Hudson Assessment Oefenen

De beste voorbereiding op de Hudson Test. Dit oefenpakket is geschikt voor alle vormen van de Hudson test. Zowel die in België als die in Nederland. Start vandaag nog met de Hudson Test oefenen!

Wat ga je leren
Wat je ontvangt in de cursus

34,99

Ook te koop als onderdeel van ons totaalpakket.

4.4/5
Corstiaan Smit
"Wist je dat maar 45% van de kandidaten voor het assessment slaagt zonder te oefenen?"

Hudson Test Gratis Oefenen

Hieronder kan je een gratis oefentest proberen. Deze testen zijn natuurlijk geen volledige voorbereiding op de echte test. Dit is bedoeld om een indruk te krijgen van de vragen. Voor een goede voorbereiding kies je natuurlijk voor ons oefenpakket!

Hudson Test Voorbeeld

Probeer een gratis Hudson oefentoets met alle verschillende onderdelen.

Hudson wordt gebruikt door o.a.

Hudson Testen Oefenen

Als je een Hudson assessment moet maken, kan je drie verschillende onderdelen verwachten. Deze toetsen maak je in de competency scan online. De drie onderdelen die je krijgt op de Hudson assessment test zijn:

 1. Abstracte redeneervermogen, ook wel bekend als de A-RAT.
 2. Numerieke redeneervermogen, ook wel bekend als de N-RAT.
 3. Verbale redeneervermogen, ook wel bekend als de V-RAT.
 4. Speed and Accuracy

Hudson test voorbeeld

Hieronder vind je van elk onderdeel een voorbeeld. Wil je nu meer voorbeelden zien? Of gewoon meteen het Hudson assessment oefenen? Dan kan bovenaan de pagina met 3 gratis oefentesten. Of je kunt het hele oefenpakket nemen voor al ons materiaal: uitleg, lessen, vragen en antwoorden.

Hudson abstracte redeneervermogen – A-RAT 3

De Hudson test abstract redeneren, is eigenlijk een stroomdiagrammen test. Je krijgt dan een stroomdiagram te zien en moet bepalen welke verandering er plaatsgevonden heeft. Hieronder zie je een voorbeeld van zo’n stroomdiagram:

Hudson test abstracte redeneervermogen

Zie jij het antwoord? Als je nog nooit een stroomdiagram hebt gezien, kan dit wat overweldigend zijn. Wat gebeurt er allemaal? Linksboven staat een uitleg. Dus proces P zorgt ervoor dat figuren 1 en 3 omdraaien. Q verandert vierkanten in driehoeken. R wordt niet uitgelegd dat moet uit de illustratie blijken. Er worden vier voorbeelden gegeven met het eindresultaat. Dan aan de rechterkant zie je twee beginfiguren staan plus het proces Q. Dus de vierkanten moeten driehoeken worden. Het antwoord is dus D.

Hudson numerieke redeneervermogen – N-RAT 3

Hieronder vind je een voorbeeld voor Hudson numeriek redeneren. Dit is een vraag die je ook op de echte test kunt verwachten.

PhoneCrew – Reparaties en inkomsten in 1.000 €
DienstenOktoberNovemberDecember
Scherm reparatie5,14,54,9
Connector reparatie0,90,50,1
Camera reparatie1,22,11,7
Diagnose0,50,70,9
Soldering0,10,10,2
Batterij vervangen4,75,86,4

Vraag: Hoeveel meer hebben scherm reparaties opgebracht dan camera reparaties in de drie getoonde maanden?

