Watson Glaser Test Oefenen

Moet jij de Watson Glaser Test oefenen? Met ons Watson Glaser oefenpakket kan jij je perfect voorbereiden. Je krijgt een duidelijk lesplan, lessen en oefentoetsen. Dankzij het oefenpakket bereid jij je in korte tijd perfect voor. Begin dus vandaag nog met de Watson Glaser oefenen!

Wat ga je leren
Wat je ontvangt in de cursus

24,99

Vaak samen gekocht met LTP, Pearson of RANRA.

4.4/5
Corstiaan Smit
"Wist je dat maar 45% van de kandidaten voor het assessment slaagt zonder te oefenen?"

Watson Glaser Test Oefenen

Hieronder kun je enkele gratis oefenvragen proberen. Deze vragen zijn natuurlijk geen volledige voorbereiding op de echte test. Dit is bedoeld om een indruk te krijgen van de vragen. Voor een goede voorbereiding kies je voor ons oefenpakket!

Watson Glaser Test

De Watson Glaser Test is een test die het vermogen om kritisch te lezen en denken toetst. Je komt deze test vaak tegen bij juridische functies of in de advocatuur. De Watson Glaser test is een pittige test die uit vijf onderdelen bestaat:

  1. aannames herkennen,
  2. argumenten evalueren,
  3. deduceren,
  4. logische gevolgtrekking en
  5. interpreteren.

Watson Glaser Oefenen

Om een goed resultaat voor deze test te halen is het belangrijk dat je dit goed voorbereidt. In principe is een studie rechten al een goede voorbereiding op de Watson Glaser test.

Maar deze test kent ook veel uitzonderingen en eigenaardigheden. Daarom is het belangrijk om specifiek te oefenen. In ons oefenpakket kom je alle specifieke vragen tegen. Zo haal jij het beste resultaat.

Logische gevolgtrekking

Bij een Logische gevolgtrekking is het zaak om conclusies in te schatten die op basis van de gepresenteerde informatie getrokken kunnen worden.

Als je voor een dichte deur staat, en je hoort aan de andere kant van de deur een hond blaffen. Dan kan het zo zijn dat er een hond achter de deur staat. Omdat het een dichte deur is kun je dit echter niet met zekerheid zeggen. Het kan ook een afgespeeld geluid zijn, bijvoorbeeld van een ringtone. Zo zit er best veel nuance in de conclusies die je kunt trekken.

Aannames herkennen

Dit onderdeel toetst of een specifieke aanname wel of niet wordt gedaan. Als je aangeeft dat je een reservering in een restaurant hebt gemaakt, maak je de aanname dat er daadwerkelijk een plekje voor je vrij wordt gehouden.

Deduceren

Bij het onderdeel deduceren krijg je meerdere stellingen te zien. Deze stellingen kennen ook een conclusie. Van deze conclusie moet worden aangegeven of deze logisch volgt op de stellingen, of niet logisch volgt op de stellingen. Qua logica vertoont deduceren veel overlap met klassieke syllogismen. Dit is een vorm van redeneren die al sinds de Klassieke oudheid wordt gebruikt.

Interpreteren

Interpreteren is een meer uitgebreide versie van Deduceren. In plaats van stellingen wordt er een stuk tekst getoond. Aan de hand van deze tekst moet een conclusie worden beoordeeld. Of deze logisch volgt op de tekst of niet.

Argumenten evalueren

Bij argumenten evalueren moet de waarde van argumenten op waarde worden ingeschat. Er zijn twee opties, iets is een sterk of een zwak argument. Dat maakt de keuzes binair en overzichtelijk. Een sterk argument is direct toepasbaar op de vraag. Een zwak argument is niet toepasbaar op de vraag.

Watson Glaser Tips

  • Ga af op de informatie in de tekst. Het gaat erom dat je kritisch de gegeven informatie analyseert. Zorg er dus voor dat je geen aannames doet die jouw conclusie beïnvloeden.
  • Bereid de Watson Glaser test specifiek voor. Deduceren heeft veel weg van syllogismen maar is niet hetzelfde. Zorg dat je dus echt Watson Glaser Deduceren oefent!
  • Zoek goed uit of je nog andere testen naast de Watson Glaser moet maken. Vaak moet je nog de RANRA, LTP test of PiCompany test maken. Controleer dit van tevoren!

Start direct met oefenen

Zorg voor een goede voorbereiding op jouw capaciteitentest.

Waarom Hellotest?

24,99

Perfecte voorbereiding op assessment en snel en fijn contact bij vragen.

Nicole

Uitstekend

Gebaseerd op 332 reviews.


Webshop Trustmark and customer reviews

Goede oefen toetsen en zeer goed service. Zeker aan te raden.

Sheila

Goede voorbereiding, uitgebreide toelichting en goede hoeveelheid oefentesten.

Nadine

Hele leuke training gevolgd via RSM. Veel opgestoken over het assessment. Aanrader!!

Petra

Hele leuke training gehad!Inge

Veelgestelde vragen

De Watson Glaser test is een toets die jouw kritisch denkvermogen toetst. Daarvoor worden vijf zaken getest: logische gevolgtrekking, aannames herkennen, deduceren, interpreteren en argumenten evalueren.

De Watson Glaser is een test die het kritisch denkvermogen toetst. Het gaat hierbij om verbale informatie waaruit je de juiste conclusies moet trekken. Je komt deze test vooral tegen bij advocatenkantoren en andere juridische functies.

Ga nu Watson Glaser oefenen voor 24,99