Ixly ACT Test Oefenen

De beste voorbereiding op de Ixly Test: Adaptieve CapaciteitenTest (ACT). Dit oefenpakket is geschikt voor zowel de ACT Algemene Intelligentie als de wo selectietest. Start vandaag nog met de ACT test oefenen voor het beste resultaat!

Geschikt voor
Wat ga je leren
Wat je ontvangt in de cursus

34,99

Ook te koop als onderdeel van ons totaalpakket.

4.4/5
Corstiaan Smit
"Wist je dat maar 45% van de kandidaten voor het assessment slaagt zonder te oefenen?"

Ixly Test Oefenen

Probeer een gratis Ixly oefentest met verschillende onderdelen. Deze oefentoets is gebaseerd op de ACT algemene intelligentie. Zo krijg je een goed beeld van de Ixly capaciteitentest.

Ixly Oefenen

Je moet de Adaptieve Capaciteitentest (ACT) maken. Soms ook bekend als ACT algemene intelligentie. In sommige gevallen heet de test de wo selectie. In dat geval krijg je matrixen in plaats van, of als aanvulling op, figuurreeksen. De onderdelen die je voor het Ixly assessment moet maken, zijn de volgende:

 • Cijferreeksen.
 • Figuurreeksen.
 • Matrixen.
 • Verbale analogieën.

ACT Algemene Intelligentie Oefenen

De adaptieve capaciteitentest van Ixly is, zoals de naam al aangeeft, een adaptieve test. Dat betekent dat jouw test moeilijker als je een vraag goed hebt. De volgende vraag wordt makkelijker als je een vraag fout hebt. Op deze manier “zoekt” de test jouw niveau. Daardoor is de test dus ook voor iedereen moeilijk. Want je krijgt net zolang moeilijkere vragen totdat je een fout maakt.

In deze video leggen we alles uit over de ACT:

YouTube video

Waar staat TPI voor?

Bij de Ixly capaciteitentest kom je vaak de term TPI voor. TPI staat voor Tijd Per Item en betekent dat je een tijd per vraag krijgt. Bij veel testen krijg je een tijd per onderdeel. Dus dan kan je 10 vragen maken in 10 minuten. Bij Ixly is dat een aantal seconden per vraag. Daardoor ligt de druk veel hoger. In ons oefensysteem hebben wij voor Ixly ook een tijd per vraag ingesteld. Daardoor kan jij perfect oefenen.

Ixly cijferreeksen

Het onderdeel numeriek redeneren van de Ixly test bestaat altijd uit het oplossen van cijferreeksen. Cijferreeksen bestaan uit een rij van getallen die een onderling verband hebben. Door het analyseren van de bestaande cijfers kan dit verband herkend worden. Daarmee kan het volgende getal in de reeks worden voorspeld.

Berenschot cijferreeksen

Zie jij het antwoord al? In deze reek hebben de teller en de noemer hun eigen reeks. De teller (boven de streep) neemt met 2 toe of met 0. Daarom moet de teller in het antwoord ook 9 zijn. De noemer krijgt er altijd 1 bij. Daarom moet de noemer 14 zijn. Het antwoord is dus 9/14.

Ixly figuurreeksen

Figuurreeksen bestaan uit een groep figuren die een onderling verband kennen. Door de verschillen tussen de opeenvolgende figuren te bepalen kan dit onderlinge verband vastgesteld worden. Het juiste antwoord is te vinden door het logisch volgende figuur te bepalen.

Berenschot figuurreeksen

Zie jij het antwoord? Dit is een lastige. Wat er gebeurt is dat er telkens een bolletje van vak verandert. De eerste verdwijnt rechtsboven en gaat naar rechtsonder. Daarna wisselt het bolletje dat verdwijnt telkens:

Berenschot figuurreeksen

Ixly matrixen

Een matrix wordt getoond als een raster van drie bij drie. Eén van de negen figuren ontbreekt. Matrixen kunnen zowel statische als bewegende verbanden bevatten. Om het negende figuur te bepalen moet je de verbanden vinden. Als deze zijn vastgesteld, is er slechts één antwoord mogelijk dat aan deze logica voldoet.

Berenschot matrixen oefenen

Deze matrix is eigenlijk een sudoku. Dus je moet gewoon een sudoku oplossen. Dan is het antwoord dus D.

Ixly verbale analogieën

Dit is een hele specifieke manier voor het uitvragen van dubbele analogieën. Er wordt een matrix getoond met daarin vier mogelijke posities. Hiermee zijn veel meer variaties mogelijk dan met reguliere dubbele analogieën. Je moet namelijk horizontale, verticale én diagonale verbanden herkennen. Hieronder een voorbeeld:

Berenschot analogieën

Kies uit de volgende woorden:

 • Mes
 • Kloppen
 • Spijker
 • Tikken
 • Vork
 • Sleutel

Het antwoord is dus “kloppen” en “mes”. Met een hamer kan je kloppen en met mes kan je snijden. Als je meer voorbeelden wilt zien, kan je de gratis test bovenaan deze pagina maken.

