EPSO Test Oefenen

De beste voorbereiding op de EPSO Test. De EPSO Test wordt gebruikt door de Europese Unie. Het EPSO Exam is een moeilijke test die je goed moet voorbereiden. Dat doe je het beste met ons speciaal ontwikkelde oefenpakket. Start vandaag nog met jouw EPSO Test Training!

Wat ga je leren
Wat je ontvangt in de cursus

34,99

Corstiaan Smit
"Wist je dat maar 45% van de kandidaten voor het assessment slaagt zonder te oefenen?"

Ook te koop als onderdeel van ons totaalpakket.

4.4/5

EPSO Test Training Oefentoets

Probeer onze gratis EPSO oefentoets. Daarin vind je de verschillende onderdelen terug.

EPSO Test oefenen

De EPSO Test wordt ingezet als je voor een baan bij de EU solliciteert. De onderdelen van de test zijn in principe altijd gelijk:

  • abstract,
  • numeriek en
  • verbaal.

Afhankelijk van jouw functie en opleiding is de test langer of korter. Je kunt dan meer of minder vragen. Of je krijgt meer of minder tijd voor de vragen. De aard van de vragen blijft wel hetzelfde. Het zijn dus altijd financiële tabellen en grafieken, figuurreeksen en teksten analyseren.

EPSO voorbeelden

Hieronder zie je enkele voorbeelden Bovenaan deze pagina bieden we ook drie gratis testen aan om EPSO te oefenen. Daardoor krijg je een goed beeld van de echte test. Daarnaast kan je via de website van EPSO zelf ook enkele oefentesten maken. Doe dat vooral want dan kan je aan hun systeem wennen.

EPSO abstract redeneren

EPSO abstract oefenen

Zie jij het antwoord? Er gebeurt heel veel maar je kunt het beste beginnen met het middelste figuurtje. Dat draait namelijk. In het antwoord moet die naar rechts wijzen. Dus A en D vallen al af. Dan zie je dat de grote en kleine bollen elkaar afwisselen. In het antwoord moeten de grote bollen in de hoeken staan. Dan moet het dus antwoord B zijn.

EPSO numeriek redeneren

EPSO numeriek oefenen

Vraag: Welk percentage van de werkende beroepsbevolking is werkzaam in de overheid en handel?

Stappenplan:
Bereken eerst het totale percentage mannen en vrouwen dat werkzaam is in de sectoren. Bereken dan het aantal mannen en vrouwen dat in deze sectoren werkzaam is. Bereken vervolgens welk percentage dit is van het totaal.

Stap 1:
Mannen: 9% + 25% = 34%
Vrouwen: 7% + 20% = 27%

Stap 2:
Mannen: 34% van 4.600.000 = 1.564.000
Vrouwen: 27% van 3.900.000 = 1.053.000

Stap 3:
Som = 1.564.000 + 1.053.000 = 2.617.000

Stap 4:
Percentage: 2.617.000 / (4.600.000 + 3.900.000) x 100 = 30,79%

EPSO verbaal redeneren

EPSO verbaal redeneren kom je ook veel tegen. In dat geval krijg je een tekst te zien waarover je vragen moet beantwoorden. De vragen zijn zeer uiteenlopend, bijvoorbeeld:

  • Je moet aangeven welk woord ingevuld kan worden op een lege plaats.
  • Of, je moet een synoniem aangeven van een aangegeven woord.
  • In andere gevallen moet je een stelling over de tekst beantwoorden.

EPSO tips

  • Zorg dat je specifiek oefent voor de vragen van EPSO. Het heeft geen zin om matrixen te oefenen als je figuurreeksen krijgt bijvoorbeeld. Daarom is het belangrijk dat je een oefenpakket selecteert dat echt aansluit.
  • Tussen de losse onderdelen heb je de tijd om pauze te nemen. Zorg dat je dan dus ook echt even pauze neemt. Al loop je even een minuut een rondje. Een assessment maken is een topprestatie en die moet je ook zo behandelen.

Hoe komt de score voor de EPSO test tot stand?

