Careerharmony oefenen

De beste voorbereiding op de Careerharmony test. Start nu met oefenen! Je krijgt toegang tot makkelijke en moeilijke oefenvragen met uitleg.

Wat ga je leren
Wat je ontvangt in de cursus

34,99

Ook te koop als onderdeel van ons totaalpakket.

4.4/5
Corstiaan Smit
"Wist je dat maar 45% van de kandidaten voor het assessment slaagt zonder te oefenen?"

Careerharmony test oefenen

Maak een gratis Careerharmony oefentoets met de verschillende onderdelen.

Careerharmony oefenen

Careerharmony is onderdeel van de ManpowerGroup. Deze test zul je in Nederland weinig tegenkomen. Manpower gebruikt zelf meestal ook een andere test. Let dus goed op jouw uitnodiging! 

De beste voorbereiding op het Careerharmony assessment

Wil jij maximaal resultaat voor het assessment van Careerharmony? Dan is deze cursus voor jou! Je oefent alleen die onderdelen en oefeningen die je voor Careerharmony van ManPower nodig hebt. Het cursusmateriaal is zó opgesteld dat je dus niet alleen de basis maar ook specifieke eigenschappen leert.

Deze cursus is de snelste en beste manier om jouw beste resultaat voor de Careerharmony te halen.

Inhoudsopgave van deze cursus

 • Attention to Detail: dit komt overeen met ons oefenmateriaal voor error checking.
 • Dimensional Perception: dit komt overeen met ons oefenmateriaal voor ruimtelijk inzicht.
 • Figural Reasoning: dit komt overeen met ons oefenmateriaal voor figuurreeksen.
 • Language Comprehension: dit komt overeen met ons oefenmateriaal voor tekst analyseren.
 • Mathematics Knowledge: dit komt overeen met ons oefenmateriaal voor rekenvaardigheden en redactiesommen.
 • Numerical Reasoning: dit komt overeen met ons oefenmateriaal voor cijferreeksen.
 • Verbal Reasoning: dit komt overeen met ons oefenmateriaal voor analogieën en syllogismen.

Het oefenpakket bevat lesmateriaal en oefentoetsen voor al deze onderdelen.

Attention to Detail

Error checking is een bijzondere vorm van redeneren. Bij dit onderdeel krijg je namelijk twee reeksen letters en cijfers te zien. Jij moet dan razendsnel beoordelen of deze reeksen hetzelfde zijn. Het gaat hier echt om snelheid en kwantiteit. Maar je moet ook nauwkeurig zijn. Het is dus niet zo dat je veel fouten mag maken. Hieronder een voorbeeld:

tqDe2c2T : tqDe3c2T

Zijn deze twee reeksen gelijk? Het antwoord moet natuurlijk nee zijn.

Dimensional Perception

Ruimtelijk wordt bij Careerharmony ingevuld met kubussen. Hieronder een voorbeeld van kubussen:

Kubussen draaien

Het juist antwoord is D. Als je namelijk de kubus naar rechts draait zoals bij A, dan moet de streep anders staan. Als de kubus voorover kantelt, zoals bij B, moeten de stippen anders staan. Als de kubus naar rechts kantelt, zoals bij C, moet de driehoek anders staan. Dus blijft D over. De instinker aan D is dat je het derde vlak niet krijgt. Dat zou namelijk de driehoek moeten zijn. Maar de andere antwoorden kúnnen niet juist zijn.

Figural reasoning

Figuurreeksen zijn één van de bekendste vormen van logisch redeneren. Je komt deze eigenlijk op elk assessment wel in een vorm tegen. Hieronder een voorbeeld van een eenvoudige figuurreeks:

Dynamische figuurreeksen

Hierboven een voorbeeld van een dynamische figuurreeks. Zie jij het antwoord? Het zwarte blok beweegt diagonaal van linksboven naar rechtsonder. Daarna gaat ie weer omhoog. Dus die moet linksboven eindigen. Dan blijven B en D over. Het pijltje wijst telkens naar links, dus dan moet het antwoord D zijn.

Language comprehension

Verbaal redeneren houdt in dat je een tekst te zien krijgt en daarover verschillende vragen moet beantwoorden. Je hebt daarin verschillende soorten vragen en antwoorden. Je hebt vragen en stellingen. Bij vragen moet je het meest geschikte antwoord selecteren. Denk dan aan het onderwerp van de tekst of een synoniem van een woord.

De stellingen zijn vaak iets lastiger. Dan moet je namelijk beoordelen of de stelling: waar, niet waar of niet te beoordelen is. Die derde optie maakt deze vraag moeilijk. Je moet dan namelijk loslaten wat je zelf weet en echt alleen de tekst lezen. Doe dus geen aannames en vul niks voor jezelf in.

