Kubussen Oefenen

Ga vandaag nog voor capaciteitentest kubussen oefenen. Dit oefenpakket bereid je voor op: kubussen draaien en kubussen uitvouwen. Start dus vandaag nog met de IQ test kubussen oefenen.

Geschikt voor alle soorten kubussen:
Wat je ontvangt in de cursus

14,99

Corstiaan Smit
"Start met oefenen en haal jouw beste score!"

Ook te koop als onderdeel van ons totaalpakket.

4.4/5

96% van onze klanten beveelt ons aan!

Assessment Kubussen Oefenen

In deze gratis test kan je kubussen uitvouwen oefenen.

Belangrijkste tip voor kubussen oefenen

Zorg dat je specifiek oefent voor jouw test. Er zit een groot verschil tussen kubussen vouwen en draaien. Zorg dat je weet welke je moet maken. Dan heb je de beste voorbereiding.

Wat zijn kubussen?

Kubussen, soms ook wel bekend als ruimtelijk redeneren, is een onderdeel van abstract redeneren. Het oplossen van kubussen is een mentale vaardigheid die bij ieder mens in aanleg aanwezig is. De mate waarin deze vaardigheid is ontwikkeld, wordt getest tijdens het onderdeel kubussen op verschillende assessments. Zoals bij Eelloo of Pearson.

Verschillende type kubussen

Er zijn twee vormen van kubussen die je op een capaciteitentest kunt verwachten:

  1. Kubussen draaien.
  2. Kubussen vouwen.

Kubussen vouwen

Bij kubussen vouwen moet je aangeven hoe een kubus uitgevouwen kan worden. Hiervoor moet je dus een driedimensionale afbeelding kunnen omzetten in een tweedimensionale afbeelding. Je krijgt een kubus te zien en een aantal uitgevouwen kubussen. Van de uitgevouwen kubussen moet je aangeven welke een uitvouw van het voorbeeld kan zijn. Het gaat erom dat je goed inschat hoe een driedimensionaal patroon vertaalt naar een tweedimensionaal patroon. Je moet dan niet alleen op kleuren letten, maar ook op vormen en patronen.

Kubussen vouwen strategie

Als je kubussen uitvouwt, krijg je altijd hetzelfde kruisfiguur te zien. Er is maar een beperkt aantal opties hoe de gegeven vlakjes kunnen verschijnen in het kruis. Door dus deze vormen uit je hoofd te leren, kan je heel snel het juiste antwoord vinden. Je kan dit zelf uittekenen of gebruik maken van ons oefenpakket.

Kubussen uitvouwen voorbeeld

Kubussen vouwen oefenen

Het juiste antwoord is D. Het is het makkelijkst om van het roze vlak uit te gaan. Als dat in het midden staat van het kruis. Welke vlakken moeten daar dan omheen staan? Dan moet blauw erboven staan en geel er rechts van. Dus antwoord D.

Kubussen draaien tijdens kubussen test

Bij kubussen draaien gaat het erom dat je goed inschat welke vlakken je niet ziet. Als er gedraaid of gekanteld wordt, wordt een eerder onzichtbaar vlak zichtbaar. Jij moet dan bepalen of de nieuwe kubus mogelijk is. Je krijgt een kubus te zien tijdens de kubussen test en moet je aangeven hoe deze gedraaid kan worden. Hierbij krijg je een aantal antwoordopties te zien. Van deze antwoordopties is er één een mogelijke draaiing van het voorbeeld. Jij moet aangeven welke draaiing mogelijk is. Hierbij wordt vooraf aangegeven hoe vaak de kubus gedraaid en gekanteld mag worden.

Kubussen draaien strategie

Als je kubussen moet draaien, is het de bedoeling dat je aangeeft welke kubus een gedraaide versie is. Dat lijkt heel lastig en dat kan het ook zijn. Bij kubussen draaien moet je je bedenken dat je drie vlakken ziet en dus drie niet. Richt je op de hoekjes waar figuren samenkomen. Dan herken je het makkelijkst de juiste kubus.

Kubussen draaien voorbeeld

Kubussen draaien

Het juist antwoord is D. Als je namelijk de kubus naar rechts draait zoals bij A, dan moet de streep anders staan. Als de kubus voorover kantelt, zoals bij B, moeten de stippen anders staan. Als de kubus naar rechts kantelt, zoals bij C, moet de driehoek anders staan. Dus blijft D over. De instinker aan D is dat je het derde vlak niet krijgt. Dat zou namelijk de driehoek moeten zijn. Maar de andere antwoorden kúnnen niet juist zijn.

Kubussen per testontwikkelaar

Ruimtelijk inzicht kom je minder tegen dan je denkt. Eigenlijk zijn er maar 3 testontwikkelaars die er gebruik van maken:

Meer capaciteitentest kubussen oefenen?

Wil jij meer oefenen voor de capaciteitentest kubussen? Kies dan voor ons oefenpakket. Voor slechts 14,99 kan jij 30 dagen lang oefenen voor de verschillende vormen van kubussen. Begin vandaag nog! Klik hier om ons oefenpakket aan jouw winkelwagen toe te voegen en af te rekenen.

Start direct met oefenen

Zorg voor een goede voorbereiding op jouw capaciteitentest.

Waarom Hellotest?