KLM cabin attendant oefenen

De beste voorbereiding op het KLM Q1000 assessment.
Start nu met oefenen! Je krijgt toegang tot het lesplan, 
lessen en oefentoetsen met antwoorden en uitleg.

Wat ga je leren
Wat je ontvangt in de cursus

34,99

Corstiaan Smit
"Start met leren en krijg die perfecte baan!"

96% van onze klanten beveelt ons aan!

KLM cabin crew assessment oefenen gratis

1

Analogieën

Aan de hand van twee of drie gegeven woorden moet je de analogie kloppend maken.

2

Cijferreeksen

Je krijgt een reeks cijfers te zien en moet bepalen welk cijfer logisch volgt in de reeks.

3

Diagrammen

Jouw ruimtelijk inzicht wordt stevig getest met deze stroomdiagrammen.

4

Figuurreeksen

Zoek het juiste figuur dat logisch volgt in deze reeks.

Hoe werkt oefenen bij Hellotest?

Vind je assessment

Zoek het juiste oefenpakket op onze website. Dat kan via ons handige overzicht.

1

Meld je eenvoudig aan

Het oefenpakket wordt meteen aan jouw account gekoppeld als je je aanmeldt.

2

Start direct met oefenen

Je kan direct beginnen met online oefenen op onze website!

3

KLM cabin attendant test oefenen

Als onderdeel van de selectieprocedure voor KLM cabin attendant moet je een Q1000 capaciteitentest maken. Tijdens de capaciteitentest word je beoordeeld op jouw abstracte, numerieke en verbale vaardigheden. Bij de Q1000 test houdt dat in dat je analogieën, cijferreeksen, diagrammen en figuurreeksen moet maken.

Als je deze capaciteitentest niet haalt, mag je niet als stewardess of steward gaan werken bij KLM. Het is daarom heel belangrijk om goed te oefenen. Je haalt namelijk geen “voldoende” of “onvoldoende”. Je moet een score hebben die hoger is dan tenminste de helft van de andere kandidaten. Als jij dus oefent, is de kans veel groter om de andere kandidaten te verslaan.

KLM analogieën

De analogieën op deze test zijn “dubbele analogieën”. Dat betekent dat je twee woorden te zien krijgt en twee woorden moet invullen. Je moet kiezen uit een aantal gegeven opties. Je moet dus heel goed zijn in het herkennen van analogieën. Anders wordt het lastig om de juiste combinaties te zoeken. In ons oefenpakket vind je daarom heel veel soorten analogieën. Dat is puur zodat je er heel veel ziet en gaat herkennen. Dan wordt dit onderdeel een stuk makkelijker! Hieronder een voorbeeld van een analogie:

… staat tot verlichten als alarm staat tot … 

 • verzwaren
 • pijn
 • toorts
 • vijand
 • wekker
 • waarschuwen

Welke twee woorden moeten ingevuld worden? Een toorts gebruik je om te verlichten. Een alarm gebruik je om te waarschuwen. Wekker lijkt misschien ook goed maar omdat verlichten een werkwoord is, moet het woord bij alarm ook een werkwoord zijn. Daarom is waarschuwen dus beter.

KLM cijferreeksen

De cijferreeksen van deze test zijn uniek. Je moet namelijk niet één, maar twee antwoorden geven. Daardoor kan je eigenlijk niet meer gokken op deze vragen. Je moet dus echt goed weten welke berekeningen nodig zijn voor het antwoord. Als je dat niet weet, gaat het niet lukken. Wij laten precies zien hoe je twee antwoorden kunt vinden. Hieronder een voorbeeld:

KLM cabin attendant cijferreeksen

Zie jij het antwoord? Je moet nu dus weer twee getallen invullen. Het beste is om de verschillen tussen de getallen in te vullen. Dan zie je snel het goede antwoord:

KLM cabin attendant cijferreeksen antwoord

KLM diagrammen

De enige test waar je dit onderdeel vindt, is die van Eelloo. Dit is een lastig onderdeel waarbij je woordkennis moet koppelen aan figuren. Je geeft telkens aan wat de verhouding is tussen woorden door de juiste visuele verhoudingen te selecteren. Hieronder drie woorden. Welk Venn-diagram geeft weer hoe zij onderling verbonden zijn:

 • Hond
 • Kat
 • Zoogdier

KLM cabin attendant diagrammen

Welk Venn-diagram hoort bij de drie woorden? Dat moet natuurlijk het linker diagram zijn. Omdat honden en katten elk een zoogdier zijn. Bij dit onderdeel speelt jouw woordenschat een grote rol. Die kan je in korte tijd niet enorm verbeteren. Maar in ons oefenpakket leer je wel veelvoorkomende combinaties.