Je krijgt een bepaald aantal punten voor het EPSO assessment. Vervolgens wordt jouw uitslag vergeleken met andere mensen die ook die toets hebben gemaakt. Die groep heet de normgroep. Het is dan de bedoeling dat jouw score hoger is dan het gemiddelde van die normgroep. Dan ben je “geslaagd”.

Wanneer ben je klaar om de capaciteitentest te maken? 

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, moet je dus het gemiddelde van de normgroep verslaan. Als jij oefent, heb je een veel grotere kans om die normgroep te verslaan. In ons systeem zie je aan het eind van een test een overzicht staan met de uitslagen. Je ziet jouw score staan en het gemiddelde. Daarnaast geven wij een advies.Klaar voor de capaciteitentest

Hierboven kan je zien dat “jouw score” 80% is. Dat is precies gelijk aan de aanbevolen score van 8 vragen goed. Daarnaast is deze score hoger dan de gemiddelde score van 78,3%. Als je consequent de gemiddelde score verslaat én onze aanbevolen score haalt, ben je klaar voor de echte test. Niet voor niets slaagt 96% van onze cursisten voor hun test.

Op zoek naar een EPSO training?

Wil jij meer oefenen voor EPSO? Kies dan voor ons oefenpakket. Voor slechts 34,99 kan jij 30 dagen lang oefenen voor de EPSO test. Begin vandaag nog! Klik hier om ons oefenpakket aan jouw winkelwagen toe te voegen en af te rekenen.

Start direct met oefenen

Zorg voor een goede voorbereiding op jouw capaciteitentest.

Waarom Hellotest?

34,99

Perfecte voorbereiding op assessment en snel en fijn contact bij vragen.

Nicole

Uitstekend

Gebaseerd op 332 reviews.


Webshop Trustmark and customer reviews

Goede oefen toetsen en zeer goed service. Zeker aan te raden.

Sheila

Goede voorbereiding, uitgebreide toelichting en goede hoeveelheid oefentesten.

Nadine

Hele leuke training gevolgd via RSM. Veel opgestoken over het assessment. Aanrader!!

Petra

Hele leuke training gehad!Inge

Veelgestelde vragen

Als je binnenkort een assessment van EPSO moet maken, is het handig om je hierin goed te verdiepen. Elke test en elk onderdeel heeft namelijk een hele eigen aanpak. Daarom is het belangrijk om je assessment op maat voor te bereiden met de juiste oefeningen.

De EPSO test bestaat uit drie onderdelen. Voor elk onderdeel geldt een andere voorbereiding. Het is verstandig om het EPSO oefenpakket aan te schaffen. Daarin komt elk onderdeel aan bod met een uitgebreide theorie en voldoende oefenvragen. Met het Hellotest EPSO oefenpakket kun je je optimaal voorbereiden op het assessment.

De naam EPSO is een afkorting voor European Personnel Selection Office. Alle sollicitaties voor de Europese Unie verlopen via EPSO. Als je van plan bent om voor de Europese Unie te werken, kan Hellotest jou helpen bij de ideale voorbereiding.

Onderzoek heeft aangetoond dat mensen die relatief hoog scoren op een assessment ook succesvol zullen zijn in een werksituatie. Dit geldt voor alle assessments in het algemeen en natuurlijk ook voor de EPSO test.

Als je de EPSO test oefent voordat je gaat solliciteren, betekent dit dat je optimaal bent voorbereid. Dan hoef je niet halsoverkop te gaan oefenen zodra je een uitnodiging hebt ontvangen. Het assessment van EPSO wordt afgenomen door de Europese Unie.

De EPSO test kan in meerdere samenstellingen worden afgenomen. In de meeste gevallen worden drie onderdelen gevraagd. Dit zijn numeriek redeneren, verbaal redeneren en logisch redeneren. Als de test in het Engels moet worden afgenomen wordt dit numerical, verbal and logical reasoning genoemd.

De door EPSO ontwikkelde testen worden voornamelijk gebruikt voor het beoordelen van individuele werknemers en het ontwikkelen van talent. Daarnaast zetten sommige bedrijven deze testen in hun assessment centers om de redeneringscapaciteiten van de kandidaten te evalueren, en om kandidaten te selecteren die het meest geschikt zijn voor de vacatures.