ACT trainingsoverzicht

Vidacto oefenen

De beste voorbereiding op het Vidacto assessment.
Start nu met oefenen! Je krijgt toegang tot het lesplan, 
lessen en oefentoetsen met antwoorden en uitleg.

Wat ga je leren
Wat je ontvangt in de cursus

34,99

Of kies voor ons totaalpakket.

4.4/5
Corstiaan Smit
"Start met oefenen en haal jouw beste score!"

Vidacto assessment oefenen

Hieronder kun je enkele gratis oefentesten proberen. Deze testen zijn natuurlijk geen volledige voorbereiding op de echte test. Dit is bedoeld om een indruk te krijgen van de vragen. Voor een goede voorbereiding kies je natuurlijk voor ons oefenpakket!

1

Analogieën

Aan de hand van twee of drie gegeven woorden moet je de analogie kloppend maken.

2

Cijferreeksen

Je krijgt een reeks cijfers te zien en moet bepalen welk cijfer logisch volgt in de reeks.

3

Figuurreeksen

Vul het ontbrekende figuur in de reeks aan.

4

Matrixen

Zoek het juiste figuur dat logisch volgt in deze matrix.

4

Vidacto oefentoets

Probeer een gratis Vidacto oefentoets met de verschillende onderdelen.

Berenschot wordt gebruikt door o.a.

Vidacto assessment oefenen

Het assessment van Vidacto is eigenlijk het Ixly assessment. Je moet de Adaptieve Capaciteitentest (ACT) maken. Vidacto koopt dit assessment in en gebruikt het onder haar eigen naam. Als je dit assessment moet maken, kun je de volgende onderdelen verwachten:

Vidacto analogieën

Dit is een hele specifieke manier voor het uitvragen van dubbele analogieën. Er wordt een tabel getoond met daarin vier mogelijke posities. Hiermee zijn veel meer variaties mogelijk dan met reguliere dubbele analogieën. Hieronder een voorbeeld:

Berenschot analogieën

Kies uit de volgende woorden:

  • Mes
  • Kloppen
  • Spijker
  • Tikken
  • Vork
  • Sleutel

Het antwoord is dus “kloppen” en “mes”. Met een hamer kan je kloppen en met mes kan je snijden. Als je meer voorbeelden wilt zien, kan je de gratis test bovenaan deze pagina maken.

Vidacto cijferreeksen

Het onderdeel numeriek redeneren van de Vidacto ACT bestaat altijd uit het oplossen van cijferreeksen. Cijferreeksen bestaan uit een rij van getallen die een onderling verband hebben. Door het analyseren van de bestaande cijfers kan dit verband herkend worden. Daarmee kan het volgende getal in de reeks worden voorspeld.

Berenschot cijferreeksen

Zie jij het antwoord al? In deze reek hebben de teller en de noemer hun eigen reeks. De teller (boven de streep) neemt met 2 toe of met 0. Daarom moet de teller in het antwoord ook 9 zijn. De noemer krijgt er altijd 1 bij. Daarom moet de noemer 14 zijn. Het antwoord is dus 9/14.

Vidacto figuurreeksen

Figuurreeksen bestaan uit een groep figuren die een onderling verband kennen. Door de verschillen tussen de opeenvolgende figuren te bepalen kan dit onderlinge verband vastgesteld worden. Het juiste antwoord is te vinden door het logisch volgende figuur te bepalen.

Berenschot figuurreeksen

Zie jij het antwoord? Dit is een lastige. Wat er gebeurt is dat er telkens een bolletje van vak verandert. De eerste verdwijnt rechtsboven en gaat naar rechtsonder. Daarna wisselt het bolletje dat verdwijnt telkens:

Berenschot figuurreeksen

Vidacto matrixen

Een matrix wordt getoond als een raster van drie bij drie. Eén van de negen figuren ontbreekt. Matrixen kunnen zowel statische als bewegende verbanden bevatten. Om het negende figuur te bepalen moet je de verbanden vinden. Als deze zijn vastgesteld, is er slechts één antwoord mogelijk dat aan deze logica voldoet.