Ixly Test Toolkit

De Test Toolkit van Ixly is simpelweg het systeem waarop de Ixly test wordt afgenomen. Dit is een systeem dat door Ixly is ontwikkeld waarop zij hun testen afnemen. Maar via datzelfde systeem is het ook mogelijk voor afnemers van de test om uitslagen en rapporten van kandidaten in te zien.

Hellotest is op geen enkele manier geassocieerd met het Test Toolkit systeem. Hellotest heeft een eigen systeem ontwikkeld waarop wij onze, zelf ontwikkelde, vragen en uitslagen tonen. Er is dus ook geen gegevensoverdracht tussen ons systeem en dat van Ixly. Het Hellotest systeem is puur ontwikkeld ter voorbereiding op verschillende capaciteitentesten waaronder die van Ixly.

Tips voor de Ixly capaciteitentest

 • Het assessment van Ixly is TPI dat betekent dat je een tijd per item hebt. Oftewel je moet alle vragen in een vaste tijd maken. Zorg dat je dus ook oefent met een tijd per vraag. Ons oefenmateriaal biedt deze optie.
 • Oefen altijd de specifieke Ixly analogieën. Ook als je andere analogieën hebt geoefend. Je moet namelijk even wennen aan deze vorm van vragen. Dat scheelt je weer onnodige fouten op het assessment.

Hoe komt de score voor de Ixly test tot stand?

Je krijgt een bepaald aantal punten voor het Ixly assessment. Vervolgens wordt jouw uitslag vergeleken met andere mensen die ook die toets hebben gemaakt. Die groep heet de normgroep. Het is dan de bedoeling dat jouw score hoger is dan het gemiddelde van die normgroep. Dan ben je “geslaagd”.

Wanneer ben je klaar om de capaciteitentest te maken? 

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, moet je dus het gemiddelde van de normgroep verslaan. Als jij oefent, heb je een veel grotere kans om die normgroep te verslaan. In ons systeem zie je aan het eind van een test een overzicht staan met de uitslagen. Je ziet jouw score staan en het gemiddelde. Daarnaast geven wij een advies.Klaar voor de capaciteitentest

Hierboven kan je zien dat “jouw score” 80% is. Dat is precies gelijk aan de aanbevolen score van 8 vragen goed. Daarnaast is deze score hoger dan de gemiddelde score van 78,3%. Als je consequent de gemiddelde score verslaat én onze aanbevolen score haalt, ben je klaar voor de echte test. Niet voor niets slaagt 96% van onze cursisten voor hun test.

Wil je meer Ixly oefentesten?

Wil jij meer Ixly testen oefenen ? Kies dan voor ons oefenpakket. Voor slechts 34,99 kan jij 30 dagen lang oefenen voor de Ixly test. Begin vandaag nog! Klik hier om ons oefenpakket aan jouw winkelwagen toe te voegen en af te rekenen.

Start direct met oefenen

Zorg voor een goede voorbereiding op jouw capaciteitentest.

Waarom Hellotest?

34,99

Perfecte voorbereiding op assessment en snel en fijn contact bij vragen.

Nicole

Uitstekend

Gebaseerd op 332 reviews.


Webshop Trustmark and customer reviews

Goede oefen toetsen en zeer goed service. Zeker aan te raden.

Sheila

Goede voorbereiding, uitgebreide toelichting en goede hoeveelheid oefentesten.

Nadine

Hele leuke training gevolgd via RSM. Veel opgestoken over het assessment. Aanrader!!

Petra

Hele leuke training gehad!Inge

Veelgestelde vragen

Je moet altijd oefenen voor de Ixly test. De basis begint bij het gratis oefenmateriaal op de website van Ixly. Daarmee krijg je een goed beeld van de vragen die je kunt krijgen. Maar ook hoe het systeem eruit ziet. Maar je krijgt natuurlijk geen compleet beeld van de test.

Na de gratis oefenvragen is het daarom belangrijk om specifiek te oefenen voor de vragen van Ixly. Ixly heeft namelijk bijzondere manieren om de analogieën te toetsen. Maar ook hun cijferreeksen, figuurreeksen en matrixen zijn anders dan op andere testen. 

Het Hellotest oefenpakket bevat speciaal geselecteerde oefenvragen die jou perfect voorbereiden op deze specifieke vragen.

Ixly is een Nederlandse testontwikkelaar die capaciteitentesten en persoonlijkheidstesten afneemt. Dit gebeurt veel voor hr-vraagstukken zoals het aannemen en ontwikkelen van personeel. Maar ook als toelatingsprocedure van hogescholen of universiteiten.

De ACT Algemene Intelligentie is een adaptieve test van Ixly. Deze test toetst het denkvermogen van een kandidaat via cijferreeksen, figuurreeksen en verbale analogieën.

Een adaptieve capaciteitentest past zich aan het niveau van de kandidaat aan. Als jij een vraag goed beantwoordt, krijg je een moeilijkere vraag. Als je een vraag fout beantwoordt, krijg je een makkelijkere vraag. Daardoor kan deze test heel nauwkeurig jouw niveau bepalen.

Een adaptieve capaciteitentest past zich aan het niveau van de kandidaat aan. Als jij een vraag goed beantwoordt, krijg je een moeilijkere vraag. Als je een vraag fout beantwoordt, krijg je een makkelijkere vraag. Daardoor kan deze test heel nauwkeurig jouw niveau bepalen.