Thomas International Test Oefenen

De beste voorbereiding op de Thomas International GIA Test. De GIA Test oefenen doe je natuurlijk bij Hellotest. Ons oefenpakket bevat oefenvragen voor alle onderdelen in de GIA Test. Start dus vandaag nog met het GIA Assessment oefenen!

Geschikt voor
Wat ga je leren
Wat je ontvangt in de cursus

34,99

Ook te koop als onderdeel van ons totaalpakket.

4.4/5
Corstiaan Smit
"Wist je dat maar 45% van de kandidaten voor het assessment slaagt zonder te oefenen?"

GIA Test Oefenen

Probeer een gratis GIA oefentoets met de verschillende onderdelen.

Thomas International wordt gebruikt door o.a.

Thomas International Assessment: General Intelligence Assessment – GIA

De Thomas International Online test heet de GIA. GIA staat voor General Intelligence Assessment. In deze test worden vijf onderdelen getoetst. Dit zijn unieke onderdelen die je bij geen enkele andere test precies zo tegenkomt. Daarom het is belangrijk dat je specifiek de GIA Test oefent. De vijf onderdelen zijn:

 • Cijfersnelheid en accuratesse
 • Perceptiesnelheid
 • Redeneren
 • Ruimtelijk inzicht
 • Woordbetekenis

Hieronder geven we per onderdeel een voorbeeld zodat je weet wat je kunt verwachten. Als je meer voorbeelden wilt zien, kan je de gratis oefentest bovenaan deze pagina maken. Voor een echte voorbereiding koop je natuurlijk ons Thomas oefenpakket.

Cijfersnelheid en accuratesse

Je krijgt drie cijfers te zien. Je neemt het kleinste en het grootste getal. Vervolgens kijk je naar de afstand tussen het middelste getal en deze twee getallen. Het getal dat het meest afwijkt van het middelste getal is het antwoord. Bijvoorbeeld

 • 7
 • 0
 • 9

Het kleinste getal is 0, het grootste is 9. Dus 0 heeft een afstand van 7 naar 7 en 9 een afstand van 2. Dan is het antwoord dus 0 want die wijkt het meeste af. Nog een voorbeeld:

 • 1
 • 5
 • 4

Het kleinste is 1, het grootste is 5. Het grootste verschil is tussen 1 en 4. Dus 1 is het antwoord.

Dit lijkt eenvoudig maar op de GIA moet je zo snel mogelijk zoveel mogelijk van deze vragen beantwoorden in hele korte tijd. Dus je moet razendsnel rekenen. Tip: het is nooit het middelste cijfer.

Perceptiesnelheid

Je krijgt zo een tabel te zien met letters. Jij moet aangeven hoeveel paren kloppen. Een paar is twee letters die boven elkaar staan. Als die gelijk zijn, telt die mee. Het maakt niet uit of het hoofdletters of kleine letters zijn. Voorbeeld:

Thomas perceptiesnelheid

Zie jij hoeveel letterparen gelijk zijn? Hieronder het antwoord:

Thomas perceptiesnelheid

Redeneren

Bij redeneren krijg je een stelling te zien. Vervolgens moet je antwoord geven op een vraag over de stelling. Hieronder vijf voorbeelden van stellingen die je kunt verwachten:

 • Bo is zelfstandiger dan Lucas. Wie is het zelfstandigst 
 • Suus is niet zo verlegen als Jasper. Wie is brutaler?
 • Nikki is niet zo triest als Tobias. Wie is het meest triest?
 • Elif is moderner dan Mohamed. Wie is ouderwetser?
 • Johannes is kleiner dan Sara. Wie is groter?

Deze vragen lijken ook vrij eenvoudig. Maar ook hier gaat het echt om snelheid. Je moet in een paar minuten zoveel mogelijk stellingen goed beantwoorden. Dus hoe sneller je meer bent hoe meer punten je kan scoren.

Ruimtelijk inzicht

Bij de ruimtelijk inzicht test krijg je verschillende figuurgroepen te zien. Jij moet aangeven of een groep hetzelfde is of niet. De figuren kunnen gespiegeld of gedraaid zijn. Als ze gespiegeld zijn, zijn ze niet gelijk. Hieronder zie je een voorbeeld met 4 groepen (boven elkaar). Hoeveel zijn er gelijk?

Thomas ruimtelijk redeneren

In dit geval zijn figuurgroep 1 en 3 gespiegeld. Figuurgroep 2 en 4 zijn gedraaid. Dus er zijn 2 goede figuurgroepen.

Woordbetekenis

In dit onderdeel moet je aangeven welke twee woorden een verband hebben. Dat verband kan een antoniem of een synoniem zijn. Dat betekent dat ze juist de tegenovergestelde of dezelfde betekenis hebben. Hieronder vijf voorbeelden:

aanbetalingvoorschotcombinatie
aangenaamvervelenduiteindelijk
aanbevelenvoordragenvaccineren
verafgelegenaangrenzendbinnenkort
aanbiddenadorerenopscheppen

De antwoorden zijn:

 • Aanbetaling / voorschot.
 • Aangenaam / vervelend.
 • Aanbevelen / voordragen.
 • Verafgelegen / aangrenzend.
 • Aanbidden / adoreren.

Hoe komt de score voor de Thomas GIA test tot stand?

Je krijgt een bepaald aantal punten voor het GIA assessment. Vervolgens wordt jouw uitslag vergeleken met andere mensen die ook die toets hebben gemaakt. Die groep heet de normgroep. Het is dan de bedoeling dat jouw score hoger is dan het gemiddelde van die normgroep. Dan ben je “geslaagd”.

