The Selection Lab Oefenen

De beste voorbereiding op het Selection Lab Assessment. Dit oefenpakket bevat oefenvragen voor alle onderdelen die je op het Selection Lab Assessment krijgt. Start nu met Selection Lab voorbereiden!

Wat ga je leren
Wat je ontvangt in de cursus

34,99

Ook te koop als onderdeel van ons law oefenpakket of totaalpakket.

4.4/5
Corstiaan Smit
"Wist je dat maar 45% van de kandidaten voor het assessment slaagt zonder te oefenen?"

Selection Lab assessment oefenen gratis

Hieronder kun je enkele gratis oefentesten proberen. Deze testen zijn natuurlijk geen volledige voorbereiding op de echte test. Dit is bedoeld om een indruk te krijgen van de vragen. Voor een goede voorbereiding kies je natuurlijk voor ons oefenpakket!

The Selection Lab oefentoets

Probeer een gratis oefentoets voor the Selection Lab met de verschillende onderdelen.

The Selection Lab wordt gebruikt door o.a.

The Selection Lab Assessment

Het assessment van the Selection Lab is heel erg uitgebreid. Er zitten veel verschillende onderdelen in waardoor je goed moet oefenen. De onderdelen die je kunt verwachten zijn:

 • abstracte matrices,
 • analogieën,
 • cijferreeksen,
 • diagrammen,
 • figuurreeksen,
 • kubussen,
 • redactiesommen,
 • rekenvaardigheid,
 • syllogismen en
 • woordrelaties.

Hieronder vind je een uitleg voorbeelden van deze onderdelen. Als je meer voorbeelden wilt zien, kun je de gratis oefenassessments bovenaan deze pagina maken.

The Selection Lab numeriek redeneren

Selection lab cijferreeksen

Weet jij welk cijfer je moet invullen? Het beste is altijd om eerst de verschillen tussen de cijfers in te vullen. Vaak zie je dan al het antwoord:

Selection lab cijferreeksen antwoord

The Selection Lab ruimtelijk redeneren

The selection lab figuurreeksen

Zie jij het antwoord? Je kunt het beste met 1 element beginnen en kijken hoe die in het antwoord moet staan. Laten we beginnen met het bolletje in het midden. We zien dat die telkens 1 overslaat. Dus die moet in het antwoord staan. Dan blijven dus A en B over. Het driehoekje staat op dezelfde plek, dus het vierkant maakt het verschil. Dat vierkant gaat van rechtsonder naar linksboven en weer terug. Die moet rechtsonder eindigen. Dan is het dus antwoord B.

Selection Lab figuurreeksen antwoord

The Selection Lab verbaal redeneren

Hieronder een voorbeeld van woordrelaties. Daarbij moet je telkens twee woorden selecteren. Die twee woorden zijn een synoniem of een antoniem. Een synoniem is een woord met dezelfde betekenis. Een antoniem is een woord met een tegenovergestelde betekenis.

Woord 1Woord 2Woord 3Woord 4Hint
equivalentgehoorzaameigenwijsexhorbitantAntoniem
evenwichtigheidgeforceerdnatuurlijkexpeditieAntoniem
gejuichceremoniefeestelijkheidfelicitatiesSynoniem
gastheergastronoomfijnproeverfijnbesnaardSynoniem
bedwelmdkattigvinnigfilmsterSynoniem

The Selection Lab tips

 • Als je het assessment voor The Selection Lab moet maken, is het belangrijk dat je veel oefent. Zoals je hierboven kunt zien, zijn er veel verschillende soorten vragen in deze intelligentietest. Daarom moet je dus ook echt alle onderdelen geoefend hebben.
 • Een assessment maken is echt een topprestatie. Zorg dus dat je van tevoren goed uitgerust bent. Als je ‘s avonds op je best bent, maak dan het assessment. Andersom als je een ochtendmens bent. Let erop dat je goed uitgerust bent en niet de dag ervoor een feestje hebt.

Hoe komt de score voor de Selection Lab test tot stand?

Je krijgt een bepaald aantal punten voor het Selection Lab assessment. Vervolgens wordt jouw uitslag vergeleken met andere mensen die ook die toets hebben gemaakt. Die groep heet de normgroep. Het is dan de bedoeling dat jouw score hoger is dan het gemiddelde van die normgroep. Dan ben je “geslaagd”.

Wanneer ben je klaar om de capaciteitentest te maken? 

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, moet je dus het gemiddelde van de normgroep verslaan. Als jij oefent, heb je een veel grotere kans om die normgroep te verslaan. In ons systeem zie je aan het eind van een test een overzicht staan met de uitslagen. Je ziet jouw score staan en het gemiddelde. Daarnaast geven wij een advies.Klaar voor de capaciteitentest

Hierboven kan je zien dat “jouw score” 80% is. Dat is precies gelijk aan de aanbevolen score van 8 vragen goed. Daarnaast is deze score hoger dan de gemiddelde score van 78,3%. Als je consequent de gemiddelde score verslaat én onze aanbevolen score haalt, ben je klaar voor de echte test. Niet voor niets slaagt 96% van onze cursisten voor hun test.

Meer oefenen voor the Selection Lab?

Wil jij meer oefenen voor the Selection Lab? Kies dan voor ons oefenpakket. Voor slechts 34,99 kan jij 30 dagen lang oefenen voor the Selection Lab capaciteitentest. Begin vandaag nog! Klik hier om ons oefenpakket aan jouw winkelwagen toe te voegen en af te rekenen.

Start direct met oefenen

Zorg voor een goede voorbereiding op jouw capaciteitentest.

Waarom Hellotest?

34,99

Perfecte voorbereiding op assessment en snel en fijn contact bij vragen.

Nicole

Uitstekend

Gebaseerd op 332 reviews.


Webshop Trustmark and customer reviews

Goede oefen toetsen en zeer goed service. Zeker aan te raden.

Sheila

Goede voorbereiding, uitgebreide toelichting en goede hoeveelheid oefentesten.

Nadine

Hele leuke training gevolgd via RSM. Veel opgestoken over het assessment. Aanrader!!

Petra

Hele leuke training gehad!Inge

Ga nu The Selection Lab oefenen voor 34,99