Saville Assessment Oefenen

De beste voorbereiding op het Saville Assessment. Er zijn drie Saville Testen: Swift Analysis, Swift Executive en Swift Comprehension. Ons oefenpakket is voor alle drie de perfecte voorbereiding. Start vandaag nog met jouw voorbereiding op de Saville Test!

Geschikt voor
Wat ga je leren
Wat je ontvangt in de cursus

34,99

Ook te koop als onderdeel van ons banking (ING), consultancy (Willis Towers Watson) of totaalpakket

Corstiaan Smit
"Wist je dat maar 45% van de kandidaten voor het assessment slaagt zonder te oefenen?"
4.4/5

Saville Oefentoets

Probeer gratis een Saville oefentoets met verschillende onderdelen.

Saville wordt gebruikt door o.a.

Saville Assessment Oefenen

Saville neemt meerdere assessments af. Je kunt een samengestelde test krijgen waarbij je meerdere onderdelen moet maken. Maar je kunt ook een combinatie van losse onderdelen krijgen. Hieronder vind je een overzicht van de drie samengestelde testen:

 • Swift Analysis Aptitude: verbal analysis, numerical analysis en diagrammatic analysis.
 • Swift Executive Aptitude: verbal analysis, numerical analysis, abstract analysis.
 • Swift Comprehension Aptitude: verbal comprehension, numerical comprehension en error checking.

De onderdelen die je kunt krijgen bij Saville zijn:

 • Abstract reasoning
 • Diagrammatic analysis
 • Error checking
 • Numerical analysis
 • Verbal analysis

Welke test je krijgt hangt af van de functie waar je op solliciteert. De analysis en executive testen zijn voor hbo-niveau en hoger bedoeld. De comprehension voor midden niveau. Maar je kunt deze ook krijgen voor bepaalde technische functies.

Saville abstract reasoning

Saville abstract reasoning

Zie jij het antwoord? Je ziet dat er telkens twee dezelfde figuren achter elkaar komen. Dus het moet een vierkant zijn. Dan wisselen nog de formaten af, dus het moet een grote zijn. Tot slot zijn de grote figuren omlijnd en niet gevuld. Het is dus antwoord A.

Saville diagrammatic analysis

Saville diagrammatic analysis

In diagrammatic analysis gebeurt er van alles. Je krijgt allereest een legenda, linksboven. Daar staat in wat de operator doet met de figuren. Daaronder zie je een aantal voorbeelden van de veranderingen. Aan de rechterkant zie je de beginstand van het proces. Dan worden operator Q en R toegepast. Wat is dan de eindstand?

R draait figuur 2 en 3 om. Daarna verandert Q het formaat van het derde figuur. Dus eindig je met twee grote pijlen. Antwoord D is dus correct/ Als je hier in de verkeerde volgorde werkt, zou je antwoord A krijgen. Let dus altijd goed op de volgorde van de operators.

Saville error checking

KlantOrder bedragOrder IDOrder datum
Prenatal €  154.600,001006894-nov
Mars €  153.000,003655008-sep
Bugaboo €  569.320,001110563-apr
Wella €  120.350,006687324-jun
Ballegooyen Modes €    15.000,006681535-sep
The Green Lab Co. €    35.200,001536846-sep

Hieronder zie je enkele orders staan, controleer of deze kloppen met de orders in de tabel:

 • The Green Lab Co €35.200,00 135684 6-sep
 • Wella €120.530,00 668732 4-jun
 • Mars inc. €153.000,00 355600 8-sep

Je moet heel scherp zijn op elke kleine fout. De fouten zijn:

 • The Green Lab Co €35.200,00 135684 6-sep
 • Wella €120.530,00 668732 4-jun
 • Mars inc. €153.000,00 355600 8-sep

Saville numerical reasoning

ChannelVolume of Sales (Millions of Units)Average Number of Units Purchased per TransactionPercentage of Transactions by Repeat Customers
Webstore40008040%
Newsletter241038580%
Direct 2 Consumer54519530%
Telephone51023515%
Partnerships126516590%

Vraag: als de Direct 2 Consumer verkopen met 13% zakken volgend jaar. Wat is dan het nieuwe volume of sales? 

Antwoord: 545 x 0,87 = 474 (in miljoenen)

Saville verbal analysis

Beantwoord een vraag over de tekst hieronder.

“What are we to do about animals? There is no logic or consistency to the way we act toward them now. The person with the pampered Dalmatian may have no problem at all slicing into veal from a calf that led a brief and miserable life. It’s not just the soulful eye standard. Veal calves, lambs and even pigs have soulful eyes. Matthew Scully’s Dominion bravely takes on this complex and challenging question. Because it’s the soulful eye we see, the one we’re forced to look at, that seems to count the most, it is no accident that the dreadful things done to animals by human hands are carefully hidden from public view. Scully is a vegetarian. Perhaps more to the point, he is a conservative, and as a special assistant and senior speech writer to former President George W. Bush, one with solid credentials. It is likely that only someone so well-positioned could confront the real puzzle, however, which is how the Bible-inspired belief in dominion over the creatures of the Earth has been perverted to support the widespread and often needless torture of animals in the name of science, agriculture and sport.”

Stelling: The soulful eye standard determines how to treat an animal.

