TMA oefenen

De beste voorbereiding op het TMA assessment.
Start nu met oefenen! Je krijgt toegang tot het lesplan, 
lessen en oefentoetsen met antwoorden en uitleg.

Wat ga je leren
Wat je ontvangt in de cursus

34,99

Corstiaan Smit
"Start met leren en krijg die perfecte baan!"

96% van onze klanten beveelt ons aan!

TMA oefenen gratis

1

Analogieën

Aan de hand van twee of drie gegeven woorden moet je de analogie kloppend maken.

2

Cijferreeksen

Je krijgt een reeks cijfers te zien en moet bepalen welk cijfer logisch volgt in de reeks.

3

Controleren

Zijn de getoonde termen gelijk aan elkaar?

4

Figuurreeksen

Zoek het juiste figuur dat logisch volgt in deze reeks.

5

Matrix

Zoek het juiste figuur dat logisch volgt in deze matrix.

6

Redactiesommen

Test jouw rekenvaardigheid met eenvoudige sommen en berekeningen.

Hoe werkt oefenen bij Hellotest?

Vind je assessment

Zoek het juiste oefenpakket op onze website. Dat kan via ons handige overzicht.

1

Meld je eenvoudig aan

Het oefenpakket wordt meteen aan jouw account gekoppeld als je je aanmeldt.

2

Start direct met oefenen

Je kan direct beginnen met online oefenen op onze website!

3

TMA wordt gebruikt door o.a.

TMA assessment

De TMA methode bestaat uit verschillende onderdelen, waar de Capaciteiten Analyse een belangrijk onderdeel van is. Met Hellotest kun je oefenen voor deze Capaciteiten Analyse, die bestaat uit rekenvaardigheid, statistische figuurreeksen, cijferreeksen en analogieën.

TMA analogieën

Een analogie is een verbale relatie tussen twee woorden. Analogieën worden vaak als woordparen gebruikt tijdens assessment. Zo is een lont onderdeel van een kaars en een lade is onderdeel van een kast. Beide woordparen delen exact dezelfde relatie.

Het onderdeel analogieën van de Capaciteiten Analyse van TMA is een zogenaamd dubbele analogie. Hierbij worden twee incomplete woordparen getoond. Beide woordparen moeten aangevuld worden.

TMA cijferreeksen

Een cijferreeks toont overeenkomsten met een dynamische figuurreeks. Er wordt een reeks getallen getoond die een onderling verband hebben. Door snel en nauwkeurig deze reeks te analyseren is het mogelijk om het volgende getal in de reeks te voorspellen. Hier een voorbeeld:

TMA methode cijferreeksen

Zie jij het antwoord op deze cijferreeks? Je kunt het beste beginnen door de verschillen op te schrijven. Vaak wordt het antwoord dan duidelijk:

TMA methode antwoord

TMA figuurreeks

Het onderdeel statische figuurreeksen wordt slechts in enkele assessments gebruikt. Aan de hand van een getoonde set figuren moeten één of meerdere onderliggende verbanden worden vastgesteld. Uit de antwoordopties moeten twee figuren worden gekozen die voldoen aan dezelfde onderliggende verbanden. Hier een voorbeeld:

TMA methode figuurreeksen

Welke twee figuren horen bij de voorbeeld figuren? Zie jij het antwoord? Het patroon is dat het vierkantje aan het eind van het streepje staat. Daarom is het antwoord figuur A en F.

Hellotest is de enige partij die het mogelijk maakt om statische figuren online te oefenen. Dit onderdeel wordt aangeleerd aan de hand van een duidelijke uitleg en strategie. Daarna wordt met oefentoetsen met duidelijke uitleg het assessment zo goed mogelijk evenaren.

TMA redactiesommen

Het onderdeel rekenvaardigheid bevat zowel eenvoudige rekensommen als complexe redactiesommen. Voor beide onderdelen zijn algemene rekenvaardigheden vereist. Naast hoofdrekenen is ook kennis van breuken en machten belangrijk. Redactiesommen vereisen ook algemene kennis over oppervlaktes, inhoud en basale natuurkundige begrippen van snelheid en energie.

