Cubiks oefenen

De beste voorbereiding op de Cubiks test. Met dit oefenpakket bereid je je perfect voor op de Logiks Advanced en de Logiks Intermediate. Start vandaag nog met jouw Cubiks voorbereiding!

Geschikt voor
Wat ga je leren
Wat je ontvangt in de cursus

34,99

Of kies voor ons banking oefenpakket of totaalpakket.

4.4/5
Corstiaan Smit
"Start met oefenen en haal jouw beste score!"

Cubiks test oefenen gratis

Hieronder kun je enkele gratis oefentesten proberen. Deze testen zijn natuurlijk geen volledige voorbereiding op de echte test. Dit is bedoeld om een indruk te krijgen van de vragen. Voor een goede voorbereiding kies je natuurlijk voor ons oefenpakket!

1

Abstract

Je krijg figuurreeksen te zien en moet bepalen welk figuur logisch in de reeks volgt.

2

Numeriek 

Je krijgt cijferreeksen, algebra en rekensommen die je moet oplossen.

3

Verbaal

Je moet analogieën, antoniemen, synoniemen en syllogismen oplossen.

1

Logiks Advanced oefentoets

Je krijgt de verschillende onderdelen uit de Logiks Advanced.

2

Logiks General (Intermediate) oefentoets

Je krijgt de verschillende onderdelen uit de Logiks Intermediate.

Cubiks wordt gebruikt door o.a.

Cubiks test

Op dit moment maakt Cubiks online gebruik van twee verschillende testen. Namelijk de Logiks Intermediate en de Logiks Advanced. Beide testen vallen onder de Logiks testen van Cubiks. Maar de uitvoering is heel anders. Hieronder behandelen we elk Cubiks assessment zodat je weet wat je kunt verwachten. Daardoor kan je deze testen beter voorbereiden.

Cubiks Logiks General intermediate

De Cubiks intermediate is de nieuwe test van Cubiks. Deze test toetst jouw algemene intelligentie aan de hand van drie losse toetsen. Deze toetsen zijn abstract, numeriek en verbaal. Hieronder de details:

 • Abstract: 10 vragen in 4 minuten. De vragen bestaan uit figuurreeksen.
 • Numeriek: 16 vragen in 4 minuten. De vragen bestaan uit sommen, algebra en cijferreeksen.
 • Verbaal: 24 vragen in 4 minuten. De vragen bestaan uit analogieën, synoniemen, antoniemen en syllogismen.

Zoals je ziet, ben je in 12 minuten klaar met deze IQ test. Dat is heel kort. Dus je moet echt goed de stof beheersen om snel genoeg de vragen te kunnen maken. Daarom is het belangrijk dat je precies de juiste Cubiks intermediate onderdelen oefent. Anders loop je tegen de tijdslimiet aan en haal je geen goede score.

Cubiks advanced

De Cubiks advanced is de oude test van Cubiks maar die wordt nog wel veel gebruikt. Deze test wordt uiteraard wel geüpdatet dus verwacht niet dat dit makkelijk is. Er zijn 4 versies van deze test:

 1. Logiks General: 20 minuten in totaal voor abstract, numeriek en verbaal. Je krijgt 4 minuten voor 10 abstracte vragen, 8 minuten voor 8 numerieke vragen en 8 minuten voor 12 verbale vragen. Abstract bestaat uit figuurreeksen. Numeriek uit tabellen en grafieken. Verbaal uit teksten analyseren.
 2. Logiks Abstract: 30 vragen in 15 minuten. Je moet figuurreeksen beantwoorden. Per vraag heb je 30 seconden wat vrij krap is.
 3. Logiks Numeriek: 20 vragen in 25 minuten. Je krijgt financiële tabellen en grafieken waarover je vragen moet beantwoorden.
 4. Logiks Verbaal: 36 vragen in 25 minuten. Je krijgt teksten te zien waarover je stellingen moet beantwoorden.

