Vidacto oefenen

De beste voorbereiding op het Vidacto assessment. Het Vidacto assessment bestaat uit verschillende onderdelen. Ons Vidacto oefenpakket bevat het perfecte lesmateriaal met oefentoetsen om de Vidacto test voor te bereiden. Start vandaag nog!

Wat ga je leren
Wat je ontvangt in de cursus

34,99

Ook te koop als onderdeel van ons totaalpakket.

4.4/5
Corstiaan Smit
"Wist je dat maar 45% van de kandidaten voor het assessment slaagt zonder te oefenen?"

Vidacto assessment oefenen

Hieronder kun je enkele gratis oefenvragen proberen. Deze vragen zijn natuurlijk geen volledige voorbereiding op de echte test. Dit is bedoeld om een indruk te krijgen. Voor een goede voorbereiding kies je natuurlijk voor ons oefenpakket!

Vidacto oefentoets

Probeer een gratis Vidacto oefentoets met de verschillende onderdelen.

Vidacto wordt gebruikt door o.a.

Vidacto assessment oefenen

Het assessment van Vidacto is eigenlijk het Ixly assessment. Je moet de Adaptieve Capaciteitentest (ACT) maken. Vidacto koopt dit assessment in en gebruikt het onder haar eigen naam. Als je dit assessment moet maken, kun je de volgende onderdelen verwachten:

Vidacto analogieën

Dit is een hele specifieke manier voor het uitvragen van dubbele analogieën. Er wordt een tabel getoond met daarin vier mogelijke posities. Hiermee zijn veel meer variaties mogelijk dan met reguliere dubbele analogieën. Hieronder een voorbeeld:

Berenschot analogieën

Kies uit de volgende woorden:

  • Mes
  • Kloppen
  • Spijker
  • Tikken
  • Vork
  • Sleutel

Het antwoord is dus “kloppen” en “mes”. Met een hamer kan je kloppen en met mes kan je snijden. Als je meer voorbeelden wilt zien, kan je de gratis test bovenaan deze pagina maken.

Vidacto cijferreeksen

Het onderdeel numeriek redeneren van de Vidacto ACT bestaat altijd uit het oplossen van cijferreeksen. Cijferreeksen bestaan uit een rij van getallen die een onderling verband hebben. Door het analyseren van de bestaande cijfers kan dit verband herkend worden. Daarmee kan het volgende getal in de reeks worden voorspeld.

Berenschot cijferreeksen

Zie jij het antwoord al? In deze reek hebben de teller en de noemer hun eigen reeks. De teller (boven de streep) neemt met 2 toe of met 0. Daarom moet de teller in het antwoord ook 9 zijn. De noemer krijgt er altijd 1 bij. Daarom moet de noemer 14 zijn. Het antwoord is dus 9/14.

Vidacto figuurreeksen

Figuurreeksen bestaan uit een groep figuren die een onderling verband kennen. Door de verschillen tussen de opeenvolgende figuren te bepalen kan dit onderlinge verband vastgesteld worden. Het juiste antwoord is te vinden door het logisch volgende figuur te bepalen.

Berenschot figuurreeksen

Zie jij het antwoord? Dit is een lastige. Wat er gebeurt is dat er telkens een bolletje van vak verandert. De eerste verdwijnt rechtsboven en gaat naar rechtsonder. Daarna wisselt het bolletje dat verdwijnt telkens:

Berenschot figuurreeksen

Vidacto matrixen

Een matrix wordt getoond als een raster van drie bij drie. Eén van de negen figuren ontbreekt. Matrixen kunnen zowel statische als bewegende verbanden bevatten. Om het negende figuur te bepalen moet je de verbanden vinden. Als deze zijn vastgesteld, is er slechts één antwoord mogelijk dat aan deze logica voldoet.

Berenschot matrixen oefenen

Deze matrix is eigenlijk een sudoku. Dus je moet gewoon een sudoku oplossen. Dan is het antwoord dus D.

Hoe komt de score voor de Vidacto test tot stand?

Je krijgt een bepaald aantal punten voor het Vidacto assessment. Vervolgens wordt jouw uitslag vergeleken met andere mensen die ook die toets hebben gemaakt. Die groep heet de normgroep. Het is dan de bedoeling dat jouw score hoger is dan het gemiddelde van die normgroep. Dan ben je “geslaagd”.

Wanneer ben je klaar om de capaciteitentest te maken? 