 OktoberNovemberDecemberTotalen
Scherm reparaties:5,14,54,914,5
Camera reparaties1,22,11,75
Verschil   9,5

Dus het antwoord is € 9.500,00

Hudson verbale redeneervermogen – V-RAT 3

Hieronder kan je Hudson verbaal redeneren oefenen. Lees de tekst die hieronder begint en beantwoord de vraag over deze tekst:

Nederland pas op de helft met terugdringen broeikasgassen

Nederland is nog ver verwijderd van het doel om de CO2-uitstoot flink terug te dringen, blijkt uit nieuwe cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

De totale uitstoot van broeikasgassen was het afgelopen jaar 13 procent gedaald ten opzichte van 1990. In 2015 bepaalde de rechter in de zogenoemde Urgenda-klimaatzaak dat Nederland in 2020 de uitstoot van broeikasgassen met ten minste 25 procent moet hebben teruggebracht. “Als we de doelstelling willen halen, moeten we de komende drie jaar dus eigenlijk net zoveel doen als in de afgelopen 27 jaar”, zegt Cor Pierik van het CBS.

Datzelfde jaar spraken 195 landen in het klimaatakkoord van Parijs af de opwarming van de aarde te beperken tot ruim onder de 2 graden. In het regeerakkoord werd vorig jaar vastgelegd dat de CO2-uitstoot in 2030 ten opzichte van 1990 zelfs met 49 procent moet zijn verminderd.

Met hoeveel procent moet Nederland de CO2-uitstoot laten dalen om in 2020 te voldoen aan de Urgenda-klimaatzaak?

 • 10 procent
 • 11 procent
 • 12 procent
 • 35 procent
 • 36 procent

Antwoord: De Urgenda-klimaatzaak heeft als doelstelling om de uitstaat met 25 procent te verminderen ten opzichte van 1990. Op dit moment is er al 13 procent gereduceerd ten opzichte van 1990. Daarmee blijft er nog 12 procent uitstoot over wat moet worden gereduceerd. De doelstelling voor 2030 is 49 procent, daarvoor zou nog 36 procent moeten worden gereduceerd.

Hudson Speed and Accuracy

Bij de Speed and Accuracy test krijg je twee stukjes tekst te zien. Jij moet dan razendsnel zeggen of ze gelijk zijn of niet. Het gaat erom dat je dus heel snel en heel nauwkeurig bent. Een aantal voorbeelden, zijn de volgende stukjes tekst gelijk:

 • [DI@NB281UQD : [DI@NB281UQD
 • i9clEoQNGC : i9clEoQNGC

Hudson Persoonlijkheidstest BAQ

De Hudson persoonlijkheidstest heet de BAQ en is een zogenaamde Big Five test. Je wordt dan getoetst op vijf persoonlijkheidskenmerken:

 1. emotionele stabiliteit,
 2. extraversie,
 3. openheid,
 4. altruïsme en
 5. consciëntieusheid.

Aanvullend op deze vijf kenmerken toetst Hudson specifiek nog Professionaliteit. Hiermee worden kenmerken in kaart gebracht die relevant zijn in een professionele werkomgeving.

Hudson assessment ervaringen

Hieronder vind je onze belangrijkste Hudson assessment tips:

 • Het Hudson assessment is een vrij moeilijk assessment. Het is daarom van belang dat je echt goed oefent. Geen enkel onderdeel kun je maken zonder gedegen voorbereiding. Het zijn ook onderdelen waarvoor je lang moet oefenen. Plan dus ruim de tijd in om dat te doen.
 • Tussen de verschillende onderdelen heb je de kans om pauze te nemen. Zorg dat je dit dus ook echt doet. Ga even wandelen, eet en drink wat en neem je rust. Een assessment maken is echt een intensieve ervaring. Dus je kunt alle rust gebruiken.

Hoe komt de score voor de Hudson capaciteitentest tot stand?

Je krijgt een bepaald aantal punten voor het Hudson assessment. Vervolgens wordt jouw uitslag vergeleken met andere mensen die ook die toets hebben gemaakt. Die groep heet de normgroep. Het is dan de bedoeling dat jouw score hoger is dan het gemiddelde van die normgroep. Dan ben je “geslaagd”.

Wanneer ben je klaar om de capaciteitentest te maken?

