Korn Ferry Assessment Oefenen

De beste voorbereiding op het Korn Ferry assessment. De Elements test van Korn Ferry bestaat uit verschillende onderdelen. Deze worden behandeld in dit oefenpakket. Ga nu oefenen voor de Korn Ferry test!

Wat ga je leren
Wat je ontvangt in de cursus

34,99

Ook te koop als onderdeel van ons totaalpakket.

4.4/5
Corstiaan Smit
"Wist je dat maar 45% van de kandidaten voor het assessment slaagt zonder te oefenen?"

Korn Ferry assessment oefenen gratis

Hieronder kun je enkele gratis oefentesten proberen. Deze testen zijn natuurlijk geen volledige voorbereiding op de echte test. Dit is bedoeld om een indruk te krijgen van de vragen. Voor een goede voorbereiding kies je natuurlijk voor ons oefenpakket!

Korn Ferry oefentoets

Probeer een gratis Korn Ferry oefentoets met verschillende onderdelen.

Korn Ferry assessment oefenen

De Korn Ferry test heet de Korn Ferry Elements. Deze test wordt ook gebruikt door Talent Q. Dat komt omdat Talent Q onderdeel is van Korn Ferry. De Korn Ferry assessment test kan uit vier onderdelen bestaan. Het hangt van jouw functie en werkgever af welke onderdelen je moet maken. De vier soorten Korn Ferry testen die je kunt krijgen, zijn:

 • Checking: je moet twee tabellen controleren of ze gelijk zijn.
 • Logical: je krijgt een matrix te zien die je moet oplossen.
 • Numerical: je moet een vraag over een financiële tabel beantwoorden.
 • Verbal: je moet vragen over een korte tekst beantwoorden.

Hieronder geven we van elke test een voorbeeld. Als je meer voorbeelden wilt zien, kan je bovenaan de pagina de gratis oefentesten maken.

Korn Ferry Checking test

AantallenAmsterdamRotterdamUtrechtDen Haag
Totaal aantal kassamedewerkers121189
Aantal klanten dat een voordeelmenu kwam kopen513489564651

Ten opzichte van deze tabel:

AantallenAmsterdamRotterdamUtrechtDen Haag
Totaal aantal kassamedewerkers121189
Aantal klanten dat een voordeelmenu kwam kopen513498564651

Er zit een verschil in het aantal klanten dat een voordeelmenu kwam kopen in Rotterdam: 489 versus 498.

Korn Ferry Logical test

De Korn Ferry logical test is één van de moeilijkste matrix testen die je kunt krijgen. Er gebeurt namelijk heel veel in de matrix. Daarnaast krijg je heel veel antwoordmogelijkheden. Gokken is dus vrijwel onmogelijk. Hieronder een voorbeeld:

Korn Ferry Elements Logical

Zie jij het antwoord? Het gaat om een verticaal verband. Als we naar de tweede en derde kolom kijken, zien we dat de figuren telkens eentje opschuiven. Let maar op het envelopje. Dat betekent dat in het antwoord een dubbel pijltje en een cirkel pijltje moet staan. Dat is dus antwoord B2.

Korn Ferry Numerical test

De numerical ability van Korn Ferry is een lastige test. Je krijgt telkens een financiële tabel te zien waarover je vragen moet beantwoorden. Dat betekent dat je zowel de tabel moet interpreteren en goed lezen. Maar je moet ook berekeningen kunnen uitvoeren. Hieronder een voorbeeld:

AantallenAmsterdamRotterdamUtrechtDen Haag
Totaal aantal kassamedewerkers121189
Aantal klanten dat een voordeelmenu kwam kopen513489564651
Aantal klanten met een klacht21243215
Totaal aantal klanten534513596666
Gemiddelde levertijd per klant (minuten)4,23,84,12,9
Gemiddelde wachttijd per klant (minuten)1,22,10,92,1

Vraag: Welk percentage van het totaal aantal klanten in Den Haag kwam een voordeelmenu kopen?