Mathematics Knowlegde

Rekenvaardigheden en redactiesommen zijn de basis van rekenen. Je moet eenvoudige sommen kunnen oplossen met hoofdrekenen. Je mag meestal wel een rekenmachine gebruiken maar het gebruik daarvan zorgt ervoor dat je vaak te langzaam bent. Dan kan je eigenlijk al geen goede score meer halen. Zorg dus dat je goed leert hoofdrekenen dankzij ons oefenpakket.

Numerical Reasoning

Cijferreeksen zijn één van de meest gevraagde onderdelen op het assessment. Vrijwel elk assessment maakt hier gebruik van en Careerharmony ook. Je krijgt een aantal cijfers te zien en moet het laatste getal berekenen. Daarvoor maak je eenvoudige berekeningen. Hieronder een voorbeeld:

Cijferreeksen oefenen

De antwoordopties:

 • 254
 • 312
 • 392
 • 412

Begin eerst met het uitschrijven van de verschillen tussen de getallen. Dit is eerst +7, dan + 13, dan + 25, dan +49 en dan +97. Je ziet dat er telkens een toename is. Deze toename wordt ook steeds groter. Tot slot lijkt de toename op het getal, 8 en 7 maar ook 15 en 13. Een oplossing zien wij nog niet. Jij?

Het tweede wat opvalt, is dat het volgende getal telkens bijna x2 is. Daardoor kan je wel een uitspraak doen over de uitkomst. Die zal namelijk rond de 398 of 400 liggen. 

Wat gebeurt er nu? Het vorige getal wordt telkens met 2 vermenigvuldigd daarna gaat er iets af. Dus 8 x 2 – 1 = 15. Maar 15 x 2 – 2 = 30. Dus dan moet de laatste stap zijn: 199 x 2 – 6 = 392.

Verbal reasoning

Bij analogieën krijg je enkele woorden te zien. Vervolgens moet jij ontbrekende woorden invullen om de analogie kloppend te maken. We maken daarin onderscheid tussen enkele en dubbele analogieën. Bij enkele analogieën vul je één woord in. Bij dubbele analogieën vul je twee woorden in. Careerharmony gebruikt dubbele analogieën. Hieronder een voorbeeld:

… staat tot gigantisch als warm staat tot …

Antwoordopties eerste woord:

 • Reus
 • Groot
 • Neus

Antwoordopties tweede woord:

 • Woestijn
 • Zand
 • Bloedheet

Het antwoord moet zijn Groot en Bloedheet. Gigantisch is namelijk de overtreffende trap van Groot. Bloedheet is de overtreffende trap van Warm. Je kunt ook denken aan Reus en Woestijn maar een woestijn kan ook zeer koud zijn. Dus dat verband is niet zo sterk.

Hoe komt de score voor de Careerharmony test tot stand?

Je krijgt een bepaald aantal punten voor het Careerharmony assessment. Vervolgens wordt jouw uitslag vergeleken met andere mensen die ook die toets hebben gemaakt. Die groep heet de normgroep. Het is dan de bedoeling dat jouw score hoger is dan het gemiddelde van die normgroep. Dan ben je “geslaagd”.

Wanneer ben je klaar om de capaciteitentest te maken? 

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, moet je dus het gemiddelde van de normgroep verslaan. Als jij oefent, heb je een veel grotere kans om die normgroep te verslaan. In ons systeem zie je aan het eind van een test een overzicht staan met de uitslagen. Je ziet jouw score staan en het gemiddelde. Daarnaast geven wij een advies.Klaar voor de capaciteitentest

Hierboven kan je zien dat “jouw score” 80% is. Dat is precies gelijk aan de aanbevolen score van 8 vragen goed. Daarnaast is deze score hoger dan de gemiddelde score van 78,3%. Als je consequent de gemiddelde score verslaat én onze aanbevolen score haalt, ben je klaar voor de echte test. Niet voor niets slaagt 96% van onze cursisten voor hun test.

Meer oefenen voor Careerharmony?

Wil jij meer oefenen voor Careerharmony? Kies dan voor ons oefenpakket. Voor slechts 34,99 kan jij 30 dagen lang oefenen voor de Careerharmony test. Begin vandaag nog! Klik hier om ons oefenpakket aan jouw winkelwagen toe te voegen en af te rekenen.

Start direct met oefenen

Zorg voor een goede voorbereiding op jouw capaciteitentest.

Waarom Hellotest?

34,99

Perfecte voorbereiding op assessment en snel en fijn contact bij vragen.

Nicole

Uitstekend

Gebaseerd op 332 reviews.


Webshop Trustmark and customer reviews

Goede oefen toetsen en zeer goed service. Zeker aan te raden.

Sheila

Goede voorbereiding, uitgebreide toelichting en goede hoeveelheid oefentesten.

Nadine

Hele leuke training gevolgd via RSM. Veel opgestoken over het assessment. Aanrader!!

Petra

Hele leuke training gehad!Inge

Ga nu Careerharmony oefenen voor 34,99