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, moet je dus het gemiddelde van de normgroep verslaan. Als jij oefent, heb je een veel grotere kans om die normgroep te verslaan. In ons systeem zie je aan het eind van een test een overzicht staan met de uitslagen. Je ziet jouw score staan en het gemiddelde. Daarnaast geven wij een advies.Klaar voor de capaciteitentest

Hierboven kan je zien dat “jouw score” 80% is. Dat is precies gelijk aan de aanbevolen score van 8 vragen goed. Daarnaast is deze score hoger dan de gemiddelde score van 78,3%. Als je consequent de gemiddelde score verslaat én onze aanbevolen score haalt, ben je klaar voor de echte test. Niet voor niets slaagt 96% van onze cursisten voor hun test.

Meer oefenen voor het Vidacto assessment?

Wil jij meer oefenen voor Vidacto? Kies dan voor ons oefenpakket. Voor slechts 34,99 kan jij 30 dagen lang oefenen voor de Vidacto capaciteitentest. Begin vandaag nog! Klik hier om ons oefenpakket aan jouw winkelwagen toe te voegen en af te rekenen.

Start direct met oefenen

Zorg voor een goede voorbereiding op jouw capaciteitentest.

Waarom Hellotest?

34,99

Perfecte voorbereiding op assessment en snel en fijn contact bij vragen.

Nicole

Uitstekend

Gebaseerd op 332 reviews.


Webshop Trustmark and customer reviews

Goede oefen toetsen en zeer goed service. Zeker aan te raden.

Sheila

Goede voorbereiding, uitgebreide toelichting en goede hoeveelheid oefentesten.

Nadine

Hele leuke training gevolgd via RSM. Veel opgestoken over het assessment. Aanrader!!

Petra

Hele leuke training gehad!Inge

Veelgestelde vragen

Een goed begin is het halve werk! Daarom wil je je goed voorbereiden, voordat je een Vidacto assessment gaat maken en een Vidacto test oefenen, doe je bij Hellotest! Hiervoor hebben we het Vidacto oefenpakket samengesteld. Daarin komt elk onderdeel aan bod met een uitgebreide theorie en voldoende oefenvragen.

 

Het assessmentbureau Vidacto is een bekende partij voor het toetsen van de match tussen werkgever en werknemer. Als assessmentbureau ontwikkelt Vidacto geen eigen testen, maar maakt gebruik van de testen van een ander assessmentbureau (de ACT). De samenstelling van de testen die Vidacto gebruikt voor de intelligentietest, zijn bijzonder. Daarom is het belangrijk om zeer gericht deze onderdelen te oefenen.

Tijdens het sollicitatietraject van sommige bedrijven wordt er gebruikgemaakt van de Vidacto test, om op die manier te match tussen werkgever en werknemer te toetsen. Wanneer je deze goed oefent, kun je een streepje voor hebben op de concurrentie. Onder andere Exact, Omroep Gelderland en Vidacto zelf maken gebruik van de Vidacto test.

 

Het Vidacto assessment kan verschillende onderdelen gebruiken van een ander assessmentbureau. De onderdelen worden vaak ingedeeld in numeriek redeneren, verbaal redeneren en abstract redeneren. Numeriek redeneren is altijd het oplossen van cijferreeksen. Verbaal redeneren is altijd het oplossen van dubbele analogieën. Abstract redeneren kan of het oplossen van figuurreeksen of het oplossen van matrixen betekenen. Vaak is vooraf niet duidelijk of de matrixen of figuurreeksen worden gevraagd. Daarom is het belangrijk alle onderdelen goed te beheersen voordat je start met het assessment van Vidacto.

Omdat Vidacto gebruikmaakt van een ander assessmentbureau, wordt ook die testomgeving gebruikt. Die testomgeving wordt TTOTP genoemd. De link van het oefenassessment begint of eindigt vaak met de term ttotp. Bijvoorbeeld ttotp.vidacto.nl.

ACT staat voor algemene capaciteitentest. Het kan zijn dat dit wordt getoond in de uitnodiging voor Vidacto of tijdens het maken van de test. De term algemene capaciteitentest wordt gebruikt om onderscheid te kunnen maken ten opzichte van andere assessments.

TPI staat voor Tijd Per Item. Dit wil zeggen dat elke vraag een specifieke tijd heeft waarin die moet worden opgelost. De term TPI wordt soms getoond in de beschrijving van het onderdeel dat moet worden gemaakt. Het oplossen van TPI vragen is lastig, want er zit een hard tijdslimiet op elke vraag. Als een vraag sneller wordt opgelost dan de toegestane tijd, wordt deze extra tijd niet meegenomen naar de volgende vragen.