Het ligt aan je functie en werkgever welke testen je moet maken. Sommige werkgevers willen dat je op alle drie de onderdelen goed scoort. Dan moet je de Cubiks General maken. In andere gevallen word je alleen getoetst op relevante onderdelen. Dus bijvoorbeeld abstract, numeriek of verbaal.

Cubiks voorbeelden

Hieronder geven we een aantal voorbeelden. Daardoor krijg je een beter beeld van de vragen die je kunt verwachten. Als je meer voorbeelden wilt zien, kun je de gratis Cubiks oefentesten bovenaan de pagina maken.

Cubiks abstract voorbeeld

Cubiks abstract redeneren

Zie jij het antwoord? Je ziet dat de zwarte vierkantjes telkens toenemen. Dus er moeten in ieder geval 5 zwarte vierkantjes in het antwoord staan. Dan moet het dus antwoord A zijn. Daarom is het altijd belangrijk om met 1 element te beginnen. Wie weet, sluit je dan al alle andere antwoorden uit.

Cubiks numeriek voorbeeld

Voor numeriek heeft Cubiks meerdere soorten die gevraagd kunnen worden. Hieronder geven we een voorbeeld van een cijferreeks en een tabel.

Cubiks numeriek redeneren

Vraag: welke sector had in welk jaar het grootste bedrijfsresultaat per bedrijf?

Antwoord:

Bedrijfsresultaat (in oranje) moet door het aantal bedrijven worden gedeeld (in haakjes achter de sector). Let op hoge kolommen met laag aantal bedrijven.

 BedrijfsresultaatAantal bedrijvenResultaat / bedrijf
Exploratie & Productie ’07 (20)22,1201,11
Raffinage en inkoop ’07 (14)6,4140,46
Gas ’07 (6)2,860,47
Exploratie & Productie ’17 (25)40,6251,62
Raffinage en inkoop ’17 (18)10,6180,59
Gas ’17 (12)3,7120,31

Dus Exploitatie & Productie in 2017 had het beste resultaat per bedrijf.

Welk cijfer vult deze reeks aan? Begin met de verschillen opschrijven. Dan kun je meestal zien wat het antwoord moet zijn:

Cubiks verbaal voorbeeld

Cubiks verbaal bestaat uit verschillende soorten vragen. Waaronder analogieën, antoniemen, synoniemen en syllogismen. Bekijk de gratis oefentesten bovenaan deze pagina voor voorbeeelden.

Cubiks persoonlijkheidsvragenlijst

Als je een persoonlijkheidstest moet maken bij Cubiks kan je één van de volgende drie verwachten:

 1. PAPI N: PAPI normatief ~30 minuten. Dat betekent dat je moet aangeven in hoeverre je het eens bent met de stelling op een schaal van 1 tot 7.
 2. PAPI I: PAPI ipsatief ~30 minuten. Dan moet je aangeven welke stelling het meest en het minst bij jou passen.
 3. Talogy Factors: 54 stellingen in ~10 minuten. Je geeft op een schaal van 1 tot 7 aan in hoeverre je het eens bent met de stelling.

Cubiks test ervaringen

 • Zorg dat je weet welke test je moet maken. Het verschil tussen intermediate en advanced is zo groot dat als je het verkeerde oefent je niet voorbereid bent. 
 • Je hebt tussen de onderdelen pauzes. Neem die ook. Je moet namelijk telkens op je allerbest presteren. Zeker bij de intermediate is het intensief om 4 minuten vol gas te geven. Neem daarna dus altijd even pauze.

Start direct met oefenen

Zorg voor een goede voorbereiding op jouw capaciteitentest.

Waarom Hellotest?

34,99

Perfecte voorbereiding op assessment en snel en fijn contact bij vragen.

Nicole

Uitstekend

Gebaseerd op 332 reviews.


Webshop Trustmark and customer reviews

Goede oefen toetsen en zeer goed service. Zeker aan te raden.

Sheila

Goede voorbereiding, uitgebreide toelichting en goede hoeveelheid oefentesten.

Nadine

Hele leuke training gevolgd via RSM. Veel opgestoken over het assessment. Aanrader!!

