Eelloo oefenen

De beste voorbereiding op de Eelloo Q1000 test. Dit oefenpakket is geschikt om alle vormen van de Q1000 te oefenen. Start vandaag nog met jouw voorbereiding!

Geschikt voor Q1000
Wat ga je leren
Wat je ontvangt in de cursus

34,99

Of kies voor ons consultancy oefenpakket of totaalpakket.

4.4/5
Corstiaan Smit
"Start met oefenen en haal jouw beste score!"

Eelloo Q1000 oefenen gratis

Hieronder kun je enkele gratis oefentesten proberen. Deze testen zijn natuurlijk geen volledige voorbereiding op de echte test. Dit is bedoeld om een indruk te krijgen van de vragen. Voor een goede voorbereiding kies je natuurlijk voor ons oefenpakket!

1

Eelloo analogieën oefenen

Aan de hand van twee of drie gegeven woorden moet je de analogie kloppend maken.

2

Eelloo cijferreeksen oefenen

Je krijgt een reeks cijfers te zien en moet bepalen welk cijfer logisch volgt in de reeks.

3

Eelloo diagrammen oefenen

Jouw ruimtelijk inzicht wordt stevig getest met deze stroomdiagrammen.

4

Eelloo figuurreeksen oefenen

Zoek het juiste figuur dat logisch volgt in deze reeks.

1

Eelloo Q1000 oefentoets

Probeer onze gratis Eelloo Q1000 oefentoets met alle onderdelen.

Eelloo wordt gebruikt door o.a.

Eelloo Q1000 test

De Eelloo Q1000 test is er in meerdere varianten. Er zijn namelijk twee niveaus: midden en hoog. Daarnaast heb je een korte en een lange variant. Daardoor kan je verschillende afkortingen zien in jouw uitnodiging, namelijk:

 • QCM = Q1000 Capaciteitentest Midden
 • QCH = Q1000 Capaciteitentest Hoog
 • QCMV = Q1000 Capaciteitentest Midden Verkort
 • QCHV = Q1000 Capaciteitentest Hoog Verkort

De meest gevraagde testen zijn de QCMV en de QCHV. Dat zijn de verkorte versies. In beide Eelloo testen zijn de onderdelen hetzelfde. Het maakt dus niet uit of je voor de Q1000 midden of Q1000 hoog oefent. Het verschil zit namelijk in de normgroep waarmee jouw score wordt vergeleken. In het geval van midden met mbo’ers. In het geval van hoog met hbo’ers en wo’ers.

Q1000 oefenen

Om een goed resultaat voor de Eelloo test te halen, moet je goed oefenen. Het is belangrijk dat je specifiek oefent. De Q1000 heeft namelijk hele unieke onderdelen. Het is bijvoorbeeld de enige test waarbij je twee getallen bij een cijferreeks moet berekenen. Hieronder lees je per onderdeel hoe het eruit ziet. Ga dus vandaag nog de Q1000 test oefenen.

Q1000 test analogieën

Op elke Q1000 test mag je analogieën verwachten. De vorm die Eelloo gebruikt, zijn de dubbele analogieën. Dan moet je dus telkens twee woorden kiezen die de analogie compleet maken. Om dit goed te kunnen doen, moet je veel analogieën kennen. Dan kan je snel door de vragen heen en een zo hoog mogelijke score halen. Bovenaan deze pagina kan je gratis analogieën oefenen.

Q1000 test cijferreeksen

De cijferreeksen van de Eelloo Q1000 zijn uniek. Je moet namelijk 2 antwoorden geven. Normaal moet je het laatste getal bepalen in een cijferreeks. Nu moet je de laatste 2 getallen bepalen. Daardoor kan je minder goed gokken en moet je de reeks echt begrijpen. Zorg daarom dat je gericht oefent voor de cijferreeksen van Eelloo.

Eelloo Q1000 cijferreeksen oefenen

Zoals je ziet moet je nu twee antwoorden bepalen. Weet jij wat de laatste twee getallen moeten zijn? Om het antwoord te vinden, begin je met het opschrijven van de verschillen:

Eelloo Q1000 cijferreeksen oefenen

En dan het antwoord:

Eelloo Q1000 cijferreeksen oefenen

Q1000 test diagrammen

Uniek voor de test van Eelloo zijn de diagrammen. Je krijgt een aantal woorden te zien. Vervolgens moet je aangeven hoe deze woorden zich in een Venn diagram verhouden. In een Venn diagram geef je aan hoe tot elkaar in verhouding staan. Alle eiken zijn bijvoorbeeld een boom. Maar niet alle bomen zijn een eik. Neem de volgende drie woorden:

 • Kersen
 • Bomen
 • Fruit

Hoe zou je dit kunnen weergeven met een Eelloo diagram?

