TMA Test Oefenen

De beste voorbereiding op het TMA Assessment. Dit oefenpakket voor TMA Methode bereid je optimaal voor op de verschillende capaciteitenanalyses. Moet jij een TMA test doen? Start vandaag nog met het TMA Assessment Oefenen!

Wat ga je leren
Wat je ontvangt in de cursus

34,99

Ook te koop als onderdeel van ons totaalpakket.

4.4/5
Corstiaan Smit
"Wist je dat maar 45% van de kandidaten voor het assessment slaagt zonder te oefenen?"

TMA Test Oefenen Gratis

Hieronder kun je enkele gratis oefentesten proberen. Deze testen zijn natuurlijk geen volledige voorbereiding op de echte test. Dit is bedoeld om een indruk te krijgen van de vragen. Voor een goede voorbereiding kies je natuurlijk voor ons oefenpakket!

TMA oefentoets

Probeer een oefentoets voor TMA met verschillende onderdelen. In deze quiz krijg je verschillende TMA Analyse voorbeeldvragen te zien.

TMA wordt gebruikt door o.a.

TMA assessment

De TMA methode bestaat uit verschillende onderdelen, waar de Capaciteiten Analyse een belangrijk onderdeel van is. Met Hellotest kun je oefenen voor deze Capaciteiten Analyse, die bestaat uit rekenvaardigheid, statistische figuurreeksen, cijferreeksen en analogieën.

TMA Voorbeeldvragen

Hieronder laten we per TMA onderdeel verschillende voorbeelden zien. Zo krijg je een goed beeld van de test en wat je moet kunnen. Je kan ook de TMA voorbeeldtest bovenaan deze pagina maken.

TMA analogieën

Een analogie is een verbale relatie tussen twee woorden. Analogieën worden vaak als woordparen gebruikt tijdens assessment. Zo is een lont onderdeel van een kaars en een lade is onderdeel van een kast. Beide woordparen delen exact dezelfde relatie.

Het onderdeel analogieën van de Capaciteiten Analyse van TMA is een zogenaamd dubbele analogie. Hierbij worden twee incomplete woordparen getoond. Beide woordparen moeten aangevuld worden.

TMA cijferreeksen

Een cijferreeks toont overeenkomsten met een dynamische figuurreeks. Er wordt een reeks getallen getoond die een onderling verband hebben. Door snel en nauwkeurig deze reeks te analyseren is het mogelijk om het volgende getal in de reeks te voorspellen. Hier een voorbeeld:

TMA methode cijferreeksen

Zie jij het antwoord op deze cijferreeks? Je kunt het beste beginnen door de verschillen op te schrijven. Vaak wordt het antwoord dan duidelijk:

TMA methode antwoord

TMA figuurreeks

Het onderdeel statische figuurreeksen wordt slechts in enkele assessments gebruikt. Aan de hand van een getoonde set figuren moeten één of meerdere onderliggende verbanden worden vastgesteld. Uit de antwoordopties moeten twee figuren worden gekozen die voldoen aan dezelfde onderliggende verbanden. Hier een voorbeeld:

TMA methode figuurreeksen

Welke twee figuren horen bij de voorbeeld figuren? Zie jij het antwoord? Het patroon is dat het vierkantje aan het eind van het streepje staat. Daarom is het antwoord figuur A en F.

Hellotest is de enige partij die het mogelijk maakt om statische figuren online te oefenen. Dit onderdeel wordt aangeleerd aan de hand van een duidelijke uitleg en strategie. Daarna wordt met oefentoetsen met duidelijke uitleg het assessment zo goed mogelijk evenaren.

TMA redactiesommen

Het onderdeel rekenvaardigheid bevat zowel eenvoudige rekensommen als complexe redactiesommen. Voor beide onderdelen zijn algemene rekenvaardigheden vereist. Naast hoofdrekenen is ook kennis van breuken en machten belangrijk. Redactiesommen vereisen ook algemene kennis over oppervlaktes, inhoud en basale natuurkundige begrippen van snelheid en energie.

Om dit goed voor te bereiden biedt het oefenpakket van Hellotest een overzicht van de algemene rekenvaardigheden. Aan de hand van een duidelijke uitleg en veel oefenvragen wordt het benodigde niveau van rekenvaardigheden bijgebracht. Aan de hand van oefentoetsen met uitleg wordt duidelijk of je klaar bent voor de test.

Hoe komt de score voor de TMA capaciteitentest tot stand?

Je krijgt een bepaald aantal punten voor het TMA assessment. Vervolgens wordt jouw uitslag vergeleken met andere mensen die ook die toets hebben gemaakt. Die groep heet de normgroep. Het is dan de bedoeling dat jouw score hoger is dan het gemiddelde van die normgroep. Dan ben je “geslaagd”.

Wanneer ben je klaar om de capaciteitentest te maken? 

