Spiegelen oefenen

Bij spiegelen, soms ook spiegelbeelden, moet je aangeven welke figuren gespiegeld zijn. Je moet dan vooral goed letten op draaien of spiegelen. Met ons oefenpakket kan je perfect spiegelen oefenen. Start dus vandaag nog met spiegelbeelden oefenen.

Geschikt voor alle soorten spiegelbeelden.:
Wat je ontvangt in de cursus

14,99

Corstiaan Smit
"Start met oefenen en haal jouw beste score!"

Ook te koop als onderdeel van ons totaalpakket.

4.4/5

96% van onze klanten beveelt ons aan!

NOA MCT-H en MCT-M

2.900+ oefenvragen

Spiegelen oefenen gratis

Spiegelen oefenen

Oefen met spiegelen van figuren in deze gratis test.

Belangrijkste tip voor spiegelen oefenen

Let erop dat je goed het verschil snapt en herkent tussen spiegelen en draaien. Als je iets spiegelt, krijg je niet hetzelfde figuur als het draait.

Wat is een spiegelen test?

Spiegelen is een onderdeel van logisch redeneren. Bij de spiegelen test moet je aangeven welke figuren gespiegeld zijn. Per vraag zijn er telkens twee figuren gespiegeld ten opzichte van het gegeven figuur. De andere figuren zijn dan alleen gedraaid.

Spiegelen wordt gebruikt met eenvoudige tot uitgebreide figuren. Wel zijn deze vrijwel altijd abstract. Het voordeel van de spiegelen test is dat het daardoor cultuurvrij is. Ongeacht iemands afkomst, opleiding of taal kan deze test ingezet worden. Er is geen oneerlijk voordeel door iemands achtergrond.

YouTube video

Hoe kun je spiegelen oefenen?

Spiegelen kom je tegen in de multiculturele capaciteitentest midden en hoog tegen van assessmentbureau NOA. Bij de spiegelen test moet je aangeven of een figuur gespiegeld is. Je krijgt dan een voorbeeldfiguur te zien en enkele andere figuren. De andere figuren zijn gespiegeld of gedraaid. Door de abstracte vormen en vreemde posities kan het soms lastig zijn om het antwoord direct te zien.

Ons NOA oefenpakket bevat oefeningen voor de spiegelen test en voor het spiegelen oefenen. Daarmee raak je bekend met dit assessment onderdeel. Daarnaast leer je goed letten op bijzonderheden waardoor je eerder een antwoord vindt. Dat zorgt uiteindelijk voor een betere score van jouw test.

Er worden een aantal antwoordopties gegeven bij de spiegelen test. Van deze opties is er één gespiegeld:

Spiegelen uitleg

Links zie je het voorbeeld. In het midden de opties. Dan zie je rechts het antwoord staan. Het figuur linksboven is gespiegeld. De andere figuren zijn alleen gedraaid. 

Spiegelbeeld voorbeeld

Spiegelbeelden voorbeeld

In dit voorbeeld zie je het gegeven figuur en 5 antwoordopties. Zie jij het antwoord al? A en C zijn gespiegeld. Alle andere figuren zijn gedraaid. Wat nu makkelijk is als aanknopingspunt is de “Z”. Bij A zie je dat de Z de andere kant op wijst. Dat is bij C ook zo. De andere Z’s wijzen wel de goede kant op.

Spiegelen tips

Spiegelen is eigenlijk een kwestie van goed kijken. Maak het jezelf makkelijk door op de volgende dingen te letten:

  • Kies een hoek; welke kant buigt deze op? Volg de hoek in de antwoordopties. Als deze niet dezelfde kant op buigt, is deze waarschijnlijk gespiegeld.
  • Als je geen hoek of uitstulping kunt vinden, zoek dan naar een schuine lijn. Het gaat erom dat iets schuin naar links of rechts staat. Dan is dat makkelijk te volgen en herkennen in de antwoorden.

Meer spiegelen oefenen?

Wil jij meer oefenen voor spiegelen? Kies dan voor ons oefenpakket. Voor slechts 14,99 kan jij 30 dagen lang oefenen voor spiegelen. Begin vandaag nog! Klik hier om ons oefenpakket aan jouw winkelwagen toe te voegen en af te rekenen.

Let op: meestal is spiegelen onderdeel van de MCT-M of MCT-H. Als je die test moet maken, is het voordeliger om ons NOA oefenpakket te kiezen.

Start direct met oefenen

Zorg voor een goede voorbereiding op jouw capaciteitentest.

Waarom Hellotest?