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, moet je dus het gemiddelde van de normgroep verslaan. Als jij oefent, heb je een veel grotere kans om die normgroep te verslaan. In ons systeem zie je aan het eind van een test een overzicht staan met de uitslagen. Je ziet jouw score staan en het gemiddelde. Daarnaast geven wij een advies.Klaar voor de capaciteitentest

Hierboven kan je zien dat “jouw score” 80% is. Dat is precies gelijk aan de aanbevolen score van 8 vragen goed. Daarnaast is deze score hoger dan de gemiddelde score van 78,3%. Als je consequent de gemiddelde score verslaat én onze aanbevolen score haalt, ben je klaar voor de echte test. Niet voor niets slaagt 96% van onze cursisten voor hun test.

Meer oefenen voor de Hudson Redeneertesten?

Wil jij meer oefenen voor het assessment van Hudson? Kies dan voor ons oefenpakket. Voor slechts 34,99 kan jij 30 dagen lang oefenen voor de psychotechnische testen van Hudson. Begin vandaag nog! Klik hier om ons oefenpakket aan jouw winkelwagen toe te voegen en af te rekenen.

Start direct met oefenen

Zorg voor een goede voorbereiding op jouw capaciteitentest.

Waarom Hellotest?

34,99

Perfecte voorbereiding op assessment en snel en fijn contact bij vragen.

Nicole

Uitstekend

Gebaseerd op 332 reviews.


Webshop Trustmark and customer reviews

Goede oefen toetsen en zeer goed service. Zeker aan te raden.

Sheila

Goede voorbereiding, uitgebreide toelichting en goede hoeveelheid oefentesten.

Nadine

Hele leuke training gevolgd via RSM. Veel opgestoken over het assessment. Aanrader!!

Petra

Hele leuke training gehad!Inge

Veelgestelde vragen

Indien je binnenkort een Hudson assessment moet maken, adviseren we je om deze goed voor te bereiden. Een Hudson test oefenen, doe je bij Hellotest! Voor elk onderdeel van de Hudson test geldt een andere voorbereiding. Deze onderdelen kun je het beste oefenen met een Hudson oefenpakket. Daarin komt elk onderdeel aan bod met een uitgebreide theorie en voldoende oefenvragen.

Hudson is een groot en internationaal opererend HR-adviesbureau. Het bedrijf is gespecialiseerd in zowel talent management als in recruitment. In beide onderdelen van het bedrijf wordt gebruik gemaakt van het Hudson assessment. Dit instrument maakt het mogelijk om deelnemers te testen op cognitieve capaciteiten.

Naast de capaciteitentest is het ook mogelijk om een motivatie, persoonlijkheidsvragenlijsten en motivatievragenlijsten af te nemen. Daarmee is Hudson in staat om een goed beeld van een kandidaat te vormen.

Wil jij je optimaal voorbereiden op het Hudson assessment? Dan vind je op deze pagina alle informatie over de onderdelen en hoe die het beste kan worden voorbereid.

Tijdens het sollicitatietraject van sommige bedrijven wordt er gebruikgemaakt van de Hudson test. Wanneer je deze goed oefent, kun je een streepje voor hebben op de concurrentie. Onder andere BPOST maakt gebruik van de Hudson test.

Hudson heeft een eigen instrument ontwikkeld voor het meten van de cognitieve capaciteiten. De naam van deze test is de Reasoning Ability test (Hudson redeneertest). Het assessment bestaat vrijwel altijd uit dezelfde drie onderdelen. Dit zijn abstract redeneren, verbaal redeneren en numeriek redeneren.

De test kent een adaptief karakter tot vier niveaus waardoor het mogelijk is om mensen met een brede achtergrond te testen. Naast numeriek, verbaal en abstract redeneervermogen meet de test ook bredere vaardigheden als plannen, snelheid en nauwkeurigheid, technisch en ruimtelijk inzicht.

Tijdens het Hudson assessment wordt verbaal redeneren gemeten aan de hand van het analyseren van teksten. Numeriek redeneervermogen meet het vermogen van het oplossen van tabellen en grafieken. Abstract redeneervermogen vraagt het oplossen van stroomdiagrammen.