Ixly oefenen

De beste voorbereiding op de Ixly test: adaptieve capaciteitentest. Dit oefenpakket is geschikt voor zowel de ACT Algemene Intelligentie als de wo selectietest. Start vandaag nog met oefenen voor het beste resultaat!

Geschikt voor
Wat ga je leren
Wat je ontvangt in de cursus

34,99

Of kies voor ons totaalpakket.

4.4/5
Corstiaan Smit
"Start met oefenen en haal jouw beste score!"

Ixly test oefenen

Hieronder kun je enkele gratis oefentesten proberen. Deze testen zijn natuurlijk geen volledige voorbereiding op de echte test. Dit is bedoeld om een indruk te krijgen van de vragen. Voor een goede voorbereiding kies je natuurlijk voor ons oefenpakket!

1

Analogieën

Aan de hand van twee of drie gegeven woorden moet je de analogie kloppend maken.

2

Cijferreeksen

Je krijgt een reeks cijfers te zien en moet bepalen welk cijfer logisch volgt in de reeks.

3

Figuurreeksen

Vul het ontbrekende figuur in de reeks aan.

4

Matrixen

Zoek het juiste figuur dat logisch volgt in deze matrix.

5

Ixly oefentoets

Probeer een gratis Ixly oefentoets met verschillende onderdelen.

Ixly assessment oefenen

Je moet de Adaptieve Capaciteitentest (ACT) maken. Soms ook bekend als ACT algemene intelligentie. In sommige gevallen heet de test de wo selectie. In dat geval krijg je matrixen in plaats van, of als aanvulling op, figuurreeksen. De onderdelen die je voor het Ixly assessment moet maken, zijn de volgende:

 • Cijferreeksen.
 • Figuurreeksen.
 • Matrixen.
 • Verbale analogieën.

Ixly cijferreeksen

Het onderdeel numeriek redeneren van de Ixly test bestaat altijd uit het oplossen van cijferreeksen. Cijferreeksen bestaan uit een rij van getallen die een onderling verband hebben. Door het analyseren van de bestaande cijfers kan dit verband herkend worden. Daarmee kan het volgende getal in de reeks worden voorspeld.

Berenschot cijferreeksen

Zie jij het antwoord al? In deze reek hebben de teller en de noemer hun eigen reeks. De teller (boven de streep) neemt met 2 toe of met 0. Daarom moet de teller in het antwoord ook 9 zijn. De noemer krijgt er altijd 1 bij. Daarom moet de noemer 14 zijn. Het antwoord is dus 9/14.

Ixly figuurreeksen

Figuurreeksen bestaan uit een groep figuren die een onderling verband kennen. Door de verschillen tussen de opeenvolgende figuren te bepalen kan dit onderlinge verband vastgesteld worden. Het juiste antwoord is te vinden door het logisch volgende figuur te bepalen.

Berenschot figuurreeksen

Zie jij het antwoord? Dit is een lastige. Wat er gebeurt is dat er telkens een bolletje van vak verandert. De eerste verdwijnt rechtsboven en gaat naar rechtsonder. Daarna wisselt het bolletje dat verdwijnt telkens:

Berenschot figuurreeksen

Ixly matrixen

Een matrix wordt getoond als een raster van drie bij drie. Eén van de negen figuren ontbreekt. Matrixen kunnen zowel statische als bewegende verbanden bevatten. Om het negende figuur te bepalen moet je de verbanden vinden. Als deze zijn vastgesteld, is er slechts één antwoord mogelijk dat aan deze logica voldoet.

Berenschot matrixen oefenen

Deze matrix is eigenlijk een sudoku. Dus je moet gewoon een sudoku oplossen. Dan is het antwoord dus D.

