Alva Labs Logic Test Oefenen

Moet jij de Alva Labs Logic Test maken? Start dan vandaag met oefenen voor de Alva Logic Test via Hellotest. Wij hebben een oefenpakket ontwikkeld waarmee jij de Alva Labs Logic Test kan oefenen. Start vandaag nog!

Geschikt voor:
Wat je ontvangt in de cursus

24,99

Corstiaan Smit
"Start met oefenen en haal jouw beste score!"

Ook te koop als onderdeel van ons totaalpakket.

4.4/5

96% van onze klanten beveelt ons aan!

Alva Labs Gratis Oefenen

Logic Test Variatie 1

In deze gratis abstracte test moet je verschillende soorten matrixen oplossen.

Logic Test Variatie 2

In deze gratis abstracte test moet je verschillende soorten matrixen oplossen.

Alva Labs Logic Test

Alva Labs is een assessmentbureau dat sinds kort ook actief is in Nederland. De Logic Test bestaat uit 20 vragen die jouw abstract redeneervermogen toetsen. De vragen zien eruit als matrixen. Je krijgt dan 3 bij 3 vakjes te zien waarin informatie staat. Op basis van de gegeven vakjes moet je het overgebleven vakje invullen. 

De Alva Labs Logic test heeft de volgende eigenschappen:

 • Je moet 20 abstracte vragen beantwoorden.
 • Per vraag krijg je 2 minuten de tijd. 
 • In totaal heb je 40 minuten de tijd.
 • De test is adaptief. Dat betekent dat je een moeilijke vraag krijgt bij een goed antwoord en omgekeerd.
 • Je krijgt 6 antwoordopties en slechts één daarvan is correct.

Alva Labs Logic Test strategie

Vanwege de opzet van de Logic Test is het goed om rekening te houden met de volgende zaken:

 • Je kan geen vragen overslaan of later beantwoorden.
 • Als je geen antwoord geeft, is jouw antwoord altijd fout. Daarna krijg je een makkelijkere vraag. Gokken is dus beter dan niet antwoorden.
 • Krijg je steeds moeilijkere vragen? Dan ben je goed bezig!

Alva Labs Logic Test Score

Omdat de test adaptief is, werkt de score anders. Het is niet zo dat een aantal goed beantwoorde vragen gelijk staat aan een bepaalde score. Het gaat er namelijk om dat je ook “moeilijke” vragen goed hebt. Hoe meer moeilijke vragen je goed hebt, hoe hoger jouw score. 

In ons oefenpakket zitten moeilijke matrix vragen. Daardoor word jij beter in het beantwoorden van dit soort vragen. Dat zorgt ervoor dat je meer vragen goed hebt op de echt Logic Test. Daardoor zal jouw score hoger uitpakken dan wanneer je niet zou oefenen.

Alva Labs Persoonlijkheidstest

 De Alva Labs persoonlijkheidstest is een zogeheten Big Five test. Jouw persoonlijkheid wordt op vijf karaktertrekken beoordeeld:

 1. extraversie,
 2. zorgvuldigheid,
 3. emotionele stabiliteit,
 4. vriendelijkheid;
 5. openstaan voor ervaringen.

Je moet in deze test aangeven in hoeverre een stelling bij jou past op een schaal van 1 tot 5. Waarbij 1 staat voor ‘oneens’ en 5 voor ‘eens’. Je krijgt 120 vragen die je in ongeveer 15 kan beantwoorden. Je mag er ook iets langer over doen. Maar sta niet te lang stil bij vragen. Voor de persoonlijkheidstest hoef je niet te oefenen!

Matrix redeneren uitleg

Voordat je een Matrigma Test van Alva Labs kan maken, is het goed om te weten hoe een matrix er uitziet. De matrix is namelijk het type vraag dat je bij de Logik Test krijgt. Daarom leggen we hieronder uit hoe de abstracte matrix is opgebouwd. We geven daarnaast een eenvoudig voorbeeld. Voor meer vragen kan je de oefentoetsen bovenaan de pagina maken.

Matrix redeneren uitleg

De matrix bestaat (bijna) altijd uit 9 vlakken. Daarvan moet je dan het laatste vlak rechtsonder invullen. Bij sommige matrixen moet je het middelste of juist een ander deel invullen.

Matrix redeneren uitleg 2

De vlakken worden gevuld met verschillende figuurtjes. Jij moet dan een relatie vinden tussen deze figuren. Het lastige aan matrixen is dat de relatie zowel horizontaal als verticaal kan zijn. Daarom moet je meerdere patronen proberen te ontwaren.

Matrix redeneren antwoord

In het bovenstaande voorbeeld krijgen de figuren er telkens een hoek bij. Daarom moet het laatste figuur 7 hoeken hebben. De kleur wijkt af omdat we het antwoord duidelijk willen laten zien.

Meer voor de Alva Labs Logic Test oefenen?

Wil jij meer oefenen voor Alva Labs? Kies dan voor ons oefenpakket. Voor slechts 34,99 kan jij 30 dagen lang oefenen voor de logic test. Begin vandaag nog! Klik hier om ons oefenpakket aan jouw winkelwagen toe te voegen en af te rekenen.

Start direct met oefenen

Zorg voor een goede voorbereiding op jouw capaciteitentest.

Waarom Hellotest?

Alva Labs Logic Test oefenen voor 24,99