KLM figuurreeksen

Deze figuurreeksen hebben een iets andere vorm dan je van andere testen gewend bent. Je moet op zoek naar bepaalde patronen. Zoals bijvoorbeeld draaien of grootte van een figuur. Wij laten in onze lessen en oefentoetsen de varianten zien die je kunt verwachten. Dan wordt het vinden van de patronen op de echte test een stuk makkelijker. Hieronder een voorbeeld:

KLM cabin attendant figuurreeksen

Zie jij het antwoord? De kleur in het midden verschuift naar rechtsboven. Daarna zie je dat het kleurtje met de klok mee draait. Dus in het antwoord moet er een grijs vlak rechtsboven komen: A of B. De andere kleuren moeten een plek doorschuiven. Dan is A dus het goede antwoord.

KLM cabin crew competentietest

De competentietest is een soort persoonlijkheidstest. Hiervoor kan je in principe niet oefenen. Je moet gewoon eerlijk antwoord geven op de vragen die je krijgt. Het heeft geen zin om te liegen. Want de uitslag hiervan wordt gebruikt om een beeld van jou als kandidaat te krijgen. Het is bijvoorbeeld niet erg als je misschien wat verlegen bent in nieuwe situaties. Daar kun je dan aan werken. Vul dit dus zo eerlijk mogelijk in!

KLM cabin crew tips

 • Zorg dat jij je specifiek voorbereidt op de Q1000 test. Andere oefeningen maken, heeft geen zin. Dat komt omdat bijvoorbeeld de cijferreeksen en de diagrammen uniek zijn voor deze test.
 • Je krijgt bij deze test tijd per vraag. Dat kan erg stressvol zijn. Daarom is het belangrijk dat je hiermee oefent.
 • Als je tijd over hebt bij een vraag kan je ook jouw rust pakken. Wacht dan even met de volgende vraag zodat je wat rust hebt.
 • Gaat een vraag niet goed? Zet je eroverheen en begin fris aan de volgende vraag.
 • Neem voldoende rust tussen de verschillende onderdelen. Je kunt zelfs een blokje gaan lopen tussendoor.

Start direct met oefenen

Zorg voor een goede voorbereiding op jouw capaciteitentest.

Waarom Hellotest?

34,99

96% van onze klanten beveelt ons aan!

Perfecte voorbereiding op assessment en snel en fijn contact bij vragen.

Nicole

Uitstekend

Gebaseerd op 332 reviews.


Webshop Trustmark and customer reviews

Goede oefen toetsen en zeer goed service. Zeker aan te raden.

Sheila

Goede voorbereiding, uitgebreide toelichting en goede hoeveelheid oefentesten.

Nadine

Hele leuke training gevolgd via RSM. Veel opgestoken over het assessment. Aanrader!!

Petra

Hele leuke training gehad!Inge

Veelgestelde vragen

Stewardess word je door te solliciteren bij een vliegtuigmaatschappij zoals KLM. Als je aangenomen wordt, word je opgeleid tot stewardess.

De stewardess opleiding duurt 1 of 2 jaar bij KLM. Als je een relevante vooropleiding hebt, kan je de opleiding in een fasttrack in 1 jaar afronden.

Niet iedereen kan stewardess worden. Er zijn namelijk wel enkele eisen:

 • Minimale lengte van 157 centimeter.
 • Minstens een havo/mbo3/mbo4 opleiding.
 • Oogsterkte tussen de -5 en +5.

Afhankelijk van de maatschappij en functie waarop je solliciteert, kunnen er nog aanvullende eisen worden gesteld

KLM heeft ongeveer 8.700 medewerkers die als cabin crew werken.