Assessio Bloom test oefenen

De beste voorbereiding op de Assessio Bloom test. Assessio Bloom is de nieuwe naam voor Eelloo. Dit oefenpakket is dus geschikt voor de Eelloo Q1000 zoals de test vroeger heette. Ga vandaag nog oefenen voor de Assessio Bloom Test.

Wat ga je leren
Wat je ontvangt in de cursus

34,99

Ook te koop als onderdeel van ons consultancy of totaalpakket.

4.4/5
Corstiaan Smit
"Wist je dat maar 45% van de kandidaten voor het assessment slaagt zonder te oefenen?"

Assessio Bloom oefentest

Probeer onze gratis Assessio Bloom oefentoets met alle onderdelen. Je krijgt in deze voorbeeldtest verschillende vragen door elkaar. Dit geeft een voorproefje van de echte Assessio Bloom test.

Assessio Bloom wordt gebruikt door o.a.

Assessio Bloom test

De Eelloo Q1000 test is er in meerdere varianten. Er zijn namelijk twee niveaus: thuistest en de checktest. Daarnaast kan je verschillende onderdelen krijgen. De meest voorkomende onderdelen zijn:

 • Analogieën
 • Cijferreeksen
 • Diagrammen
 • Figuurreeksen
 • Kubussen

Assessio Bloom analogieën

Op elke test mag je analogieën verwachten. De vorm die Assessio Bloom gebruikt, zijn de dubbele analogieën. Dan moet je dus telkens twee woorden kiezen die de analogie compleet maken. Om dit goed te kunnen doen, moet je veel analogieën kennen. Dan kan je snel door de vragen heen en een zo hoog mogelijke score halen. Bovenaan deze pagina kan je gratis analogieën oefenen.

Assessio Bloom cijferreeksen

De cijferreeksen van Assessio Bloom zijn uniek. Je moet namelijk 2 antwoorden geven. Normaal moet je het laatste getal bepalen in een cijferreeks. Nu moet je de laatste 2 getallen bepalen. Daardoor kan je minder goed gokken en moet je de reeks echt begrijpen. Zorg daarom dat je gericht oefent voor de cijferreeksen.

Eelloo Q1000 cijferreeksen oefenen

Zoals je ziet moet je nu twee antwoorden bepalen. Weet jij wat de laatste twee getallen moeten zijn? Om het antwoord te vinden, begin je met het opschrijven van de verschillen:

Eelloo Q1000 cijferreeksen oefenen

En dan het antwoord:

Eelloo Q1000 cijferreeksen oefenen

Assessio Bloom diagrammen

Uniek voor de test van Assessio Bloom zijn de diagrammen. Je krijgt een aantal woorden te zien. Vervolgens moet je aangeven hoe deze woorden zich in een Venn diagram verhouden. In een Venn diagram geef je aan hoe tot elkaar in verhouding staan. Alle eiken zijn bijvoorbeeld een boom. Maar niet alle bomen zijn een eik. Neem de volgende drie woorden:

 • Kersen
 • Bomen
 • Fruit

Hoe zou je dit kunnen weergeven met een diagram?

Eelloo Q1000 diagrammen oefenen

Dit is een instinker. Je bent namelijk geneigd om te zeggen dat een kers aan een boom groeit. Maar je moet de woorden echt puur lezen zoals ze er staan. Dus een kers is een stuk fruit. Daarom valt ie in de categorie fruit. Maar een stuk fruit is nooit een boom. Net als dat een kers geen boom is. Het kan even wennen zijn om zo te redeneren daarom moet je dit goed oefenen.

Assessio Bloom figuurreeksen

De figuurreeksen van Assessio Bloom zijn dynamische figuren. Dat betekent dat je een patroon moet vinden in de test. Vervolgens pas je dit toe om een volgend figuur in de reeks aan te wijzen. Hierbij zijn heel veel patronen mogelijk: oriëntatie, vorm, kleur en grootte. Hieronder alvast 1 voorbeeld. Als je meer voorbeelden wilt, kan je de gratis Assessio Bloom test bovenaan deze pagina maken.

Eelloo Q1000 figuurreeksen

Het grote groene figuur draait telkens een kwartslag met de klok mee. Dat kan je goed zien aan de “schaduw”. Het aantal stippen begint met 2, dan 1 en dan 3. Na 2 stippen komt dus weer 1 stip. Dus het antwoord is A.

Assessio Bloom persoonlijkheidstest

Naast de Assessio Bloom capaciteitentest kan je ook een persoonlijkheidstest krijgen. Er zijn verschillende soorten vragenlijsten, namelijk een big five en een drijfveren test.