Antwoord: Het totaal aantal klanten in Den Haag is 666, het aantal voordeelmenu’s daar is 651. Dus 651/666 x 100 = 97,75%

Korn Ferry Verbal test

Bij een Korn Ferry verbal test moet je een vraag over een korte tekst beantwoorden. Hieronder een voorbeeld tekst met een vraag:

“CNV spande de rechtszaak zelf aan. De bond vindt dat de uitspraak belangrijk is met het oog op soortgelijke situaties bij andere bedrijven. ,,Hiermee kan in de toekomst worden voorkomen dat werkgevers de flexibele schil laten groeien door uitzendkrachten in te zetten voor regulier werk.””

Vraag: Wat is een alternatief woord voor ‘regulier’ uit de laatste alinea?

 • Verordening
 • Wetgeving
 • Toezichthouder
 • Gewoon
 • Alternatief
 • Flexibiliteit

Antwoord: Het beste alternatief voor ‘regulier’ is ‘gewoon’.

Korn Ferry assessment tips

 • Het assessment van Korn Ferry is vrij pittig. Zorg dus dat je je echt goed voorbereidt. Wij raden iedereen aan tenminste 2 leermomenten in te plannen. Als je de tijd hebt, kan je het beste 3 momenten inplannen. Zorg ook dat je de onderdelen oefent waarvan je denkt dat je er goed in bent. Want dan kun je daar nóg meer punten pakken.
 • Als je de Korn Ferry cognitive ability test gaat maken, zorg dan dat je een goede werkplek hebt. Zorg voor een rustige omgeving zonder lawaai. Ruim je werkplek op. Leg alles klaar wat je nodig hebt: pen, papier, rekenmachine, water en een snack.

Hoe komt de score voor de Korn Ferry test tot stand?

Je krijgt een bepaald aantal punten voor het Korn Ferry online assessment. Vervolgens wordt jouw uitslag vergeleken met andere mensen die ook die toets hebben gemaakt. Die groep heet de normgroep. Het is dan de bedoeling dat jouw score hoger is dan het gemiddelde van die normgroep. Dan ben je “geslaagd”.

Wanneer ben je klaar om de capaciteitentest te maken? 

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, moet je dus het gemiddelde van de normgroep verslaan. Als jij oefent, heb je een veel grotere kans om die normgroep te verslaan. In ons systeem zie je aan het eind van een test een overzicht staan met de uitslagen. Je ziet jouw score staan en het gemiddelde. Daarnaast geven wij een advies.Klaar voor de capaciteitentest

Hierboven kan je zien dat “jouw score” 80% is. Dat is precies gelijk aan de aanbevolen score van 8 vragen goed. Daarnaast is deze score hoger dan de gemiddelde score van 78,3%. Als je consequent de gemiddelde score verslaat én onze aanbevolen score haalt, ben je klaar voor de echte test. Niet voor niets slaagt 96% van onze cursisten voor hun test.

Op zoek naar gerichte Korn Ferry assessment training?

Wil jij meer oefenen voor Korn Ferry? Kies dan voor ons oefenpakket. Voor slechts 34,99 kan jij 30 dagen lang oefenen voor het Korn Ferry KFAS assessment. Begin vandaag nog! Klik hier om ons oefenpakket aan jouw winkelwagen toe te voegen en af te rekenen.

Start direct met oefenen

Zorg voor een goede voorbereiding op jouw capaciteitentest.

Waarom Hellotest?

34,99

Perfecte voorbereiding op assessment en snel en fijn contact bij vragen.

Nicole

Uitstekend

Gebaseerd op 332 reviews.


Webshop Trustmark and customer reviews

Goede oefen toetsen en zeer goed service. Zeker aan te raden.

Sheila

Goede voorbereiding, uitgebreide toelichting en goede hoeveelheid oefentesten.

Nadine

Hele leuke training gevolgd via RSM. Veel opgestoken over het assessment. Aanrader!!

Petra

Hele leuke training gehad!Inge

Ga nu Korn Ferry oefenen voor 34,99