Eelloo Q1000 diagrammen oefenen

Dit is een instinker. Je bent namelijk geneigd om te zeggen dat een kers aan een boom groeit. Maar je moet de woorden echt puur lezen zoals ze er staan. Dus een kers is een stuk fruit. Daarom valt ie in de categorie fruit. Maar een stuk fruit is nooit een boom. Net als dat een kers geen boom is. Het kan even wennen zijn om zo te redeneren daarom moet je dit goed oefenen.

Q1000 test figuurreeksen

De figuurreeksen van Q1000 zijn dynamische figuren. Dat betekent dat je een patroon moet vinden in de test. Vervolgens pas je dit toe om een volgend figuur in de reeks aan te wijzen. Hierbij zijn heel veel patronen mogelijk: oriëntatie, vorm, kleur en grootte. Hieronder alvast 1 voorbeeld. Als je meer voorbeelden wilt, kan je de gratis Q1000 test bovenaan deze pagina maken.

Eelloo Q1000 figuurreeksen

Het grote groene figuur draait telkens een kwartslag met de klok mee. Dat kan je goed zien aan de “schaduw”. Het aantal stippen begint met 2, dan 1 en dan 3. Na 2 stippen komt dus weer 1 stip. Dus het antwoord is A.

Eelloo persoonlijkheidstest

Naast de Eelloo capaciteitentest kan je ook een persoonlijkheidstest krijgen. Er zijn verschillende soorten vragenlijsten, namelijk een big five en een drijfveren test. 

Eelloo Big Five

De big five is de bekendste persoonlijkheidstest. Daarnaast is er veel wetenschappelijk onderzoek dat de uitslag van deze test ondersteunt. De big five kijkt naar vijf eigenschappen:

 • Extravert
 • Innovatief
 • Stabiel
 • Vriendelijk
 • Zorgvuldig

In ongeveer 20 minuten maak je deze test door stellingen te beantwoorden. Je hebt twee versies: normatief en ipsatief. Dat betekent dat je soms moet kiezen in hoeverre je het eens bent met een stelling. In andere gevallen moet je telkens kiezen uit twee stellingen welke het beste bij jou past. Voor de persoonlijkheidstest hoef je niet te oefenen. Vul het gewoon eerlijk in.

Eelloo drijfveren

De Eelloo drijfveren test geeft in ongeveer 15 minuten een beeld van jouw drijfveren. Wat motiveert jou in je werk? Wil je bijvoorbeeld mensen helpen, hou je van samenwerken, zoek je sensatie of streef je naar perfectie? Dit wordt allemaal inzichtelijk na deze test. Ook deze test hoef je niet te oefenen. Vul het in zoals je bent en niet zoals je wilt zijn.

Eelloo tips

 • Zorg dat je specifiek oefent voor jouw Eelloo Q1000 test. Als je namelijk niet specifiek oefent, bereid je hele andere figuurreeksen voor. Of hele andere cijferreeksen. Dat zorgt ervoor dat je een veel slechtere score haalt op het assessment.
 • De test van Eelloo is adaptief. Dat betekent dat de vragen steeds moeilijker worden. Het is dus de bedoeling dat je een moeilijke test maakt. Maar als jouw test moeilijk is, heb je dus ook vragen op jouw niveau. Dan zal jouw score waarschijnlijk ook goed zijn.

Q1000 test ervaringen

 • Neem tussen elk onderdeel even pauze. Je kunt dan even tot rust komen en daarna door naar het volgende onderdeel gaan. Sommige onderdelen zullen heel moeilijk aanvoelen. Maar dan is jouw score waarschijnlijk goed. Laat dat je dus niet afleiden als je het volgende onderdeel gaat maken.

Start direct met oefenen

Zorg voor een goede voorbereiding op jouw capaciteitentest.

Waarom Hellotest?

34,99

Perfecte voorbereiding op assessment en snel en fijn contact bij vragen.

Nicole

Uitstekend

Gebaseerd op 332 reviews.