Petra

Hele leuke training gehad!Inge

Veelgestelde vragen

Op de website van Cubiks kun je enkele voorbeeldvragen oefenen. Dit geeft een eerste indruk van het type vragen wat je op het Cubiks assessment moet beheersen. Omdat de uitleg en het aantal vragen zeer beperkt is, is het verstandig extra te oefenen. De tijd die je per onderdeel kwijt bent aan voorbereiding hangt vaak sterk af van je achtergrond en opleiding. Een bedrijfskundige zal minder moeite hebben met de tabellen, een jurist weer minder moeite met het analyseren van teksten.

Wil jij het Cubiks assessment oefenen? Met het Cubiks oefenpakket van Hellotest kun jij je voorbereiden op de Cubiks test. De Cubiks online training voor het Logiks assessment bestaat uit 500+ oefenvragen, inclusief uitleg en antwoorden om je op de Logiks test voor te bereiden. Daarmee kun jij het Cubiks assessment oefenen tot in de puntjes!

Cubiks is een assessmentbureau dat actief is in diverse Europese landen. In Nederland bestaat het assessment vaak uit drie onderdelen: numeriek redeneren, verbaal redeneren en abstract redeneren. Cubiks maakte voorheen gebruik van de Reasoning for Business (RfB) test. Tegenwoordig maakt Cubiks gebruik van de Logiks test, Advanced of Intermediate. Tenzij anders vermeld, zul je de Logiks test krijgen. Vraag dit eventueel na bij de recruiter of het bedrijf waar je solliciteert

Tijdens het sollicitatietraject van sommige bedrijven wordt er gebruikgemaakt van de Cubiks assessments. Wanneer je deze goed oefent, kun je een streepje voor hebben op de concurrentie. Een selectie uit de bedrijven die gebruikmaken van het Cubiks assessment zijn ABN AMRO, Audi en Shell.

 

Cubiks assessments worden voornamelijk gebruikt voor het beoordelen van individuele werknemers en het ontwikkelen van talent. Daarnaast zetten sommige bedrijven deze testen in hun assessment centers om de redeneringscapaciteiten van de kandidaten te evalueren en om kandidaten te selecteren die het meest geschikt zijn voor de vacatures.

 

Cubiks heeft ook persoonlijkheidstesten ontwikkeld. Daarmee maken ze gebruik van twee verschillende persoonlijkheidstesten: de PAPI en de Cubiks Factors. De PAPI bestaat weer uit de PAPI N en de PAPI I. De PAPI N staat voor normerend, in dat geval krijg je een stelling te zien en moet je op een schaal van 1 tot 7 aangeven in hoeverre deze bij je past. De PAPI I staat voor ipsatief, in dat geval krijg je drie stellingen te zien waarvan je moet aangeven welke het meest en minst bij je passen. Er blijft dan dus altijd één stelling over. Voor de PAPI (N of I) is geen tijdslimiet maar heb je zo’n 25 tot 30 minuten nodig. De meest gebruikte vorm van de PAPI persoonlijkheidstest is de PAPI 3-I test. Deze PAPI 3-I test wordt door veel werkgevers gebruikt om kandidaten te screenen op werk. Het wordt zelfs beschouwd als de leidende persoonlijkheidsbeoordeling in de industrie.

De Cubiks Factors is een tweede persoonlijkheidstest die wordt gebruikt. In dit geval moet je 54 stellingen beantwoorden. Je moet dan op een schaal van 1 tot 7 aangeven in hoeverre de stelling bij je past. Voor deze persoonlijkheidstest heb je ongeveer 10 minuten nodig maar er zit geen tijdslimiet op.

Hoe werkt oefenen bij Hellotest?

Vind je assessment

Zoek het juiste oefenpakket op onze website. Dat kan via ons handige overzicht.

1

Meld je eenvoudig aan

Het oefenpakket wordt meteen aan jouw account gekoppeld als je je aanmeldt.

2

Start direct met oefenen

Je kan direct beginnen met online oefenen op onze website!

3