Berenschot matrixen oefenen

Deze matrix is eigenlijk een sudoku. Dus je moet gewoon een sudoku oplossen. Dan is het antwoord dus D.

Start direct met oefenen

Zorg voor een goede voorbereiding op jouw capaciteitentest.

Waarom Hellotest?

34,99

Perfecte voorbereiding op assessment en snel en fijn contact bij vragen.

Nicole

Uitstekend

Gebaseerd op 332 reviews.


Webshop Trustmark and customer reviews

Goede oefen toetsen en zeer goed service. Zeker aan te raden.

Sheila

Goede voorbereiding, uitgebreide toelichting en goede hoeveelheid oefentesten.

Nadine

Hele leuke training gevolgd via RSM. Veel opgestoken over het assessment. Aanrader!!

Petra

Hele leuke training gehad!Inge

Veelgestelde vragen

Een goed begin is het halve werk! Daarom wil je je goed voorbereiden, voordat je een Vidacto assessment gaat maken en een Vidacto test oefenen, doe je bij Hellotest! Hiervoor hebben we het Vidacto oefenpakket samengesteld. Daarin komt elk onderdeel aan bod met een uitgebreide theorie en voldoende oefenvragen.

 

Het assessmentbureau Vidacto is een bekende partij voor het toetsen van de match tussen werkgever en werknemer. Als assessmentbureau ontwikkelt Vidacto geen eigen testen, maar maakt gebruik van de testen van een ander assessmentbureau (de ACT). De samenstelling van de testen die Vidacto gebruikt voor de intelligentietest, zijn bijzonder. Daarom is het belangrijk om zeer gericht deze onderdelen te oefenen.

Tijdens het sollicitatietraject van sommige bedrijven wordt er gebruikgemaakt van de Vidacto test, om op die manier te match tussen werkgever en werknemer te toetsen. Wanneer je deze goed oefent, kun je een streepje voor hebben op de concurrentie. Onder andere Exact, Omroep Gelderland en Vidacto zelf maken gebruik van de Vidacto test.

 

Het Vidacto assessment kan verschillende onderdelen gebruiken van een ander assessmentbureau. De onderdelen worden vaak ingedeeld in numeriek redeneren, verbaal redeneren en abstract redeneren. Numeriek redeneren is altijd het oplossen van cijferreeksen. Verbaal redeneren is altijd het oplossen van dubbele analogieën. Abstract redeneren kan of het oplossen van figuurreeksen of het oplossen van matrixen betekenen. Vaak is vooraf niet duidelijk of de matrixen of figuurreeksen worden gevraagd. Daarom is het belangrijk alle onderdelen goed te beheersen voordat je start met het assessment van Vidacto.

Omdat Vidacto gebruikmaakt van een ander assessmentbureau, wordt ook die testomgeving gebruikt. Die testomgeving wordt TTOTP genoemd. De link van het oefenassessment begint of eindigt vaak met de term ttotp. Bijvoorbeeld ttotp.vidacto.nl.

ACT staat voor algemene capaciteitentest. Het kan zijn dat dit wordt getoond in de uitnodiging voor Vidacto of tijdens het maken van de test. De term algemene capaciteitentest wordt gebruikt om onderscheid te kunnen maken ten opzichte van andere assessments.

TPI staat voor Tijd Per Item. Dit wil zeggen dat elke vraag een specifieke tijd heeft waarin die moet worden opgelost. De term TPI wordt soms getoond in de beschrijving van het onderdeel dat moet worden gemaakt. Het oplossen van TPI vragen is lastig, want er zit een hard tijdslimiet op elke vraag. Als een vraag sneller wordt opgelost dan de toegestane tijd, wordt deze extra tijd niet meegenomen naar de volgende vragen.

Hoe werkt oefenen bij Hellotest?

Vind je assessment

Zoek het juiste oefenpakket op onze website. Dat kan via ons handige overzicht.

1

Meld je eenvoudig aan

Het oefenpakket wordt meteen aan jouw account gekoppeld als je je aanmeldt.

2

Start direct met oefenen

Je kan direct beginnen met online oefenen op onze website!

3