Webshop Trustmark and customer reviews

Goede oefen toetsen en zeer goed service. Zeker aan te raden.

Sheila

Goede voorbereiding, uitgebreide toelichting en goede hoeveelheid oefentesten.

Nadine

Hele leuke training gevolgd via RSM. Veel opgestoken over het assessment. Aanrader!!

Petra

Hele leuke training gehad!Inge

Veelgestelde vragen

Op de website van Eelloo kun je een aantal oefenopgaven maken voor verschillende onderdelen. Uit ervaringen van verschillende kandidaten blijkt dat dit niveau echter niet aansluit bij het echte assessment. Goed maken van die oefeningen biedt dus geen garantie op het assessment. Het is daarom het beste om specifiek voor elk onderdeel van Eelloo te oefenen. Ook als een onderdeel je goed ligt, is het aan te raden daarvoor te oefenen. Het gaat er namelijk niet alleen om dat je een hoge score haalt, maar ook dat je een hogere score dan je mede kandidaten haalt. Met een hogere score val je namelijk meer op bij de recruiters.

De Eelloo Q1000 test oefenen doe je met het Eelloo Q1000 oefenpakket. De online training voor het Q1000 assessment van Eelloo bestaat uit oefenvragen, inclusief uitleg en antwoorden om je op de Q1000 test voor te bereiden.

De Eelloo Q1000 test oefenen, begint bij Hellotest!

De Eelloo Q1000 capaciteitentest is een specifieke test waarin het werk- en denkniveau van kandidaten wordt gemeten. Eelloo geeft aan dat de testonderdelen zowel meten op aangeboren intelligentie als op verworven intelligentie. Op die manier zou het beste en meest betrouwbare beeld van een kandidaat te maken zijn.

De Eelloo test richt zich op de algemene cognitieve capaciteiten (ACAP). Deze wordt weer verdeeld in drie subgroepen:

 • Verbale Cognitieve Capaciteit (VCAP)
 • Figurale Cognitieve Capaciteit (FCAP)
 • Cijfermatige Cognitieve Capaciteit (CCAP)

Dit betekent dat je de volgende onderdelen mag verwachten: figuurreeksen, diagrammen, cijferreeksen en analogieën.

De Eelloo test kent verschillende onderdelen, variërend van basis, midden en hoog en dan per opleidingsniveau (MBO, HBO en WO). De volledige Eelloo test kent negen onderdelen: analogieën, woordrelaties, diagrammen, lezen, cijferreeksen, sommen, rekenen, figuurreeksen en kubussen. In principe bestaan de meeste testen die thuis worden afgelegd uit het verkorte assessment.

De Eelloo Q1000 test oefenen, doe je met ons oefenpakket. Maar lees ook goed onderstaande informatie voor een optimale voorbereiding!

De Eelloo Q1000 capaciteitentest wordt ingezet in de selectieprocedure van verschillende bedrijven. Als je goed bent voorbereid op het assessment haal je een betere score dan wanneer je dit niet doet. Door je goed voor te bereiden kun je een streepje voor hebben op je concurrenten. Een selectie uit de bedrijven die gebruikmaken van het Eelloo assessment zijn Defensie, Connexxion en Belastingdienst.

De Eelloo Q1000 capaciteitentest is een assessment waarin het werk- en denkniveau van kandidaten wordt gemeten. Verschillende testonderdelen worden ingezet om te meten op aangeboren en verworven intelligentie. Hierdoor kan een bedrijf het meest betrouwbare beeld van een kandidaat verkrijgen.

De Eelloo persoonlijkheidstest is een zogeheten Big Five test. Jouw persoonlijkheid wordt dan gemeten op basis van vijf waarden:

 1. extraversion (tegenover introversion)
 2. >conscientiousness
 3. emotional stability (tegenover neuroticism)
 4. agreeableness
 5. openness to experience

De persoonlijkheidstest van Eelloo maak je in ongeveer 20 minuten. De bedoeling is dat je een aantal stellingen beantwoordt en op basis daarvan krijg je een rapport over jouw persoonlijkheid.

Hoe werkt oefenen bij Hellotest?

Vind je assessment

Zoek het juiste oefenpakket op onze website. Dat kan via ons handige overzicht.

1

Meld je eenvoudig aan

Het oefenpakket wordt meteen aan jouw account gekoppeld als je je aanmeldt.

2

Start direct met oefenen

Je kan direct beginnen met online oefenen op onze website!

3