor op de Talent Q Elements!

Met het Talent Q assessment controleren bedrijven of jij de kennis en vaardigheden in huis hebt die nodig zijn voor de functie waarvoor je solliciteert. Er zijn veel bedrijven die gebruikmaken van de test Talent Q Elements. Een selectie uit de bedrijven die gebruikmaken van Talent Q zijn: Bang & Olufsen, Ford, RBS, Qantas, Epson, Bank of England, HSBC en UBS.

Door te oefenen voor Talent Q Elements, zul je een betere persoonlijke score halen dan ongeoefend. Zo kun je sneller en beter door de sollicitatieprocedures gaan dan je concurrenten.

Het Talent Q assessment geeft bedrijven de mogelijkheid om op een gemakkelijke manier te testen of jij de kennis en vaardigheden in huis hebt die ze zoeken voor een bepaalde functie. Met de Talent Q Elements wordt er onderzocht hoe goed jij scoort op het gebied van verbaal redeneren, logisch of abstract redeneren en numeriek redeneren. Aan de hand van de uitslag kan het bedrijf waar je solliciteert, beslissen of je qua kennis en vaardigheden geschikt bent voor de functie.

 

Het Talent Q assessment meet drie verschillende onderdelen, namelijk verbaal redeneren, logisch of abstract redeneren en numeriek redeneren. Deze onderdelen laten in combinatie zien of jouw vaardigheden voldoende zijn voor de functie waarvoor je solliciteert. Gelukkig kun je oefenen voor deze onderdelen, zodat je een voordeel hebt ten opzichte van je concurrenten.

 

Er zijn een aantal belangrijke vaardigheden die je nodig hebt als je het Talent Q assessment succesvol wilt afleggen. Gelukkig kun je voor veel van deze vaardigheden oefenen, zodat je ze beter onder de knie krijgt. Het belangrijkste is dat je tijdens de test niet in de stress raakt en je dus goed kunt presteren onder tijdsdruk. Door veel te oefenen, wen je hier waarschijnlijk vanzelf aan. Verder is het belangrijk dat je vaardigheden met betrekking tot verbaal redeneren, logisch of abstract redeneren en numeriek redeneren op peil zijn. Door deze onderdelen te oefenen, zul je beter presteren en misschien wel de baan van je dromen krijgen!

 

Hoe werkt oefenen bij Hellotest?

Vind je assessment

Zoek het juiste oefenpakket op onze website. Dat kan via ons handige overzicht.

1

Meld je eenvoudig aan

Het oefenpakket wordt meteen aan jouw account gekoppeld als je je aanmeldt.

2

Start direct met oefenen

Je kan direct beginnen met online oefenen op onze website!

3

Ga nu Talent Q oefenen voor 34,99