Wanneer ben je klaar om de capaciteitentest te maken? 

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, moet je dus het gemiddelde van de normgroep verslaan. Als jij oefent, heb je een veel grotere kans om die normgroep te verslaan. In ons systeem zie je aan het eind van een test een overzicht staan met de uitslagen. Je ziet jouw score staan en het gemiddelde. Daarnaast geven wij een advies.Klaar voor de capaciteitentest

Hierboven kan je zien dat “jouw score” 80% is. Dat is precies gelijk aan de aanbevolen score van 8 vragen goed. Daarnaast is deze score hoger dan de gemiddelde score van 78,3%. Als je consequent de gemiddelde score verslaat én onze aanbevolen score haalt, ben je klaar voor de echte test. Niet voor niets slaagt 96% van onze cursisten voor hun test.

Meer oefenen voor de Thomas International GIA Test?

Wil jij meer oefenen voor Thomas International? Kies dan voor ons oefenpakket. Voor slechts 34,99 kan jij 30 dagen lang oefenen voor de GIA test. Begin vandaag nog! Klik hier om ons oefenpakket aan jouw winkelwagen toe te voegen en af te rekenen.

Start direct met oefenen

Zorg voor een goede voorbereiding op jouw capaciteitentest.

Waarom Hellotest?

34,99

Perfecte voorbereiding op assessment en snel en fijn contact bij vragen.

Nicole

Uitstekend

Gebaseerd op 332 reviews.


Webshop Trustmark and customer reviews

Goede oefen toetsen en zeer goed service. Zeker aan te raden.

Sheila

Goede voorbereiding, uitgebreide toelichting en goede hoeveelheid oefentesten.

Nadine

Hele leuke training gevolgd via RSM. Veel opgestoken over het assessment. Aanrader!!

Petra

Hele leuke training gehad!Inge

Veelgestelde vragen

Moet je binnenkort een Thomas International assessment maken? Dan adviseren we je om deze goed voor te bereiden. Elke test en elk onderdeel heeft namelijk een hele eigen aanpak. Door je goed voor te bereiden, heb je een grotere kans op een hoge score.

Voor elk onderdeel van de GIA test geldt een andere voorbereiding. Het is verstandig om het Thomas International oefenpakket aan te schaffen. Daarin komt elk onderdeel aan bod met een uitgebreide theorie en voldoende oefenvragen.

De GIA test is een test van Thomas International. GIA staat voor General Intelligence Assessment en is een test die jouw abstracte, logische, numerieke en verbale capaciteiten meet. Dit gebeurt aan de hand van vijf soorten vragen: cijfersnelheid en accuratesse, perceptiesnelheid, redeneren, ruimtelijk inzicht en woordbetekenis.

Op basis van de uitslag van deze test krijg je te horen of je door mag in het sollicitatieproces. Het is daarom belangrijk dat je goed oefent om jouw kansen te verhogen om door te mogen.

Thomas International is een groot en internationaal assessmentbureau. Wereldwijd worden meer dan 1,5 miljoen assessments per jaar afgelegd. Sinds 1986 is Thomas International ook actief in Nederland met het afnemen van intelligentie- en persoonlijkheidstesten.

Thomas heeft diverse assessmentmethodieken ontwikkeld voor het testen van kandidaten. Hiervan is de General Intelligence Assessment (GIA) het meest bekend. Deze test wordt gebruikt voor het geven van een inschatting van de algemene intelligentie van een kandidaat.

Wil jij je optimaal voorbereiden op de Thomas test? Dan vind je op deze pagina alle informatie over de onderdelen van de GIA en hoe die het beste kan worden voorbereid.

Tijdens het sollicitatietraject van sommige bedrijven wordt er gebruikgemaakt van de testen van Thomas. Wanneer je deze goed oefent, kun je een streepje voor hebben op de concurrentie. Een selectie uit de bedrijven die gebruikmaken van Thomas zijn Createment en Pyroguard.

 

Het General Intelligence Assessment heeft bijzondere onderdelen die uniek zijn voor Thomas International. Naast de unieke onderdelen is ook snelheid erg belangrijk. Alle opleidingsniveaus krijgen dezelfde test. Daarbij is dus handelingssnelheid erg belangrijk.

De onderdelen die je kunt verwachten zijn redeneren, perceptiesnelheid, cijfersnelheid & accuratesse, woordbetekenis en ruimtelijk inzicht. Elk onderdeel kent een zeer groot aantal vragen in een korte tijd. Dit zijn vaak meer dan vijftig vragen die in een paar minuten moeten worden beantwoord.

Doordat het aantal vragen te groot is voor de beschikbare tijd, ontstaan de verschillen tussen algemene intelligentie. Het is daarom erg belangrijk om veel te oefenen. Op die manier is het mogelijk je persoonlijk hoogst mogelijke score te behalen.

Je krijgt een tabel te zien met letters. Jij moet aangeven hoeveel paren kloppen. Een paar is twee letters die boven elkaar staan. Als die gelijk zijn, telt die mee. Het maakt niet uit of het hoofdletters of kleine letters zijn. Voorbeeld:

Thomas perceptiesnelheid

Zie jij hoeveel letterparen gelijk zijn? Hieronder het antwoord:

Thomas perceptiesnelheid

Ga nu Thomas International GIA test oefenen voor 34,99