Harver oefenpakket

De beste voorbereiding op de Harver test. Dit oefenpakket is geschikt voor de Cognitive Ability Test van Harver én het assessment game. Start vandaag nog met voorbereiden!

Geschikt voor
Wat ga je leren
Wat je ontvangt in de cursus

34,99

Corstiaan Smit
"Start met leren en krijg die perfecte baan!"

Of kies voor ons Big Four, FMCG of totaalpakket.

4.4/5

Harver test oefenen gratis

Hieronder kun je enkele gratis oefentesten proberen. Deze testen zijn natuurlijk geen volledige voorbereiding op de echte test. Dit is bedoeld om een indruk te krijgen van de vragen. Voor een goede voorbereiding kies je natuurlijk voor ons oefenpakket!

1

Harver oefentoets assessment game

Oefen hieronder de verschillende onderdelen van het assessment game.

2

Harver oefentoets cognitive ability test

Oefen hieronder de verschillende onderdelen van de cognitive ability test. Dit is de meest gebruikte Harver test.

Harver wordt gebruikt door o.a.

Harver test oefenen

Er zijn twee Harver testen in omloop. De eerste test is het Harver assessment game. Deze Harver test zul je bijna niet meer tegenkomen. De andere test is de Harver cognitive ability test. Deze test moet je tegenwoordig vrijwel áltijd maken. Voor de zekerheid bevat ons Harver oefenpakket training voor beide testen. Dus dan ben je altijd goed voorbereid.

Assessment game

Het Harver assessment game bestaat uit drie onderdelen:

  1. Analogieën: je moet het ontbrekende woord in de analogie aanvullen.
  2. Cijferreeksen: vul het ontbrekende getal in.
  3. Hidden figures: welk figuur is verborgen in het totaalplaatje.

Cognitive ability test

De Harver cognitive ability test bestaat uit vijf onderdelen. Deze onderdelen zijn:

  1. Logical reasoning: spiegelbeelden. Je moet aangeven welke figuren gespiegeld zijn.
  2. Numerical reasoning: cijferreeksen. Je krijgt een reeks cijfers te zien en moet het laatste cijfer invullen.
  3. Perceptual speed and accuracy: error checking. Telkens moet je van twee reeksen letters en cijfers zeggen of ze hetzelfde zijn.
  4. Spatial ability: componenten. Welke losse figuren vormen samen het complete figuur.
  5. Verbal reasoning: analogieën. Je moet een analogie kloppend maken.

Als je gratis testen wilt maken met deze vragen kan dat bovenaan deze pagina. Daar vind je vijf Harver oefentesten. Deze zijn ideaal om een beeld te krijgen van het echte assessment. Als je je echt goed wilt voorbereiden, moet je voor ons oefenpakket gaan. Daarmee bereid je alle soorten en varianten voor die je kunt krijgen.

Harver logical reasoning voorbeeld

Harver logical reasoning

Zie jij welke twee gespiegeld zijn? Het makkelijkste is om op het blauwe stipje te letten. Die moet aan de rechterkant een smal strookje hebben. Dat is niet het geval bij B of bij D. Dus die zijn gespiegeld.

Harver numerical reasoning voorbeeld

Harver numerical reasoning example

Weet jij wat het volgende getal in deze reeks moet zijn? Normaal zou je beginnen met het opschrijven van de verschillen. Maar omdat de verschillen zo groot zijn, kan je beter gaan vermenigvuldigen. Zie je het dan? 

Harver numerical reasoning answer

Harver spatial ability voorbeeld

Harver spatial ability

Nu moet je aangeven welke twee figuren een samenstelling van het voorbeeld zijn. Dat zijn figuren 2 en 5.

Harver test ervaringen

  • Als je de Harver test goed wilt oefenen, moet je specifiek voorbereiden. Het zijn vrij unieke onderdelen die je niet snel ergens anders tegenkomt. Kies daarom altijd een specifieke Harver oefentest.
  • Tussen de onderdelen heb je meestal de tijd om pauze te nemen. Zorg dat je dan ook pauze neemt. Want die kun je goed gebruiken. Een cognitive ability test is een topprestatie. Het verschil tussen wel en geen baan. Pak dus je rust.