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, moet je dus het gemiddelde van de normgroep verslaan. Als jij oefent, heb je een veel grotere kans om die normgroep te verslaan. In ons systeem zie je aan het eind van een test een overzicht staan met de uitslagen. Je ziet jouw score staan en het gemiddelde. Daarnaast geven wij een advies.Klaar voor de capaciteitentest

Hierboven kan je zien dat “jouw score” 80% is. Dat is precies gelijk aan de aanbevolen score van 8 vragen goed. Daarnaast is deze score hoger dan de gemiddelde score van 78,3%. Als je consequent de gemiddelde score verslaat én onze aanbevolen score haalt, ben je klaar voor de echte test. Niet voor niets slaagt 96% van onze cursisten voor hun test.

Meer oefenen voor de capaciteitentest van TMA?

Wil jij meer oefenen voor de TMA Analyse? Kies dan voor ons oefenpakket. Voor slechts 34,99 kan jij 30 dagen lang oefenen voor de TMA test. Begin vandaag nog! Klik hier om ons oefenpakket aan jouw winkelwagen toe te voegen en af te rekenen.

Start direct met oefenen

Zorg voor een goede voorbereiding op jouw capaciteitentest.

Waarom Hellotest?

34,99

Perfecte voorbereiding op assessment en snel en fijn contact bij vragen.

Nicole

Uitstekend

Gebaseerd op 332 reviews.


Webshop Trustmark and customer reviews

Goede oefen toetsen en zeer goed service. Zeker aan te raden.

Sheila

Goede voorbereiding, uitgebreide toelichting en goede hoeveelheid oefentesten.

Nadine

Hele leuke training gevolgd via RSM. Veel opgestoken over het assessment. Aanrader!!

Petra

Hele leuke training gehad!Inge

Veelgestelde vragen

Je kunt goed oefenen voor de Capaciteiten Analyse van de TMA. De combinatie tussen onderdelen van de TMA methode is uniek. Juist daarom is het erg belangrijk om het juiste materiaal te oefenen om goed voorbereid te zijn. Alleen op die manier is het halen van jouw optimale persoonlijke score mogelijk. Met het TMA Capaciteiten Analyse Oefenpakket van Hellotest kun je je goed voorbereiden op de echte test. Het oefenpakket bestaat uit figuurreeksen, cijferreeksen, analogieën en redactiesommen en rekenvaardigheid.

 

De TMA test bestaat uit verschillende onderdelen, namelijk een capaciteiten analyse, talenten analyse en competentie onderzoek.

De TMA methode bestaat uit de Capaciteiten Analyse en persoonlijkheidsanalyse. Met de Capaciteiten Analyse worden de cognitieve capaciteiten gemeten, bijvoorbeeld met rekenvaardigheden en cijferreeksen. De persoonlijkheidsanalyse meet daarentegen de voorkeur voor gedrag. De combinatie tussen de twee testen is de TMA methode.

De testomgeving waarbinnen de TMA methode (ook wel TMA analyse genoemd) wordt afgenomen, wordt Online Talent Manager genoemd. Binnen dit systeem worden jouw resultaten opgeslagen en kunnen ook teamsamenstellingen worden weergegeven. De Online Talent Manager omgeving kan dus worden genoemd in de uitnodiging voor de test. Ook maak je de testen van de TMA methode in de online module Online Talent Manager.

Met de TMA methode kunnen bedrijven onderzoeken waar jouw talenten liggen en welke kennis en vaardigheden je in huis hebt. Er wordt onderzocht hoe jij scoort op het gebied van rekenvaardigheid, statistische figuurreeksen, cijferreeksen en analogieën. Zo kan een bedrijf goed bepalen of jij geschikt bent voor de functie waarvoor je solliciteert.

De combinatie van de Capaciteiten Analyse en Persoonlijkheidsanalyse van de TMA methode is uniek. Daarom kiezen veel bedrijven voor deze methode.

De TMA methode meet of jij geschikt bent voor een functie en brengt talenten, competenties en ontwikkelingen in kaart. De Capaciteiten Analyse van de TMA methode is een belangrijk onderdeel, die door veel assessmentbureaus wordt gebruikt. De Capaciteiten Analyse van de TMA methode (ook wel eens de TMA analyse genoemd) meet jouw kennis en vaardigheden op het gebied van analogieën, cijferreeksen en statistische figuurreeksen en test je rekenvaardigheid.

Aan de hand van de TMA methode kan een bedrijf bepalen of jouw kennis en vaardigheden voldoende zijn voor de functie waarvoor je solliciteert. Met Hellotest kun je gelukkig oefenen voor de TMA methode, wat je een voordeel biedt ten opzichte van je concurrenten.

De TMA test bestaat uit verschillende onderdelen. De onderdelen die je kunt krijgen zijn: analogieën, cijferreeksen, controleren, figuurreeksen, matrixen en redactiesommen. Gemiddeld duurt elk onderdeel 10 tot 20 minuten. Als je 5 onderdelen moet maken, ben je dus een uur of anderhalf bezig.