Assessio Bloom Big Five

De big five is de bekendste persoonlijkheidstest. Daarnaast is er veel wetenschappelijk onderzoek dat de uitslag van deze test ondersteunt. De big five kijkt naar vijf eigenschappen:

 • Extravert
 • Innovatief
 • Stabiel
 • Vriendelijk
 • Zorgvuldig

In ongeveer 20 minuten maak je deze test door stellingen te beantwoorden. Eelloo gebruikt verschillende namen voor de persoonlijkheidstesten:

 • QPN = Normatieve persoonlijkheidstest.
 • QPI = Ipsatieve persoonlijkheidstest.
 • QPM = Multimeda persoonlijkheidstest.

Je hebt drie versies: normatief, ipsatief en multimedia. Normatief: dat betekent dat je soms moet kiezen in hoeverre je het eens bent met een stelling. Ipsatief: in andere gevallen moet je telkens kiezen uit twee stellingen welke het beste bij jou past. Multimedia is een persoonlijkheidstest met veel beeldmateriaal. Voor de persoonlijkheidstest hoef je niet te oefenen.

Assessio Bloom drijfveren

De drijfveren test geeft in ongeveer 15 minuten een beeld van jouw drijfveren. Wat motiveert jou in je werk? Wil je bijvoorbeeld mensen helpen, hou je van samenwerken, zoek je sensatie of streef je naar perfectie? Dit wordt allemaal inzichtelijk na deze test. Ook deze test hoef je niet te oefenen. Vul het in zoals je bent en niet zoals je wilt zijn.

Assessio Bloom tips

 • Zorg dat je specifiek oefent voor jouw Assessio Bloom test. Als je namelijk niet specifiek oefent, bereid je hele andere figuurreeksen voor. Of hele andere cijferreeksen. Dat zorgt ervoor dat je een veel slechtere score haalt op het assessment.
 • De test van Assessio Bloom is adaptief. Dat betekent dat de vragen steeds moeilijker worden. Het is dus de bedoeling dat je een moeilijke test maakt. Maar als jouw test moeilijk is, heb je dus ook vragen op jouw niveau. Dan zal jouw score waarschijnlijk ook goed zijn.

Assessio Bloom ervaringen

 • Neem tussen elk onderdeel even pauze. Je kunt dan even tot rust komen en daarna door naar het volgende onderdeel gaan. Sommige onderdelen zullen heel moeilijk aanvoelen. Maar dan is jouw score waarschijnlijk goed. Laat dat je dus niet afleiden als je het volgende onderdeel gaat maken.

Assessio Bloom en Eelloo

Assessio Bloom is de nieuwe naam van Eelloo. Eelloo is namelijk overgenomen door Assessio. Voorlopig zijn Assessio Bloom en Assessio nog ‘losse’ bedrijven met verschillende capaciteitentesten. Controleer dus jouw uitnodiging om te zien welke test je precies moet maken.

Hoe komt de score voor de Assessio Bloom test tot stand?

Je krijgt een bepaald aantal punten voor het Assessio Bloom assessment. Vervolgens wordt jouw uitslag vergeleken met andere mensen die ook die toets hebben gemaakt. Die groep heet de normgroep. Het is dan de bedoeling dat jouw score hoger is dan het gemiddelde van die normgroep. Dan ben je “geslaagd”.

Wanneer ben je klaar om de capaciteitentest te maken? 

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, moet je dus het gemiddelde van de normgroep verslaan. Als jij oefent, heb je een veel grotere kans om die normgroep te verslaan. In ons systeem zie je aan het eind van een test een overzicht staan met de uitslagen. Je ziet jouw score staan en het gemiddelde. Daarnaast geven wij een advies.Klaar voor de capaciteitentest

Hierboven kan je zien dat “jouw score” 80% is. Dat is precies gelijk aan de aanbevolen score van 8 vragen goed. Daarnaast is deze score hoger dan de gemiddelde score van 78,3%. Als je consequent de gemiddelde score verslaat én onze aanbevolen score haalt, ben je klaar voor de echte test. Niet voor niets slaagt 96% van onze cursisten voor hun test.

Meer voor Assessio Bloom oefenen?

Wil jij meer oefenen voor Assessio Bloom? Kies dan voor ons oefenpakket. Voor slechts 34,99 kan jij 30 dagen lang oefenen voor de Assessio Bloom test. Begin vandaag nog! Klik hier om ons oefenpakket aan jouw winkelwagen toe te voegen en af te rekenen.

Start direct met oefenen

Zorg voor een goede voorbereiding op jouw capaciteitentest.

Waarom Hellotest?

34,99

Perfecte voorbereiding op assessment en snel en fijn contact bij vragen.

Nicole

Uitstekend

Gebaseerd op 332 reviews.

Webshop Trustmark and customer reviews

Goede oefen toetsen en zeer goed service. Zeker aan te raden.

Sheila

Goede voorbereiding, uitgebreide toelichting en goede hoeveelheid oefentesten.

Nadine

Hele leuke training gevolgd via RSM. Veel opgestoken over het assessment. Aanrader!!

Petra

Hele leuke training gehad!Inge

Ga nu Assessio Bloom oefenen voor 34,99