Start direct met oefenen

Zorg voor een goede voorbereiding op jouw capaciteitentest.

Waarom Hellotest?

34.99

Perfecte voorbereiding op assessment en snel en fijn contact bij vragen.

Nicole

Uitstekend

Gebaseerd op 332 reviews.


Webshop Trustmark and customer reviews

Goede oefen toetsen en zeer goed service. Zeker aan te raden.

Sheila

Goede voorbereiding, uitgebreide toelichting en goede hoeveelheid oefentesten.

Nadine

Hele leuke training gevolgd via RSM. Veel opgestoken over het assessment. Aanrader!!

Petra

Hele leuke training gehad!Inge

Veelgestelde vragen

Als je een Harver assessment moet maken, is het verstandig om dit goed te bereiden. Dit kun je doen met het door ons gemaakte Cognitive Ability oefenpakket voor Harver.

Het Hellotest oefenpakket dat we hebben samengesteld, bevat alle onderdelen die je mogelijk kunt krijgen bij de Harver test. Zo kun je het Harver assessment oefenen, waar en wanneer je dat wilt. Na afronding van het oefenpakket ben je bekend met de manier waarop de vragen voor het assessment gesteld kunnen worden. Ook ben je per onderdeel in staat om de juiste strategie en aanpak te hanteren. Doordat je op een niveau oefent wat vergelijkbaar is met de vragen op het assessment ben je perfect voorbereid.

Wil je de Harver test oefenen op een kwalitatieve manier? Kies dan voor het oefenpakket van Hellotest.

Harver is een Nederlandse uitgever van online psychometrische testen. In de test van Harver worden je cognitieve vaardigheden getest. Dit geeft een bedrijf namelijk meer inzicht in het vermogen om te leren, nieuwe kennis toe te passen en problemen op te lossen van een kandidaat.

Een aantal bedrijven die gebruik maken van Harver zijn onder andere Booking.com, Netflix, Heineken, Albert Heijn en KPMG.

Het Harver assessment wisselt nog wel eens van onderdelen. Op dit moment kun je rekenen op de onderstaande vijf onderdelen:

Analogieën – Verbaal Redeneren:
Bij analogieën krijg je twee woorden te zien met een onderliggend verband. Je moet vervolgens aangeven welk woord hetzelfde verband deelt met het gegeven derde woord.

Cijferreeksen – Numeriek Redeneren:
Bij cijferreeksen krijg je een aantal cijfers te zien en moet je zelf het laatste cijfer bepalen. Dat doe je door eenvoudige berekeningen uit te voeren zoals: optellen, aftrekken, delen en vermenigvuldigen. Het lastige is dat je moet leren zien welke berekening toegepast moet worden.

Componenten – Logisch Redeneren:
Bij componenten moet je krijg je een gebroken figuur te zien. Het is de bedoeling dat je dan aanwijst welk compleet figuur hiermee gevormd kan worden.

Controleren – Verbaal Redeneren:
Bij controleren moet je in hele korte tijd bepalen of twee gegeven stukjes tekst of woorden hetzelfde zijn of niet. Door te oefenen leer je met de strakke tijd omgaan en makkelijker verschillen herkennen.

Spiegelbeelden – Abstract Redeneren:
Bij spiegelbeelden moet je aangeven welke figuren gespiegeld zijn aan het voorbeeld. Dit is een abstract onderdeel dat je met oefening goed onder de knie kunt krijgen.

De Harver test wordt gebruikt als selectiemiddel voor verschillende vacatures. Het is een capaciteitentest die jouw abstracte, logische, numerieke, ruimtelijke en verbale vaardigheden meet. Deze test geeft een uitslag voor deze onderdelen. Op basis daarvan ga jij wel of niet door in de sollicitatieprocedure. Bedrijven die gebruik maken van de Harver test zijn o.a.: Ahold, Achmea, Heineken & KPMG.

Hoe werkt oefenen bij Hellotest?

Vind je assessment

Zoek het juiste oefenpakket op onze website. Dat kan via ons handige overzicht.

1

Meld je eenvoudig aan

Het oefenpakket wordt meteen aan jouw account gekoppeld als je je aanmeldt.

2

Start direct met oefenen

Je kan direct beginnen met online oefenen op onze website!

3