Om dit goed voor te bereiden biedt het oefenpakket van Hellotest een overzicht van de algemene rekenvaardigheden. Aan de hand van een duidelijke uitleg en veel oefenvragen wordt het benodigde niveau van rekenvaardigheden bijgebracht. Aan de hand van oefentoetsen met uitleg wordt duidelijk of je klaar bent voor de test.

Start direct met oefenen

Zorg voor een goede voorbereiding op jouw capaciteitentest.

Waarom Hellotest?

34,99

96% van onze klanten beveelt ons aan!

Perfecte voorbereiding op assessment en snel en fijn contact bij vragen.

Nicole

Uitstekend

Gebaseerd op 332 reviews.


Webshop Trustmark and customer reviews

Goede oefen toetsen en zeer goed service. Zeker aan te raden.

Sheila

Goede voorbereiding, uitgebreide toelichting en goede hoeveelheid oefentesten.

Nadine

Hele leuke training gevolgd via RSM. Veel opgestoken over het assessment. Aanrader!!

Petra

Hele leuke training gehad!Inge

Veelgestelde vragen

De TMA methode bestaat uit de Capaciteiten Analyse en persoonlijkheidsanalyse. Met de Capaciteiten Analyse worden de cognitieve capaciteiten gemeten, bijvoorbeeld met rekenvaardigheden en cijferreeksen. De persoonlijkheidsanalyse meet daarentegen de voorkeur voor gedrag. De combinatie tussen de twee testen is de TMA methode.

De testomgeving waarbinnen de TMA methode (ook wel TMA analyse genoemd) wordt afgenomen, wordt Online Talent Manager genoemd. Binnen dit systeem worden jouw resultaten opgeslagen en kunnen ook teamsamenstellingen worden weergegeven. De Online Talent Manager omgeving kan dus worden genoemd in de uitnodiging voor de test. Ook maak je de testen van de TMA methode in de online module Online Talent Manager.

Met de TMA methode kunnen bedrijven onderzoeken waar jouw talenten liggen en welke kennis en vaardigheden je in huis hebt. Er wordt onderzocht hoe jij scoort op het gebied van rekenvaardigheid, statistische figuurreeksen, cijferreeksen en analogieën. Zo kan een bedrijf goed bepalen of jij geschikt bent voor de functie waarvoor je solliciteert.

De combinatie van de Capaciteiten Analyse en Persoonlijkheidsanalyse van de TMA methode is uniek. Daarom kiezen veel bedrijven voor deze methode.

De TMA methode meet of jij geschikt bent voor een functie en brengt talenten, competenties en ontwikkelingen in kaart. De Capaciteiten Analyse van de TMA methode is een belangrijk onderdeel, die door veel assessmentbureaus wordt gebruikt. De Capaciteiten Analyse van de TMA methode (ook wel eens de TMA analyse genoemd) meet jouw kennis en vaardigheden op het gebied van analogieën, cijferreeksen en statistische figuurreeksen en test je rekenvaardigheid.

Aan de hand van de TMA methode kan een bedrijf bepalen of jouw kennis en vaardigheden voldoende zijn voor de functie waarvoor je solliciteert. Met Hellotest kun je gelukkig oefenen voor de TMA methode, wat je een voordeel biedt ten opzichte van je concurrenten.

Je kunt goed oefenen voor de Capaciteiten Analyse van de TMA. De combinatie tussen onderdelen van de TMA methode is uniek. Juist daarom is het erg belangrijk om het juiste materiaal te oefenen om goed voorbereid te zijn. Alleen op die manier is het halen van jouw optimale persoonlijke score mogelijk. Met het TMA Capaciteiten Analyse Oefenpakket van Hellotest kun je je goed voorbereiden op de echte test. Het oefenpakket bestaat uit figuurreeksen, cijferreeksen, analogieën en redactiesommen en rekenvaardigheid.