Ixly verbale analogieën

Dit is een hele specifieke manier voor het uitvragen van dubbele analogieën. Er wordt een matrix getoond met daarin vier mogelijke posities. Hiermee zijn veel meer variaties mogelijk dan met reguliere dubbele analogieën. Je moet namelijk horizontale, verticale én diagonale verbanden herkennen. Hieronder een voorbeeld:

Berenschot analogieën

Kies uit de volgende woorden:

 • Mes
 • Kloppen
 • Spijker
 • Tikken
 • Vork
 • Sleutel

Het antwoord is dus “kloppen” en “mes”. Met een hamer kan je kloppen en met mes kan je snijden. Als je meer voorbeelden wilt zien, kan je de gratis test bovenaan deze pagina maken.

Tips voor het Ixly assessment

 • Het assessment van Ixly is TPI dat betekent dat je een tijd per item hebt. Oftewel je moet alle vragen in een vaste tijd maken. Zorg dat je dus ook oefent met een tijd per vraag. Ons oefenmateriaal biedt deze optie.
 • Oefen altijd de specifieke Ixly analogieën. Ook als je andere analogieën hebt geoefend. Je moet namelijk even wennen aan deze vorm van vragen. Dat scheelt je weer onnodige fouten op het assessment.

Start direct met oefenen

Zorg voor een goede voorbereiding op jouw capaciteitentest.

Waarom Hellotest?

34,99

Perfecte voorbereiding op assessment en snel en fijn contact bij vragen.

Nicole

Uitstekend

Gebaseerd op 332 reviews.


Webshop Trustmark and customer reviews

Goede oefen toetsen en zeer goed service. Zeker aan te raden.

Sheila

Goede voorbereiding, uitgebreide toelichting en goede hoeveelheid oefentesten.

Nadine

Hele leuke training gevolgd via RSM. Veel opgestoken over het assessment. Aanrader!!

Petra

Hele leuke training gehad!Inge

Veelgestelde vragen

Je moet altijd oefenen voor de Ixly test. De basis begint bij het gratis oefenmateriaal op de website van Ixly. Daarmee krijg je een goed beeld van de vragen die je kunt krijgen. Maar ook hoe het systeem eruit ziet. Maar je krijgt natuurlijk geen compleet beeld van de test.

Na de gratis oefenvragen is het daarom belangrijk om specifiek te oefenen voor de vragen van Ixly. Ixly heeft namelijk bijzondere manieren om de analogieën te toetsen. Maar ook hun cijferreeksen, figuurreeksen en matrixen zijn anders dan op andere testen. 

Het Hellotest oefenpakket bevat speciaal geselecteerde oefenvragen die jou perfect voorbereiden op deze specifieke vragen.

Ixly is een Nederlandse testontwikkelaar die capaciteitentesten en persoonlijkheidstesten afneemt. Dit gebeurt veel voor hr-vraagstukken zoals het aannemen en ontwikkelen van personeel. Maar ook als toelatingsprocedure van hogescholen of universiteiten.

De ACT Algemene Intelligentie is een adaptieve test van Ixly. Deze test toetst het denkvermogen van een kandidaat via cijferreeksen, figuurreeksen en verbale analogieën.

Een adaptieve capaciteitentest past zich aan het niveau van de kandidaat aan. Als jij een vraag goed beantwoordt, krijg je een moeilijkere vraag. Als je een vraag fout beantwoordt, krijg je een makkelijkere vraag. Daardoor kan deze test heel nauwkeurig jouw niveau bepalen.

Een adaptieve capaciteitentest past zich aan het niveau van de kandidaat aan. Als jij een vraag goed beantwoordt, krijg je een moeilijkere vraag. Als je een vraag fout beantwoordt, krijg je een makkelijkere vraag. Daardoor kan deze test heel nauwkeurig jouw niveau bepalen.

Hoe werkt oefenen bij Hellotest?

Vind je assessment

Zoek het juiste oefenpakket op onze website. Dat kan via ons handige overzicht.

1

Meld je eenvoudig aan

Het oefenpakket wordt meteen aan jouw account gekoppeld als je je aanmeldt.

2

Start direct met oefenen

Je kan direct beginnen met online oefenen op onze website!

3