Thalento Test Oefenen

De beste voorbereiding op de Thalento Test. Start nu met oefenen! Het Thalento Assessment heet ook wel de Scope Test. Met dit oefenpakket bereid jij je perfect voor op de Thalento Test. Start dus vandaag nog met oefenen voor het beste resultaat.

Wat ga je leren
Wat je ontvangt in de cursus

34,99

Ook te koop als onderdeel van ons totaalpakket.

4.4/5
Corstiaan Smit
"Wist je dat maar 45% van de kandidaten voor het assessment slaagt zonder te oefenen?"

Thalento test gratis

Hieronder kun je enkele gratis oefentesten proberen. Deze testen zijn natuurlijk geen volledige voorbereiding op de echte test. Dit is bedoeld om een indruk te krijgen van de vragen. Voor een goede voorbereiding kies je natuurlijk voor ons oefenpakket!

Thalento oefentoets

Probeer een gratis Thalento oefentoets met de verschillende onderdelen. Onder andere een Scope test voorbeeld, A-test voorbeeld, S-test voorbeeld en een Speed & Accuracy test voorbeeld.

Thalento wordt gebruikt door o.a.

Thalento Online Assessment

Het Thalento Assessment bestaat uit drie mogelijke onderdelen. Deze testen worden willekeurig samengesteld uit een database. Daarom is elke Thalento Test anders. De onderdelen die je kunt krijgen, zijn:

  • A-test: een verbale test met analogieën.
  • S-test: een numerieke test met cijferreeksen.
  • SCOPE-test: een abstracte test met figuurreeksen.

A-test oefenen

Voor de A-test moet je analogieën oplossen. Een analogie bestaat uit vier woorden die een relatie met elkaar hebben. In de vraag worden 1 of 2 woorden weggelaten. Die moet jij aanvullen uit de antwoordmogelijkheden. Hieronder een voorbeeld:

Vuur staat tot ijs als vast staat tot … ?

  • Vloeibaar
  • Koud
  • Vast
  • Warmte

Vuur is het tegenovergestelde van ijs. Vast is het tegenovergestelde van vloeibaar. Dus vloeibaar is het antwoord.

S-test oefenen

Bij het Thalento assessment kan je ook een S-test verwachten. In deze test moet je cijferreeksen oplossen. Je moet dan het patroon vinden tussen de verschillende cijfers. Als je dat patroon gevonden hebt, kan je het laatste cijfer aanwijzen. Hieronder een voorbeeld:

Thalento S-test oefenen

Zie jij het antwoord? Het beste is om te beginnen met de verschillen tussen de getallen op te schrijven. Vaak zie je dan het antwoord:

Thalento S-test oefenen

SCOPE-test oefenen

Bij de Thalento SCOPE-test moet je een abstract probleem oplossen. Dat is vaak in de vorm van een figuurreeks. Deze figuurreeksen volgen een bepaald patroon dat je moet ontdekken. Als je dat ontdekt, kan je het ontbrekende figuur invullen. Hieronder een voorbeeld:

Thalento SCOPE-test oefenen

Zie jij het antwoord? Je ziet telkens een groot figuur met een kleiner zwart figuur daarin. Daarna zie je dat kleine figuur staan. Dus dan moet je nu ook een groot figuur met een klein zwart vierkant hebben. Dus is het antwoord A.

Thalento persoonlijkheidstest

De persoonlijkheidstest van Thalento, de TH-PQ, meet 30 persoonlijkheids- en motivatie-eigenschappen. Daardoor krijg je een goed beeld van jouw persoonlijkheid en drijfveren. Je moet een persoonlijkheidstest altijd eerlijk invullen. Dan krijg je namelijk de beste uitslag. Je hoeft er dus ook niet voor te oefenen. 

Thalento test ervaringen

  • Zorg dat je een specifiek oefenpakket kiest voor Thalento. Als je dat niet doet, oefen je namelijk de verkeerde onderdelen. 
  • Tussen de verschillende onderdelen mag je pauze nemen. Doe dat dan ook. Een assessment van Thalento maken is een topprestatie. Dus je zult echt moe worden. Daarom is elke rust mooi meegenomen. Loop een rondje en kijk even uit het raam om je ogen rust te geven.

Hoe komt de score voor de Thalento test tot stand?

Je krijgt een bepaald aantal punten voor het Thalento assessment. Vervolgens wordt jouw uitslag vergeleken met andere mensen die ook die toets hebben gemaakt. Die groep heet de normgroep. Het is dan de bedoeling dat jouw score hoger is dan het gemiddelde van die normgroep. Dan ben je “geslaagd”.

Wanneer ben je klaar om de capaciteitentest te maken? 

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, moet je dus het gemiddelde van de normgroep verslaan. Als jij oefent, heb je een veel grotere kans om die normgroep te verslaan. In ons systeem zie je aan het eind van een test een overzicht staan met de uitslagen. Je ziet jouw score staan en het gemiddelde. Daarnaast geven wij een advies.Klaar voor de capaciteitentest

Hierboven kan je zien dat “jouw score” 80% is. Dat is precies gelijk aan de aanbevolen score van 8 vragen goed. Daarnaast is deze score hoger dan de gemiddelde score van 78,3%. Als je consequent de gemiddelde score verslaat én onze aanbevolen score haalt, ben je klaar voor de echte test. Niet voor niets slaagt 96% van onze cursisten voor hun test.

Wil je het Thalento Assessment Oefenen?

Wil jij meer oefenen voor Thalento? Kies dan voor ons oefenpakket. Voor slechts 34,99 kan jij 30 dagen lang oefenen voor de Thalento capaciteitentest. Begin vandaag nog! Klik hier om ons oefenpakket aan jouw winkelwagen toe te voegen en af te rekenen.

Start direct met oefenen

Zorg voor een goede voorbereiding op jouw capaciteitentest.

Waarom Hellotest?

34,99

Perfecte voorbereiding op assessment en snel en fijn contact bij vragen.

Nicole

Uitstekend

Gebaseerd op 332 reviews.


Webshop Trustmark and customer reviews

Goede oefen toetsen en zeer goed service. Zeker aan te raden.

Sheila

Goede voorbereiding, uitgebreide toelichting en goede hoeveelheid oefentesten.

Nadine

Hele leuke training gevolgd via RSM. Veel opgestoken over het assessment. Aanrader!!

Petra

Hele leuke training gehad!Inge

Ga nu Thalento oefenen voor 34,99