 • True on basis of the passage.
 • Not true on basis of the passage.
 • Not possible to say if the statement is true or false on basis of the passage.

Het antwoord is “Not true on basis of the passage”. Want “Veal calves, lambs and even pigs have soulful eyes” en “It’s not just the soulful eye standard”.

Saville Wave Assessment

Het Saville Wave Assessment is de naam voor de persoonlijkheidstest van Saville. Het Wave Assessment is er in zeven verschillende vormen. Voor deze testen kan je niet oefenen. Je moet de vragen simpelweg eerlijk beantwoorden. Let er daarbij op dat je aangeeft hoe je je nu voelt en bent. Niet hoe je zou willen zijn.

Saville test tips

 • Voor het Saville online assessment moet je echt goed weten welke onderdelen je krijgt. Dat maakt namelijk heel veel verschil in jouw voorbereiding. Zorg dus dat je dit van tevoren uitzoekt. Meestal staat het in jouw uitnodiging. Als dat niet zo is, kan je het beste de recruiter bellen en vragen welke test je moet maken.
 • Tussen de onderdelen heb je tijd voor pauze. Neem die pauze ook. Ga niet als een trein door alle vragen heen. Pak je rust, loop een rondje en kijk even niet naar je scherm. Daardoor ben je scherper als je weer verder gaat.

Saville assessment Oasys

Als je een Saville test moet maken, kom je waarschijnlijk de term Saville assessment Oasys platform tegen. Dat is simpelweg de online omgeving waarin Saville het assessment afneemt. Ons oefenpakket is dus ook geschikt voor de Saville Oasys test. 

Hoe komt de score voor de Saville test tot stand?

Je krijgt een bepaald aantal punten voor het Saville assessment. Vervolgens wordt jouw uitslag vergeleken met andere mensen die ook die toets hebben gemaakt. Die groep heet de normgroep. Het is dan de bedoeling dat jouw score hoger is dan het gemiddelde van die normgroep. Dan ben je “geslaagd”.

Wanneer ben je klaar om de capaciteitentest te maken? 

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, moet je dus het gemiddelde van de normgroep verslaan. Als jij oefent, heb je een veel grotere kans om die normgroep te verslaan. In ons systeem zie je aan het eind van een test een overzicht staan met de uitslagen. Je ziet jouw score staan en het gemiddelde. Daarnaast geven wij een advies.Klaar voor de capaciteitentest

Hierboven kan je zien dat “jouw score” 80% is. Dat is precies gelijk aan de aanbevolen score van 8 vragen goed. Daarnaast is deze score hoger dan de gemiddelde score van 78,3%. Als je consequent de gemiddelde score verslaat én onze aanbevolen score haalt, ben je klaar voor de echte test. Niet voor niets slaagt 96% van onze cursisten voor hun test.

Start direct met oefenen

Zorg voor een goede voorbereiding op jouw capaciteitentest.

Waarom Hellotest?

34,99

Perfecte voorbereiding op assessment en snel en fijn contact bij vragen.

Nicole

Uitstekend

Gebaseerd op 332 reviews.


Webshop Trustmark and customer reviews

Goede oefen toetsen en zeer goed service. Zeker aan te raden.

Sheila

Goede voorbereiding, uitgebreide toelichting en goede hoeveelheid oefentesten.

Nadine

Hele leuke training gevolgd via RSM. Veel opgestoken over het assessment. Aanrader!!

Petra

Hele leuke training gehad!Inge

Veelgestelde vragen

Saville Assessment biedt ook een introductie aan van de onderdelen van de Swift Analysis en Executive testen. Ook is het mogelijk om een mini assessment af te leggen met daarin alleen de onderdelen van jouw specifieke assessment. Onze ervaring leert dat dit relatief makkelijke vragen zijn ten opzichte van het echte assessment. Wel is het een goede manier om bekend te raken met de module waarin je straks je capaciteitentest moet maken. Verder worden de onderdelen zeer beknopt toegelicht. Een goede voorbereiding bestaat uit een het volledig doorgronden van het type vragen wat je gaat krijgen. In het Hellotest oefenpakket komt dit uitgebreid aan bod.

Er zijn verschillende assessments van assessmentbureau Saville, die allemaal op hun eigen manier testen welke kennis en vaardigheden jij in huis hebt. De assessments van Saville bestaan uit verschillende onderdelen. De Swift Aptitude testen zijn het bekendste; voorbeelden hiervan zijn de Swift Analysis Aptitude en Swift Executive Aptitude. Daarnaast heb je nog de Swift Comprehension Aptitude.

Met een assessment van Saville kunnen bedrijven testen of jij de kennis en vaardigheden in huis hebt die ze zoeken voor een bepaalde functie. Met de Saville assessments kunnen ze onderzoeken of je aan het gewenste niveau van abstract redeneren, numeriek redeneren en verbaal redeneren voldoet. Er zijn verschillende Saville assessments die bedrijven kunnen inzetten, afhankelijk van de functie waarvoor je solliciteert.

Saville Assessment heeft verschillende assessments ontwikkeld, die allemaal een andere opbouw kennen. Bij Hellotest bereiden we je graag voor op de bekendste testen van Saville, namelijk de Swift Aptitude testen. Je kunt je met onze oefenpakketten voorbereiden op de Saville Swift Executive Aptitude en Saville Swift Analysis Aptitude.